Menu
RSS
Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Prev Next

Marți, 18 August 2020 - Regional Press

Simonis:"Premierul ştie că moţiunea de cenzură va trece şi se agaţă de tot felul de contestaţii la CCR"

"Singurul conflict al Guvernului Orban este cu cetăţenii ! De aceea trebuie să plece! Premierul Orban ştie că moţiunea de cenzură va trece şi de aceea se agaţă disperat de tot felul de contestaţii la Curtea Constituţională! Domnule Orban, Parlamentul României nu este în vacanţă, nu a avut vacanţă în această vară, s-a lucrat zi de zi ! Nu confundaţi ce se întâmplă în Parlament cu vacanţele domnului preşedinte Iohannis: dese şi bine definite. Şi da, Guvernul răspunde şi în vacanţă, nu poate sta doar să consume trabucuri la Palatul Victoria! Să vorbeşti despre temeiuri constituţionale, când eşti primul Guvern, din ultimii 30 de ani, care şi-a angajat răspunderea pe legea bugetului şi a creat un precedent periculos pentru democraţie şi un derapaj de la echilibrul puterilor în stat, este cel puţin scandalos ! Atunci puţin v-a păsat de temeiuri constituţionale şi legale", a scris Simonis pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citeşte mai departe ...

Liderul deputaţilor PSD: "Guvernul PNL a ratat ambele obiective pentru care a fost învestit"

"Pandemia a scăpat de sub control, iar economia se prăbușește într-un haos fără precedent. Guvernul a eșuat în a fi o soluție pentru România! Sunt incapabili să guverneze. Ei știu doar să facă chermeze, să protejeze interlopii și să fure. Fură bani. Fură primari. Fură speranța românilor la un trai mai bun.

De aceea, acest Guvern trebuie să plece! Cei care nu vor vota moțiunea înseamnă că susțin hoția și haosul guvernului liberal. Și sunt părtași la toate furturile și la toate aberațiile PNL. Există doar alb și negru. Nu există gri la această moțiune!", transmite deputatul PSD Alfred Simonis.

 

Citeşte mai departe ...

Au fost publicate măsurile pentru începerea școlii

Documentul publicat conține un set de “principii generale”. “Măsurile esențiale pentru atingerea scopului reprezentat de prevenirea/limitarea pe cât posibil a îmbolnăvirii, includ:

– Igienă riguroasă a mâinilor;

– Măsuri ferme de curățenie și dezinfecție în unitatea de învățământ;– Purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către întregul personal pe toată perioada atunci când se află în interiorul unității de învățământ;

– Limitarea contactului dintre elevi din clase diferite. Evitarea schimbării sălii de clasă de către elevi pe parcursul unei zile. Principiul de urmat este „1 clasă de elevi = 1 sală de clasă”;

– Asigurarea unei distanțări de minimum 1 metru sau montarea unor separatoare în situația în care asigurarea distanței de 1 metru nu este posibilă;

– În vederea păstrării distanței fizice, fiecare copil își va păstra același loc în bancă pe tot parcursul prezenței în clasă;

– Informarea permanentă a personalului, elevilor și părinților / aparținătorilor cu privire la măsurile de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2;

– Necesitatea izolării la domiciliu a elevilor, în cazul apariției febrei sau a altor simptome de suspiciune COVID-19 (tuse, dificultate în respirație, pierderea gustului și a mirosului) la elev sau la un alt membru al familiei;– Unitățile de învățământ vor pune în aplicare regulile generale din acest ghid și vor adopta norme specifice”, se arată în preambulul actului pus în dezbatere.

“Scopul acestui document este de a oferi recomandări clare și care pot fi implementate, în vederea funcționării în condiții de siguranță a unităților de învățământ în contextul prevenirii, depistării din timp și a controlului COVID-19. Este nevoie de măsuri de precauție pentru a preveni și diminua răspândirea potențială a infecției SARS-CoV-2 în unitățile / instituțiile de învățământ. Va fi acordată atenție deosebită pentru evitarea situațiilor de stigmatizare a elevilor și a personalului care se poate să fi fost expuși la virus.

Precizăm că implementarea măsurilor recomandate în acest ghid nu elimină riscurile de transmitere a virsului SARS-CoV-2 ci doar contribuie la diminuarea acestora.

Purtarea obligatorie a măștii pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal precum și pentru întregul personal al unității de învățământ, atât în timpul orelor de curs, cât și în timpul recreației (în spațiu închis), igiena riguroasă a mâinilor, realizarea curățeniei și dezinfecției în unitățile de învățământ, separarea și limitarea contactului între elevi din clase diferite, neparticiparea la cursuri a preșcolarilor / elevilor ce prezintă febră sau simptome caracteristice pentru infecția cu Sars-Cov-2 sunt măsuri esențiale de prevenție.

Redeschiderea școlilor necesită o largă asumare în societate în contextul importanței accesului echitabil la educație și, totodată, este nevoie de o responsabilizare a tuturor actorilor implicați și respectarea tuturor normelor prevăzute în acest document, scopul fiind acela de a diminua riscul de infecție” se arată în document.

Citeşte mai departe ...

Social-democraţii se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Naţional

Pe agendă, vor fi, cel mai probabil, detalii legate de organizarea congresului extraordinar de sâmbătă, precum şi de alegerile locale din luna septembrie.

Vor candida la preşedinţia PSD actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici, potrivit agerpres.ro. Marcel Ciolacu a anunţat că se va prezenta cu o echipă şi un proiect propriu pentru România, potrivit stiripesurse.ro.

Eugen Teodorovici este singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi luni.

"Din câte ştiu eu, domnul Teodorovici candidează şi la congres, înseamnă că e membru PSD. (...) Nu a semnat (moţiunea - n.r.). Este singurul parlamentar al Partidului Social Democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură", a declarat, luni, Ciolacu.Liderul PSD a precizat că PSD se va prezenta la Cotroceni cu o propunere de premier, dacă moţiunea va trece de Parlament: "Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru al PSD în acest moment".

 

Citeşte mai departe ...

Un medic din Tg. Mureș va fi tratat cu plasmă recoltată de la doi donatori din Galați

Un elicopter a transportat, marți, plasmă hiperimună de la Galați la Tg. Mureș. Un medic care a tratat pacienți Covid 19 s-a infectat cu noul coronavirus și acum este în stare gravă. Plasma a fost transportată cu un elicopter al Ministerului de Interne.

„Am trimis șase punguțe de 200 ml fiecare. Plasma a fost colectată de la două persoane. Înțeleg că va fi folosită pentru salvarea unui medic care a îngrijit bolnavi de Covid 19. Recent am trimis și la Baia Mare, sperăm să fie un bun exemplu pentru toți”, a anunțat Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzii Galați.

În ultimele trei luni, la Galați, au donat plasmă 53 de persoane care au fost infectate cu COVID-19.

Citeşte mai departe ...

Campioana României va primi vizita lui Dinamo încă din prima etapă

  • Publicat în Sport

CSM Arcada Galaţi şi-a aflat şi ea programul pentru viitorul sezon. Campioana României din ultimele două sezoane va susţine primul meci oficial pe 17 octombrie în sala sporturilor Dunărea din Galaţi contra formaţiei Dinamo Bucureşti, una dintre contracandidatele la câştigarea campionatului şi va încheia în deplasare cu un alt derbi cu SCM U Craiova. Programul complet din tur: Dinamo, acasă; Steaua, deplasare; SCM Zalău, acasă; Unirea Dej, deplasare; UVT Timişoara, acasă; Ştiinţa Bucureşti, acasă, U Cluj, deplasare; Ştiinţa Explorări Baia Mare, acasă; etapă liberă; CSM Câmpia Turzii, acasă; SCM U Craiova. Echipa gălăţeană va juca în faza a doua din Cupa României pe teren propriu cu învingătoarea partidei Ştiinţa Explorări Baia Mare - Steaua Bucureşti. Băieţii antrenaţi de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu vor reveni miercuri din stagiul de pregătire centralizată iar vineri îşi vor afla adversara din preliminariile Ligii Campionilor.

Citeşte mai departe ...

Fetele de la CSU debutează cu o dublă cu U NTT Data Cluj

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Volei a avut loc marţi la prânz tragerea la sorţi pentru sezonul competiţional 2020-2021. Astfel, la feminin, CSU Belor va începe cu o dublă cu U NTT Data Cluj Napoca, pe 10 octombrie în Cupa României, la Galaţi şi pe 17 octombrie la Cluj în prima etapă a campionatului Diviziei A1. Învingătoarea duelului din Cupă va întâlni în faza a doua a competiţiei în deplasare pe CSM Târgovişte. Programul complet al turului de campionat pentru echipa condusă de Bogdan Paul şi Florin Vasile Bosi este următorul: U NTT Data Cluj, deplasare; Volei Alba Blaj, pe 24 octombrie acasă; Dinamo Bucureşti, deplasare; CSM Lugoj, acasă; Ştiinţa Bacău, deplasare; CSM Medgidia, acasă, CSU Medicina Tg. Mureş, deplasare; Rapid Bucureşti, deplasare; FC Argeş Piteşti, acasă; CSO Voluntari, deplasare; CSM Târgovişte, acasă.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Tineretului și Sporturilor, în campanie electorală la Galați. A venit, a văzut și a plecat …

Ministrul Tineretului și Sporturilor, Ionuț Stroe, a venit la Galați pentru a vizita un fost bazin Olimpic de înot, în stare avansată de degradare. În loc să vină cu soluții, acesta a constatat că ministerul nu are bani pentru refacerea bazei și, drept urmare, a propus să o cedeze autorităților locale.

 „Este un obiectiv al Ministerului Tineretului și Sporturilor, soluții există, nu doar în campania electorală... Resursele ministerului sunt limitate... Soluția este una locală, transferul acestui imobil către Consiliul Județean este la îndemână, ar fi un prim pas, ar oferi posibilitatea viitorului Consiliu Județean. O resursă foarte nefolosită, dacă nu ignorată, vorbim despre fondurile europene”, a declarat, la Galați, ministrul Tineretului și Sporturilor, Ionuț Stroe.

În replică, autoritățile locale spun că ministrul se află în campanie electorală deoarece s-au făcut mai multe demersuri pentru trecerea bazelor sportive de la Guvern la administrația locală.

„Noi am făcut mai multe demersuri ca să luăm această bază sportivă și alte obiective lăsate de minister în paragină. Avem și hotărâri ale consilierilor județeni. Domnul ministru a venit la Galați în campanie electorală, ca să ne spună ceea ce noi știm: ministerul vrea să scape de aceste baze, noi le vrem, dar tot ministerul nu face pașii necesari. Astăzi le preluăm dacă ni le dă, culmea chiar am făcut o nouă solicitare ministerului pe această temă”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pentru Mediafax. 

De asemenea, și reprezentanții Primăriei Galați au făcut numeroase demersuri pentru a intra în posesia Bazinului Olimpic. 

„Ministrul Sporturilor se face că nu știe. La Consiliul Local, consilierii au aprobat propunerea mea privitoare la preluarea bazei sportive de la Direcția Județeană pentru Sport. Pentru ca transferul de proprietate să se realizeze mai este nevoie de o hotărâre de Guvern. Cine îl oprește pe ministru să semneze documentul? Dorim să luăm baza pentru că doar în acest fel municipalitatea va putea să investească în bază. Primăria vrea să modernizeze bazinul și anexele și să le redeschidă pentru public și pentru sportivii de performanță”, a declarat primarul orașului Galați, Ionuț Pucheanu.

Bazinul Olimpic din orașul Galați a fost deschis în anul 1970 și a găzduit mai multe competiții naționale și internaționale de înot și polo pe apă. Bazinul a funcționat până în anul 2005. Atunci a fost închis din cauza unor probleme la sistemul de evacuare a apei.

Citeşte mai departe ...

Ultima zi de depunere a candidaturilor la alegerile locale

Termenul pentru depunerea candidaturilor la alegerile locale din 27 septembrie se incheie marti.

Potrivit calendarului transmis de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) ramanerea definitiva a candidaturilor va fi pe 24 august, iar campania electorala incepe pe 28 august.

Printre cei mai cunoscuți oameni politici care și-au depus până acum candidatura la Galați sunt Costel Fotea-CJ și Ionut-Florin Pucheanu-Primărie (PSD), Nicolae Marin-CJ și Marius Stan-Primărie (Pro Romania), Picu Apostol Roman-Primărie (PPU). S-au mai anunțat George Stângă-CJ împreună cu Bogdan Rodeanu-Primărie (PNL+USR) și Cristian Dima-Primărie (ALDE), precum și candidații Ştefan Baltă - candidat PER şi Andrei Velea - susţinut de PACT, pentru Primăria Galați. Dar și consiliera locală independentă Daniela Simona Vreme, care a anunţat că va candida independent la funcţiile de primar şi de consilier local al municipiului Galaţi, după ce va strânge numărul de semnături necesar.

AEP a anuntat ca pe 29 iulie a inceput perioada electorala aferenta alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din data de 27 septembrie a acestui an.

Principalele repere calendaristice ale acestei perioade, anuntate de catre AEP, inca de la finalul lunii iulie, sunt:

- 2 august - constituirea Biroului Electoral de Circumscriptie;

- 7 - 11 august: perioada de inregistrare a aliantelor electorale;

- 7 - 18 august - perioda de depunere a candidaturilor;

- 8 august - constituirea birourilor electorale de circumscriptie;

- 24 august - ramanerea definitiva a candidaturilor;

- 22 septembrie - tiparirea buletinelor de vot;

- 22 septembrie - desemnarea presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si a loctiitorilor acestora, prin tragere la sorti computerizata;

- 26 septembrie, ora 7:00 - incheierea campaniei electorale;

- 27 septembrie, ora 7:00 - inceperea votarii;

- 27 septembrie, ora 21:00 - incheierea votarii.

 

 

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați va cumpăra un aparat unic în România. Acesta va fi amplasat într-un spital din orașul Galați

Premieră națională, la Galați. Un aparat modern pentru diagnosticarea cancerului de piele va fi achiziționat pentru un spital din oraș. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva din Galați care este dotat cu aparatură modernă în cadrul unui proiect european lansat anul trecut de reprezentanții Consiliului Județean.

Aparatul unic în țară se mai găsește în doar trei unități medicale din Germania, Franța și Olanda, costă 160.000 de euro, funcționează pe bază de lumină și nu iradiază pacientul, așa cum se întâmplă în cazul computerului tomograf. Pe lista de cumpărături a autorităților mai sunt echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice și a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a anunțat că prin aceste achiziții, la Galați se încearcă formarea unui centru de excelență pentru depistarea și tratamentul bolilor de piele. La final, la unitatea medicală gălățeană ar urma să vină pacienți din întreaga regiune și din alte zone ale țării.

Tot la spitalul din Galați s-a construit un corp de clădire. Acesta are demisol și parter și va înlocui cea mai mare parte a vechiului spital. Obiectivul va fi inaugurat în curând.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri