Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Miercuri, 29 Iulie 2020 - Regional Press

Klaus Iohannis: "Școala sigur nu va începe în condiții normale"

“Școala sigur nu va începe în condiții normale”, a anunțat în această seară președintele Klaus Iohannis. “Ar fi foarte complicat să avem numai școala online, și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil și în funcție de condițiile locale vom avea mai mult școală normală sau mai mult online sau mixt”, a precizat liderul de la Cotroceni. “Am invitat pe premier, ministrul educației și mai mulți miniștri, pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că vom reuși să conturăm câteva scenarii pe care le vom comunica public. Deci dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso”, a declarat președintele."Evident că această situație a deschiderii noului an școlar și, implicit, a noului an universitar este una de extremă importanță. Am avut numeroase discuții cu conducerea Ministerului Educației, cu specialiști, cu alți membri din guvern cu atribuții pe această zonă.
S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii și unor scenarii.
Am invitat pe premier, ministrul educației și mai mulți miniștri, pentru o discuție pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că vom reuși să conturăm câteva scenarii pe care le vom comunica public.
Deci dați-mi voie să vă dau săptămâna viitoare câteva răspunsuri mult mai in extenso.
Școala sigur nu va începe în condiții normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea.
Ar fi foarte complicat să avem numai școala online, și atunci sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil și în funcție de condițiile locale vom avea mai mult școală normală sau mai mult online sau mixt".

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: "Președintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost și corupt rămâne. De asta trebuie să plece!"

Președintele interimar al #PSD Marcel Ciolacu: "Președintele Iohannis minte pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost și corupt rămâne. De asta trebuie să plece!

Jenant moment! Să vezi cum Puterea dă vina pe Opoziție pentru că ea, Puterea, a stat două săptămâni pentru a scrie o lege.

O lege proastă, aberantă, care tranformă România în dictatura pilelor numite în funcții publice. O lege care nu respectă drepturile cetățenilor simpli, dar dădea putere de Dumnezei unor funcționari parașutați de PNL în funcții pentru care nu au nicio calitate.

- Guvernul – 2 săptămâni pentru o aberație (25 iunie – 6 iulie).
- Parlamentul – 8 zile (9 -16 iulie) pentru a avea o lege aplicabilă, realizată împreună cu societatea civilă, cu CSM, cu medici și pacienți.

Deci, cine a tras de timp ”săptămâni”, domnule Iohannis?!

Parlamentul a corectat, cât a putut în acest timp foarte scurt, mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit laitmotivul PSD e cel puțin penibil, domnule președinte! Dar să și minți pentru un guvern prost și corupt, e de-a dreptul scandalos.

Tot PSD e de vină că Orban nu suflă o vorbă despre organizarea alegerilor în condiții de siguranță? Sau despre deschiderea școlilor?! Știu, da, mai e o lună și jumătate, e prea devreme pentru Orban..., transmite PSD."

Citeşte mai departe ...

PSD:"PNL a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate"

"PNL a furat banii de pensii și alocații prin licitațiile trucate. Modelul #Unifarm de guvernare înseamnă nimic pentru români și bani cât mai mulți în buzunarele liberalilor!

Curtea de Conturi confirmă oficial #tunurilePNL de miliarde, date la Ministerul Sănătății, în plină pandemie. Rezultatele controlului sunt un abecedar al fraudelor pe bani publici comise sub directa oblăduire a lui Orban:

-prețuri umflate și de 12 ori ca să le iasă profituri cât mai mari firmelor de partid;
-țeapă cu alcool sanitar și manevre financiare pe seama componentelor folosite la izolete;
-produse predate înaintea semnării contractelor și echipamente predate înainte de finalizarea procedurii de achiziție.

Liberalii au sifonat miliarde și acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii și alocații.

#GuvernațiNUmaifurați!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Un șofer cu permisul suspendat, prins cu o alcoolemie record

Un șofer din Galați a fost prins beat mort la volan, Bărbatul a fost pus de polițiști să sufle în etilotest, iar rezultatul a fost de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales dosar penal și este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Bărbatul de 46 de ani a fost oprit de polițiști în timp ce se afla pe un bulevard din orașul Galați. După ce l-au verificat în baza de date, agenții au aflat că șoferul nu avea dreptul să se afle la volan, permisul de conducere al acestuia fiind reținut. El a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a fost de de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat,

„La data de 28 iulie, în jurul orei 21.50, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Galați, a condus autoturismul pe strada Oțelarilor, fiind oprit în trafic, de polițiști, pentru control. Cu ocazia verificării documentelor, s-a constatat că bărbatul posedă permis de conducere dar, în bazele de date, figurează ca fiind reținut.Mai mult, fiind testat alcoolscopic, acesta a prezentat valoarea de 2,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care polițiștii l-au condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice și a stabilirii alcoolemiei”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Euro Under 19 se va desfăşura în perioada 30 iunie -13 iulie 2021 în România

  • Publicat în Sport

Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat că UEFA a stabilit ca turneul final al Campionatului European Under 19, găzduit de România, să se desfăşoare în perioada 30 iunie - 13 iulie 2021. „EURO U19 din 2021 ce va avea loc în România va reuni 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide. Turneul va debuta pe data de 30 iunie 2021, iar finala competiţiei se va desfăşura pe 13 iulie. Reprezentativa tricoloră U19 pregătită de Daniel Oprescu este calificată direct, din postura de gazdă. Naţionala de juniori avea programate în acest an mai multe acţiuni de pregătire care au fost însă anulate din cauza efectelor pandemiei COVID-19", se precizează pe site-ul citat. Cele 4 arene din Bucureşti, Ploieşti şi Voluntari care au fost nominalizate de FRF în dosarul câştigător de candidatură sunt: Stadionul „Ilie Oană" - Ploieşti (15.073 locuri), Stadionul „Giuleşti" Bucureşti (14.047 locuri), Stadionul „Arcul de Triumf" - Bucureşti (8.155 locuri) şi Stadionul „Anghel Iordănescu" - Voluntari (4.518 locuri). UEFA va confirma arenele în urma vizitei de lucru pe care o vor face reprezentanţii forului continental până la finele acestui an.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Spitalul Județean din Galați are centrală de monitorizare pentru pacienții de la Secția ATI COVID, în stare gravă

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Galați are stație de monitorizare centralizată. Unitatea va ușura munca asistentelor și a medicilor și va îmbunătăți supravegherea pacienților în stare gravă.

„Este o stație de monitorizare centralizată. Caracteristica acestei stații este că dublează practic activitatea de monitorizare a pacienților internați pe secția COVID-19. Nu înlocuiește monitorizarea pacienților, fiecare pacient care este internat la ATI, Secția Covid, are propria monitorizare. Adică are monitor care este supravegheat de asistenta dinăuntru. O dublarea acestei monitorizări are loc prin această stație centralizată”, a declarat presei, Mihaela Anghel, medic specialist ATI.

Stația de monitorizare centralizată are șase monitoare care oferă informații în timp real despre situația pacienților. Acesta arată orice tulburare de ritm, măsoară tensiunea arterială, temperatura și saturația periferică a oxigenului.

„Particularitatea este că înglobează șase monitoare. Fiecare monitor ne ajută să putem supraveghea în timp real un traseu EKG, acest traseu poate arăta orice tulburarea de ritm care poate apărea, iar noi, din exterior, putem anunța, interveni și lua decizii de a stopa acea tulburare de ritm. Ce este particular este că noi, din exterior, avem posibilitatea de a porni și a măsura tensiunea arterială în timp real. Cel mai important parametru pe care noi îl monitorizăm la pacientul cu insuficiență respiratorie în cadrul bolii COVID este saturația periferică a oxigenului. De asemenea, doi senzori de temperatură, care ne ajută să monitorizăm în timp real temperatura pacientului. Este un instrument extrem de util care are multe beneficii”, a precizat Mihaela Anghel.

De asemenea, aparatul va ajuta cadrele medicale și pacienții să facă față mai bine temperaturilor crescute din această perioadă.

„În condițiile în care afară sunt 40 de grade, iar în Secția ATI căldura este insuportabilă, am hotărât împreună cu doamna doctor Manole de la ATI să cuplăm toate monitoarele din secția ATI Covid la o unitate centrală pentru a fi monitorizați mai ușor pacienții. Desigur și pentru a veni în ajutorul personalului medical care este îmbrăcat în combinezoane, se mișcă foarte greu, iar în momentul în care apar momente critice legate de pacienți, medicii să intervină cât mai prompt.”

La Spitalul Judeațean sunt 182 cadre medicale infectate cu coronavirus, din care 106 vindecate.

 

 

Citeşte mai departe ...

Galerie foto/Galațiul a devenit centru regional pentru tratarea cancerului

Mii de pacienți din Galați și din județele învecinate au apelat la serviciile noului centru de tratare a cancerului. Instituția construită de Consiliul Județean Galați în curtea Spitalului Județean utilizează un accelerator liniar de particule. Aparatul modern este unic în această parte a țării.
 
Datorită acestei investiții, Galațiul a devenit centru regional pentru tratarea cancerului. De la inaugurarea instituției, la finalul anului trecut, în interior au fost făcute aproape 6.000 de ședințe de radioterapie și sute de persoane au finalizat schema de tratament care le poate salva viața. Tot potrivit statisticilor, la centrul din Galați vin zilnic în jur de 60 de persoane. Numeroși pacienți sunt din Vrancea, Brăila, Tulcea și Vaslui.

„Unul dintre cele mai bune lucruri care s-au întâmplat la Galaţi a fost deschiderea Centrului Regional de Tratare a Cancerului. Îacolo se fac numeroase şedinţe de radioterapie, la fel ca-n marile centre medicale din ţară. Conform medicilor, pacienţii se simt mai bine pe durata tratamentului, iar efectele secundare sunt mult mai puţine, astfel că acum tratamentul se poate face fără întrerupere. De la deschiderea acestui centru, sute de pacienţi au finalizat schema de tratament, care în unele cazuri poate dura şi şase, şapte săptămâni. Din nefericire, incidenţa acestei maladii a crescut foarte mult în ultimii ani, iar cuvântul cancer îngrozeşte pe toată lumea. De la o lună la alta, numărul celor care se tratează la Galaţi a crescut considerabil. La acceleratorul liniar de particule vin multe persoane din Vrancea, Brăila, Tulcea sau Vaslui”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Autoritățile anunță că anul acesta, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă va fi adus şi un PET CT, un echipament medical de ultimă generaţie pentru diagnosticarea cancerului. Procedurile de achiziţie au fost finalizate, iar specialiştii lucrează la partea de amenajare a spaţiului unde va funcţiona acest dispozitiv medical.
 
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

„Descoperă Dunărea”

Administrația Națională „Apele Române” derulează primul proiect de responsabilizare și implicare socială (de tip CSR- Corporate Social Responsibility), inițiat de o instituție publică la nivel exclusiv online, prin intermediul rețelelor sociale specifice comunicării de acest tip.

„Descoperă Dunărea” este un proiect dedicat copiilor și părinților deopotrivă, inițiat și organizat de către Administrația Națională „Apele Române”, având Administrațiile Bazinale de Apă, în calitate de co-organizatori.

Realizarea proiectului „Descoperă Dunărea”a fost inspirată de evenimentul „Danube Art Master” (http://www.danubeday.org/Danube_Art_Master), organizat de către Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea, timp de 8 ani, la nivelul celor zece țări dunărene, printre care și România.

Din cauza restricțiilor de distanțare socială impuse de răspândirea pandemiei COVID-19, ANAR a regândit organizarea acestui eveniment la nivel exclusiv online (facebook).

Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul „Descoperă Dunărea” își propune să adune ideile și inițiativele copiilor din toată țara. Proiectul se desfășoară pe toată durata vacanței de vară, având ca scop promovarea unui stil de viață sănătos în care copiii și adulții sunt încurajați să-și petreacă cât mai mult timp împreună.

Proiectul este construit pe trei componente:

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri