Menu
RSS
Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Prev Next

Vineri, 30 Octombrie 2020 - Regional Press

O viaţă în alb, în slujba gălăţenilor

"Profesiunea de medic este ceea ce ma defineşte. Şi de 36 de ani, a fi medic este modul meu de a mă pune în slujba gălăţenilor.

Singurul meu ţel este Performanţa.
Cred în oraşul nostru şi în dreptul nostru de a ne număra în elita centrelor universitare. De aceea, de 18 ani, Galaţiul are Facultate de Medicina si Farmacie.
Sunt continuu preocupat să aduc la Galaţi tehnologie performantă - fapt deja devenit realitate, datorită strânsei colaborări pe o am atât cu Ionuţ Pucheanu, primarul oraşului cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.
Mai mult ca oricând, acum, în plină pandemie, Galaţiul are nevoie să demonstreze capacitatea de a gestiona aici, acasă, problema SĂNĂTĂŢII. Căci aceasta este preocuparea noastră majoră.
Din Parlamentul României, cuvântul meu este pentru Galaţi.
Pentru sănătatea noastră şi a copiilor noştri.
Rămân doctorul Nechita - O VIAŢĂ ÎN ALB, ÎN SLUJBA GĂLĂŢENILOR", transmite Aurel Nechita, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor.

 

.

Citeşte mai departe ...

3 sindicate reacționează:"Nu solicitarea în fața malpraxisului este soluția în acest context dificil"

Sindicatul Promedica, USMR-Alianța Medicilor și Federația Hipocrat reacționează după ce un al sindicat din domeniu, Federația Solidaritatea Sanitară, a cerut ca în perioada pandemiei medicii să nu fie acuzați de malpraxis, scrie digi 24.ro.

„Nu solicitarea <imunității> în fața malpraxisului este soluția în acest context dificil, ci schimbarea atitudinii, scoaterea de sub preș a problemelor cu care ne confruntăm zi de zi, din cauza haosului adminsitrativ și legislativ, probleme care afectează în egală măsură medicii și pacienții. Cadrele medicale sunt nevoite în această perioadă să ducă o luptă nu numai cu virusul COVID-19, ci și cu lipsurile și dezorganizarea din sistemul sanitar. Principalele probleme au la bază haosul din sistemul de sănătate, lipsa de viziune și organizare”, spun sindicaliștii.

„Nu dezertând și cerând imunitate oferim soluții. În acest fel nu facem decât să mai punem încă o dată batista pe țambal, să adâncim și mai tare cauzele reale ale tragediilor din sistemul de sănătate, care ascunse nu fac decât să sape și mai adânc groapa nesiguranței atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Lumea se schimbă. Sistemul medical nu a mai trecut niciodată printr-o astfel de provocare. E timpul să renunțăm la abordarea învechită și bolnăvicioasă și să deschidem noi perspective, pentru personalul medical, dar și pentru pacienți”, spun sindicaliștii din sănătate, citați de Mediafax.

„Acum, mai mult ca oricând, cadrele medicale trebuie să respecte relația cu pacientul. În acest context dificil, noi reprezentanții Sindicatului Promedica, USMR-Alianța Medicilor și Federația Hipocrat încurajăm colegii să spună public problemele cu care se confruntă în această perioadă și nu numai, să ia măsuri de la cea mai mică neregulă, să nu aștepte până se sparge buba. Sindicatul este aici să sprijine astfel de situații și să lupte pentru rezolvarea lor. Este momentul ca medicii și pacienții să lupte împreună pentru a arăta neregulile cu care se confruntă, din cauza nepăsării, dezorganizării, corupției, haosului din sistemul”, mai spun semnatarii documentului.

 

Citeşte mai departe ...

Rugbiştii de la CSM Galaţi luptă pentru calificarea în finala DNS

  • Publicat în Sport

După pauza forţată cauzată de pandemia de coronavirus, în acest weekend se reia sezonul rugbistic. Stadionul Municipal - Gloria va găzdui sâmbătă 31 octombrie, de la ora 11.00 partida CSM Galaţi - RC Năvodari, manşa tur din semifinala Diviziei Naţionale de seniori. Echipa gălăţeană s-a pregătit intens în ultima perioadă şi are ca obiectiv calificarea în finala campionatului. „Suntem foarte bucuroşi că putem juca din nou. Vom întâlni o echipă puternică, campioana ultimei ediţii şi va trebui să abordăm cele două manşe cu maximă seriozitate şi concentrare, să facem jocuri bune ca să ne putem atinge obiectivul, calificarea în finală. Eu sper să tranşăm calificarea de la Galaţi, să obţinem maxim de puncte pentru ca presiunea să se mute în retur pe umerii adversarilor”, a declarat antrenorul principal de la CSM Galaţi, Marius Secuianu. Returul se va disputa la Năvodari pe 7 noiembrie. În cealaltă semifinală se vor afla faţă în faţă, Ştiinţa Petroşani şi RC Bârlad.

Citeşte mai departe ...

 Campanie de sterilizare gratuită a pisicilor de rasă comună din Galați

Asociația Animal Society, în parteneriat cu VIER PFOTEN și cu Primăria Municipiului Galați, va derula, în perioada 2 noiembrie-6 noiembrie 2020, prima campanie de sterilizare gratuită a pisicilor din Galați. Intitulată „«Miau» sterilizat pisica”, campania este destinată pisicilor de rasă comună și se va desfășura pe bază de programări.

Persoanele interesate pot suna, în acest sens, la numărul 0730 583 510, între orele 9:00-14:00. Sterilizările vor avea loc pe bd. Henri Coandă nr. 20 A (în spatele bisericii Sf. Dumitru), în clinica mobilă a asociației, cu respectarea tuturor măsurilor de limitare a răspândirii virusului COVID-19 impuse de autorități.

Această primă campanie de sterilizare a pisicilor din Galați este organizată după mai multe campanii de sterilizare a câinilor de rasă comună desfășurate de Animal Society în cadrul unui amplu proiect-pilot, care a fost posibil datorită deschiderii și sprijinului oferit de către autoritățile locale. Obiectivul acestor sterilizări în masă este reducerea numărului de animale fără stăpân într-un mod uman și eficient, care vizează cauza problemei și care prezintă beneficii atât pentru animale, cât și pentru comunitățile din care acestea provin.

„În cei aproape doi ani de când desfășurăm campanii de sterilizare a câinilor de rasă comună din Galați, am primit numeroase solicitări de sterilizare a pisicilor de rasă comună. După consultări cu partenerii noștri, VIER PFOTEN și Primăria Municipiului Galați, am decis, așadar, să demarăm o primă campanie de sterilizare destinată exclusiv pisicilor de rasă comună. Îi îndemnăm pe gălățeni să profite de acest serviciu gratuit pe care echipa noastră, care are o vastă experiență în domeniul sterilizărilor, îl pune la dispoziția comunității.” spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă asocierea campaniilor de sterilizare în masă cu campanii de informare și conștientizare, acest principiu aflându-se la baza proiectului-pilot desfășurat de Animal Society în Galați. Acesta este derulat în parteneriat cu VIER PFOTEN și cu Primăria Municipiului Galați și este prevăzut să dureze până la sfârșitului anului 2021.

Citeşte mai departe ...

Hocheiştii de la CSM Galaţi şi-au luat revanşa la Gheorgheni

  • Publicat în Sport

Cea de-a doua partidă dintre CS Gheorgheni HC şi CSM Galaţi a avut loc joi seara pe meleaguri harghitene. Scenariul a fost diferit faţă de prima zi, gazdele au deschis scorul şi au condus după primele 20 de minute. Cea de-a doua repriză a fost albă în ciuda câtorva ocazii de la ambele porţii. Soarta meciului s-a decis în ultima treime. Echipa gălăţeană antrenată de Vadim Shakhraichuk şi Cornel Chiriţă a continuat să atace poarta adversă şi eforturile au fost răsplătite cu două goluri într-un minut, marcatori: Hildebrand, ajutat de Paior şi Kyrychenko, din pasa lui Neznamov, care au fost suficiente pentru câştigarea celor trei puncte puse în joc. Rezultat final: CS Gheorgheni HC - CSM Galaţi 1-2 (1-0, 0-0, 0-2). CSM Galaţi ocupă locul 2 în clasamentul Ligii Naţionale de hochei pe gheaţă, cu 14 puncte, la o lungime în urma liderului CS Gheorgheni HC. Pentru echipa care reprezintă Galaţiul vor urma două duble acasă cu: Steaua Bucureşti, pe 4-5 noiembrie şi SC Miercurea Ciuc, pe 15-16 noiembrie, toate de la ora 18.30.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul român Dan Nica: Propunerea PSD pentru salariul minim european se concretizează într-o directivă UE

Președintele PSD Galați, Dan Nica, deputat al României la Bruxelles și, totodată, lider al social-democraților în Parlamentul European, și-a informat colegii, dar și electoratul, că, după ce Ursula von der Leyen – șefa Comisiei Europene a preluat propunerea PSD și a Grupului politic – S&D – cu privire la salariul minim european, inițiativa se va concretiza într-un act juridic ce va reglementa legislativ cadrul de acordare a unui salariu minim în toate țările Uniunii Europene – o DIRECTIVĂ CADRUDan Nica 2 1

Obiectivul declarat al viitoarei directive este un semnal încurajator privind noile politici sociale ale Comisiei Europene, atât de așteptate de cetățenii afectați de criza economică declanșată de pandemie”, a precizat Dan Nica, subliniind, în același timp, câștigul important de imagine adjudecat, cu această ocazie, de social-democrații români în Parlamentul European.

În majoritatea statelor membre, lucrătorii sunt afectați de o adecvare scăzută și / sau de lacune în acoperirea protecției salariului minim.

Având în vedere acest lucru, directiva propusă creează un cadru pentru îmbunătățirea adecvării salariilor minime și a accesului lucrătorilor la protecția salariului minim în UE.

Directiva propusă este concepută pentru a atinge aceste obiective, luând în considerare și respectând pe deplin specificitățile sistemelor naționale, competențelor naționale, autonomia partenerilor sociali și libertatea contractuală. De asemenea, este conceput astfel încât să protejeze accesul la ocuparea forței de muncă și să ia în considerare efectele asupra creării de locuri de muncă și competitivității, inclusiv pentru IMM-uri.

În comparațiUrsula von der Leyene cu un instrument fără caracter obligatoriu, cum ar fi o recomandare, o directivă are avantajul de a oferi certitudine cu privire la cerințele minime și obligațiile procedurale pe care statele membre trebuie să le aplice. În același timp, lasă loc statelor membre să decidă modalitatea de punere în aplicare a acestor cerințe minime, fără a afecta competența lor și autonomia partenerilor sociali. O directivă poate asigura că progresul nu este parțial sau neuniform în întreaga UE și poate consolida încrederea între statele membre și partenerii sociali, contribuind astfel și la condiții de concurență echitabile pentru companii.

--------------------------

Comisia Europeană a propus miercuri, 28 octombrie, o directivă a UE în scopul de a se asigura că lucrătorii din Uniune sunt protejați prin existența unor salarii minime adecvate care să le permită un trai decent peste tot unde muncesc. Atunci când sunt stabilite la niveluri corespunzătoare, salariile minime produc nu doar un impact social pozitiv, ci și beneficii economice mai ample, întrucât duc la reducerea inegalității salariale, contribuie la susținerea cererii interne și la consolidarea stimulentelor de a lucra.

Citeşte mai departe ...

Bani de la Consiliul Județean pentru spitalele gălățene

Consilierii județeni au aprobat joi alocarea de fonduri pentru spitalele din subordinea Consiliului Județean Galați. este vorba despre Spitalul Judeţean Galaţi, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Târgu Bujor şi Centrul Medico-Social de la Găneşti care vor primi aproape două milioane de lei.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente medicale și pentru cheltuielile curente. De asemenea, o jumătate din sumă va fi folosită pentru amenajarea unui spaţiu medical într-o clădire a Spitalului de Psihiatrie, unde vor fi internate cazurile uşoare sau cu forme medii de coronavirus.

„Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de urgenţă a mobilierului medical, a paturilor şi a echipamentelor de protecţie. De asemenea, vom suporta şi o parte din costurile cu hrana pacienţilor, precum şi costurile cu utilităţile. Mai mult, am aprobat fonduri pentru achiziţionarea de concentratoare de oxigen la Spitalul TBC şi pentru dotarea secţiei ATI de la Spitalul Târgu Bujor. Chiar dacă era mare nevoie de aceşti bani, mai ales în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus, consilierii PNL şi PMP, unii dintre ei medici, nu au votat în favoarea acestui proiect”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

„Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de urgenţă a mobilierului medical, a paturilor şi a echipamentelor de protecţie. De asemenea, vom suporta şi o parte din costurile cu hrana pacienţilor, precum şi costurile cu utilităţile. Mai mult, am aprobat fonduri pentru achiziţionarea de concentratoare de oxigen la Spitalul TBC şi pentru dotarea secţiei ATI de la Spitalul Târgu Bujor. Chiar dacă era mare nevoie de aceşti bani, mai ales în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus, consilierii PNL şi PMP, unii dintre ei medici, nu au votat în favoarea acestui proiect”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

De asemenea, s-au aprobat fonduri pentru achiziţionarea de stimulatoare cardiace de către Spitalul Judeţean. Acestea sunt necesare în procedurile de cardiologie intervenţională. Fonduri au fost aprobate şi pentru Direcţia de Protecţie a Copilului, respectiv 800 de mii de lei pentru hrana şi medicamentele asistaţilor.

„Abandonaţi de către Guvern, copiii care sunt în grija DGASPC Galaţi nu vor duce lipsă de hrană şi medicamente. Am alocat banii necesari, astfel încât cei mici să aibă tot ceea ce este nevoie. Din păcate, toate încercările noastre de a sensibiliza Guvernul au rămas fără răspuns. Si aici, consilierii PNL şi PMP s-au abţinut”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În cadrul ședinței de joi, au mai fost aprobate fonduri pentru şcolile speciale, pentru achitarea drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, pentru achiziţionarea de materiale sanitare sau pentru diverse reparaţii.

Citeşte mai departe ...

S-a cutremurat România. Cinci seisme într-o singură noapte

Cinci cutremure s-au produs noaptea trecută în România.mCel mai puternic cutremur a avut loc la ora 00:39:36, a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter, la o adâncime de numai  8 kilometri. 

 Potrivit Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km S de Iasi, 46km NE de Bacau, 111km V de Chisinau, 156km N de Galati, 167km V de Tiraspol, 174km N de Braila, 189km NE de Brasov, 201km SE de Chernivtsi, 232km NE de Ploiesti, 255km V de Odessa.

Serie de cinci cutremure înegistrare de INFP

Ora 20:37 s-a înregistrat un cutremurul în Vrancea de 3 grade.

Ora 22:00 s-a înregisrat primul cutremur din zona Vaslui

Ora 22:15 - cutremur de 2.1 grade în Vaslui

Ora 00:39 - s-a înregistrat cel mai puternic cutremur din noaptea trecută, 4.2 grade pe scara Richter

Ora 00:43 - Cutremur de 2.6 grade tot în zona Vaslui

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri