Menu
RSS
Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Prev Next

Luni, 15 Aprilie 2024 - Regional Press

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Duminică, 14 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfăşurat în localitatea Ghidigeni, judeţul Galaţi, ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”.

Este deja o tradiţie ca în fiecare primăvară să se desfăşoare această întrecere de fotbal, rezervată copiilor din ciclul gimnazial, băieţi şi fete, din cuprinsul protopopiatului Nicoreşti.

Activitatea sportivă a fost organizată de Protoieria Nicoreşti în colaborare cu Şcoala Gimnazială şi Primăria din localitatea Ghidigeni.

La manifestarea sportivă au participat copii din parohiile: Buciumeni, Ţepu, Cosmeşti, Poşta Berheci, Ghidigeni, Brăhăşeşti, Tălpigi, Hânţeşti-Vizureşti, Tecucel, Poiana, Slobozia Corni şi Toflea.

Evenimentul a debutat în biserica parohială din Ghidigeni cu rostirea de rugăciuni şi a continuat pe terenul de sport din comuna gălăţeană.

Prin implicarea preoţilor şi a cadrelor didactice au fost prezenţi la competiţia sportivă, peste 200 de copii, grupaţi în 16 echipe de fotbal. Pe lângă echipele formate au venit şi alţi copii din satele sus-menţionate pentru a-şi susţine favoriţii.

De menţionat este şi faptul că, în cuprinsul protopopiatului Nicoreşti sunt numai parohii rurale, iar pentru micuţii fotbalişti prezenţa lor într-o astfel de competiţie sportivă a fost şi în acest an o adevărată sărbătoare.

Scopul competiţiei a fost acela de a promova tinerii din satul românesc, dar şi de exprimare a toleranţei, diversităţii culturale şi a respectului reciproc pentru buna convieţuire a tuturor cetăţenilor, indiferent de apartenenţa etnică.

La final, toate echipele au fost premiate cu diplome, cupe, medalii, iconiţe, revista „Călăuza ortodoxă“ a Eparhiei Dunării de Jos şi dulciuri în valoare de 5000 lei, toate oferite de Protoieria Nicoreşti şi Primăria Ghidigeni.

Citeşte mai departe ...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Prefectul Andreea - Anamaria Naggar a participat, luni, 15 aprilie, la tragerea la sorți în vederea desemnării președinților și locțiitorilor Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați.

Conform unui comunicat al Prefecturii Galați, la tragerea la sorți au mai participat președintele Tribunalului Galați - judecătorul Giulio Costel Nedelcu, Nicoleta Butunoiu – secretarul general al Prefecturii, judecătorul Răzvan Dicu și Claudia Iacob – grefier șef de secție la Tribunalul Galați.

În urma tragerii la sorți, realizată de președintele Tribunalului Galați, judecătorul Costela Dumitrache a fost desemnată președinte al Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 18 Galați, iar judecătorul Laura Mălina Panea, locțiitor.

De asemenea, au fost desemnați președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați, listă putând fi consultată pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Galați:

https://gl.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-locale-si-europarlamentare-2024/

Desemnarea persoanelor menționate  s-a făcut în ședință publică, la sediul Tribunalului Galați.

Biroul Electoral de Circumscripție nr. 18 Galați are sediul pe strada Stadionului nr. 1 (Sala Sporturilor) și are program, zilnic, între orele 9:00 și 17:00.

Citeşte mai departe ...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

  • Publicat în Sport
Liga a 3-a la fotbal a programat în weekend partidele ultimei etape din turul play-off-ului. Unirea Braniştea a jucat pe terenul viceliderului CSM Focşani 2007. Brăniştenii pregătiţi de Ionuţ Niculcea au avut o prestaţie reuşită în compania unui adversar redutabil, a reieşit un joc spectaculos, cu răsturnări pe tabela de marcaj: 1-0, 1-2 şi o remiză echitabilă la final, scor 2-2. Pentru oaspeţi a marcat Răducan, o dublă. 11-le de start pentru echipa gălăţeană: Paharnicu -Popa, Enache, Dr.Voicu, Hilohi -Murgoci, D.Cireş -Mihai, Răducan, M.Cireş -Ţicămucă. Unirea Braniştea se menţine pe locul 4 cu 32 de puncte şi va juca etapa viitoare pe teren propriu cu Metalul Buzău. Sporting a primit vizita pe Lieşti Arena liderului din seria a II-a. După un meci strâns, buzoienii s-au impus cu 3-1 după ce au condus la pauză cu 2-0. Lieştenii au redus din diferenţă prin Crihană dar Metalul a mai înscris odată în min.90. Antrenorul Cătălin Savu a aliniat formula: Cilighidreanu -Ţopa, Munchiu, Podaşcă, Dima -Iacob, Chiriac, Crihană, Petrache -Stan, Gherase. Au mai intrat: Maftei, Băluţă, Mihu. Sporting ocupă în continuare locul 3 cu 36 de puncte şi va primi vizita în prima rundă a returului celor de la CSM 2007 Focşani. sursa foto Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

Se lucrează din nou la Sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Au fost reluate lucrările la Sera de plante exotice. Noul constructor este S.C. Servland S.R.L., iar valoarea lucrărilor rămase de executat este de 11.193.661 lei (TVA inclus).

“Se lucrează din nou la sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii. Din cauza unui constructor neserios, care nu şi-a făcut treaba şi nu a respectat termenele de finalizare, a trebuit să reziliem contractul și să reluăm procedurile de licitație, după ce am făcut și o expertiză tehnică în prealabil. În plus, suntem în proces cu vechiul constructor. 

Astăzi, noul constructor, o firmă din Galați, a început deja să lucreze la sera de plante. Și este multă muncă de făcut, de la finalizarea închiderilor la realizarea tuturor amenajărilor interioare - instalații electrice, termice, sanitare, de climatizare, irigație și aspersie. În noua seră, vor putea fi admirați palmieri de aproximativ 20 de metri înălțime, precum și sute de plante exotice. De asemenea, va exista și un spațiu pentru expoziții temporare, unde elevii vor putea desfășura diverse activități didactice”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sera de plante exotice va avea o suprafață de aproximativ 2500 mp, din care 1000 de mp pentru activităţi didactice. În noua seră vor fi transferate și cele aproximativ 300 de specii (2500 de plante) din sera existentă.

Citeşte mai departe ...

Premierul României: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului!

Premierul Marcel Ciolacu condamnă atacul cu rachete lansat de Iran asupra Israelului și și-a exprimat solidartiatea cu poporul israelian.

„Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului. Condamnăm cu fermitate acest atac şi susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi”, a transmis,  Marcel Ciolacu, într-un mesaj postat pe reţeaua X.

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete.

Citeşte mai departe ...

15 aprilie - Ziua mondială a artei

Ziua mondială a artei se sărbătoreşte anual pe 15 aprilie, zi care aminteşte de naşterea pictorului, sculptorului, arhitectului, inventatorului şi umanistului italian Leonardo da Vinci, născut la 15 aprilie 1452, considerat un simbol al liberei exprimări şi un vizionar în lumea artelor.
Instituită la iniţiativa Asociaţiei Internaţionale de Artă, în cadrul celei de a 17-a Adunări generale din 2011, de la Guadalajara, Mexic, Ziua mondială a artei a fost marcată pentru prima dată în anul 2012.
În Grecia antică au fost stabilite 6 forme ale artei: arhitectura, pictura, sculptura, muzica, literatura şi dansul. Acestora li s-a adăugat în 1911 cinematografia, considerată cea de a şaptea artă.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri