Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Joi, 21 Mai 2020 - Regional Press

Lia Olguța Vasilescu: "Am vaga impresie ca, de la Johannis in jos, tot PNL-ul s-a imbolnavit de paranoia"

"Am vaga impresie ca, de la Johannis in jos, tot PNL-ul s-a imbolnavit de paranoia... Violeta Alexandru spune ca ce se intampla cu muncitorii romani aflati in Germania si tratati ca niste sclavi e din cauza unei legi adoptate in guvernarea PSD. Pai, Violeta, hai sa iti explic ca pentru incompetenti ca tine:
1. Pentru muncitorii straini aflati pe teritoriul Germaniei actioneaza legea germana, nu cea romana si banuiesc ca nemtii nu au chemat niste PSD-isti mititei si rosii ca sa le scrie legislatia;
2. Nu PSD a suspendat activitatea Inspectiei Muncii, de cateva luni, ca sa nu mai poata fi verificata vreo firma din Romania, inclusiv cele care se ocupa cu plasarea fortei de munca, ci tu, cu manuta ta;
3. Muncitorii romani care au plecat la cules de sparanghel, pe perioada pandemiei, au plecat in baza unei intelegeri intre statul roman si cel german. Mai pe sleau, a sunat Merkel sub presiunea proprietarilor de ferme si, de la Johannis in jos, v-ati facut toti pres... Daca pentru IT-isti, medici, etc au fost interzise zborurile spre Europa, pentru agricultori le-ati deschis prin ordonanta militara si i-ati inghesuit pe toti in aeroportul de la Cluj, fara sa respectati nicio masura sanitara, adusi inclusiv din zone carantinate, ca aveau nemtii nevoie de sclavi;
4. In interviul dat alaturi de ministrul Agriculturii din Germania, ca cel al Muncii nu avea timp de slugile din Romania, nu ai cerut decat sa aiba parte de acelasi tratament in spitale romanii, ca orice neamt bolnav de COVID. Pai e obligatie europena sa tratezi muncitorii din statele membre daca se imbolnavesc! Nu asta era problema muncitorilor romani, ci faptul ca stau inghesuiti prin containere, ca nu li se asigura mesele promise si in loc de 13 euro pe ora promisi, primesc 0,65 de euro pe ora, adica sub salariul minim din Germania si sub cat ar primi din Romania. Dar tu habar nu ai de problemele lor! Pe ei ii apara sindicatele germane, nu guvernul roman care i-a trimis sa fie sclavi pe timp de pandemie...
5. Ai vizitat niste ferme alese de nemti, unde nu sunt probleme, si ti s-a parut ca e presa din Romania subiectiva sau opozitia care iti cere sa iei masuri. Macar cu sindicatele germane care, de cateva saptamani, fac scandal in apararea conationalilor nostri ti-ai facut timp sa vorbesti?
6. Erai foarte zambitoare in conferinta de presa, total in contradictie cu situatia care reclama prezenta ta acolo! Nu citesti postarile colegilor tai de partid, macar, care iti solicitau seriozitate si sa ceri respect pentru ai nostri?
7. Cu cate confederatii din agricultura te-ai intalnit in Romania? Ca poate aveau si ei nevoie de muncitori in agricultura si poate ii plateau si tratau mai bine decat strainii...
8. Pe directive europene nu poti face modificari in dezbatere publica, asa cum iti inchipui tu, ca Romania a acceptat prin tratat de aderare sa aiba legislatie europeana, dar te-ai gandit macar ce s-ar intampla daca noi am trata muncitorii nemti aflati in Romania, nu ca ar fi prea multi, asa cum sunt tratati romanii nostri la ei? Ca doar aplicam toti legislatia europeana in domeniul muncii...
9. Muncitorii romani din zona carantinata Suceava au plecat prin firma de casa a lui Gheorghe Flutur, nu a vreunui PSD-ist. Ce masuri ai luat contra acestei firme? Aaa! Niciuna! Bine, pa!

Te-ai dus Violeta Alexandru si te-ai intors Violeta Bau din Germania, cu concluzia cucului de la ora 18: PeeeeSeeeDeee este de vina!"

Citeşte mai departe ...

Raed Arafat, mesaj de liniștire a celor care cred în conspirații: Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri

  • Publicat în Social

Mesajul lui Raed Arafat:
Masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine si in cladirile a publice sau ale operatorilor economici, o noua tema falsa de dezbinarea si de minimalizare a efectelor si riscului virusului SARS-COV 2.
Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice.
Masurarea individuala a temperaturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica o persoana simptomatica iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice, portul mastii este obligatoriu.
Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul, numele si adresa perosanei. Acesta afiseaza doar temperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit in utilizarea unui astfel de dispozitiv.
Intr-o societate unde exista un risc de transmitere al unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv.
Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici pentru a-si rezolva problemele personale riscand viata altora.
In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv pentru ca este dreptul comunitatii si a angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze.

Citeşte mai departe ...

Se vor distribui măști de protecție pentru persoanele vulnerabile, în valoare de 150 de milioane de lei

„În hotărârea Parlamentului de aprobare a stării de alertă, Parlamentul ne-a complicat existența și distribuirea de măști către persoanele vulnerabile, care inițial trebuia făcută prin Ministerul Muncii și cu susținerea Poștei, a fost mandat Guvernul prin Ministerul Sănătății”, a declarat premierul la începutul ședinței de Guvern.

Orban a precizat că, în acest scop, bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu 150 de milioane de lei, pentru un număr de aproximativ 1,1 milioane de beneficiari.

„Acum trebuie să așteptăm de la administrațiile locale să transmită la DSP-uri numărul de beneficiari. Trebuie operaționalizat cu viteză maximă. Achiziția trebuie făcută rapid, transparent, la prețul cel mai mic și apoi trebuie făcută cât mai rapid distribuția”, a mai spus premierul.

În perioada stării de alertă, purtarea măștilor de protecție este obligatorie în toate spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport, de cître toate persoanele, începând de la vârsta de 5 ani.
Astfel, guvernul va aproba, în ședința de miercuri, ordonanța de urgență prin care va distribui măști de protecție pentru persoanele vulnerabile, în valoare de 150 de milioane de lei.

Citeşte mai departe ...

Calendarul concursului pentru gradaţii de merit 2020 a fost schimbat

Iniţial depunerea dosarelor se făcea între 25 şi 31 martie, dar procedura a fost amânată din cauza închiderii şcolilor.Contestațiile se pot transmite și prin e-mail, mai prevede noul ordin de ministru, la o adresă afișată în acelaşi timp cu lista cu punctajele acordate în urma evaluării de către inspectoratul școlar.

Iată noul calendar pentru gradaţiile de merit 2020:

“1. Detalierea punctajelor aferente criteriilor de către comisia paritară de la nivelul inspectoratului școlar, stabilirea numărului gradațiilor de merit și a punctajului minim pe categorii de personal și pe discipline/domenii/niveluri de învățământ. Transmiterea propunerii Palatului Național al Copiilor către Ministerul Educației și Cercetării cuprinzând numărul de gradații ce urmează a fi acordatePerioada: 5-6 martie 2020

2. Comunicarea fișelor de (auto)evaluare, a numărului gradațiilor de merit și a punctajului minim pe categorii de personal și pe discipline/domenii/niveluri de învățământ de către inspectoratul școlar în teritoriu

Perioada: 9-10 martie 2020

3. Depunerea de către candidați a dosarelor la secretariatul unității/instituției de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică

Perioada: 25 mai-3 iunie 2020

4. Depunerea dosarelor care conțin documentele justificative privind activitatea candidatului respectiv la secretariatul/registratura inspectoratului școlar

Perioada: 4-12 iunie 2020

5. Analiza dosarelor de către inspectorul școlar care coordonează disciplina, cu consultarea consiliului consultativ, și elaborarea raportului referitor la activitatea candidatului în specialitate; verificarea dosarelor și acordarea punctajelor de către comisia de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării gradației de merit; aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluării de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și afișarea acestei liste la avizierul și pe site-ul inspectoratului școlar, respectiv la sediul și pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării după aprobarea de către comisia de evaluare, în cazul Palatului Național al Copiilor

Perioada: 29 iunie-10 iulie 2020

6. Depunerea/Transmiterea contestațiilor privind punctajul acordat și stabilirea numărului gradațiilor de merit ce pot fi redistribuite

Perioada: 13-17 iulie 2020

7. Soluționarea contestațiilor de către comisia de contestații, validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administrație al inspectoratului școlar și afișarea acestora la avizierul și pe site-ul inspectoratului școlar, respectiv la sediul și pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării, în cazul Palatului Național al Copiilor

Termen: până la 30 iulie 2020

8. Înaintarea la Ministerul Educației și Cercetării a listelor cu personalul didactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, cu personalitate juridică, validat, precum și listelor cu personalul didactic civil din unități militare de învățământ preuniversitar, validat, în vederea acordării gradației de merit

Termen: până la 7 august 2020

9. Emiterea ordinului ministrului educației și cercetării pentru aprobarea listelor cu personalul didactic din învățământul preuniversitar de stat care beneficiază de gradație de merit

Termen: până la 24 august 2020″

Citeşte mai departe ...

Metoda Accidentul. Doi bărbați reținuți pentru tâlhărie calificată și înșelăciune

Doi bărbați din Galați și din Piatra Neamț au fost reținuți sub acuzațiile de tâlhărie calificată și înșelăciune. Potrivit polițiștilor, ei ar fi sustras unui bătrân suma de 3.000 de lei și un telefon mobil, iar ulterior au folosit telefonul pentru a comite mai multe fapte de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”.

„La data de 20 mai a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Neamț și I.P.J. Iași au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiile Piatra-Neamț și Iași, punând totodată în executare șapte mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

În urma activităților investigative s-a stabilit că, în noaptea de 10/11.12.2019, un bărbat de 36 de ani, din comuna Independența, însoțit de alte două persoane, rămase neidentificate până în acest moment, ar fi intrat, prin efracție, în locuința unui bărbat, de 88 de ani, din comuna Umbrărești și, prin folosirea violenței, ar fi sustras suma de 3000 de lei și un telefon mobil. În continuare, cercetările au relevat faptul că persoana în cauză ar fi folosit telefonul sustras pentru a comite mai multe fapte de înșelăciune prin metoda ”Accidentul”, fiind sprijinit în această activitate de un minor, de 16 ani, din municipiul Piatra-Neamț”, a transmis IPJ Galați.

Cei doi au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Liești, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în dosarul penal având ca obiect comitere infracțiunilor de tâlhărie calificată și înșelăciune, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi.

 

Citeşte mai departe ...

Trei tineri gălățeni, cercetați de poliție după ce au aruncat drapelul țării într-o râpă

Doi adolescenți, de 14 și 16 ani, și un tânăr, de 21 de ani, din comuna gălăţeană Pechea sunt cercetaţi de poliţişti pentru distrugere, după ce au aruncat într-o râpă un catarg cu drapelul ţării. Drapelul se afla arborat pe situl arheologic Piroboridava.

Incidentul a avut loc pe 20 mai, polițiștii Postului de Poliție Poiana fiind sesizați de Primăria comunei, cu privire la faptul că, în noaptea de 18-19 mai, persoane necunoscute au intrat în perimetrul sitului arheologic Piroboridava, de pe raza localității, unde au smuls din pământ două bănci din lemn și un catarg pe care era arborat drapelul țării, aruncând-le într-o râpă din vecinătatea sitului.

În urma activităților investigative polițiștii i-au identificat pe prezumtivii autori ai faptei, doi adolescenți, de 14 și 16 ani, și un tânăr, de 21 de ani, toți din comuna Pechea.

Potrovit IPJ Galțați, cei trei sunt cercetați într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunii de distrugere.

Citeşte mai departe ...

Pregătiri pentru valul doi al virusului COVID-19. O secție de Terapie Intensivă va fi construită într-un spital din Galați

O investiție uriașă este în desfășurare la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați. În interiorul spitalului modernizat din temelii va fi amenajată o secție de Terapie Intensivă. Este o premieră pentru unitatea gălățeană, care va fi realizată cu bani din bugetul Consiliului Județean Galați.

Recent, instituția a alocat suma de 3,5 milioane de euro pentru achiziționarea unor echipamente ultraperformante pentru spitalele gălățene. Printre altele, urmează să fie cumpărate paturi de terapie intensivă, concentratoare de oxigen și materiale de protecție pentru cadrele medicale. În premieră, la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați va fi înființată o secție de Terapie Intensivă cu 20 de paturi dotate cu stație de oxigen, monitoare, ventilatoare și injectomate.

„În cadrul măsurilor pe care le luăm pentru a combate noul coronavirus, am decis să înfiinţăm o secţie de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecţioase. De aceea, am alocat spitalului fonduri pentru achiziţionarea în regim de urgenţă a 20 de paturi  pentru terapie intensivă, 20 de ventilatoare pentru respiraţie artificială, 20 de monitoare funcţii vitale, 40 de injectomate, staţie de oxigen, staţie de aer comprimat, ekg mobil, aparat de ventilaţie mobil şi aparat RX mobil”, a declarat, după alocarea fondurilor, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galați.

Toate echipamentele sunt achiziționate în procedură de urgență și au rolul de a pregăti unitatea medicală pentru a primi pacienți în stare gravă. În prezent, procedurile privind achiziția sunt în derulare. De la începutul epidemiei, Consiliul Județean a investit peste 5 milioane de euro în lupta cu virusul COVID-19. Instituția a alocat unităţilor medicale din subordine bani pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi materiale sanitare, pentru aparatură medicală sau pentru a caza personalul medical.

Citeşte mai departe ...

Trei jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea şi patru de la CSM Bucureşti, nominalizate de EHF pentru echipa ideală din Champions League

  • Publicat în Sport

 

Şapte jucătoare care evoluează în campionatul României, patru la CSM Bucureşti şi trei la SCM Râmnicu Vâlcea, au fost nominalizate pentru echipa ideală a Ligii Campionilor la handbal feminin, competiţie oprită înaintea sferturilor de finală din cauza pandemiei de coronavirus.

Vicecampioana naţională CSM Bucureşti este reprezentată de portarul Denisa Dedu, interul stânga Cristina Neagu, centrul Andrea Lekic şi apărătoarea Linnea Torstensson.
Campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea, le are drept candidate pe extrema stânga Ann Grete Norgaard, pivotul Asma Elghaoui şi interul dreapta Mireya Gonzalez.În ancheta demarată miercuri pe site-ul Federaţiei Europene de Handbal au fost nominalizate şi foste jucătoare din campionatul României, Amandine Leynaud (Gyori Audi ETO KC), Iulia Managarova (Rostov-Don), ambele foste la Oltchim, Majda Mehmedovic (Buducnost), Jovanka Radicevic (Buducnost), Marit Malm Frafjord (Team Esbjerg), foste la CSM Bucureşti, Lois Abbingh (Rostov-Don), care a jucat la HCM Baia Mare, precum şi fostul selecţioner al României Ambros Martin (Rostov-Don). Cele mai multe nominalizări provin de la Team Esbjerg şi Gyori Audi ETO KC, campioana en titre, şapte de fiecare parte. Nominalizările pentru echipa ideală a Ligii Campionilor 2019/20:
portar:
Sandra Toft (Danemarca/Brest Bretagne Handball/Franţa)
Amandine Leynaud (Franţa/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)
Denisa Dedu (România/CSM Bucureşti)
Rikke Poulsen (Danemarca/Team Esbjerg/Danemarca)
Ivana Kapitanovic (Croaţia/Metz Handball/Franţa)

extremă stânga:
Majda Mehmedovic (Muntenegru/Buducnost Podgorica/Muntenegru)
Ann Grete Norgaard (Danemarca/SCM Râmnicu Vâlcea)
Coralie Lassource (Franţa/Brest Bretagne Handball/Franţa)
Polina Kuzneţova (Rusia/Rostov-Don/Rusia)
Sanna Solberg (Norvegia/Team Esbjerg/Danemarca)

inter stânga:
Estavana Polman (Olanda/Team Esbjerg/Danemarca)
Cristina Neagu (România/CSM Bucureşti)

Anne Mette Hansen (Danemarca/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)
Orlane Kanor (Franţa/Metz Handball/Franţa)
Lois Abbingh (Olanda/Rostov-Don/Rusia)

centru:
Stine Oftedal (Norvegia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)
Sonja Frey (Austria/Team Esbjerg/Danemarca)
Grace Zaadi (Franţa/Metz Handball/Franţa)
Milena Raicevic (Muntenegru/Buducnost Podgorica/Muntenegru)
Andrea Lekic (Serbia/CSM Bucureşti)

pivot:
Astride Ngouan (Franţa/Metz Handball/Franţa)
Asma Elghaoui (Ungaria/SCM Râmnicu Vâlcea)
Heidi Loke (Norvegia/Vipers Kristiansand/Norvegia)
Sladjana Pop-Lazic (Serbia/Brest Bretagne Handball/Franţa)
Kari Brattset (Norvegia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)inter dreapta:
Ana Viahireva (Rusia/Rostov-Don/Rusia)
Katrin Klujber (Ungaria/FTC-Rail Cargo Hungaria/Ungaria)
Ana Gros (Slovenia/Brest Bretagne Handball/Franţa)

Alja Varagic (Slovenia/RK Krim Mercator Ljubljana/Slovenia)
Mireya Gonzalez (Spania/SCM Râmnicu Vâlcea)

extremă dreapta:
Jovanka Radicevic (Muntenegru/Buducnost Podgorica/Muntenegru)
Iulia Managarova (Rusia/Rostov-Don/Rusia)
Viktoria Lukacs (Ungaria/FTC-Rail Cargo Hungaria/Ungaria)
Marit Jacobsen (Norvegia/Team Esbjerg/Danemarca)
Laura Flippes (Franţa/Metz Handball/Franţa)apărătoare:
Eduarda Amorim (Brazilia/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)
Marit Malm Frafjord (Norvegia/Team Esbjerg/Danemarca)
Djurdjina Jaukovic (Muntenegru/Buducnost Podgorica/Muntenegru)
Ana Sen (Rusia/Rostov-Don.Rusia)
Linnea Torstensson (Suedia/CSM Bucureşti)

tânără jucătoare:
Pauletta Foppa (Franţa/Brest Bretagne Handball/Franţa)
Noemi Hafra (Ungaria/FTC-Rail Cargo Hungaria/Ungaria)
Ida Lagerbon (Danemarca/IK Savehof/Suedia)
Csenge Fodor (Ungaria/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)
Tatjana Brnovic (MUntenegru/Buducnost Podgorica.Muntenegru)antrenor:
Jesper Jensen (Danemarca/Team Esbjerg/Danemarca)
Emmanuel Mayonnade (Franţa/Metz Handball/Franţa)
Gabor Danyi (Ungaria/Gyori Audi ETO KC/Ungaria)
Ambros Martin (Spania/Rostov-Don/Rusia)

Laurent Bezeau (Franţa/Brest Bretagne Handball/Franţa)

Cei interesaţi îşi pot vota favoritele pe linkul: http://www.ehfcl.com/en/women/news/M5yOgCaUMHdAfE_0LKniAg/Vote_for_your_favourite_players_in_the_2019_20_All-star_Team

Citeşte mai departe ...

Spaniolul Aritz Aduritz îşi pune ghetele în cui

  • Publicat în Sport

Agenţia AFP informează că fotbalistul Aritz Aduriz, 39 ani , jucător legitimat la echipa spaniolă Athletic Bilbao, şi-a anunţat retragerea, miercuri, pe contul său de Twitter. „Momentul a venit. Am spus adesea că fotbalul este cel care te lasă înainte ca tu să vrei să-l abandonezi. Ieri, medicii mi-au recomandat să fac o intervenţie chirurgicală cât mai repede posibil pentru a-mi fi aplicată o proteză la şold, ca să pot să-mi reiau cât mai normal viaţa cotidiană", a precizat Aduriz în mesajul său în spaniolă, engleză şi bască. „Din păcate, corpul meu a spus stop. Nu mai pot să-mi ajut coechipierii aşa cum aş vrea şi cum merită. Viaţa unui sportiv profesionist asta este. Este simplă, foarte simplă", a explicat atacantul basc, care nu va disputa finala Cupei Regelui contra formaţiei Real Sociedad, amânată pentru o dată ulterioară din cauza pandemiei de coronavirus. Aduriz a debutat la prima echipă a lui Bilbao în 2002. Apoi, el a trecut pe la Burgos, Valladolid, Mallorca şi Valencia, înainte de a reveni la Bilbao în 2012. el a câştigat primul său trofeu, Supercupa Spaniei în 2016, devenind eroul echipei sale în faţa campioanei en titre a Spaniei, FC Barcelona, înscriind o triplă în meciul tur (4-0) şi golul egalizator în retur (1-1). Aduriz a terminat de două ori pe primul loc în clasamentul marcatorilor din Europa League, cu 10 goluri (2015/16) şi 8 goluri (2017/18), şi a fost de două ori cel mai bun marcator al echipei sale în Campionatul Spaniei (18 goluri în 2014/15 şi 20 goluri în 2015/16). Aritz Aduriz a îmbrăcat de 13 ori tricoul echipei naţionale a Spaniei.

Citeşte mai departe ...

Preşedintele CIO, Thomas Bach a recunoscut că Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi anulate

  • Publicat în Sport

Agenţia Kyodo a transmis că preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a recunoscut, într-un interviu acordat BBC, că Jocurile de la Tokyo vor fi anulate în cazul în care nu vor putea avea loc nici în 2021. „Nu poţi angaja pentru totdeauna 3.000 sau 5.000 de persoane într-un comitet de organizare. Nu poţi modifica în fiecare an întregul program sportiv la nivel mondial al tuturor federaţiilor majore. Nu poţi ţine sportivii în incertitudine", a declarat Bach. Şeful mişcării olimpice a precizat că premierul japonez Shinzo Abe i-a spus foarte clar că nu există un Plan B pentru Jocuri, dacă acestea ar trebui amânate din nou, în vara viitoare. Pe 24 martie, Shinzo Abe a anunţat decizia de a amâna cu un an debutul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, care urmau să se desfăşoare iniţial în această vară. Conform noului calendar, Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura între 23 iulie - 8 august 2021, în timp ce Jocurile Paralimpice sunt programate în perioada 24 august - 5 septembrie. Şase luni mai târziu sunt programate Jocurile Olimpice de iarnă, ediţia 2022, de la Beijing. Întrebat dacă Jocurile Olimpice s-ar putea desfăşura cu porţile închise, Thomas Bach a precizat: „Nu este ceea ce ne dorim. Pentru că spiritul olimpic constă în unitatea suporterilor şi acest lucru face Jocurile atât de unice, pentru că se desfăşoară pe un stadion olimpic şi toţi fanii din întreaga lume sunt împreună". Jocurile Olimpice au fost anulate ultima oară în 1944, din cauza celui de-al Doilea Război Mondial, însă nu au fost niciodată mutate sau amânate, în istoria lor modernă de 124 de ani.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri