Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Luni, 20 Iulie 2020 - Regional Press

Ministrul Sănătății: "La 3 cazuri noi la 1.000 de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone"

  • Publicat în Social

„Sunt focare care trebuie urgentate în anchete epidemiologice și prin ordin de ministru mâine voi decide ca orice persoană care este depistată pozitiv, în spatele ei să se desfășoare anchetă epidemiologică, directorul DSP să nominalizeze un epidemiolog sau un medic care să înceapă acea anchetă în maximum 12 ore, să definim tot ce înseamnă contacți, în măsura în care ei trebuie izolați la domiciliu, cei care sunt simptomatici să fie testați”, a spus ministrul Sănătății la Digi24.

„Putem avea la un moment dat, în care creșterea o impune, o izolare sau o carantinare a unei zone, a unui cartier. Dacă avem unități medicale în care nu se mai poate desfășura activitatea non-COVID, se pot transforma acele unități în unități pentru terapie suport COVID. Dacă avem nevoie de personal, o să începem să detașăm personal. Sunt adaptări pe care le facem de la zi la zi pentru a gestiona focarele care există în acest moment sau o suprapopulare a unor unități sanitare”, a spus Tătaru.

„Noi urmărim creșterea numărului de cazuri care este mai accentuată în anumite zone. De exemplu, în Vaslui, la testarea a 100 de angajați care lucrau la un abator de păsări, 59 au fost pozitivi. Sunt focare care se înâlnesc la unități medicale. Noi avem în studu foarte multe focare. În momentul în care vedem o creștere exagerată sau exponențială a numărului de cazuri într-o anumită zonă, noi avem și parametri. La 3 cazuri noi la mia de locuitori, se poate ajunge la carantinarea acelei zone, acelui cartier sau acelei localități”, a spus ministrul.

Citeşte mai departe ...

Tătaru: "Doar o treime dintre elevi vor merge la școală, celelalte 2 treimi vor fi acasă, online"

Ministrul Nelu Tătaru a declarat la Digi24 că nu consideră, în acest moment, că este necesară amânarea începerii noului an școlar. "În acest moment nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și ce este mai important, cred eu, să nu înceapă un an școlar. Dar vor începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precauții într-un context pandemic de transmitere comunitară.

Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două - trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante. De exemplu, vor fi doar o treime din elevii care merg, celelalte două treimi vor fi acasă, online și se vor roti aceste două treimi. Iar pentru alegeri ne vom gândi la mai multe zile, să avem un aflux de populație mai mic. Două zile ne gândim să luăm în calcul. Dar, în acest moment, avem scenariul ca pe 27 septembrie să se desfăşoare cu precauţii şi respectarea distanţării fizice, alegerile locale", a declarat ministrul Sănătății.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: "Sunt mesaje că PNL nu mai vrea alegeri"

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat la Antena 3 că are semnale din partea liberalilor că s-ar dori amânarea alegerilor locale programate să aibă loc pe 27 septembrie:

Astea sunt manifestari de oameni mici, sa ataci Parlamentul si CCR, ca premier. Da, cand faci asemenea lucruri ca premier, esti un om mic.
Cifrele (raportate zilnic) sunt reale. Manipularea de la inceput a dus la lipsa de credibilitate a Guvernului (...) Sunt state europene unde comunica doar specialistii, nu presedintele, nu premierul, nici macar ministrul sanatatii. Acolo functioneazza. Cata vreme au vrut sa gestioneze politic, nu mai e credibilitate
Nu se spune ca rata de infectare este mai mica ca la inceput, este un mod de manipulare (...) Se spune ca vom ajunge la 1.000 de cazuri /zi , numarul nu are relevanta, este un mod de manipulare a cifrelor
De o saptamana sunt mesaje ca nu mai sunt de acord cu alegerile...poate au sondaje care...
A fost o greseala imensa cand Presedintele a refuzat un Guvern de uniune nationala si a vrut guvernul sau, acum vedem efectele
Saptamana viitoare avem Cartea neagra a guvernarii in economie si pandemie. O sa avem si un program economic cu care sa mergem la Cotroceni daca motiunea de cenzura va trece. Voi depune motiuea cand voi fi sigur 100% ca va trece.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Iohannis și Orban nu mai vor alegeri și folosesc pandemia pentru a fugi de votul românilor"

"Alegerea lui Orban este să fugă de alegeri. După o asemenea guvernare dezastruoasă, au și de ce!

Iohannis și Orban nu mai vor alegeri și folosesc pandemia pentru a fugi de votul românilor. Ei știu deja că, după vot, nu au cum să rămână la putere. Liberalii au furat pe rupte banii publici în loc să-i folosească pentru a scoate țara din criză. Și fac orice pentru a se ascunde de români și pentru a putea fura în continuare.

Nu mai folosiți #pandemia ca să vă permanentizați #hoția!", transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Cadre medicale, amendate pentru că nu au purtat mască de protecție în timpul serviciului. Sancțiuni usturătoare

Mai mulți angajați ai unor spitale din orașul Galați au fost amendați pentru că nu purtau mască în timpul serviciului. În total sunt 11 cadre medicale, 9 de la Spitalul Județean și 2 de la Spitalul de Copii din Galați. Fiecare a primit o amendă de 5000 de lei.

Amenzile au fost date în timpul unui control al Direcției de Sănătate Publică Galați. Un medic și zece asistente medicale și îngrijitoare au primit amendă de la inspectorii DSP. Reprezentanții Spitalului Județean din Galați anunță că unitatea are echipamente de protecție și anunță că salariații care nu poartă mască vor fi vizați de anchete interne.

„Spitalul dispune de destule echipamente de protecție, cadrele medicale sancționate erau dotate cu echipamente de protecție, dar nu îl purtau corespunzător. Cu siguranță (n.r. vor fi sancționați). Spitalul va face o anchetă, dar amenda probabil îi va sensibiliza”, a declarat Ionuț Băneșanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Galați.

În timpul controalelor au fost descoperite și alte nereguli. Cele două spitale gălățene au fost amendate pentru lipsa din dotarea unității a substanțelor dezinfectante pentru dezinfecția veselei, pentru nerespectarea măsurilor speciale instituite în situații epidemiologice deosebite și pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție a vieții și limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor. Valoarea totală a amenzilor este 54000 de lei.

Citeşte mai departe ...

Şase persoane de la campioana CFR Cluj au fost testate pozitiv

  • Publicat în Sport

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că au fost depistate alte cinci persoane infectate cu noul coronavirus la formaţia CFR Cluj, doi jucători şi trei membri ai staff-ului tehnic, totalul cazurilor la gruparea ardeleană ajungând acum la şase. „Astăzi au venit rezultatele testelor efectuate de membrii echipei CFR Cluj. În acest moment avem alte cinci cazuri în cadrul echipei, este vorba despre doi jucători şi trei membri ai staff-ului tehnic. Ei au fost izolaţi, la fel ca şi restul lotului, iar următoarea testare este programată joi. În funcţie de rezultatele de atunci vom lua deciziile care se impun", a declarat Ştefan pentru AGERPRES. Pe lângă Păun, pe listă mai sunt jucătorii: Sandomierski, Curelea şi Djokovic, preparatorul fizic Dragotă şi Moldovan, antrenor cu portarii. Oficialul LPF a explicat că în acest moment nu se ia în discuţie amânarea partidei CFR Cluj - FC Botoşani, programată duminică, 26 iulie, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii I. „Pentru moment nu luăm în discuţie amânarea partidei cu FC Botoşani. Aşteptăm retestarea de joi şi vedem atunci. Oricum, situaţia de azi nu modifică data meciului amânat, FCSB - CFR Cluj, acesta rămâne în continuare să se dispute în 28 sau 29 iulie", a mai precizat Justin Ştefan. Pe 18 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a amânat meciul FCSB - CFR Cluj, programat în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii I, după ce un jucător al formaţiei ardelene a fost depistat pozitiv la COVID-19.

Citeşte mai departe ...

Internaţionalul Răzvan Olteanu va juca la CSM Arcada

  • Publicat în Sport

Campioana României la volei masculin din ultimele două sezoane continuă campania de transferări. Săptămâna a debutat în forţă, echipa gălăţeană şi-a completat lotul cu un nume important: Răzvan Olteanu, 29 ani, 204 cm, joacă pe postul de centru iar în ultimul sezon a îmbrăcat tricoul formaţiei SCM U Craiova. Răzvan este un jucător cu mare experienţă, component de bază a Naţionalei României alături de care a participat în septembrie 2019 la turneul final al Campionatului European din Franţa. Lotul CSM Arcada a prins contur şi are următoarea componenţă la acest moment: Niels Klapwijk, Marian Bala, Liviu Cristudor, Vasile Talpă, Aleksei Nalobin şi Răzvan Olteanu. Conducerea CSM Arcada se află în tratative avansate şi cu alţi voleibalişti importanţi. Scopul este crearea unei echipe competitive atât pe plan naţional unde obiectivul este clar, câştigarea eventului cât şi internaţional, o calificare în premieră în grupele Champions League.

Citeşte mai departe ...

Dan Nica: „Fără un acord la Consiliul European de azi trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău”

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a declarat că un eventual eșec al negocierilor din cadrul Consiliului European privind fondul de redresare economică și bugetul european va agrava criza social-economică din UE.

„Dacă nici în a treia zi de discuții, șefii de state și guverne din Uniunea Europeană nu pot ajunge la un acord, înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru ceea ce e mai rău. În acest al 12-lea ceas, Delegația PSD subliniază importanța apelului liderului Grupului S&D din Parlamentul European, Iratxe Garcia-Perez, și al celorlalți șefi de grupuri europarlamentare democratice pentru un acord urgent și realist. Cetățenii așteaptă acest Plan cu adevărat istoric, întrucât reprezintă singura cale de combatere viabilă a efectelor pandemiei asupra economiilor și societăților noastre. Parlamentul European a reușit să ajungă pe această temă esențială la un consens intern și la o poziție comună cu aceea a Comisiei Europene. Este cazul ca liderii naționali să lase interesele individuale și orgoliile deoparte, pentru salvarea proiectului european”, a atras atenția Dan Nica.

Eurodeputatul social-democrat a precizat că șefii celor mai importante șase grupuri europarlamentare au transmis o solicitare comună Consiliului pentru a adopta un plan de relansare ambițios și un buget multianual al UE cât mai robust, pentru a face față provocărilor.

„Această criză trebuie să constituie un semnal de alarmă și o oportunitate pentru reorientarea UE către dezvoltarea unei reziliențe colective, în cadrul unei societăți mult mai axate pe coeziune și incluziune socială. Decizia pe care o veți lua va avea un impact pe termen lung asupra societății noastre”, au transmis Consiliului liderii grupurilor europarlamentare.

Citeşte mai departe ...

Pedagogie digitală pentru profesorii care lucrează în comunități vulnerabile

ONG-ul Educație Teach for Romania a lansat un program de pedagogie digitală și de învățare în colaborare pentru profesorii care lucrează în școlile publice.

Programul, care va avea loc începând de luna aceasta și pînă pe 22 august, are ca scop formarea a 60 de profesori care s-au angajat să lucreze în comunități vulnerabile. Profesorii vor beneficia de peste 300 de ore de pregătire sub diferite forme.

În același timp, timp de o săptămână, aproximativ 300 de copii din 19 comunități rurale defavorizate vor învăța să învețe și să se conecteze în mediul digital.

Programul a fost proiectat și va fi pilotat într-un parteneriat cu instituții din sectorul public și privat, inclusiv școli publice și private, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, UiPath, Google, Profesorul Digital, EduApps, Asociația Ovidiu Ro, Fundațiile Noi Orizonturi și InfinitEdu.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri