Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Sâmbătă, 11 Iulie 2020 - Regional Press

Noua LEGE A CARANTINEI ȘI A IZOLĂRII poate duce la colapsul luptei anti-Covid

Federația Sanitas solicită Senatului, referitor la proiectul de Lege a carantinei și a izolării, să analizeze cu atenție actul normativ și să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de reponsabilități să capituleze, susțin reprezentanții organizației sindicale.

Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de patru luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi!”, atenționează reprezentanții Sanitas.

“Studiind modificările proiectului de lege, pe traseul legislativ, am constatat că atât guvernanții cât și parlamentarii români, indiferent de culoarea politică, au pus mână de la mână și au încărcat fără discernământ desaga și așa plină de responsabilități a salariaților din sistemul sanitar! Și dacă nu le-a fost suficient să fie numiți torționari, de acum vor putea fi numiți și distrugători de familii, de bunuri, din moment ce medicii vor fi obligați să decidă asupra libertății populației, a confiscării/distrugerii bunurilor celor suspecți și, apoteotic, asupra trimiterii minorilor în grija asistenței sociale!

Astfel, salariații din sănătate, se găsesc într-o ipostază absolut halucinantă: sunt sclavi din punct de vedere al drepturilor/relațiilor de muncă și inchizitori din punct de vedere al obligațiilor la locul de muncă!
Și toate acestea în condițiile în care același personal medical este deja epuizat psihic și fizic, iar legiuitorii nu dau niciun semn că s-ar gândi la posibilitatea de a adapta un program redus de muncă pentru cei ce tratează COVID-19 de mai bine de 4 luni, un nou normativ de personal sau posibilități de recuperare a capacității de muncă pentru soldații în alb aflați în linia întâi!

Solicităm Senatului României să analizeze cu atenție acest proiect de act normativ și să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să le legifereze, înainte ca personalul din spitalele publice de stat, contaminat în număr nepermis de mare cu noul virus, epuizat și supraîncărcat de reponsabilități să capituleze! ”.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Guvernul PNL se comportă total iresponsabil și trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe picior, în ultim moment"

"PSD este extrem de îngrijorat de situația sanitară din țară însă un proiect de lege de o asemenea importanță, care afectează drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, nu trebuie și nu poate fi expediat fără o dezbatere serioasă.

Este clar că un bolnav contagios trebuie izolat pentru a nu răspândi boala. Dar modul în care se pune în practică carantinarea, izolarea sau internarea face diferența între un regim abuziv și unul democratic.

Este a treia oară când Guvernul PNL se comportă total iresponsabil și trimite Parlamentului o lege proastă, făcută pe picior, în ultim moment. Deși știau de mai bine de o lună, de când s-a pronunțat CCR.

Iată doar câteva dintre aspectele care trebuie dezbătute cu seriozitate:
-Carantina, izolarea, spitalizarea trebuie făcute pe baza unor dovezi clare, științifice de boală. „Semnele sugestive” nu reprezintă o dovadă științifică, clară.
-NU este precizată perioada acestor măsuri. Pe perioadă nedeterminată, cum vrea Guvernul Orban, este inacceptabil.
-Ce se întâmplă cu copiii părinților izolați/carantinați. În niciun caz vreun funcționar vremelnic nu poate hotărî soarta lor, chiar și temporară.
-Confiscarea și distrugerea bunurilor unei persoane izolate/carantinate. Această măsură trebuie aplicată DOAR în scopul decontaminării, proporțional cu riscul sanitar existent, cu respectarea tuturor drepturilor cetățenești și pe o perioadă determinată. Orice altă variantă este inacceptabilă!
-Posibilitatea contestării restrângerilor de drepturi. Judecătorii constituționali au precizat clar că trebuie să existe o asemenea posibilitate.

Nimic nu poate justifica, nici starea de alertă, nici măcar cea de urgență, legiferarea pe picior, amatoristică, făcută de Guvernul Orban", transmit reprezentantii PSD.

Citeşte mai departe ...

Sesiunea de toamnă de BAC 2020: Un nou calendar a fost aprobat de Ministerul Educației

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada 24 august – 5 septembrie, anunță Ministerul Educației. Potrivit ordinului, înscrierea candidaților este programată în intervalul 13 – 24 iulie.

Documentele-tip de înscriere – completate și semnate – pot fi depuse la secretariatele unităților de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ, se arată în comunicatul de presa transmis.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 – 27 august, astfel:

24 august: Limba și literatura română – E.a)
25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
27 august: Limba și literatura maternă – proba E.b)
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se pot realiza în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență, la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestaților, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citeşte mai departe ...

PSD:"Românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim guvernului Orban!"

PSD spune, într-o postare pe Facebook, că „românii devin ciumații Europei” și acuză Guvernul Orban că strategia de luptă împotriva coronavirusului a eșuat. „Românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim guvernului Orban! Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot - economie, locuri de muncă, nivel de trai”, se arată în postarea de pe pagina oficială a Partidului Social Democrat.

Citeşte mai departe ...

Zamfir (PSD), despre Cîțu: "Că ești mincinos și hoț, nu mai e un secret pentru nimeni! Cel mai grav e că ești pus pe prăduit România"

"Spun de multa vreme ca ceea ce face Citu, e premeditat. Continua sa se imprumute fara masura ca sa ajungem, fie la un acord cu FMI, fie sa fim nevoiti sa vindem CEC-ul- auditul deja a fost terminat si e pregatit de vanzare-Hidroeletrica sau Portul Constanta. Oamenii astia vor sa praduiasca tot! Isi urmaresc planul PAS cu PAS! Cum e cu cel mai mare program de relansare economica? E un mare fas! Suntem la coada Europei! Esti un mare mincinos, dle Citu! Ca esti mincinos si hot, nu mai e un secret pentru nimeni! Cel mai grav e ca esti pus pe praduit Romania!", scrie senatorul PSD pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...

Simona Halep confirmă participarea la turneul de la Palermo

  • Publicat în Sport

Românca Simona Halep, numărul doi mondial şi ultima câştigătoare a turneului de Mare Şlem de la Wimbleon, a confirmat sâmbătă că va participa la turneul WTA de la Palermo (Italia), primul din circuitul feminin care se va disputa după pauza forţată provocată de pandemia de coronavirus, după cum informează EFE.
Într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare, Halep şi-a confirmat prezenţa la competiţia din Sicilia, care se va juca pe zgură, în perioada 3 - 9 august. „Salutare tuturor! Sunt foarte fericită să anunţ că mă voi întoarce la Palermo după 10 ani. Sper să am o săptămână foarte bună acolo. Ne vedem în curând", a precizat jucătoarea română în mesajul său. Halep nu a mai disputat niciun meci oficial după victoria obţinută în faţa jucătoarei kazahe Elena Rîbakina în finala turneului de la Dubai, în luna februarie.
Directorul turneului de la Palermo, Oliveiro Palma, a declarat: „Participarea Simonei Halep este o veste excepţională. A trecut un deceniu de când Palermo a găzduit ultima oară o fostă numărul unu mondial. Oraşul nostru este foarte dedicat tenisului mondial, iar prezenţa sa este de mare interes pentru toţi".

Citeşte mai departe ...

Creștere record de cazuri de coronavirus la Galați: 52 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Creștere alarmantă a cazurilor de coronavirus la Galați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 52 de cazuri de noi îmbolnăviri, bilanțul ajungând la 1225. De asemenea, trei persoane cu coronavirus, două femei și un bărbat și-au pierdut viața, numărul deceselor ajungând la 101. 

Potrivit autorităților, cele mai multe persoane infectate cu coronavirus provin din Șantierul Naval Damen, Spitalul Județean, dar și din rândul populației fiind transmitere comunitară.

Numărul total la cadrelor medicale testate pozitiv COVID 19 în județul Galați a ajuns la 152, din care 78 sunt salariați ai celui mai mare spital din județ Spitalul Clinic de Urgență Sf Apostol Andrei din Galați.

Până la această dată, în județul Galați s-au efectuat 11209 de teste. 

Citeşte mai departe ...

Eurodeputatul Dan Nica - membru al uneia dintre Comisiile speciale ale Parlamentului European

De săptămâna aceasta, fostul ministru român al Comunicațiilor și Tehnologiei Informaționale și liderul actual al eurodeputaților social-democrați a fost desemnat printre membrii Comisiei speciale pentru inteligența artificială din Legislativul european. Oficialul român este vicepreședintele comisiei pentru industrie și piață internă. Alături de el, Dragoș Tudorache, un alt eurodeputat român, face parte din acest organism special și, după negocieri intense, a fost numit președintele comisiei.

Inteligența artificială se află în centrul atenției, de săptămâna aceasta. Miercuri, comisiile pentru industrie și piața internă s-au concentrat asupra unei abordări europene a inteligenței artificiale, asupra unei strategii pentru Europa în era digitală și asupra unei strategii europene privind datele, într-o dezbatere cu comisarul pentru piața internă, Thierry Breton. Cu această ocazie a fost anunțată și lista membrilor comisiei speciale nou înființate, care se va ocupa de acest domeniu al viitorului.

Această comisie va studia impactul și provocările de a derula noile tehnologii care folosesc Inteligența Artificială, și propune o foaie de parcurs cu obiective ale UE în sectorul IA și de asemenea pașii care trebuie luați pentru a le îndeplini.

Membrii acestor comisii sunt aleși de grupurile politice, care comunică selecția lor președintelui Parlamentului. Fiecărui grup politic i se alocă un număr de locuri în proporție cu numărul de eurodeputați pe care îi reprezintă în Parlamentul European. Președinții și vicepreședinții fiecărei comisii vor fi hotărâți la ședințele constitutive din septembrie.

Parlamentul European a decis la 18 iunie înființarea a trei comisii speciale pentru o perioadă de 12 luni privind lupta împotriva cancerului, combaterea dezinformării și referitor la inteligența artificială.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri