Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Prev Next

Duminică, 21 Februarie 2021 - Regional Press

Orașul Galați, în Scenariul Verde!

Municipiul Galați intră de luni, 22 februarie, în scenariul verde, după ce cazurile de COVID-19 au scăzut. Autoritățile au anunțat că restricțiile vor fi relaxate, iar restaurantele, barurile şi cafenelele vor putea primi clienţi la 50 la sută din capacitate.

Decizia a fost luată, duminică, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați , după ce în utimele două săptămâni incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori.

„Începând cu data de 22.02.2021, ora 00.00, pentru unitatea administrativ teritorială Galați, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 / 1.000 de locuitori, se vor aplica măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunțat Prefectura Galați.

De asemenea, începând cu data de 22.02.2021, ora 00.00, pentru unitățile administrativ teritoriale Independența și Smârdan, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 / 1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 februarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


În ultimele 24 de ore, în județul Galați au fost confirmate 40 de cazuri de coronavirus. De la începutul pandemiei 19.938 de gălățeni au fost confirmați cu COVID-19.

Citeşte mai departe ...

”Seceta lui Cîțu” din buget, ”inundată” cu mii de amendamente ale Opoziției

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că parlamentarii social democraţi vor depune ''câteva mii de amendamente'' la legea bugetului de stat, susţinând că Guvernul Florin Cîţu pune povara austerităţii pe salariaţii bugetari, pensionari, copii şi studenţi.Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferinţă de presă, "alternativa PSD" la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu, susţinând că diferenţa între viziunea social democraţilor şi cea a Coaliţiei de la guvernare constă în creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.
El a prezentat pe scurt câteva dintre amendamentele pe care PSD le va propune în Parlament la legea bugetului pe domenii precum Sănătate, Educaţie, Agricultură, amendamentele urmând a mai viza locurile de muncă şi stimularea economiei prin diverse programe.

"Consiliul fiscal i-a spus lui Cîţu că nu poţi creşte o economie doar cu austeritate şi tăieri. Este nevoie şi de o creştere a veniturilor bugetare pe modelul propus de PSD (...) ” a mai subliniat Grindeanu

Citeşte mai departe ...

Peste 2.400 de cazuri noi de coronavirus în numai 24 de ore

Numărul cazurilor cu noul coronavirus continuă să crească. În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.419 de infectări din 16.645 de teste efectuate (PCR și rapide). 

În prezent, la ATI sunt 968 de pacienți, în timp ce alți 52 și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu COVID-19. Printre ei se afla și o persoană cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani.

De la începutul pandemiei și până astăzi, 21 februarie, au fost confirmate, pe teritoriul României,  779.695 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 724.333 de pacienți au fost declarați vindecați.

(sursa foto: pexels.com) 

Citeşte mai departe ...

Inspectoarea care a promovat numerologia în școli, înlocuită din funcție. Cine i-a luat locul

Inspectorul general școlar din Galați, Selena Costea, cea care a promovat numerologia în școli, a fost înlocuită din funcție. Noua șefă ISJ Galați va fi Gina Brînzan, directoarea Şcolii nr. 11 „Mihail Sadoveanu” din Galați și fostă candidată din partea PNL la Camera deputaţilor.

Fosta inspectoare generală Selena Costea revine pe funcţia de inspector general-adjunct. Ea a devenit celebră după ce i-a invitat pe profesori la un curs de Numerologie.

„Asociaţia Numerologilor din România, prin adresa înregistrată la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi cu nr. 81/05.01.2021, anunţă lansarea proiectului Numerologia o 9 legătură dascăl – elev, adresat exclusiv cadrelor didactice din învăţământul formal şi alternativ – educatori, învăţători, profesori. Vă rugăm să diseminaţi informaţiile şi să aveţi în vedere faptul că prima întâlnire ca avea loc online, pe platforma zoom, vineri, 8 ianuarie 2021”, se arată în adresa transmisă joi, 7 ianuarie, de inspectorul general Galați.

Selena Costea a fost numită la sfârșitul lunii decembrie, cu susţinerea Partidul Național Liberal, în funcția de inspector școlar general, după ce fostul inspector Onuț Atanasiu a demisionat pentru un mandat de deputat.

Citeşte mai departe ...

Nepoatele s-au calificat fără înfrângere în Grupa Valoare

  • Publicat în Sport

Duminică s-a încheiat prima fază a Campionatului Naţional de handbal rezervat junioarelor 1. CSM Galaţi a întâlnit în sala LPS din Buzău pe CSS Ploieşti. Derbiul grupei A a fost adjudecat de „nepoatele” antrenate de Sanda Asandei, scor final 35-27. Lotul folosit: Ivanov, Petre - Merlă 3 goluri, Chiriac 3 g, M.Codreanu, Sava 2 g, Gogan, Bichir 4 g, Prescură 6 g, Podaşcă 3 g, Asandei 5 g, Tănasă 1 g, Pricochel 1 g, Călina 1 g, Ciuntu 6 g, Popa, Apostol, Munteanu. CSM Galaţi a terminat pe locul 1 în grupă cu 4 victorii din 4 meciuri disputate şi s-a calificat în Grupa Valoare 1 unde se va duela cu: CSM Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti, Rapid Bucureşti, CSO Buhuşi şi CSS Ploieşti. Cele două turnee tur-retur sunt programate astfel: 26-28.03 respectiv 23-25.04. Primele două clasate vor obţine calificarea la turneul final din perioada 5-9 mai, locaţiile urmând să fie stabilite ulterior.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanul David Asandei revine în iarbă şi preia banca tehnică la FC Universitatea

  • Publicat în Sport

Cu mai puţin de trei săptămâni înaintea reluării competiţiilor de fotbal feminin, staff-ul tehnic de la FC Universitatea Galaţi, echipă calificată în play-off-ul Ligii 1, a suferit modificări. Noul antrenor principal al „panterelor” va fi gălăţeanul David Asandei, care revine în circutul competiţional după o absenţă de câţiva ani, care va fi ajutat de Gabi Călinescu, antrenor secund şi Gheorghe Cucu, antrenor cu portarii. „Am fost solicitat să mă ocup de echipă de către preşedintele Călinescu. Cunosc echipa pentru că sunt lângă ea din 2018 şi sunt jucătoare care au un potenţial foarte bun. Situaţia financiară este destul de grea în acest moment, mai ales că vom începe curând, pe 7 martie în Cupa României şi pe 14 martie campionatul la Bistriţa. Sperăm să urcăm în campionat până la finalul play-off-ului. Aşteptăm şi bugetul de la Primărie să ne salveze cât mai repede. Este chiar o situaţie critică pe care vom face tot posibilul s-o depăşim”, ne-a declarat antrenorul David Asandei. Lotul de jucătoare a suferit mici modificări. A fost transferată: Daniela Mardari, componentă a Naţionalei Moldovei şi a plecat ucraineanca Olga Zezikina, care a ales să joace la Banat Girls Reşiţa. De altfel, trei pantere: Iriska Topal, Nadya Petrovskaia şi Daniela Mardari sunt convocate în aceste zile la Naţionala Moldovei care în weekend a jucat cu Azerbaidjan, ultimul meci din preliminarii Campionatului European

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri