Menu
RSS
Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

Prev Next

Joi, 20 August 2020 - Regional Press

Șefii de DSP și de secții ATI, băgați în ședință

"Am avut discuții cu directorii DSP, cu șefii de ATI, am evidențiat procedurie, am insistat asupra modului în care se lucrează, solicitând promptitudine. Toate procedurile care se derulează din momentul recoltării, transmiterea problelor și mai apoi transmiterea informațiilor către DSP-uri, dispunerea măsurilor în funcție de situație. (....) Punem un accent deosebit pe viteza de derulare a ancnhetei epidemiologice, astfel încât DSP să ia decizii de izolare. Am discutat de creșterea capacității de tratare, asigurarea personalului disponibil pentru anchete", a declarat premierul Orban. 

Citeşte mai departe ...

Fifor (PSD): "Voi face tot ce este posibil pentru a repara în Parlament mizeria și ofensa adusă cadrelor didactice de Guvernul PNL"

Senatorul PSD Mihai Fifor avertizează că școlile riscă să devină bombe epidemiologice încă din prima zi de reluare a cursurilor, dacă Guvernul nu ia măsurile potrivite.

„Ca senator, ca parinte si ca dascal voi face tot ce este posibil pentru a repara în Parlament mizeria și ofensa adusă cadrelor didactice de Guvernul PNL!”, scrie Mihai Fifor pe Facebook.vConsiderăm pe deplin justificat apelul dascălilor și-i asigurăm că vom face tot ce se poate în Parlament pentru a le apăra interesele.

Ca dascal, sunt 100% alături de cadrele didactice și le susțin demersul privind respectarea legii și acordarea majorărilor salariale prevăzute de la 1 Septembrie.

În medie, fiecare cadru didactic ar fi urmat să primească în plus 300 de lei, bani din care își poate achiziționa măștile de protecție pe care va fi obligat să le poarte în timpul activității în unitățile de învățământ.

Sunt peste 10 mii de cadre didactice, cu vârsta de peste 65 de ani și alte aproximativ 40 de mii cu vârsta cuprinsă între 60 și 65 de ani, care la începutul anului școlar se vor întoarce la catedră și vor fi în prima linie de expunere la noul corononavirus.

Pentru sănătatea lor, dar și a milioanelor de copii pe care-i educă, orice guvern responsabil ar fi acordat majorarea salarială prevăzută, cu atât mai mult cu cât suma pentru fiecare abia dacă ar fi acoperit costul măștilor și al materialelor de protecție/dezinfecție necesare.

Guvernul Orban însă, invocând lipsa banilor – în pofida împrumuturilor gigantice pe care le-a făcut – a amânat cu un an majorarea cuvenită a salariilor profesorilor, pe care la modul cel mai josnic și grobian cu putință a comparat-o cu băutul banilor la cârciumă.

Impărtășesc pe deplin apelul colegilor mei, care atrag atenția că se impun măsuri foarte stricte, urgente și bine implementate prin care elevii și angajații din educație să beneficieze de toate condițiile, astfel încât să nu fie expuși îmbolnăvirii cu COVID-19 și că autoritățile au obligația să asigure tuturor participanților la actul educațional măști, dezinfectant, săpun și toalete funcționale, pe parcursul fiecărei zile de școală.

Altfel este un risc uriaș ca unitățile de învățământ să devină BOMBE EPIDEMIOLOGICE, chiar din prima zi de școală!” mai scrie Fifor.

Citeşte mai departe ...

Numărul de ore se va reduce în acest an școlar doar la clasa pregătitoare

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică", a afirmat Anisie, la Parlament.Ce prevede Ordonanța de Urgență a Guvernului:

„Numărul de ore prevăzut la alin. (1), alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire, stabilit prin planurile-cadru, se aplică începând cu clasa pregătitoare, pentru anul
școlar 2020-2021.

Aplicarea prevederilor alin. (1) se va realiza pentru toate clasele până la începerea anului școlar 2025 - 2026.”

Citeşte mai departe ...

PSD: Atacul la Curtea Constituţională referitor la moţiunea de cenzură este „doar un tertip” ca guvernul „să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria”

„România are nevoie de soluţii clare şi eficiente, nu de oameni care sunt cu gândul doar la furat şi la distrus! După 9 luni de guvernare PNL, România este într-o criză profundă: sanitară, economică şi socială.

Au folosit starea de urgenţă pentru a da tunuri din banii românilor, au abuzat de putere pentru a-şi pune pilele şi rudele în funcţii, au încălcat legi după legi pentru a aduce bunăstare pentru firmele de casă şi austeritate pentru toţi ceilalţi”, susţine PSD pe pagina de Facebook.

„Au provocat haos şi dezastru. Trebuie să plece! Atacul la CCR este doar un tertip ca să mai stea câteva zile în plus la Palatul Victoria! De ce le e frică nu vor scăpa!”, a mai adăugat PSD. 

 

Citeşte mai departe ...

Primul stranier la echipa de baschet CSM Galaţi vine din Croaţia

  • Publicat în Sport

Viitorul sezon al Ligii Naţionale de baschet masculin se anunţă a fi unul foarte puternic. Majoritatea echipelor au făcut mutări spectaculoase şi se anunţă dueluri interesante. Antrenorul Florin Nini împreună cu conducerea clubului gălăţean au gândit bine situaţia, încercând să găsească cele mai bune soluţii în alcătuirea unui lot competitiv. În cursul zilei de joi a fost anunţat primul stranier transferat de CSM Galaţi în această vară: croatul Davor Konjevic, 29 ani, 198 cm, care în ultimele două sezoane a evoluat în campionatul Sloveniei, la Helios Domzale. Koncevic, care în sezonul 2018-2019 a fost desemnat MVP-ul sezonului regular din Slovenia a avut ca medii statistice 13,1 puncte, 4 recuperări, 2,3 pase decisive şi un indice de eficienţă de 10, 8.

Citeşte mai departe ...

Controale ITM pentru munca nedeclarată pe contractele suspendate

La cinci luni de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 au fost făcute publice, prin Comisia de dialog social, și datele statistice oficiale privind activitate din domeniul relațiilor publice desfășurată în această perioadă.

Astfel, în perioada 16.03 - 14.08. în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 554 controale, fiind dispuse 845 măsuri, inspectorii de muncă aplicând 177 sancţiuni contravenţionale, din care 128 avertismente şi 49 amenzi în valoare de 840.000 lei.

Au fost identificate 41 persoane care prestau muncă nedeclarată, 7 dintre acestea prestau activitate în perioada în care aveau contractul individual de muncă suspendat.

Având în vedere faptul că, în conformitate cu prevederile art. 15^1 lit.c din Codul muncii reprezintă muncă nedeclarată primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat, fapta se sancţionează potrivit art. 260 (1) lit. e^2 din acelaşi act normativ cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

Citeşte mai departe ...

Caz înfiorător. Un copil de șase ani a fost sfâșiat de un câine periculos

Un copil de șase ani din orașul Galați a fost atacat de un câine periculos. Micuțul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii cu multiple plăgi. Câinele periculos aparține bunicilor copilului.

Potrivit anchetatorilor, copilul a fost atacat în timp ce se juca în curtea părinților săi.  Câinele agresiv a venit din curtea bunicilor, aflată în vecinătate, printr-o gaură din gard și l-a atacat pe copil. Copilul a ajuns la spital cu mai multe plăgi și un plămân perforat. A fost operat, însă medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire.

„La data de 19 august a.c., la ora 13.50, polițiștii Secției 2 Poliție Galați au fost sesizați cu privire la faptul că, un minor, de 6 ani, din municipiul Galați, ar fi fost mușcat de un câine agresiv, în timp ce se afla în curtea unei locuințe, de pe strada Drumul de Centură. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, după primele verificări stabilind că minorul ar fi fost mușcat de câinele unui vecin, pe care acesta îl lăsase nelegat, și care ar fi intrat în curtea imobilului alăturat prin gardul împrejmuitor, degradat”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

SC Oţelul, Sporting Lieşti şi Avântul Valea Mărului încep campionatul pe 12 septembrie

  • Publicat în Sport

În ultima şedinţă a Comitetului Executiv al FRF s-a discutat şi aprobat modificarea sistemului competiţional din Liga a 3-a pentru sezonul 2020-2021. Galaţiul va fi reprezentat de trei echipe: SC Oţelul, Sporting Lieşti şi nou promovata, Avântul Valea Mărului, care cel mai probabil vor fi repartizate în seria 1. Astfel, noua ediţie de campionat va alinia la start 10 serii a câte 10 echipe, mărindu-se în acest mod numărul total de formaţii participante. Criteriile de completare a locurilor vacante sunt cele prevăzute de Regulamentele FRF în vigoare, termenul limită fiind vineri, 21 august. Primele două clasate din fiecare serie vor disputa un baraj în dublă manşă, astfel: B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2,
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1; B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4; B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3; B5: Locul 1, Seria 5 v Locul 2, Seria 6; B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5; B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8; B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7; B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10; B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9. Învingătoarele acestor jocuri se vor duela între ele, tur-retur, pe baza următoarei împerecheri: Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2; Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4;
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6; Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8; Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10. Cele 5 câştigătoare vor obţine dreptul de a evolua în sezonul 2021-2022 al Ligii 2. Ultimele două clasate din fiecare serie împreună cu echipa de pe locul 8 cu cea mai slabă linie de clasament vor retrograda. De-asemenea, FRF a aprobat ca începerea Ligii a 3-a, ediţia 2020/2021, să aibă loc pe data de 12 septembrie 2020. Iniţial, debutul campionatului era programat pe 29 august.

Citeşte mai departe ...

Din cauza epidemiei de COVID-19, Festivalul Național de Comedie de la Galați se va desfășura on-line

eatrul Dramatic „Fani Tardini” organizează cea de-a XXXII-a ediție a Festivalului Național de Comedie de la Galați în perioada 1-13 septembrie 2020. Pentru prima dată de la înființare, Festivalul se va desfășura exclusiv în mediul online, din cauza restricțiilor în vigoare privind desfășurarea de evenimente culturale în contextul pandemiei de Covid-19.

„Indiferent de ceea ce se întâmplă în societate, teatrul trebuie să țină pasul cu toate schimbările și să fie un soldat care e alături de comunitate. Principala nevoie a oamenilor este aceea de a avea securitatea zilei de mâine. Teatrul trebuie să asigure nevoia spirituală, mai ales în contextul dezechilibrat pe care îl traversăm, cu foarte multă confuzie și foarte multă teamă. Toate spectacolele în aer liber pe care Teatrul Dramatic „Fani Tardini” le oferă în această perioadă aduc un strop de liniște, un strop de normalitate și, poate, un strop de speranță. Ne dorim ca și ediția a XXXII-a a Festivalului, chiar dacă este una online, să aibă același efect”, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, Florin Toma, directorul general al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

În programul celei de-a XXXII-a ediții a Festivalului sunt incluse 13 spectacole de teatru și 5 conferințe, colocvii și ateliere de teatru. Toate vor fi transmise online gratuit pe site-ul oficial festival.fanitardini.ro, care va deveni activ în apropierea Festivalului. Transmisiunile vor putea fi accesate și pe paginile oficiale ale Teatrului Dramatic „Fani Tardini” de pe YouTube, Facebook, Twitter și Instagram.

Ediția de anul acesta a Festivalului va avea caracter retrospectiv, și nu competițional. Cele 13 spectacole din program constituie o selecție a unora dintre cele mai bune comedii jucate în ultimii șapte ani la Festivalul Național de Comedie de la Galați. Aceste producții au obținut premii pentru cel mai bun spectacol, pentru regie, pentru interpretare sau pentru scenografie la edițiile din 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 și 2019 ale Festivalului.

„Sunt spectacole variate. Am încercat să păstrăm un echilibru între text clasic, text contemporan, regizori de facturi diferite, tipuri de comedie cât mai variate, în așa fel încât, chiar dacă e o ediție specială și e în mediul online, ea să fie bogată și să fie pentru toate gusturile”, a declarat, în cadrul conferinței de presă, Radu NICHIFOR, directorul artistic al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Organizat în mod tradițional în luna octombrie, Festivalul Național de Comedie de la Galați se va desfășura anul acesta în septembrie pentru a marca împlinirea a 65 de ani de la înființarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. La 1 septembrie 1955 a început funcţionarea Teatrului de Stat Galaţi, prin Hotărârea Consiliului de Miniştri Nr. 2003/1955.

Aceasta va fi a doua sărbătoare importantă pentru Dramaticul gălățean în 2020, după ce în luna mai s-au împlinit 20 de ani de când Teatrul a primit numele celebrei actrițe a secolului al XIX-lea, Fani Tardini, care a influențat decisiv începuturile teatrului în orașul de la Dunăre.

Aceste două aniversări vor fi marcate în viitorul apropiat și prin dezvelirea primului bust al actriței Fani Tardini. Lucrarea de artă poartă semnătura artistului plastic Daniel DIVRICIAN, scenograf al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, și este în curs de realizare. Macheta la scara 1:1 a bustului a fost înfățișată public pentru prima dată luni, 17 august 2020, în cadrul conferinței de presă în care conducerea Teatrului a anunțat programul celei de-a XXXII-a ediții a Festivalului Național de Comedie de la Galați.

„Am realizat un modelaj în material ceramic al portretului lui Fani Tardini. Nu a fost un exercițiu prea ușor, dat fiind faptul că portretul acestei minunate actrițe există în foarte puține variante. E vorba de câteva imagini, câteva fotografii pe care le-am folosit ca material documentar pentru realizarea sculpturii. Modelajul a intrat apoi în etapa a doua, de transpunere în ipsos, și avem acum această machetă la stadiul de ipsos. Este o etapă intermediară între modelaj și turnarea în bronz”, a declarat Daniel Divrician, scenograful Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

Festivalul Național de Comedie de la Galați s-a desfășurat pentru prima dată în anul 1976 sub denumirea Colocviul despre Arta Comediei, Teatrul gălățean fiind primul teatru din România care a organizat un astfel de festival.

Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic pe DJ 242 din cauza unor lucrări de reabilitare a infrastructurii

Autoritățile județene îi avertizează pe șoferi că se lucrează pe DJ242, în zona localității Foltești. Pe drumul care pleacă din DN26 și trece prin Foltești - Măstăcani – Chiraftei - Fârtănești – Viile – Umbrărești – Târgu Bujor și Vârlezi se desfășoară ample lucrări de modernizare. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, lucrarea se apropie de final.

Lucrările de consolidare a fundației drumului sunt aproape finalizate, podețele de pe mai multe tronsoane au fost schimbate sau reabilitate, iar la poduri încă se lucrează, fiind vorba despre operațiuni majore de consolidare și reabilitare. În plus, pe unele tronsoane au fost amenajate trotuare, sisteme de colectare a apelor pluviale și căi de acces la proprietate.

Lucrările se desfășoară pe mai multe porțiuni de drum.

„Se lucrează intens pentru transformarea acestui drum într-o arteră de circulație sigură și modernă. La ieșire din Foltești se asfaltează, la fel și în localitatea Vârlezi. La Chiraftei se lucrează la refacerea podurilor, iar la Târgu Bujor se amenajează sistemul de colectare a apelor pluviale. Cele mai ample lucrări se desfășoară între Vârlezi și Târgu Bujor, în zona cunoscută de către șoferi drept litera M. Acolo se stabilizează terenul cu ziduri de sprijin și geocelule. De asemenea, se lucrează și la consolidarea fundației drumului”, a spus președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.  

Lucrările de modernizare au loc pe toată lungimea drumului de 31 de km. Este o investiție cu fonduri europene (72 de milioane de lei), realizată de Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri