Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Vineri, 29 Martie 2024 - Regional Press

Cum se trece la ora de vară pe raza Regionalei CFR Galați

  • Publicat în Social

Începând de duminică, 31 martie, Sucursala Regională Căi Ferate (S.R.C.F.) Galați va înceta aplicarea orei Europei Orientale și va trece la ora oficială de vară, ora 3.00 devenind ora 4.00.

În noaptea de 30/31 martie 2024, când ora 03.00  devine ora 04.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de îndrumare între orele 03.00 şi 04.00, vor pleca întârziate faţă de ora afișată în “Mersul trenurilor”, dar, practic, mai devreme.

În cazul când orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele de plecare ale trenurilor dintre orele 04.00 şi 05.00, trenurile se vor expedia în ordinea rangului.

Trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de îndrumare după ora 04.00 vor pleca şi circula la orele afișate în „Mersul trenurilor 2023- 2024”.

Pe raza Sucursalei Regionale C.F. Galaţi, trenurile de călători, aflate la îndrumare după ora 03.00, care devine ora 04.00, şi staţiile în care se va face schimbarea orei sunt următoarele:

- trenul 5010, cu ora plecării  03.25 (ora Europei Orientale), va pleca din stația Buzău la ora 04.00 (ora oficială de vară)

- trenul 7361, cu ora plecării 03.30 (ora Europei Orientale), va pleca din stația Buzău la ora 04.00 (ora oficială de vară)

- trenul 7367, cu ora plecării 03.48 (ora Europei Orientale), va pleca din stația Mărășești la ora 04.00 (ora oficială de vară)

- trenul 10348, cu ora plecării 03.48 (ora Europei Orientale), va pleca din h.m.Nehoiașu la ora 04.00 (ora oficială de vară)

Pe raza Sucursalei Regionale C.F. Galaţi, trenurile de călători, aflate în circulaţie după ora 03.00 care devine ora 04.00, şi staţiile în care se va face schimbarea orei sunt următoarele:

- trenul 401, la trecerea prin h.m. Putna Seacă,  ora trecerii 03.06 devine 04.06

- trenul 1667, la stația Tecuci, sosește la ora 02.45 și ora plecării 03.00 devine 04.00

- trenul 1668, la trecerea prin h.m. Zoița, ora trecerii 03.09 devine 04.09

- trenul 1654, la trecerea prin stația Gugești, ora trecerii 03.07 devine 04.07

- trenul suplimentar 14002 , la h.m.Tg. Bujor, ora sosirii 03.17 devine 04.17 și ora plecării 03.18 devine 04.18

- trenul suplimentar 14060 , la h.m. Foltești, ora sosirii 03.26 devine 04.26 și ora plecării 03.27 devine 04.27 

CFR SA informează că, la solicitarea SC Transferoviar Călători S.R.L., s-au făcut următoarele modificări în circulaţia trenurilor de călători în data de 31 martie 2024, astfel:

- trenul 10321, care circulă în Târgu Bujor - Bârlad, se anulează. În locul trenului 10321, în data de 31 martie 2024 circulă tren suplimentar 14001 în relaţia Târgu Bujor - Bârlad, din Târgu Bujor  pleacă la ora 00.42, în Bârlad soseşte la 01.52.

- trenul 10300, care circulă în relaţia Bârlad - Galaţi. În locul trenului 10300, în data de 31 martie 2024 circulă tren suplimentar 14002 în relaţia Bârlad – Galaţi. Din Bârlad pleacă la ora 02.02, în Galaţi soseşte la 04.37.

- trenul 10340, care circulă în Târgu Bujor - Galaţi, se anulează în data de 31 martie 2024. În locul trenului 10340, în data de 31 martie 2024 circulă tren suplimentar 14060 în relaţia Târgu Bujor  - Galaţi, care pleacă din Târgu Bujor la ora 02.31 și sosește în Galaţi la 03.50.

Citeşte mai departe ...

UniPE - Parlamentul European în dialog cu studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Peste 220 de studenți au participat astăzi la evenimentul organizat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați.

Dezbaterea adresată studenților sub numele „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen” a avut loc în Aula „Alexandru Ioan Cuza” (Aula Magna) a Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

La dezbatere au participat Maria Grapini - Membră a Parlamentului European, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților, Răzvan Szabo, Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, Ramona Strugariu - Membră a Parlamentului European, Grupul Renew Europe, Siegfried Mureșan - Membru al Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European și Eliza Vaș - Coordonator, Compartimentul Studii, Institutul European din România în calitate de moderator.

„A fost o onoare să particip astăzi la dezbaterea unui subiect de o importanță crucială în lumea contemporană: dezinformarea și rolul pe care inteligența artificială îl poate juca în combaterea acestui fenomen. Dezinformarea a devenit o problemă din ce în ce mai mare în societate, având un impact profund asupra noastră. Uniunea Europeană a recunoscut amenințarea pe care o reprezintă dezinformarea și adoptă măsuri decisive pentru a contracara acest fenomen. Mulțumesc studenților și cadrelor didactice prezente intr-un număr copleșitor la acestă dezbatere de inaltă ținută”, a declarat conf. univ. dr. Alexandru Nechifor, Președintele Senatului UDJG.

Citeşte mai departe ...

Incendiu la o fabrică de mobilă din Tecuci

Pompierii au intervenit vineri, 29 martie, la stingerea unui incendiu care a avut loc la o fabrică de mobilă din Tecuci. Din fericire, este vorba doar de un exercitiu, organizat de ISU “General Eremia Grigorescu” Galați.

În exercițiu sunt implicate trei autospeciale de stingere cu apa și spuma și o ambulanta SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Tecuci.

Exercitiul a avut ca temă stingerea unui incendiu izbucnit la Sectia de lăcuire a unei fabrici de mobila din judet. Scenariul exercițiului a presupus că au existat două victime care s-au intoxicat cu fum, care au fost evacuate împreună cu o victimă ce a suferit atac de panică.

Obiectivele exercițiului au fost atinse în primul rând prin dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de intervenţie și evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcţie de decizie.

Citeşte mai departe ...

MApN: elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

Ministerul Apărării Naționale anunţă că elemente dintr-o posibilă dronă au fost găsite în Insula Mare a Brăilei

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei.  Ministerul Apărării Naţionale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, desfăşoară vineri, 29 martie 2024, cercetarea incidentului, conform procedurilor operaţionale specifice”, a transmis Ministerul Apărării.

Poliţia şi Jandarmeria au izolat zona.

Citeşte mai departe ...

Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Pentru a marca Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii şi tineret, miercuri, 03 aprilie, ora 13.15, la Filiala nr. 2 ”Paul Păltânea” a Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, instituţie coordonată de Consiliul Judeţean Galaţi, va avea loc atelierul de lectură intitulat ”Dimineaţa cuvintelor”, în cadrul primei ediţii a Festivalului de literatură pentru copii şi tineret ”DIMINEAŢA CUVINTELOR”.
Festivalul este organizat de Filiala Literatură pentru copii şi tineret din cadrul Uniunii Scriitorilor şi va cuprinde întâlniri cu copiii organizate la Bucureşti, Galaţi, Iaşi (Localitatea Sticlăria), Ilfov (Localitatea Chiajna) şi este un festival al copiilor şi adolescenţilor de pretutindeni.
În Galaţi la sediul Filiala nr. 2 ”Paul Păltânea” a Bibliotecii ludeţene V.A Urechia este organizat atelierul de lectură ”Dimineaţa cuvintelor” la care vor participa elevii clasei a II-a A Step by Step de la Şcoala Gimnazială ”Grigore Moisil” Galaţi, alături de doamnele profesor învăţământ primar Jora Nicoleta, Muşat Ana-Raluca şi doamna bibliotecar şcolar Năstase Emilia-Elena. Aceştia se vor întâlni cu poeta şi scriitoarea pentru copii Vera Crăciun, membră a Uniunii Scriitorilor din România, fililala Literatură pentru copii şi tineret Bucureşti, cea care va coordona acest atelier.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Premierul Marcel Ciolacu susține că apartenenţa României la NATO reprezintă o „garanţie de securitate pentru ţara noastră”, iar România va continua să fie un actor influent şi constructiv în interiorul NATO.

„Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În cei 20 de ani de apartenenţă la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei respectându-şi angajamentele de securitate în zona Mării Negre. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv în interiorul NATO în vederea consolidării şi dezvoltării alianţei noastre în aşa fel încât garanţiile de securitate colectivă să asigure românilor stabilitatea şi siguranţa de care au nevoie pentru dezvoltarea României!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri