Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Joi, 28 Mai 2020 - Regional Press

GRATUITĂȚI pentru elevi și studenți

Vineri va începe distribuţia măştilor către inspectoratele şcolare. Măştile vor fi necesare pentru elevii care vin la pregătirea pentru examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, începând cu data de 2 iunie.

Monica Anisie, a prezentat în debutul şedinţei de Guvern, care este situaţia privind achiziţia măştilor pentru unităţile de învăţământ:

“Stăm bine, la momentul acesta s-au încheiat contractele pentru achiziţia acestora. Mâine începe distribuţia către inspectoratele şcolare urmând ca acestea să ducă în unităţile de învăţământ preuniversitar măştile necesare”.

“Vă rog să îmi permiteţi să introducem pe ordinea de zi suplimentară un proiect de hotărâre de guvern pentru aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport a elevilor şi pentru modificarea hotărârii de guvern numărul 42/2017 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi. Este vorba despre transportul local gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic, transportul elevilor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcursul anului şcolar, iar transportul feroviar şi cu metroul pentru elevi şi pentru studenţi va fi gratuit pe tot parcursul anului calendaristic”, a mai explicat ministrul Educaţiei.

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Aproape 600.000 de contracte de muncă suspendate, peste 400.000 încetate

Numărul contractelor individuale de muncă suspendate la data de 27 mai, pe fundalul crizei sanitare, se ridică la aproape 600.000. Mai exact, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) transmite că au fost suspendate 598.264 contracte. Situaţia nu este roz nici în ceea ce priveşte contractele de muncă încetate, numărul acestora ridicându-se la 424.389.

Situaţia se prezintă la modul următor

Contracte individuale de muncă suspendate: 598.264

Principalele categorii

· Industria prelucrătoare: 164.608

· Comerţ cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor: 94.793

· Hoteluri şi restaurante: 100.026

Contracte individuale de muncă încetate: 424.389

Principalele categorii:

· Comerţ cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor: 75.025

· Industria prelucrătoare: 75.424

· Construcţii: 63.553

Ministrul Muncii reaminteşte faptul că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente. Angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic se vor adresa agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea. Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică, mai transmite MMPS.

Mai multe informaţii sunt disponibile în paginile de internet ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, respectiv Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Citeşte mai departe ...

PREMIERĂ. Evaluarea Națională va fi organizată în 2 sesiuni

“În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august”, a anunțat Iohannis.

Cele mai importante declarații cu privire la examenele naționale:
O temă extrem de importantă pentru foarte mulți părinți și elevi sunt examenele naționale și le-am discutat, fiindcă au apărut tot felul de întrebări.
Prima concluzie: examenele naționale vor avea loc fizic, așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni.
Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, așa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat.
Însă a apărut o problemă pe care am dorit s-o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se ține examenul. Este posibil să vina copil la școală pentru examen și la termometru să se constate că are febră și nu poate să intre la examen. (…) Vorbesc de Evaluarea Națională, care se ține începând din 15 iunie.
Pentru copiii, însă, care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, care sunt izolați împreună cu familia la domiciliu, deci pentru motive medicale și de carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională începând din 29 iunie
În privința Bacalaureatului, cu siguranță că și aici este posibil să fie copii care au diferite probleme și, pentru a putea rezolva paușal chestiunea celor care, din varii motive, nu pot veni la prima sesiune, se va organiza ca și în alți ani o a doua sesiune de Bacalaureat, în august.
Deci și Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi, sau izolați sau carantinați. Iar pentru Bacalaureat, prima sesiune – absolut normal, a doua sesiune – în august, ca și în alți ani.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că “Evaluarea va avea o a doua sesiune, dar numai pentru copiii care au fost bolnavi sau izolați sau carantinați” în perioada în care se desfășoară examenele în mod normal. Această a doua sesiune de Evaluare Națională va începe în 29 iunie.

Citeşte mai departe ...

PSD, acuză Guvernul PNL că „adâncește groapa economiei României”

Radu Preda, liderul senatorilor PSD,  acuză Guvernul PNL că „adâncește groapa economiei României”, făcând trimitere la împrumuturile Ministerului Finanțelor.
„În fiecare zi, acești domni penibili din Partidul Național Liberal, împrumută 383 de milioane de lei. Nu știu cât de mult realizează populația ce înseamnă aceste cifre și dacă se cunoaște faptul că acești bani au dobânzi uriașe, dar ne aflăm deja într-o situație extrem de dificilă.
Guvernul împrumută cu sutele de milioane zilnic, dar eu stau și mă întreb : Pentru cine împrumută acești bani ?
Alimentele s-au scumpit, oamenii au rămas fără loc de muncă, iar cei din categoriile oricum defavorizate și înainte de pandemie, sunt la fel de ignorați.
Unde se duc acești bani ?Fiind „stare de urgență” v-ați împrumutat pe spatele românilor și a multor generații de-aici înainte, mințind că o faceți în interesul țării !
Ați făcut achiziții de la firme private (înființate peste noapte) după bunul plac. Ați profitat de situația în care România s-a aflat și se află pentru a vă îmbogăți !
Materialele de protecție achiziționate prin firmele voastre de doi bani au pus în pericol personalul medical (vă rog să vă aduceți aminte de imaginile surprinse în Suceava la Serviciul de Ambulanță, unde angajații lipeau combinezoanele cu bandă adezivă, pentru că erau de proastă calitate). Ați cumpărat marfă de cea mai proastă calitate pentru a avea profit cât mai mare. Pe banii cui ?Cum rămâne cu cei pe care trebuia să-i slujiți ?
Cum rămâne cu interesele țării, care nu mai au loc de cele politice și personale ?
Ministrul Câțu anunță cu surle și trâmbițe creștere economică. Hai nu zău ! În ce țară din lumea asta există creștere economică pe bani împrumutați ?
Cum poți îndrăzni să vii în fața milioanelor de familii distruse de această criză și a celor care au dat faliment, și să spui că România nu mai poate de bine și că suntem în stare perfectă din punct de vedere economic ?
Vă bateți joc de munca de ani de zile a unor oameni care au ales să rămână în România și să-și clădească aici o afacere. Au fost cei care au oferit locuri de muncă și care au sprijinit constant economia prin plata taxelor. Pentru ei cine se zbate acum ? Nimeni ! Absolut nimeni din Guvern nu este interesat de patronii firmelor românești care bat acum la uși închise. Sunteți interesați numai de campanii electorale și de câte procente puteți obține la alegeri..
Acestea sunt preocupările PNL pe timp de criză medicală și economică : alegerile și interesele partidului !
Uitasem să vă aduc în atenție un aspect foarte important, mai exact dobânda la care sunt împrumutați acești bani. România-și permite „luxul” de a se împrumuta la o dobândă de 20 de ori mai mare față de vecinii noștri din Bulgaria, că doar nu se împrumută din buzunarul celor din PNL, ci din banii publici, ăia pentru care-și crapă oamenii de rând palmele muncind.
Să vă fie rușine, domnilor liberali, pentru că nu sunteți în stare decât să „băgați” în datorii viitorul copiilor noștri și să vă bateți joc de tot ce are România”, scrie Radu Preda pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Lege făcută de PSD. Guvernanţii au deja cadrul legal pentru a sprijini patronii atunci când angajează.

Olguţa Vasilescu anunţă că PSD a creat deja cadrul legal pentru ca patronii să fie sprijiniţi cu fonduri europene, atunci când fac angajări:

"Mda! Le spun asta de doua saptamani! Au lege facuta de PSD si fonduri europene drept finantare. Patronul poate primi pentru orice nou angajat, ucenic sau cu facultate, suma de 2250 lei/luna pe o perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani. Singura obligatie a patronului este ca dupa ce se termina contractul pe fonduri europene sa elibereze angajatului o hartie din care sa reiasa ca a fost specializat in meseria respectiva.

De exemplu, daca l-a angajat strungar, dupa 3 ani sa ii elibereze omului o hartie ca poate profesa ca strungar. Simplu si eficient! Banii reprezinta sume mai mari decat se acorda pentru somajul tehnic, vin din fonduri europene, iar angajatorul nu ii primeste doar 3 luni, cat dureaza pandemia...", a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, președintele CJ Galați: "Se lucrează din plin la schimbarea din temelie a celei mai mari unități medicale din județ"

"Totul pentru sănătate! Transformare completă a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați.

Este o întreagă desfășurare de forțe la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Galați. Se lucrează din plin la schimbarea din temelie a celei mai mari unități medicale din județ.
Pe lângă partea de dotare cu aparatură medicală performantă, în acest moment la Spitalul Clinic Județean de Urgență se schimbă fațada unității medicale, continuă #consolidarea stâlpilor de rezistență, se montează #instalații sanitare noi și covoare de trafic intens pe secția de Obstetrică-Ginecologie, acolo unde s-a finalizat deja partea de consolidare, și se pregătește schimbarea lifturilor și a instalațiilor de fluide menajere.
De asemenea, se lucrează din plin la extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe, se sapă pentru fundația clădirii noi pe care o construim pentru secția de Prosectură și Anatomie Patologică, iar la parcarea supraetajată mai sunt câteva mici detalii de rezolvat, astfel încât în cel mai scurt timp să o putem inaugura", informează președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pe pagina de facebook.

VEZI MAI JOS Galeria Foto

100844177_565291094004547_5094194116317675520_n.jpg101837716_565291227337867_7409407245227655168_n.jpg101572406_565291060671217_7541861794663366656_n.jpg101444917_565291154004541_980129262277230592_n.jpg101377965_565290997337890_6585018792798060544_n.jpg101316572_565291247337865_3779672474334003200_n.jpg101122710_565291187337871_168119755998232576_n.jpg101055844_565291034004553_2175895337699377152_n.jpg100912991_565291117337878_1893296595680624640_n.jpg

Citeşte mai departe ...

Românii Nadia Comăneci, Octavian Morariu şi Mihai Covaliu fac parte din comisiile CIO

  • Publicat în Sport

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat joi pe site-ul oficial că trei români, Nadia Comăneci, Octavian Morariu şi Mihai Covaliu, se regăsesc în componenţa comisiilor Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru 2020. Octavian Morariu, membru CIO pentru România, şeful comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022, prezidată de Juan Antonio Samaranch, şi a fost reconfirmat pentru 2020. Din acest an, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, se va număra, alături de Nadia Comăneci, Zâna de 10 de la Montreal, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghei Bubka. Preşedintele COSR este şi şeful comisiei de marketing şi comunicare Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC). În concordanţă cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creştere a numărului de femei din comisiile CIO, faţă de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii CIO, 47.7 % din locuri sunt ocupate de femei, faţă de 45.4 % în 2019. sursa foto: cosr.ro

Citeşte mai departe ...

Grupare specializată în contrabandă cu țigări, destructurată. Au fost efectuate 15 percheziții domiciliare

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, în colaborare cu cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor DIICOT Galați, au efectuat 15 percheziții domiciliare într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată. La sediul DIICOT Galați vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane.

La data de 28 mai, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Galați și București au efectuat 15 percheziții domiciliare, în județul Galați și municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigări.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2020-prezent, membrii grupului infracţional organizat ar fi introdus în România, din Republica Moldova, 32.768 de pachete țigări, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate, le-ar fi transportat şi valorificat, membrii structurii infracţionale având atribuite roluri distincte şi bine determinate, în vederea îndeplinirii scopului infracţional comun. Astfel, o parte dintre membrii grupării ar fi avut rolul de a asigura procurarea cantităţilor de ţigarete din țara vecină şi trecerea acestora peste frontiera de stat, în zona din apropierea localităţii Oancea, judeţul Galaţi, utilizând în acest sens echipamente tehnice de ultimă generaţie și autoturisme de teren. Țigaretele de contrabandă ar fi fost transportate peste frontiera verde cu autoturismele de teren până la locul de depozitare, situat în apropiere de graniţă, în comuna Oancea, la domiciliile unora dintre membri, până a doua zi când era organizat transportul acestora către beneficiar.Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a prelua cantităţile de ţigarete din spaţiile de depozitare şi de a asigura, în calitate de antemergători cu propriile autovehicule, transporturile către beneficiar”, a transmis IPJ Galați.

După efectuarea transporturilor de ţigări, membrii grupării ar fi încercat să vândă unele dintre autovehiculele utilizate.

La sediul DIICOT Galați vor fi conduse, în vederea audierii, 12 persoane.

Citeşte mai departe ...

De 1 iunie, copiii vor avea acces gratuit la Parcul ZOO și Grădina Botanică

Pe 1 iunie 2020, de Ziua Internațională a Copilului, Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluţă”, din subordinea Consiliului Județean Galați, va menține deschise pentru public Grădina Botanică și Grădina Zoologică Gârboavele. Pentru că este ziua lor, toți copiii vor avea accesul gratuit în cele două puncte de atracție ale Galațiului. 

„Reamintim publicului că, pe parcursul vizitei în cadrul Grădinii Botanice sau Zoologice, trebuie respectate regulile de prevenire a răspândirii pandemiei virale SARS-COV 2 (noul coronavirus), afișate la intrare. De asemenea, clădirea muzeului (inclusiv Acvariul și Observatorul Astronomic) nu sunt deschise pentru public”,  

Programul de vizitare, pentru ambele locații amintite, va fi în intervalul 10.00 – 18.00.

Citeşte mai departe ...

Este oficial: PSD va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va mări pensiile

PSD va depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va mări pensiile la 1 septembrie. Decizia, luată joi de liderii partidului, a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă. Parlamentarii PSD vor iniția demersul dacă Guvernul nu va respecta legea votată anul trecut în Parlament care prevede creșterea cu 40% a tuturor pensiilor.

Reprezentanții PSD au anunțat că vor încerca să dărâme Guvernul în situația în care executivul va amâna aplicarea legii sau va crește pensiile cu un procent mai mic.

„Orice virgulă vor schimba în legea pensiilor publice va fi atacată prin moțiune de cenzură... BPN a aprobat astazi depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG. Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu, unul dintre liderii PSD.

Cei de la PSD mai spun că există bani pentru creșterea pensiilor și îi acuză pe guvernanți că au făcut împrumuturi uriașe.

„De unde bani pentru mărirea cu 40%? Guvernul PSD s-a împrumutat cu 17 miliarde de euro în 3 ani, iar PNL în 6 luni s-a imprumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară o nouă autostradă, nu au crescut veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sănătate. Noi am reușit să scădem datoria publică, iar cei de la PNL au reușit să se împrumute și au dus datoria publică la 39%. Nu pot să vină să spună că nu au bani”, a precizat Olguța Vasilescu.

Moțiunea PSD va fi susținută de parlamentarii ProRomânia și ALDE și ar putea fi depusă pe parcursul verii deoarece Parlamentul nu va avea vacanță.

 
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri