Menu
RSS
Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Prev Next

Duminică, 28 Februarie 2021 - Regional Press

Cupa României interzisă „tigrilor”

  • Publicat în Sport

Faza sferturilor de finală a Cupei României la futsal s-a încheiat cu o surpriză uriaşă şi foarte neplăcută pentru noi gălăţenii. United Galaţi a ratat accesul în Final Four după ce a fost învinsă duminică de FK Odorheiu Secuiesc, deţinătoarea Cupei României, scor final: 2-4. Harghitenii şi-au demonstrat încă odată calităţile de formaţie incomodă, au intrat foarte motivaţi pe teren, au condus cu 2-0 în min.11, tigrii conduşi de Florin Ignat au dominat, au revenit şi au restabilit egalitatea în min.28 după reuşitele lui Octavian Cireş şi Burdujel dar gazdele nu au mai cedat pe final şi au câştigat cu 4-2. „Am pierdut astăzi, Odorheiu are o echipă incomodă, care ne-a mai pus probleme şi de data asta au reuşit să ne încurce. Trebuie să învăţăm din greşelile pe care le-am făcut, să trecem repede peste eliminarea din Cupă, să mergem mai departe şi să ne focusăm pe campionat”, ne-a declarat antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat.

Citeşte mai departe ...

28 FEBRUARIE - Ziua Protecției Civile din Romania

Pe 28 februarie, în fiecare an, aniversăm Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care, în anul 1933, prin Decretul Regal nr.468, se aproba "Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene" având ca scop "limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor". Acest moment este considerat data de naştere a protecţiei civile în România.

Aniversată în fiecare an pe 28 februarie, Ziua Protecției civle ne oferă ocazia de a rememora un episod de mare importanță când, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933, a luat ființă PROTECȚIA CIVILĂ sub denumirea de "apărare pasivă".

Citeşte mai departe ...

Oţelul se reglează în amicale

  • Publicat în Sport

Până la reluarea campionatului din Liga a 3-a au mai rămas mai puţin de două săptămâni. Echipele gălăţene care evoluează în seria a 2-a îşi fac reglajele pentru ca totul să funcţioneze aşa cum şi-au propus la jocurile oficiale. Oţelul a susţinut sâmbătă pe teren propriu penultimul amical în compania colegei de eşalon Metalul Buzău. Roş-alb-albaştrii au practicat un joc consistent şi au câştigat clar, scor final: 4-0 (1-0). Au marcat: Răducan, Dobre, Cîrjan şi Cucu. Antrenorul Petre Grigoraş a început cu formula: Dinu - Farcaş, Cucu, Ghiocel, Sevastian - Neagu, Cireş, Bîrlădeanu - Gavrilă, Răducan, Nica. După pauză au mai intrat: Ursu, Stoian, Crihană, Dobre, Mihnea, Alecu, Petrache, Cîrjan. Oţelul va încheia seria amicalelor pe 6 martie când va juca pe teren propriu, de la ora 12.00 cu Huşana Huşi.

Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați: Încă o grădiniță închisă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a stabilit suspendarea activității didactice care presupune prezența fizică la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 39 din Galați. Cursurile vor fi ținute doar în format online, până joi, 11 martie 2021.

Hotărârea adoptată de CJSU Galați a intrat în vigoare de vineri, ora 22,00.

 Pe 24 februarie, autoritățile au suspendat și activitatea Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 47, din strada Victor Papilian nr. 7 pentru că femeia care le servește copiilor mâncarea și directoarea unității au fost confirmate cu COVID-19.

(sursa foto: Pexels.com)

Citeşte mai departe ...

Cutremur cu magnitudinea 4 în România. S-a simțit și în orașele Galați și Brăila

Un cutremur cu magnitudinea de 4 a avut loc la 23:13, ora locală a României, în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit și în orașele Gaalți și Brăila.

Cutremurul a avut loc sâmbătă seara, la ora 23:13, la o adâncime de 126 km, potrivit INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 69km E de Brașov, 77km NE de Ploiești, 116km S de Bacău, 121km V de Brăila, 122km V de Galați, 129km N de București, 150km NE de Pitești, 183km E de Sibiu, 194km N de Ruse, 197km SV de Iași.

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi au pierdut primul joc la Miercurea Ciuc

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de hochei pe gheaţă a programat în weekend dubla Sport Club Miercurea Ciuc - CSM Galaţi. Ciucanii s-au impus în prima partidă programată sâmbătă cu 6-3 (3-2, 2-1, 1-0). Prima repriză a fost spectaculoasă, Sport Club a deschis scorul şi a condus cu 3-1 dar de fiecare dată echipa gălăţeană a revenit şi s-a apropiat la un singur gol. Şi repriza a doua s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, gazdele reuşind să aibă două goluri avantaj. Pe final, CSM Galaţi a scos portarul pentru a încerca egalarea, ciucanii au profitat şi i-au taxat cu încă un gol. Pentru CSM Galaţi au înscris: Skachkov, care a fost sancţionat cu pedeapsă de meci în ultima repriză, Zabludovsky ajutat de Polinin şi Skachkov şi Polinin din pasa lui Zabludovsky. Partida revanşă are loc duminică de la ora 18.30.

Citeşte mai departe ...

„Tigrii” lui Florin Ignat s-au calificat la pas în sferturile Cupei

  • Publicat în Sport

 La Odorheiu Secuiesc au avut loc sâmbătă ultimele două partide din cadrul optimilor de finală ale Cupei României la futsal. În prima partidă, echipa gazdă FK Odorheiu Secuiesc a învins clar pe CSM Tg. Mureş, echipă ce activează în Liga a 2-a, scor final 15-2. În partida vedetă a cuplajului din sala Rakoczi, United Galaţi, campioana României en-titre a învins cu 16-0 (8-0) echipa Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ. Au marcat: Burdujel 2 goluri, O.Cireş, Tacot, Cojocaru 3 g, Araujo 5 g, Arhire, A.Cireş, Crăciun şi Boşneagă. Duminică, de la ora 11.00 va avea loc partida FK Odorheiu Secuiesc - United Galaţi, învingătoarea urmând să obţină ultimul bilet pentru Final Four.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri