Menu
RSS
Plimbări de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri „CAMELIA”. Care este programul

Plimbări de agrement pe Dunăre cu n…

În minivacanța de 1 mai, ...

Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

Prev Next

Joi, 11 Aprilie 2024 - Regional Press

Autoritățile locale se pot împrumuta de la Trezorerie, pentru finalizarea proiectelor finanțate prin PNRR

„Guvernul a adoptat prin OUG sprijinul pentru autoritățile locale pentru a finaliza proiectele cu finanțare prin fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și prin PNRR”, a spus purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Acesta a precizat că actul normativ dă posibilitatea autorităților locale, cu excepția municipiilor reședință de județ și a sectoarelor Municipiului București să solicite de la Ministerul Finanțelor contractarea, până la data de 30 septembrie 2024, a unor împrumuturi din venituri din privatizare, înregistrate în contul curent general al Trezoreriei Statului, în limita sumei de 1 miliard lei.

„Aceste împrumuturi pot fi solicitate pentru asigurarea cofinanțării cheltuielilor neeligibile în vederea realizării, respectiv finalizării proiectelor nefinalizate sau nefuncționale derulate în cadrul programelor operaționale finanțate din fonduri europene în perioada de programare 2014-2020. De asemenea, pentru asigurarea prefinanțării sau cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la UE și de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, după caz, inclusiv pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate respectivelor proiecte. Totodată, se pot solicita împrumuturi și pentru asigurarea sumelor necesare implementării proiectelor finanțate prin PNRR, aflate în sarcina bugetului locale, evidențiate distinct în fiecare contract. Autoritățile locale au nevoie de avizul Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale și trebuie ca, la data depunerii documentației, să nu prezinte restanțe la împrumuturile contractate anterior din venituri din privatizare”, a adăugat Mihai Constantin.

El a menționat că valoarea maximă ce poate fi autorizată către o unitate administrativ-teritorială este 35 de milioane de lei pentru județe, 20 milioane lei pentru municipii, nelimitat pentru comune și pentru orașe, iar perioada de rambursare este de până la 5 ani, cu posibilitatea rambursării anticipate.

Citeşte mai departe ...

Acţiune filantropică la Centrul Medico-Social din localitatea Pechea, judeţul Galaţi

  • Publicat în Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, a avut loc o activitate misionară şi social-filantropică îndreptată către persoanele fără adăpost asistate în cadrul Centrului Medico-Social din localitatea Pechea.

Activitatea de ajutorare a persoanelor internate în această instituţie de asistenţă medicală şi socială din judeţul Galaţi a fost desfăşurată în cadrul programelor social-filantropice eparhiale, organizate an de an în perioada Postului Mare.

După ce darurile au fost pregătite la sediul Protoieriei Covurlui de preoţii şi voluntarii parohiali, acestea au fost transportate la sediul Centrului Medico-Social, unde au fost preluate de reprezentanţii instituţiei beneficiare şi distribuite potrivit nevoilor curente.

Prin contribuţia materială a parohiilor din cuprinsul protopopiatului Covurlui, această unitate medico-socială a primit 220 de lenjerii de pat, iar cei 80 de asistaţi, mulţi dintre ei cu probleme de sănătate şi cu deficienţe fizice, au primit cărţi de rugăciune, iconiţe şi revista eparhială ”Călăuză ortodoxă”.

Înainte de a fi oferite darurile, preotul protoiereu de Covului, împreună cu ceilalţi clerici şi voluntari participanţi la eveniment, au săvârşit Taina Sfântului Maslu şi au rostit rugăciuni speciale pentru sănătatea şi ocrotirea cadrelor medicale şi a nevoiaşilor asistaţi aici.

Valoarea ajutoarelor acordate prin această activitate a fost de 15.000 lei.

Numai în ultimii ani, parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos au oferit acestui centru din Pechea dulapuri pentru haine, noptiere, saltele pentru paturi, materiale pentru curăţenie şi produse de igienă personală, măşti de protecţie, lenjerii de pat, îmbrăcămite, articole vestimentare, încălţămite, alimente şi alte produse în valoare de peste 60.000 lei.

Citeşte mai departe ...

Prezența unor șacali semnalată de locuitorii unui cartier din Galați

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Galați a fost solicitat să se deplaseze în cartierul Cantemir unde prin apel unic 112 a fost semnalată prezența unor șacali.

„Ajunși la fața locului, jandarmii nu au observat animalele sălbatice în zona locuibilă, motiv pentru care au efectuat căutări timp de o oră în zona împădurită și canalele de irigație din apropiere, folosind semnalele acustice și luminoase, pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

Recomandăm persoanelor care observă animale sălbatice să nu se apropie de acestea și să apeleze numărul unic de urgență 112”, a transmis Jandarmeria Galați.sa

Citeşte mai departe ...

Daria Irina Gherasim a cucerit medalia de aur în Cehia

  • Publicat în Sport
Oraşul ceh Cesky Krumlov a găzduit weekendul trecut Campionatul Internaţional Under 17 al Cehiei, un turneu care face parte din circuitul european U 17 al Badminton European. Badmintonul din România a fost reprezentat cu cinste de Irina Daria Gherasim, de la CSU Galaţi şi Cristina Maria Sîrbu, de la CSM Timişoara, care şi-au respectat statutul de principale favorite şi au câştigat competiţia după ce au obţinut cinci victorii fără set pierdut. În finală, româncele au depăşit favoritele 2, Tija Horvath -Slovenia -Ana Pranic -Croaţia, scor 21-12, 21-17. Gălăţeanca noastră şi-a luat astfel revanşa în faţa slovenei, care a eliminat-o în sferturile de finală ale probei de simplu, scor 15-21, 16-21.
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada mai are de tras pentru un loc în finală

  • Publicat în Sport

Miercuri a fost o zi plină de volei în Divizia A1 iar suspansul nu a lipsit. Episodul 2 din semifinala Dinamo Bucureşti -CSM Arcada a fost plin de dramatism, cu evoluţii oscilante a celor două combatante de la un set la altul, cu destule faze spectaculoase dar şi greşeli neforţate în care învingătoarea s-a decis în tie-break după 125 de minute de la start. Dinamoviştii şi-au adjudecat incredibil primul set după ce cvintupla campioană a României a condus cu 24-21 şi putem spune că acesta a fost momentul psihologic. Chiar dacă nu au acuzat şocul, gălăţenii lui Sergiu Stancu au revenit spectaculos, au egalat de două ori iar în setul cinci au condus cu 4-1, 6-3, 8-7 dar finalul le-a aparţinut bucureştenilor care au obţinut o victorie dramatică. Rezultat final: Dinamo Bucureşti -CSM Arcada Galaţi 3-2 (24, -12, 18, -16, 11). Echipa gălăţeană a folosit formula: Bala, Talpă, Lopes, Gergye, Woch, Karimi -Cristudor, libero. Au mai intrat: Mihălescu, Butnaru, Lescov, Hamacher, Nikula -Toman, libero. Scorul general a devenit 1-1 iar meciul decisiv care va stabili una dintre finaliste se va disputa sâmbătă 13 aprilie, de la ora 19.00 la sala sporturilor Dunărea unde ne aşteptăm ca publicul gălăţean să umple tribuna şi să fie, ca de fiecare dată, un atuu important şi împreună cu jucătorii să ne calificăm pentru a şasea oară consecutiv în finala campionatului.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

O nouă zonă de agrement în aer liber în județul Galați

La Complexul de agrement Zătun a fost inaugurată o nouă zonă de relaxare și distracție în aer liber pentru gălățeni. Investiție realizată de Consiliul Județean Galați.
 
„Este vorba despre extinderea complexului cu o suprafață generoasă de peste 12.500 mp, „Zătun 2” devenind astfel o oază de liniște și relaxare în mijlocul naturii. Aici veți descoperi 9 căsuțe cochete, 3 foișoare mari pentru întâlniri cu cei dragi și un loc de joacă nou-nouț pentru copii. În plus, pentru pasionații de pescuit, am pregătit nu mai puțin de 5 pontoane pescărești, oferindu-le posibilitatea de a se relaxa pe malul apei”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
An de an, Consiliul Județean Galați organizează la Balta Zătun competiții de pescuit pentru nevăzători, pentru persoane cu deficiențe locomotorii și diferite evenimente cu scop caritabil.
 
Proiectul „Zătun 2” este finanţat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime și are o valoare de aproximativ 4 milioane de lei.
Citeşte mai departe ...

LIBERTY Galați lansează înscrierile pentru o nouă ediție a Școlii de vară

În luna aprilie, Academia GREENSTEEL din cadrul LIBERTY Galați deschide înscrierile pentru „Școala de vară”, principalul program de internship demarat de companie. Aflat la a 13-a ediție, programul își propune să recruteze până la 40 de studenți și absolvenți care vor face practică în companie în perioada 10 iulie – 18 septembrie.

Desfășurată anul acesta sub umbrela Change Makers, Școala de vară se adresează tinerilor care vor să se implice în transformarea sustenabilă a companiei, să facă un prim pas în carieră și să învețe despre industria oțelului. Lansată în 2012, Școala de vară a oferit până în prezent oportunități de învățare practică unui număr de peste 500 de studenți din Galați, Iași, Roman, Craiova sau București. Peste 160 dintre aceștia au devenit angajați la LIBERTY Galați.

„Avem nevoie de oameni, inovație și investiții pentru ca producția de oțel de la LIBERTY Galați să devină neutră în emisii de carbon până în 2030. Oamenii sunt esențiali în acest proces, de aceea investim în prezentul și viitorul acestora prin programe ca Școala de vară și Academia GREENSTEEL. Problemele pe care trebuie să le rezolvăm sunt complexe, iar soluția presupune o abordare globală. Poluarea, schimbările climatice și calitatea mediului care ne înconjoară depind de transformarea globală a industriei siderurgice care este responsabilă pentru circa 8% din emisiile totale de CO2, iar pe de altă parte dezvoltarea economiei și infrastructurii depind de creșterea producției de oțel care se estimează a se dubla până în 2030. Soluția noastră este GREENSTEEL, de aceea invităm specialiștii și tinerii pasionați de sustenabilitate să ne ajute să găsim și alte soluții inovative de eficientizare și reducere a emisiilor de carbon prin acest program care oferă două luni de experiențe reale într-o companie de importanță strategică pentru comunitatea din Galați și pentru economia României”, a declarat Radu Ionescu, General Manager, LIBERTY Galați.

În luna aprilie 2024, compania recrutează studenți și proaspăt absolvenți pentru poziții și specializări în inginerie electrică, inginerie metalurgică, inginerie mecanică, automatică, electrică, vânzări și marketing. Tinerii vor avea ocazia să se implice în operațiunile companiei, să învețe despre industria oțelului și despre planurile de transformare GREENSTEEL la LIBERTY Galați. De asemenea, împreună cu mentorii, internii vor avea ocazia să lucreze în proiecte concrete, cu aplicabilitate practică, într-un mediu plin de provocări, dar și să participe la cursurile create special pentru ei, menite să le dezvolte noi abilități, precum comunicarea, gândirea analitică, munca în echipă.

Candidații pot accesa specializările disponibile pe pagina de web a companiei https://libertysteelgroup.com/ro/cariere/internship/ și pot trimite CV și scrisoare de intenție, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până pe 30 aprilie 2024.

Citeşte mai departe ...

Un nou șef la comanda Poliției de Frontieră Galați

Comisar șef de poliție Topciu Aurel Mihail este de luna aceasta noul șef al Poliției de Frontieră Galați, pe o perioadă de șase luni.

„A început cariera în Poliția de Frontieră în anul 2000, ca ofițer operativ la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Băneasa, apoi a deținut mai multe funcții de execuție și conducere în diverse structuri operative din cadrul Poliției de Frontieră. Din august 2017 a fost șeful Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Bacău până la împuternicirea pe funcția de șef Serviciu Teritorial al Poliției de Frontieră Galați. De-a lungul carierei, de peste 27 de ani în structurile Ministerului Afacerilor Interne,  a demonstrat că este un profesionist și a fost apreciat pentru rezultatele obținute”, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.

Comisar șef de poliție Topciu Aurel Mihail are 47 de ani,  este căsătorit și are doi copii.

„Sunt o persoană axată pe obiective, identificare de soluții și comunicare. Sunt un om care crede că nimic nu se poate realiza fără o echipă solidă.”, a transmis Topciu Aurel Mihail. 

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu, întrevedere cu ambasadorul SUA în România: au discutat despre economie și apărare

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec. Cei doi au discutat despre parteneriatul strategi dintre cele două țări.

Șeful Guvernului a anunțat că a discutat cu ambasadorul SUA despre colaborarea economică și militară dintre cele două țări.

„Discuție fructuoasă cu Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, pentru stimularea creșterii economice a României și a alianței noastre vitale NATO. Astăzi, România este un actor strategic pe Flancul Estic. Întărirea parteneriatului este cheia pentru prosperitatea și securitatea națiunii noastre”, a scris premierul Marcel Ciolacu pe platforma X.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri