Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Prev Next

Luni, 06 Iulie 2020 - Regional Press

Turism pe fundul Mării Negre

În intervalul 15 iunie-27 iulie a.c. în portul Constanța se organizează vizionarea gratuită a comorilor arheologice de pe fundul Mării Negre.

Un proiect unicat, intitulat Urbe Submersi, a atras, de la lansare, numeroși scafandri amatori. Este vorba despre extinderea activității entității de scafandri profesioniști din Aqua-Mar Diving Center în sfera culturală, prin prestarea unor servicii inedite. Instructori de specialitate, transformați în ghizi maritimi, însoțesc grupuri de turiști în zonele în care se află vestigiile Cetății antice Tomis, cântate, ca nimeni altul, de celebrul poet Ovidius.

Centrul de scafandri asigură atât echipamentul de specialitate, cât și accesul la „orașul scufundat”, dat fiind faptul că, în urmă cu două secole, o bună parte din Cetatea Tomis a fost acoperită de apa mării și, astfel, până la descoperiri recente, nu se știau prea multe despre ceea ce fusese odinioară o urbe înfloritoare a Imperiului Roman. În același timp, s-au descoperit resturi ale corăbiilor scufundate în timpul furtunilor maritime, precum și alte mărturii materiale despre un trecut aflat, încă, sub semnul „misterelor”.

În urma cercetărilor specifice arheologiei marine, a fost posibil să se reconstituie, fie și numai parțial, „povestea” unor construcții urbane, a unor obiecte casnice și a unor fragmente de monumente, coloane de clădiri, pavaje, statuete, precum și ambarcațiuni, de alte vestigii care alcătuiesc o istorie fascinantă. Ghizii și-au însușit bine respectivele „povești” pe care le aduc la cunoștința turiștilor amatori, deopotrivă, de scufundări și de evocări istorice.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Sănătăți, despre începutul anului școlar

"Nu mă gândesc la asta", a răspuns ministrul Sănătății, Nelu Tătaru la Digi24, întrebat ce recomandări are pentru începutul anului școlar. „La sfârșitul lunii august vom spune ce putem face în 15 septembrie”, a mai precizat ministrul, arătând că există scenarii pe acest subiect.

Nelu Tătaru: "Eu am spus încă de la început, noi vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar.

De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan este o comisie mixtă – Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre, până la cele mai bune…Noi adaptăm evoluția din apropierea anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem face în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim așadar tot ce înseamnă măsuri…"

Citeşte mai departe ...

Ciolacu acuză că Orban e implicat în scandalul măştilor de protecţie: "Toate drumurile duc la Palatul Victoria"

Preşedintele Camerei Deputaţilor a explicat că, marţi, la ora 11.00, va avea loc prima şedinţă a comisiei parlamentare de anchetă a achiziţiilor de echipamente de protecţie prin Unifarm, conform romaniatv.net.

"Deja este funcţională. Mâine la ora 11.00 se întruneşte prima oară. Deja DNA-ul are ce să facă. Vedem şi noi în presă zeci de astfel de licitaţii directe măsluite", a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Întrebat despre implicarea lui Ludovic Orban în scandalul achiziţiilor prin Unifarm, Ciolacu a afirmat că "în acest moment, toate drumurile duc la Palatul Victoria".

"Apropiaţi ai domnului prim-ministru sunt implicaţi în aceste importuri. Este o fostă consilieră a domniei sale de la Primăria Generală când a fost viceprimar, cât şi de la Ministerul Transporturilor", a spus liderul interimar al PSD.

Citeşte mai departe ...

PSD: "Orban vrea să-și șteargă urmele prin secretizarea actelor. E prea târziu, va rămâne șomer!"

"În fața șpăgii Unifarm, Orban face șpagatul: vrea să-și șteargă urmele prin secretizarea actelor. E prea târziu, va rămâne șomer!

Azi, în Parlament, Ludovic Orban n-a răspuns la vreuna dintre întrebările concrete legate de implicarea sa în scandalul Unifarm. Cu un tupeu și o nesimțire nelimitate, ne-a spus doar cât de cinstit este el și partidul său. Ca să dovedească asta, cum s-a terminat dezbaterea, Unifarm a secretizat toate contractele de achiziții din pandemie!

Fix ce face Orban la centru este replicat de liberali oriunde în țară. Am aflat ce avere grandioasă are pacientul de lux al pandemiei, Flutur de la Suceava - bugetar de-o viață. Sau economistericul de serviciu Cîțu, ajuns stăpân peste un versant întreg de munte cu prețul desființării unei întregi direcții din Ministerul de Finanțe. Presa a publicat cum firma șefului consilierilor PNL din Iași a câștigat 17 (!!!) contracte pentru furnizare de măști către primării. Unica preocupare a guvernării este hrănirea marelui stomac liberal.

De aceea, nu ne vom opri aici. Îl vom chema pe Orban în fața comisiei de anchetă PANDE-MITA și-l vom trimite în șomaj prin moțiunea de cenzură. Fiindcă în epoca COVID-19, Orban&Co au devenit VIDOCRAȚIA care sufocă România.", scrie PSD pe pagina de facebook.

Citeşte mai departe ...

Încep lucrările la Valea Mărului, prima etapă din cadrul proiectului unic privind realizarea unui sistem modern de gestionare a deșeurilor

Cel mai mare proiect din istoria Consiliului Județean Galați a mai făcut un pas. Luni, la sediul Consiliului Județean Galați a fost semnat ordinul de începere  a lucrărilor privind construirea unui depozit de deșeuri și a unei stației de sortare la Valea Mărului. Cele două sunt componente ale sistemului modern de gestionare a deșeurilor realizat în baza unui contract uriaș de peste 100 de milioane de euro.

Președintele Costel Fotea a semnat ordinul de începe a lucrărilor pentru lucrarea de la Valea Mărului. Stația de sortare și depozitul de deșeuri vor costa 60 de milioane de lei.

„Începe construcţia depozitului de deşeuri şi a staţiei de sortare de la Valea Mărului. Deşeurile menajere și cele nepericuloase vor fi colectate separat, sortate şi tratate mecano-biologic, astfel că în depozitul de la Valea Mărului va ajunge doar un compost. Odată implementat acest sistem, doar 40% din deşeurile colectate vor ajunge în depozitul de la Valea Mărului. De asemenea, se vor construi o staţie de epurare a apelor uzate menajere, o staţie de osmoză inversă, o staţie de clorinare, un sistem de drenare şi colectare a levigatului şi un sistem de monitorizare a calităţii pânzei freatice. Noul depozit va avea o capacitate de un million de metri cubi şi este proiectat să aibă o durată de viaţa de 30 de ani”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Investiția de la Valea Mărului este o componentă a unui proiect unic România și în partea de est a continentului european. Costel Fotea, președintele instituției, a semnat recent un contract de finanțare europeană în valoare de 104 milioane de euro în baza căruia se va construi un sistem modern de gestionarea deșeurilor. Investiția va fi gata în următorii ani și va acoperi toate necesitățile județului Galați.

Potrivit reprezentanților CJ Galați, Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va cuprinde numeroase puncte de lucru la  Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Aproximativ trei sferturi din valoarea investiției va fi folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare mecano - biologică a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrășământ pentru agricultură și în energie electrică care va fi folosită pentru funcționarea stației. Cu banii europeni vor fi construite mai multe stații de compostare, de sortare și de transfer pentru deșeuri și vor fi cumpărate mașini și pubele de gunoi pentru tot județul.

 
 
 
Citeşte mai departe ...

Cupa României la hochei pe gheaţă se va juca la Galaţi

  • Publicat în Sport

Săptămâna a debutat cu o veste foarte bună pentru iubitorii sportului cu pucul şi crosa din oraşul nostru. CSM Galaţi va organiza, cel mai probabil în perioada 17-20 decembrie 2020, la Patinoarul Dunărea, Cupa României. La startul competiţiei, ca şi la ediţia precedentă vor lua startul echipele: Progym Gheorgheni, Corona 2010 Braşov, Sport Club Miercurea Ciuc, CSM Galaţi, Steaua Bucureşti, Sapientia Under 23 şi Sportul Studenţesc. Participantele vor fi împărţite în două grupe, după care se vor disputa finala mică între ocupantele locurilor 2 din grupe şi finala mare între câştigătoarele grupelor. La ediţia precedentă, echipa gălăţeană condusă de Vadim Shakhraichuk şi Cornel Chiriţă a ocupat locul 4 după ce a înregistrat rezultatele: 9-2 cu Steaua, 1-2 cu SC Miercurea Ciuc, în grupă şi 1-5 cu Corona, în finala mică.

Citeşte mai departe ...

Bogdan Gavrilă se întoarce la Oţelul

  • Publicat în Sport

Conducerea SC Oţelul se preocupă de formarea lotului pentru sezonul 2020-2021. În cursul zilei de luni a fost perfectat cel de-al doilea transfer al verii. Este vorba de Bogdan Gavrilă, 28 de ani, extremă care ultima oară a îmbrăcat tricoul formaţiei din Liga a 2-a, SCM Gloria Buzău. Gavrilă, este un gălăţean get beget şi are un CV bogat atât la nivel naţional cât şi internaţional. A jucat ca junior la echipele din Italia: AS Roma şi Lecce iar ca senior la: Chindia Târgovişte, Oţelul Galaţi în 2013, Dinamo Bucureşti- 30 meciuri în Liga 1, Petrolul Ploieşti, Ethnikos - Cipru, FC Valetta - Malta, CSMS Poli Iaşi. „Mă bucur că am revenit la Oţelul, echipa din oraşul meu natal şi al cărei suporter sunt dintotdeauna. Sper ca împreună cu ceilalţi colegi să ducem Oţelul acolo unde îi este locul”, a declarat Bogdan Gavrilă. Roş-alb-albaştrii sub conducerea antrenorului principal Alexandru Ciobanu va efectua primul antrenament după mai bine de trei luni de zile miercuri 8 iulie pe stadionul Oţelul.

Citeşte mai departe ...

Ședință importantă la Guvern: miniștrii trebuie să stabilească ce se va întâmpla cu carantina

Miniștrii Guvernului Orban trebuie să decidă ce se întâmplă cu izolarea, carantina și spitalizarea persoanelor asimptomatice. Hotărârea va fi luată în cadrul ședinței de luni a Cabinetului. Reprezentanții Guvernului sunt obligați să ia decizii după ce Curtea Constituțională a României a stabilit ca fiind neconstituțional modul în care au fost izolați/spitalizați cei infectați sau contacți ai persoanelor infectate.

Săptămâna trecută, CCR a declarat că nu este constituțională decizia Guvernului prin care persoanele infectate asimptomatice sunt ținute în spitale. Neconstituțională este și decizia conform căreia persoanele care au intrat în contact cu oameni infectați sunt izolate la domiciliu sau introduse în centre de carantină. De aceea, Guvernul este obligat să modifice cadrul legislativ.

"Mâine (n.r. luni, 6 iulie) vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt lucruri pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone", a declarat, duminică, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Sincopele apărute au fost taxate dur de opoziție. Lideii PSD au atacat Guvernul și i-au cerut premierului să demisioneze.

„Şi-au compromis sistemul de carantinare din orgoliul sinucigaş de a legifera cum a vrut muşchiul lui Orban. Acum, mii de infectaţi pot intra zilnic în ţară din prostia Cabinetului PNL. Într-o ţară normală, un asemenea guvern trebuie să plece, nu să ameninţe că prelungeşte iar starea de alertă”, scrie într-un mesaj al PSD.
Ședința Guvernului Orban este programată la ora 12:00.

Citeşte mai departe ...

Reguli pentru redeschiderea restaurantelor în interior: Registru la intrare, benzi cu sens unic și șase clienți la masă

Au fost stabilite regulile pentru redeschiderea restaurantelor în interior. Clienților le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere, obţinut de Profit.ro. 

Potrivit regulilor stabilite de autorități, la intrarea în restaurant va fi un "triaj observațional" al clienților, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecții respiratorii. Restaurantele vor organiza "circuite cu sens unic" ce trebuie parcurse de clienți, astfel încât să se minimizeze contactele între ei, de exemplu spre și dinspre toaletă.

Se permite transferul meniurilor, solnițelor, olivierelor și al altor obiecte de pe o masă pe alta numai dupa dezinfectie. Acestea vor fi dezinfectate după plecarea clienților de la o masă.

Va fi interzis consumul de produse stând în picioare, cu exceptia meselor dedicate acestui tip de servire, pentru a minimiza circulația clienților în interiorul restaurantului.

Este stabilit un număr de maximum 6 clienți care pot ocupa o masă (față de maximum 4 la terase), exceptați de la această regulă fiind membrii de familie. Va fi asigurată respectarea unei distanțe de minimum 2 metri între ocupanții scaunelor meselor alăturate.

Restaurantele ar putea fi deschise începând cu 15 iulie, conform termenului anunțat de autorități.

Citeşte mai departe ...

Primul spital construit în județul Galați după 1989 se pregătește de inaugurare

Primul spital construit în județul Galați după revoluție se pregătește de inaugurare. Unitatea Medico-Socială de la Gănești a fost realizată la comanda Consiliului Județean Galați. Clădirea este gata și se fac ultimele retușuri înainte de inaugurare.

Noua clădire este modernă și are 50 de locuri pentru pacienţii cu probleme neuro-psihice grave. Imobilul are două etaje în care sunt spații de tratament, zone administrative, sală de mese și bucătărie, vestiare, farmacie și camere cu două sau trei paturi cu grup sanitar propriu. Autoritățile au decis să păstreze și un corp de clădire vechi în care sunt îngrijiți alți 122 de pacienți.
Investiția în valoare de 13 milioane de lei este aproape gata, iar inaugurarea va avea loc curând.

Lucrarea este realizată din fondurile Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri