Menu
RSS
Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Prev Next

Luni, 01 Aprilie 2024 - Regional Press

Două cercuri metodice bifate de IȘJ Galați, în weekend

Echipa Școlii Gimnaziale "Ștefan Istrate" din comuna Fârțănești a susținut, vineri, Cercul metodic al Consilierilor pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, setul Tg.Bujor. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Galați, tema abordată, "Idei verzi pentru o școală verde", a fost prezentată ca un buchet de idei pentru susținerea activităților educative din Săptămâna Verde.

Sâmbătă, a fost rândul echipei de la Școala Gimnazială Nr.18. Cercul metodic al profesorilor de religie, setul Gimnaziu-Galați a debutat cu Slujba de Te-Deum la Biserica Sfântul Arhidiacon Ștefan. Tema manifestării - "Implicarea tinerilor, prin intermediul Bisericii și al orei de religie în activități social-filantropice, în cercetarea și îngrijirea bolnavilor, ca datorie mântuitoare a fiecărui creștin" a fost prezentată sub forma unor proiecte, derulate în cadrul acestei școli, cu implicarea tuturor: biserică-școală-elevi- familie.

Citeşte mai departe ...

APDM Galați a semnat contractele pentru lucrările de investiții în Portul Tulcea

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA, în calitate de beneficiar, și Asocierea Citadina 98 SA (Lider) & Tancrad SRL & Complex Delta SRL, în calitate de antreprenor, au semnat, luni, acordurile contractuale privind asigurarea serviciilor de asistență tehnică și execuție a lucrărilor pentru realizarea obiectivului investițional „Dezvoltare Port Tulcea - Etapa I”.

În portul industrial Tulcea, va fi creată o dană fluvială prin realizarea unui cheu vertical cu lungimea de 100 metri, se vor crea 4.000 mp de teritoriu portuar nou-creat și se vor reabilita 230 metri liniari de cheu existent.

În portul comercial se vor crea 323 ml front de acostare nou, 4.000 mp teritoriu portuar nou-creat, 3.520 mp platformă de circulație la cheu și se vor reabilita 125 ml drum acces la cheu.

Valoarea totală a proiectului este de circa 110 milioane lei inclusiv TVA.

Continuitatea proiectului, început prin intermediul POIM 2014-2020, va fi asigurată prin intermediul Programului Transport 2021-2024, Prioritatea - 7 Dezvoltarea transportului naval și multimodal, Obiectiv specific 3.1. Dezvoltarea unei rețele TEN-T, reziliente la schimbările climatice, inteligente, sigure, durabile și intermodale.

Sursa de finanțare este constituită din fonduri europene nerambursabile (Fond de coeziune), bugetul de stat și surse proprii ale companiei.

Citeşte mai departe ...

Lieştenii şi brăniştenii se luptă pentru locul 3

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat în weekend partidele primei runde din play-off. Echipele gălăţene au pierdut meciurile din deplasare. Sporting Lieşti, cu multe absenţe în lot dar şi cu o atitudine necorespunzătoare din partea celor care au intrat pe teren a pierdut fără drept de apel, scor 0-5 (0-1) în fieful celor de la CSM 2007 Focşani. Antrenorul Cătălin Savu a folosit formula de start: Cilighidreanu -Ţopa, Podaşcă, Maftei, Dima -Iacob, Munchiu, Crihană, Stan -Iordache, Costea. Au mai jucat: Grigoraş, Nacu.
Unirea Braniştea a jucat pe terenul liderului Metalul Buzău. Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea au deschis scorul în min.11 prin Andrei şi au dat o replică bună dar buzoienii şi-au valorificat mai bine atuurile şi au obţinut o victorie meritată, scor 4-2 (2-1), cel de-al doilea gol pentru oaspeţi l-a reuşit Răducan. Unirea a început cu 11-le: Paharnicu -Mihai, D.Voicu, Enache, Hilohi -Murgoci, D.Cireş -Neagu, Andrei, Nica -Răducan. Etapa viitoare, pe 6 aprilie, de la ora 17.00, pe stadionul comunal din Braniştea se va disputa cel de-al treilea episod sezonal al derbiului orgoliilor dintre echipele gălăţene Unirea Braniştea şi Sporting Lieşti. Clasamentul din play-off se prezintă astfel: 1.Metalul Buzău 52 puncte, 2.CSM 2007 Focşani 45 p, 3.Sporting Lieşti 35 puncte, 4.Unirea Braniştea 30 p

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

1 aprilie - Ziua internaţională a păsărilor

Ornitologii, dar şi iubitorii de natură şi păsări, sărbătoresc, în fiecare an, la 1 aprilie, Ziua internaţională a păsărilor, evenimentul marcând reîntoarcerea păsărilor din zonele unde au iernat. Totodată, evenimentul are ca scop conştientizarea de către public a nevoii de a proteja păsările prin ocrotirea habitatelor lor.
În lume trăiesc peste 10.000 de specii de păsări şi 12% dintre ele sunt în pericol să dispară în următorul secol, iar supravieţuirea lor depinde de sprijinul pe care toţi oamenii planetei trebuie să-l acorde măsurilor de conservare şi protejare a acestora.

Citeşte mai departe ...

Poșta Română, anunț pentru pensionari: Nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie!

Poșta Română anunță că cei peste 2 milioane de pensionari își vor primi drepturile în termen, în luna aprilie! „Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, a transmis Poşta Română.

Reacția vine după de  Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, afiliat la BNS, a intrat în grevă generală, începând de luni, 1 aprilie. Sindicaliștii vor creșterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor și creşterea sporului de loialitate acordat în tranşe, salariaţilor ce au peste un anumit număr de ani lucraţi în Poşta Română.

Potrivit sindicatului, ”revendicările salariale ale angajaţilor reprezentaţi în negociere de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România- sindicatul reprezentativ legal la nivelul Poştei Române, sunt:
- creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor;
- creşterea sporului de loialitate acordat în tranşe, salariaţilor ce au peste un anumit număr de ani lucraţi în Poşta Română.

”Conducerea Companiei a răspuns la aceste revendicări prin înfiinţarea unui sindicat de casă, condus de fostul director general al companiei şi fost consilier al actualului director general, împreună cu care a semnat un acord prin care li s-au promis poştaşilor creşteri salariale pe care de fapt le impune legea luna iulie 2024. Poştaşii au refuzat să se lase manipulaţi şi sunt determinaţi să facă grevă. Îi rugăm pe beneficiarii serviciilor furnizate de Poşta Română, în principal pensionari şi categorii sociale la fel de sărace ca şi poştaşii, să fie alături de noi şi să ceară împreună cu noi de la managementul companiei şi de la autorităţile competente, rezolvarea cât mai rapidă a cererilor noastre”, arată sindicatul.

Compania Naţională „Poşta Română” a transmis duminică, într-un comunicat, că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă. Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs. Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, arată Poşta Română.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: România este în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, o reușită binemeritată de țara noastră!

Premierul Marcel Ciolacu anunță că „România este în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, o reușită binemeritată de țara noastră ca membru al Uniunii Europene”. 
 
„Beneficiile sunt evidente atât pentru cetățenii români care pot călători mai ușor, cât și pentru economia națională, prin deschiderea unor noi oportunități în acest spațiu de liberă circulație.
Este o victorie a României și a tuturor celor care au crezut în acest proiect de țară. Avem un plan guvernamental clar și ferm asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. 
 
Șeful Guvernului are convingerea că „prin seriozitate și stabilitate vom realiza acest obiectiv, așa cum am reușit alte două proiecte majore – aderarea la NATO și la Uniunea Europeană – și cum ne pregătim pentru a face parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri