Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Vineri, 22 Martie 2024 - Regional Press

Fundația „Inimă de Copil” participă și în 2024 la Swimathon București

  • Publicat în Social

Fundația gălățeană „Inimă de Copil” anunță că participă și anul acesta la una dintre cele mai inedite campanii de strângere de fonduri din țară, Swimathon București.

La fel ca la precedentele ediții, oamenii de bine vor promova unul dintre cele mai importante proiecte ale fundației, „Un sat, un copil”, sloganul din acest an fiind „Învăț pentru viitorul meu!”.

„Ne propunem, cu ajutorul Swimathon București 2024, să strângem o parte din fondurile pentru a continua programul de burse și a susține visurile acelor copii și tineri. Anul trecut am strâns aproape 35.000 de lei, care ne-au ajutat să susținem cu succes o parte din burse în a doua jumătate a anului 2023.

Costul unei burse pentru un copil/tânăr este de 600 lei/lună. În acest moment, sunt 31 de elevi, liceeni și studenți în program, care au vârste cuprinse între 14-23 ani și ne propunem să creștem acest număr și să ajutăm mai mulți copii. Un sat, un copil este un proiect care împlinește zece ani în 2024.

Din 2014 și până acum, am oferit anual 40-56 de burse speciale pentru copiii cu rezultate deosebite la învățătură care provin din familii cu posibilități materiale reduse, din peste 25 sate, ca încurajare în continuarea școlii și pentru a putea ajunge la licee și facultăți”, anunță Departamentul de comunicare al fundației.

„Sărăcia la sat este de trei ori mai răspândită decât în zonele urbane. Familiile de la sat fac mult mai greu față cheltuielilor zilnice și, astfel, completarea educației copiilor și împlinirea potențialului lor maxim pentru cei care au capacitatea de a finaliza facultăți este foarte mult limitată. Este motivul pentru care acest proiect drag nouă funcționează cu atâta succes de zece ani: faptul că le oferim tinerilor care iubesc școala șansa de a ajunge la un nivel la care, de cele mai multe ori, nici nu își permit să viseze”, afirmă Anna Burtea, președintele Fundației „Inimă de Copil”.

„Un sat, un copil” este un program de burse inițiat de Fundația „Inimă de Copil”, dedicat tinerilor din mediul rural aflați în situații dificile, ce provin din familii cu venituri reduse și rezultate școlare foarte bune și un potențial de dezvoltare deosebit.

Elevii cu rezultate școlare bune, care provin din familii aflate în dificultate, sunt identificați cu ajutorul școlilor partenere și al autorităților publice locale. Aceștia beneficiază, atât cât au nevoie sau până la finalizarea școlii, de burse de studiu, activități de dezvoltare personală și de socializare, dar și de sprijin material – rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, echipamente IT, pachete de alimente și materiale igienico-sanitare.

În cadrul programului, atât copiii, cât și familiile acestora, beneficiază de consiliere și sprijin, inclusiv în rezolvarea aspectelor de natură medicală, dacă acestea există.

„Swimathon București - Împreună facem valuri de bine” este cea mai mare campanie de strângere de fonduri cu tematică sportivă din România. Fundația Comunitară București organizează campania și evenimentul din 2013. În 11 ediții, a susținut 258 de proiecte, pentru care au înotat peste 4.800 de oameni și pentru care s-au strâns peste 1,2 milioane de euro de la 40.000 de donatori.

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați premiază cei mai tineri antreprenori!

Nu mai puțin de 12 premii au fost oferite tinerilor care s-au evidențiat astăzi la a XII-a ediție a Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu Tânărul Antreprenor, găzduită de holul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Evenimentul a fost pregătit cu multă minuțiozitate de Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galați.

Au fost prezenți sute de copii de la Colegiul Economic Virgil Madgearu, Liceul Tehnologic Tudor Vladimirescu, Colegiul de Economie și Agricultura Tecuci, Colegiul Economic Costin Kiritescu București și Liceul Tehnologic Sf. Antim Ivireanu București.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost reprezentată și în juriu prin profesorul Alexandru Căpățână, de la FEAA.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada, la o victorie de semifinale

  • Publicat în Sport

Sferturile de finală din Divizia A1 la volei masculin au debutat vineri în sala sporturilor Dunărea din oraşul de la Dunăre cu partida dintre CSM Arcada, locul 1 la finalul sezonului regular şi SCM Zalău, locul 8. Pronosticul s-a adeverit şi echipa gălăţeană condusă de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a obţinut o victorie clară. Primele două seturi au fost la discreţia cvintuplei campioane a României, zălăuanii au trecut la conducere în setul trei şi au dat impresia că pot reveni în meci dar Nikula, Bala, Gergye &Co nu au fost de acord, au forţat şi au încheiat socotelile rapid. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -SCM Zalău 3-0 (14, 22, 20). Antrenorul Sergiu Stancu a început cu formula: Bala 7 puncte, Butnaru 4 p, Nikula 17 p, Gergye 12 p, Talpă 6 p, Lescov 2 p -Toman, libero. Au mai jucat: Karimi 2 p, Aldea 1 p, Woch 2 p. CSM Arcada conduce cu 1-0 la general şi mai are nevoie de o victorie ca să se califice în semifinale. Meciul 2 este programat miercuri 27 martie la Zalău iar dacă va mai fi necesar meciul 3 se va disputa sâmbătă 30 martie la Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Olimpica Beatrice Raicea a jucat primul meci în Liga Florilor

  • Publicat în Sport

HC Dunărea Brăila a învins miercuri seara în sala Polivalentă Danubius pe Minaur Baia Mare, scor 40-29 (17-15) într-o partidă care a contat pentru cea de-a 19-a etapă a Ligii Florilor. Cu acest prilej şi-a făcut debutul în eşalonul de elită al handbalului românesc, la 19 ani neîmpliniţi, Beatrice Raicea, jucătoare cu dublă legitimare HC Dunărea Brăila -ACS Lucian Bute, care a marcat şi primele două goluri. „Sunt foarte bucuroasă că am avut ocazia să debutez în Liga Florilor, am avut mari emoţii la început, dar prin încurajările fetelor pe parcursul meciului am reuşit să le diminuez. Este un sentiment de nedescris şi îmi doresc să aduc cât mai multe goluri pentru echipa mea”, ne-a declarat Beatrice. Raicea este componentă de bază a Naţionalei României de tineret.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Ne pregătim de asfaltarea podului hobanat de pe Drumul de Centură

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță că începe asfaltarea podului hobanat de pe Drumul de Centură. „Astăzi se toarnă primul strat de asfalt și pe cea de-a doua rampă a podului”, a transmis Fotea.

Pas cu pas, primul pod hobanat din județul Galați, cel construit pe Centura modernizată, se apropie de finalizare.

„S-a realizat și cea de-a doua tensionare a hobanelor, se lucrează la profilarea și turnarea betonului pentru trotuare, se montează parapeți de siguranță și se toarnă asfalt pe rampa de acces dinspre blocurile ANL. Totul pentru ca în curând să fie turnat și primul strat de asfalt pe pod”, a precizat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Câciu: 150 milioane euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor începând cu data de 25 martie

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, anunță că 150 milioane euro pentru digitalizarea IMM-urilor pot fi accesate din 25 martie. Ete vorba despre granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale.

„150 milioane euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor începând cu data de 25 martie 2024! Granturi pentru sprijinirea antreprenorilor în dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe Componenta 9, Investitia 3 din PNRR”, a anunțat ministrul Adrian Câciu.

Sprijinul nerambursabil se ridică până la 3 milioane de euro de companie. Sprijinul poate fi folosit pentru: achiziții de active corporale și necorporale (hardware pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice integrate cu soluții digitale, dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software, inclusiv soluțiile de automatizare software RPA); achiziții de active corporale și necorporale pentru securitatea cibernetică; achiziții de sisteme de inteligență artificială, machine learning, virtual reality; achiziția de date și cloud computing.

De asemenea, banii pot fi folosiți pentru cercetare industrială și dezvoltare experimentală în scopul dobândirii de cunoștinţe și competenţe noi pentru elaborarea unor noi produse, procese sau servicii digitale.

Citeşte mai departe ...

Cu Salonul cultural „Axis Libri” prin Galaţi

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, instituţie coordonată de Consiliul Judeţean Galaţi, împreună cu partenerii şi colaboratorii săi, organizează în ziua de luni, 25 martie 2024, două evenimente sub egida Salonului cultural „Axis libri”. Astfel, de la ora 13.00, în Aula Colegiului Naţional „Costache Negri”, scriitorul Ionuţ Iamandi se va întâlni cu elevii Colegiului „Costache Negri”, iar de la ora 18.00, cu scriitori, iubitori de literatură şi istorie, membrii Cenaclului Noduri & Semne (şi nu numai, intrarea fiind liberă), scriitorul susţinând o lectură publică, urmată de prezentarea celor mai noi cărţi ale domniei sale. Evenimentul de seară se va desfăşura la Filiala nr.1 a Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia”, Filiala „Costache Negri” de pe Str. Regiment 11 Siret, Galaţi, Clubul Liberty, lângă Orăşelul Copiilor.
Printre altele, Ionuţ Iamandi este jurnalist la Radio România Actualităţi, cu experienţă de presă în mai multe redacţii de la Bucureşti (cotidianul Adevărul) şi Londra (BBC World Service, secţia română). Semnează sau a semnat cronici de carte şi comentarii pe teme de istorie recentă în revistele Dilema Veche, Historia şi Pallas Athena. A publicat volumele „Minunata lume a lui Hume. Catrene filosofice” (2023), „De comunişti am fugit, peste comunişti am dat. Povestea unui refugiat din Basarabia” (2022), „Şahiştii. Povestiri” (2021), „Săptămâni interioare. Jurnal de coronavirus” (2020) şi „Anul electoral 1946. PCR în campanie la radio” (2019).

Citeşte mai departe ...

Accident între două tiruri pe DN 24, în județul Galați

Un accident rutier în care două tiruri au fost implicate a avut loc pe pe DN 24, în județul Galați. Circulația se face pe un singur sens.

Potrivit ISU Galați, accidentul a avut loc pe DN 24, între municipiul Tecuci si localitatea Cosmești. Două tiruri au intrat în coliziune, iar unul dintre ele s-a răsturnat.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale, o descarcerare și echipajul SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tecuci.

„Nu sunt victime, șoferii de tir s-au autoevacuat”, a  transmis ISU Galați.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri