Menu
RSS
Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Primarul comunei Tulucești: Am semn…

Vești bune pentru comuna ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Agresiune într-un magazin: un bărba…

Polițiștii din cadrul Sec...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

Crăciun a purtat banderola de căpit…

Naţionala de futsal a Rom...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Sala sporturilor Dunărea ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Prev Next

Duminică, 09 August 2020 - Regional Press

ANM: Temperaturi peste medie în următoarele patru săptămâni

  • Publicat în Social

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă în aproape toate zonele ţării, uşor peste medie în regiunile sudice, iar cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în prima parte a intervalului şi apropiate de normal către finele lunii august, relevă prognoza de specialitate emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele patru săptămâni (10 august - 7 septembrie 2020).

În săptămâna 10 - 17 august 2020, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale şi nordice.

Pentru săptămâna 17 - 24 august 2020, sunt anunţate temperaturi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi excedentare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile centrale, nordice şi la munte.

Potrivit ANM, în intervalul 24 - 31 august 2020, temperaturii medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României, la fel şi regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În cursul săptămânii 31 august - 7 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări. În acelaşi timp, cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.

Estimările meteorologice pentru cele patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este faţă de media perioadei 1993-2016.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citeşte mai departe ...

Arafat:"„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată"

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților. Acest lucru a apărut în toată lumea. Nu înseamnă că s-a pierdut situația de sub control. Înseamnă că în viitor trebuie comunicat mai intens și poate schimbat modul de comunicare către populație, astfel încât populația să înțeleagă că ce se face este în interesul și beneficiul lor. E o situație cu care se confruntă toate țările lumii. Unele ceva mai mult decât altele. Depinde de cât de pregătită e populația să ia în serios sau nu anumite informații
Noi acum suntem undeva pe la 1.100-1.300 de cazuri zilnice. Am depășit și 1.350, am avut un nou record săptămâna trecută. Impactul acestor cazuri este pe secțiile de Terapie Intensivă. Ne-am confruntat inclusiv cu situații-limită, unde a fost nevoie să mutăm pacienți de la unități sanitare care nu mai aveau cum să-i primească sau să-i asiste în alte zone unde existau locuri libere. Astăzi deja se face un transfer de la Mioveni la Galați cu elicopterul, ieri s-au făcut transferuri către Mureș. Și cu mașina s-au făcut transferuri de la Câmpulung către București pentru pacienți neintubați. Asta arată că deja sistemul sanitar, cu acest număr de cazuri zilnice, începe să aibă o presiune cel puțin în unele zone din țară.
Și asta înseamnă, bineînțeles, că acum intră rolul nostru de coordonare, în sensul în care să prevenim să se ajungă la situația în care un pacient să se trezească că nu poate fi ventilat. Dacă continuă cifrele acestea încă o săptămână, vom vedea o presiune din ce în ce mai mare pe secțiile de Terapie Intensivă în mod deosebit. Noi am suplimentat locurile la Terapie Intensivă în București și există acțiuni ca să suplimentăm și mai mult în Capitală. S-au suplimentat în Mureș, în Cluj, la Brașov urmează să se deschidă către sfârșitul lunii să se deschidă o secție modulară cu mai multe locuri pentru pacienți la ATI. Și o să continuăm să facem acest lucru”, a declarat Raed Arafat, duminică, la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte mai departe ...

PSD prezintă:CARTEA NEAGRĂ A MODULUI ÎN CARE GUVERNUL PNL A GESTIONAT CRIZA COVID-19

Europarlamentarul #PSD Victor Negrescu:
"- Astăzi, colegii mei din Partidul Social Democrat au început prezentarea Cărții Negre a modului în care Guvernul PNL a gestionat pandemia. Documentul pe care l-am coordonat a fost realizat cu contribuția specialiștilor partidului și prezintă o cronologie a momentelor care au generat situația actuală.

- Din păcate, România a devenit astăzi un focar COVID-19, accesul românilor în alte țări este restricționat, mediul economic este în așteptarea unui sprijin care întârzie să apară, iar numărul de șomeri este în creștere. În ultimele luni, Partidul Social Democrat s-a implicat în mod constant cu responsabilitate pentru a-i apăra pe români, a făcut apel la testarea în masă a populației, a solicitat și propus măsuri care puteau salva mediul economic și locurile de muncă, a investit masiv pe plan local în creșterea capacității de gestiune a pandemiei, a reglementat corect, a rezolvat erorile juridice ale Guvernului și a atras atenția atunci când au existat abuzuri sau achiziții dubioase.

- În următoarele zile, colegii mei vor prezenta pe capitole atât erorile care au condus la prezenta situație, cât și soluțiile constructive pe care Partidul Social Democrat le propune și le-a propus pentru ca impactul pandemiei să fie cât mai redus. Acum câteva luni liderii liberali ne vorbeau de o simplă răceală, dar numărul important de victime demonstrează că s-au înșelat și că atacurile lor politice la adresa PSD au fost de fapt doar metode de a ascunde incompetența guvernamentală. Următoarea decizie care necesită o abordare coerentă este despre modul în care redeschidem școlile. Nici până azi nu avem elemente clare. Partidul Social Democrat a propus o serie de soluții prin care școlile pot fi sprijinite iar elevii, profesorii și părinții pot fi în siguranță.

- Această carte neagră reprezintă un preambul al moțiunii de cenzură care urmează a fi depusă în Parlament. Este un demers coerent de opoziție prin care dorim să arătăm, încă o dată, că Partidul Social Democrat este o formațiune politică serioasă care prin, acțiunea sa, dorește să recâștige încrederea cetățenilor și să devină mișcarea politică ce poate da siguranță românilor.

#CarteaNeagră #responsabilitate #COVID19

https://www.psd.ro/cartea-neagra-a-guvernarii-pnl/" 

Citeşte mai departe ...

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control! Datele ultimelor săptămâni arată că au eșuat în gestionarea pandemiei!"

Președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu: "Guvernul PNL a scăpat total situația de sub control! Datele ultimelor săptămâni arată că au eșuat în gestionarea pandemiei! Au eșuat în relansarea economiei! Au eșuat în îndeplinirea tuturor promisiunilor făcute față de români!

Acestea sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri, de furat și de funcții pentru rude și clientela de partid.

Toate acțiunilor lor, toate furturile, toate numirile politice făcute în defavoarea specialiștilor, a profesioniștilor, toate acestea au condus la situația în care astăzi se află România. O țară în derivă, condusă de un guvern cu ZERO credibilitate, pe care nici proprii miniștri nu îl mai crede. Un #haos total, provocat de coafeze, verișoare și alte neamuri, numite să gestioneze o situație epidemiologică gravă.

România nu mai poate continua așa! Nu vom permite ca #România să se prăbușească sub povara incompetenței și hoției liberale!

Am anunțat deja decizia Partidului Social Democrat de a depune #moțiunedecenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas și prezentăm #CARTEANEAGRĂAGUVERNĂRIILIBERALE, suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece.

Documentul, elaborat de specialiștii #PSD din Departamentele partidului, parlamentari și europarlamentari, va sta la baza moțiunii de cenzură.

Oricât de mult încearcă să arunce vina pe alții, realitatea este una simplă și extrem de clară: Guvernul, girat de Președintele Iohannis, a minimalizat pericolul pentru că doreau cu orice preț alegeri anticipate, nu s-a consultat cu nimeni și a luat numai măsuri ce s-au dovedit a fi dezastruoase.

Iată doar 6 dintre erorile Guvernului PNL și ale președintelui Iohannis. Aceste erori au agravat criza generată de COVID-19. În loc să o limiteze, așa cum ar fi făcut orice guvern responsabil, interesat de sănătatea și soarta propriilor cetățeni.

 I. – Mesajul inițial privitor la pandemie a făcut ca foarte mulți români să nu ia în serios necesitatea protejării și să nu creadă în existența virusului. Pe 27 februarie, Președintele Klaus Iohannis scrie pe Facebook despre virus că “Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală.” Așa a început gestionarea epidemiei în România.
 II. – Incapacitatea de a realiza o testare masivă de la început, lipsa unor măsuri clare de prevenție și carantină de la început, precum și absența anchetelor epidemiologice. Rezultatele se văd foarte clar în cifrele comunicate acum de autorități.
 III. – Exemplele negative prezentate de la vârful statului, reguli încălcate grosolan chiar de cei care le-au impus: petrecerea premierului Orban de la Palatul Victoria cu miniștrii, petrecerea privată organizată de europarlamentarul Rareș Bogdan sau ședințele de partid fără respectarea normelor organizate de ministru mediului, Costel Alexe. Fiecare dintre românii care i-au privit în adevărata lor splendoare a fost îndreptățit să pună la îndoială corectitudinea și necesitatea măsurilor de protecție.
 IV. – Scandalul de corupție de la UNIFARM, care a adâncit sentimentul că această criză a fost folosită pentru îmbogățirea unor apropiați ai actualilor guvernanți. Lipsa de răspunsuri publice, ancheta blocată a ministrului Sănătății, secretizarea contractelor, dar și măștile / echipamentele de protecție neconforme din spitale au generat și ele neîncredere și suspiciuni în rândul populației.
 V. – Vidul legislativ succesiv, atât între starea de urgență și cea de alertă, cât și, mai apoi, privind normele de protecție medicală și de impunere a carantinei. Gafele comunicaționale repetate privind numărul de îmbolnăviri. Toate acestea au adâncit lipsa de încredere în rândul populației. Românii s-au convins treptat că autoritățile sunt incapabile să gestioneze situația sanitară și că reprezentanții guvernului nu știu ce au de făcut în actualul context.
 VI. – Întârzierea inexplicabilă a realizării unui plan de relansare economică. O eroare ce va avea consecințe extrem de grave pe termen lung, o eroare care ne poate arunca cu 10 ani în urmă, într-o criză mai gravă decât cea din 2009-2010. Lansarea unui așa-zis program pe o terasă, într-un restaurant, a avut un impact negativ puternic asupra mediului de afaceri autohton. Antreprenorii au înțeles mesajul guvernamental: sunt singuri în fața crizei. De la Guvern vor vedea doar măsuri pe hârtie, fără surse concrete de finanțare, fără termene clare.

Pentru toate aceste motive Guvernul PNL trebuie #săplece!"

www.psd.ro/cartea-neagra-a-guvernarii-pnl/"

Citeşte mai departe ...

Simona Halep revine în circuitul WTA contra slovenei Polona Hercog

  • Publicat în Sport

Simona Halep, principala favorită a turneului WTA de la Praga, dotat cu premii totale de 202.250 dolari, o va întâlni în prima rundă pe slovena Polona Hercog, potrivit tragerii al sorţi efectuate sâmbătă.Halep (28 ani, 2 WTA) are 2-1 în meciurile directe cu Hercog (29 ani, 45 WTA), ambele victorii venind în 2019, în turul al treilea la Miami, cu 5-7, 7-6 (1), 6-2, şi în optimi la Eastbourne, cu 6-1, 4-6, 6-3. Slovena s-a impus la primul lor duel, în 2009, la Sofia (ITF), în primul tur, cu 7-6 (3), 1-6, 6-2.
În optimi, Simona o poate înfrunta pe Patricia Ţig (26 ani, 85 WTA), dacă aceasta va trece de cehoaica Barbora Krejcikova (24 ani, 115 WTA). Cele două şi-au împărţit victoriile, Krejcikova învingând în 2016 în calificări la Australian Open, cu 7-6 (5), 6-7 (1), 6-3, iar românca în 2019, în primul tur la Karlsruhe, cu 6-3, 6-4. Irina Begu o va întâlni în primul tur (29 ani, 81 WTA) pe ucraineanca Daiana Iastremska (20 ani, 25 WTA), a patra favorită, acesta fiind primul lor duel.
Ana Bogdan (27 ani, 92 WTA) este a patra româncă intrată direct pe tabloul principal de simplu, ea urmând să debuteze contra unei adversare venite din calificări.
Pe tabloul calificărilor la simplu, două din cele patru românce au obţinut victorii în primul tur. Laura Paar (32 ani, 204 WTA) a trecut în doar 50 de minute de tânăra jucătoare cehă Linda Noskova (15 ani, 1.100 WTA), cu 6-2, 6-0. Gabriela Ruse (22 ani, 177 WTA) a dispus de olandeza Indy de Vroome (24 ani, 183 WTA) cu 6-4, 6-3.
Jaqueline Cristian (22 ani, 162 WTA) a fost învinsă de germanca Tamara Korpatsch (25 ani, 111 WTA), a treia favorită a calificărilor, cu 6-1, 7-6 (6), iar Irina Bara (25 ani, 159 WTA) a fost eliminată de poloneza Magdalena Frech (22 ani, 173 WTA), cu 2-6, 6-3, 6-1. Bara o învinsese pe Frech în singura confruntare anterioară, în 2017, la Bastad, cu 6-1, 6-2.

Citeşte mai departe ...

Goana dupa semnăturile de susținere a candidaturilor

Până pe 18 august formațiunile politice care își lansează candidații în campania electorală pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 mai pot colecta semnăturile de susținere necesare.

Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că numărul de semnături necesare depunerii candidaturilor la alegerile locale din acest an a fost redus la jumătate, prin derogare de la prevederile Legii nr. 115/2015.

Pentru candidaturile la consiliul local și funcția de primar din aceeași circumscripție electorală, respectiv pentru candidaturile la consiliul județean și președintele consiliului județean din aceeași circumscripție electorală, partidele, alianțele, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți vor prezenta câte o singură listă de susținători.

Astfel, pe localități, numărul minim de semnături pentru municipiul Galaţi este de 1.315, pentru orașele Tecuci, Bereşti şi Târgu Bujor – 250, iar pentru comunele din judeţ – 50.

Pentru judeţul Galaţi, numărul semnăturilor de susţinere este 2.630.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri