Menu
RSS
Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Prev Next

Miercuri, 01 Iulie 2020 - Regional Press

Măsurile promise de Guvernul Orban: granturi, program agresiv de ajutoare de stat pentru atragerea de investiții, 8 depozite regionale de legume și fructe, 3.000 km de auto

Multe dintre măsuri, mai ales cele privind investiţiile în infrastructură rutieră sau agricolă, apar şi în alte programe de guvernare.

Cele mai importante măsuri promise de Guvern, dacă programul va fi implementat:

Sprijin pentru program flexibil de muncă. Guvernul va asigura plata unei indemnizaţii în valoare de 75% din diferenţa dintre salariul brut al unui angajat prevăzut în contractul individual de muncă dinaintea reducerii programului şi salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii progamului de lucru. Măsura se aplică companiilor a căror cifră de afaceri a scăzut cu cel puţin 10% comparativ cu luna similară a anului anterior. Finanţarea acestei măsuri se va acoperi prin Programul SURE al Comisiei Europene.
Granturi (bani gratis) de 2.000 de euro pentru SRL-urile fără angajaţi. Toate domeniile; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, chirii, utillităţi; Număr beneficiari: 50.000; Buget: 100 mil. euro (fără sursă de finanţare)
Finanţarea chiriilor pentru perioada în care desfăşurarea activităţii comerciale sau a serviciilor prestate a fost afectată pe perioada stării de urgenţă sau de alertă: valoarea chiriei/beneficiar/lună, pentru o perioadă de 3 luni. Buget: 160 mil. lei (fără sursă de finanţare)
Capital de lucru pentru repornirea activităţilor economice pentru IMM-uri. Valoare grant: max. 125.000 Euro; Domenii: horeca, turism, transporturi, evenimente; Cheltuieli: stocuri, datorii furnizori, echipamente; Buget: 350 mil. euro. Fără sursă de finanţare
Finanţarea depozitelor de comercializare a produselor agricole. Obiectiv: construcţia a 8 depozite regionale cu temperatură controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale. Valoarea investiţiei: 120 mil. euro.. Fără sursă de finanţare
Granturi pentru digitalizarea IMM-urilor. Valoare grant: 30.000 euro/proiect până la 100.000 euro/ proiect; Cheltuieli: echipamente IT, automatizarea echipamentelor industriale, automatizarea fluxurilor tehnologice; Buget: 150 mil. euro
3.000 de km de autostradă şi drumuri expres în următorii zece ani (31 de miliarde euro). Nu e precizată sursa de finanţare.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Muncii: "Fondurile pentru formarea profesională trebuie acordate angajatorului"

Fondurile publice utilizate pentru calificarea profesională a lucrătorilor trebuie acordate angajatorului, care să gestioneze aceşti bani în funcţie de noile abilităţi pe care le solicită angajaţilor după pandemie, a declarat, miercuri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.
"Am discutat cu domnul premier propunerea şi a fost nu total de acord, dar eram în mod evident pe aceeaşi linie de a vedea lucrurile: fondurile pentru formarea profesională trebuie acordate angajatorului. El trebuie să fie cel care gestionează un anumit buget pentru formarea angajaţilor, a celor cărora le-a cerut alte responsabilităţi înainte de pandemie şi cărora acum le cere eventual să îşi adapteze aceste responsabilităţi la noile cerinţe. Nu este nimeni mai bine poziţionat ca angajatorul să ştie ce are nevoie să pregătească, când, cum şi pentru cine din firma pe care o conduce", a afirmat Violeta Alexandru."Prin urmare, în loc să ştie statul ce-ţi trebuie ţie să instruieşti şi să-ţi ofere statul pe cine consideră ca formator, vrem ca aceste resurse pentru formarea profesională, pentru recalificare, să fie gestionate de angajator, cei care ştiu cel mai bine ce au nevoie", a menţionat Violeta Alexandru.

"Acum o lună, pentru că am fost foarte atentă la schimbările de pe piaţa muncii, am făcut o modificare în Guvern, dublată de un ordin de ministru, pentru a se folosi cursurile online în formarea profesională. A venit momentul să ne modernizăm şi pe acest palier. Sigur, sunt anumite meserii care au nevoie de componenta de practică - nu poţi să fii zugrav, nu poţi să faci simulare online şi să-şi dovedeşti abilităţile. Dar acolo unde se poate, acolo unde este vorba de competenţe digitale, de ce nu? Acolo unde este vorba de abilităţi de gestionare a aspectelor de contabilitate, acolo unde poţi să lucrezi online - spun doar că România trebui să se adapteze vremurilor şi am în vedere nişte schimbări", a explicat Violeta Alexandru.

Citeşte mai departe ...

Un gardian de la Penitenciarul Galați, infectat cu coronavirus, a avut peste 150 de contacți direcți

Un angajat al Penitenciarului Galați a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Se pare că gardianul este asimptomatic, a anunțat Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Acesta a purtat în permanență echipament de protecție, pentru că lucra în sectorul operativ.
Totodată, Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează că deținuții care au intrat în contact cu gardianul vor fi monitorizați medical.

"Ca urmare a efectuării anchetei epidemiologice, au fost identificaţi 27 de contacţi în rândul personalului unităţii şi 125 de contacţi în rândul persoanelor private de libertate. Poliţiştii de penitenciare identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi se află la domiciliu, asigurându-se continuitatea misiunilor specifice, în condiţii optime, cu personal de rezervă. Referitor la contacţii persoane private de libertate, precizăm că aceştia au fost informaţi cu privire la cazul angajatului confirmat pozitiv, fiind monitorizaţi medical, în scop preventiv. Deţinuţii se află cazaţi în cadrul a două secţii de deţinere şi desfăşoară activităţile specifice fără a interacţiona cu persoanele custodiate la nivelul celorlalte secţii. Totodată, în urma triajului epidemiologic, nu au fost identificate situaţii de manifestare a simptomatologiei specifice COVID-19", potrivit unui comunicat al ANP.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Orban a copiat planul de relansare economică de la PSD. Au copiat până şi pasaje pe care le-am realizat deja"

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că planul Guvernului Orban de relansare economică în valoare de peste 100 de miliarde de euro este “copiat” şi include şi “anumite pasaje” realizate deja de partidul său:

“Este evident că este copiat programul [Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică - n.r.]. Vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi şi veţi vedea – este copiat. Culmea, sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a susţinut Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia inaugurării Pieţei agro-alimentare Progresul din Bucureşti.

“În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, nu e prima şi nici ultima oară când vă spun că vom depune o moţiune de cenzură. Mai mult decât atât, această moţiune va trece. Când vom depune moţiunea de cenzură, cu ce program economic vom veni pe termen scurt, până la alegerile generale, care să îl expunem atât românilor, colegilor din Parlament, dar nu în ultimul rând preşedintelui Iohannis, când va lua decizia pe cine desemnează prim-ministru - este totuşi atributul meu şi al colegilor mei de a lua această decizie în interiorul partidului”, a mai explicat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Promisiuni făcute de Guvern: Peste 2.400 de școli ar urma să fie modernizate și reabilitate în următorii 6 ani

Guvernul anunță prin planul de repornire economică investiții în peste 2.400 de școli care vor fi modernizate și reabilitate în următorii 6 ani, potrivit documentului publicat miercuri. Printre investițiile planificate în unități școlare în perioada 2021– 2027, publicate în documentul guvernamental se numără:

2.488 de unități școlare vor fi incluse în programe de modernizare/reabilitare, costurile estimate – 6,046 miliarde de lei.
375 de unități școlare vor beneficia de investiții în valoare de 31,4 milioane lei pentru conformarea grupurilor sanitare (alocare 2020);
Programul Reforma Educației Timpurii:
Finanțarea construcției unui număr de 180 grădinițe cu program prelungit sau săptămânal – 146 mil. euro
Construire/modernizare campusuri școlare/ cămine studențești/centre universitare:
construirea a 40 de campusuri școlare care să includă: școală, liceu, internat, teren sport, ateliere, laboratoare, cantină, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde lei;
construirea a 30 de cămine studențești care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat din 13 centre universitare. Valoare totală a investițiilor se ridică la 1,248 miliarde de lei

De asemenea, guvernul a mai anunțat, ca măsură de protecție socială, acordarea de vouchere de 360 de lei pentru 400 de mii de elevi.

Citeşte mai departe ...

Primul transfer: Daniel Popescu s-a întors la Oţelul

  • Publicat în Sport

Roş-alb-albaştrii au demarat campania de transferări pentru sezonul 2020-2021. Prima achiziţie din această vară este Daniel Popescu, 32 de ani, care evoluează pe postul de fundaş stânga şi în sezonul 2019-2020 a îmbrăcat tricoul formaţiei CSM Slatina, echipă care s-a luptat pentru promovarea în eşalonul secund. Popescu este o cunoştinţă mai veche a suporterilor gălăţeni, având 64 de prezenţe în tricoul Oţelului în Liga 1 în perioada 2013-2015. Noul jucător oţelar are un CV bogat, a mai jucat la Delta Tulcea, FCM Dunărea Galaţi, Poli Timişoara, Steaua Bucureşti, Concordia Chiajna şi Daco-Getica. Reunirea lotului a fost amânată până cel mai devreme săptămâna viitoare în funcţie de noile măsurile de relaxare care vor mai fi luate sau nu de autorităţi. Liga a 3-a va lua startul pe 29 august, dar până atunci oţelarii noştri vor susţine două meciuri din Cupa României.

Citeşte mai departe ...

12 angajați de la un depozit farmaceutic din Galați, infectați cu COVID-19

Este alertă la un depozit farmaceutic din Galați, după ce 12 angajați s-au infectat cu COVID-19 și au fost internați în spital. Depozitul farmaceutic se află pe centura orașului, iar tot personalul a fost testat. 

Creștere alarmantă a noilor cazuri de COVID-19. 12 angajați au fost confirmați cu noul virus. Toți cei 35 de angajați ai depozitului farmaceutic au fost testați, dar testele colegilor celor infectați au fost negative.

 De la începutul epidemiei, la Galați sunt 917 de cazuri confirmate și 89 de decese. 24 de gălățeni sunt în carantină, iar 1.662 de persoane sunt izolate la domiciliu.

 

Citeşte mai departe ...

Un tânăr a plătit 700 de euro pentru un permis de conducere fals. El a fost prins de polițiști

Poliţiştii de frontieră gălățeni fac cercetări după ce au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, care s-a dovedit a fi fals. Acesta a declarat că a procurat documentul, prin intermediul unui conațional, în schimbul sumei de 700 de euro. 

Incidentul a avut loc astăzi, în jurul orei 02.15. În Punctul de Trecere a Frontierei Galați s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un  microbuz marca Mercedes, cetățeanul din R. Moldova, R.I., în vârstă de 23 de ani.

„La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra tânărului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, valabil pentru categoriile "B" și “C”, pe care era imprimată fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentul descoperit la control, prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 700 de euro, a anunțat Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Citeşte mai departe ...

Lovitură de imagine: Florin Nini este noul antrenor de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport
Zvonurile din ultima perioadă s-au adeverit. Florin Nini, un gălăţean get beget, posesor al unui CV impresionant, este începând din 1 iulie noul antrenor al echipei de baschet CSM Galaţi. „Sunt bucuros că putem continua proiectul baschetului gălăţean la nivel de seniori. Voi trece imediat la treabă, voi analiza situaţia la nivelul lotului de jucători, voi discuta cu o parte din jucătorii care au evoluat şi în sezonul precedent şi pot continua dar şi cu alţii noi astfel încât să formăm un lot competitiv. Din campionatul următor, Liga Naţională va avea o singură grupă valorică de 14-15 echipe, va fi foarte greu, sper ca prin transferurile pe care le vom face să reuşim o clasare cât mai bună. Un obiectiv important al meu va fi readucerea publicului la sală, să recreem meciurile fantastice de acum câţiva ani când învingeam echipele de top din România. Vreau să promovez tinerii jucători gălăţeni, este foarte important că prin acest proiect au posibilitatea să continue activitatea şi să evolueze în faţa părinţilor şi a cunoscuţilor”, a declarat antrenorul Florin Nini. Campania de transferări va fi demarată în cel mai scurt timp. Liga Naţională va debuta după toate probabilităţile în prima decadă din octombrie iar printre adversarele echipei gălăţene se vor afla: U BT Cluj, CSM Oradea, CSU Sibiu, Dinamo, Steaua, SCM Timişoara, BCMU FC Argeş Piteşti, SCM U Craiova, etc.
Citeşte mai departe ...

Parteneriat pentru producția de drone, între Universitatea Dunărea de Jos și BlueSpace TECHNOLOGY

Proiect inedit. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va încheia un parteneriat de dezvoltare științifică și cercetare cu BlueSpace TECHNOLOGY. Părțile implicate au în vedere o colaborare pe termen lung ce va aduce un aport semnificativ domeniului de inovație al ingineriei moderne.

Analiza perspectivelor abordate și manifestarea interesului pentru oportunitățile oferite de avansul tehnologic, concomitent cu pasiunea pentru știință și cunoaștere, au dus la idetificarea unor multiple subiecte de interes comun. Astfel, s-a semnat un document ca baza de lucru pentru o tematică invatoare și de actualitate în rândul instituțiilor cu profil tehnic și nu numai.

„Cel mai important obiectiv al acordului constă în dezvoltarea și implementarea de noi tehnologii pentru aeronavele fără pilot, cunoscute în engleză ca UAV-uri (unmanned aerial vehicle), și sub denumirea comună de drone. Paleta domeniilor aplicative a unor astfel de sisteme este vastă și complexă, aceste aeronave robotizate fiind deja regăsite în multiple industrii, la nivel mondial.

Specificul activității susținute prin parteneriatul menționat va consta în dezvoltarea unor drone cu aripă fixă. Astfel de sisteme presupun o ridicare de la sol printr-o rampă de lansare, fiind potrivite pentru misiuni pe distanțe lungi, cum ar fi cartografierea, supravegherea și apărarea, unde fiabilitatea este un factor important”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri