Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Duminică, 11 Octombrie 2020 - Regional Press

Asociația Școlilor Particulare: Cerem demisia conducerii Agenției care acreditează școlile private și de stat

Asociația Școlilor Particulare îi cere demisia președintelui agenției care evaluează și acreditează școlile și grădinițele, în contextul anunțului ministrului Educației cu privire la debirocratizarea din educație. ARACIP a trecut sub tăcere numărul mare de documente cerute la evaluarea periodică prin care toate unitățile de învățământ acreditate trec o dată la 5 ani, acuză președintele Asociației Școlilor Particulare, Christian Comșa.

Asociația Școlilor Particulare susține că reducerea anunțată de ARACIP la 180 de proceduri pentru autorizare și acreditare, de la 653 câte sunt în prezent, se referă numai la autorizare și acreditare. Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) “nu face nicio referire la standardele de evaluare periodică. La evaluarea periodică, în varianta în vigoare avem 101 descriptori, în timp ce în propunerea ARACIP apar 394, fără descriptorii specifici nivelului de învățământ”, acuză Christian Comșa, președintele Asociației Școlilor Particulare, citat de edupedu.ro.

Citeşte mai departe ...

Tătaru: "Închiderea țării nu este o soluție"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a făcut încă un apel la oameni să respecte regulile de distanţare şi protecţie pentru a diminua extinderea acestui virus.
Nelu Tătaru: "Să ne închidem o lună? Sunt specialişti care cred că ar trebui să ne închidem două luni.

Din punctul meu de vedere cred că ar trebui să respectăm nişte restricţii pe care le-am impus încă de la începutul acestei pandemii şi să ne gândim la cei de lângă noi care nu mai sunt din cauza acestei pandemii, să ne gândim la cei care suferă şi să ne gândim la un corp medical care în acest moment şi ei sunt cu credinţa în suflet şi în acest moment sunt aceiaşi de la începutul acestei pandemii şi merg în continuare şi ţin să le mulţumesc încă o dată aici în faţa dumneavoastră.

Suntem împreună suntem acolo şi eu sper ca cei care ne furnizează aceste cazuri şi care înainte de a ajunge în spital nu cred în aceste cazuri să-şi reaşeze un pic atât atitudinea, cât şi discursul."

Citeşte mai departe ...

ANM: Vremea se răcește brusc

  • Publicat în Social

Începutul de săptămână ne aduce un nou val de ploi ce va traversa țara de la vest la est. „E mijlocul toamnei. Aceste alternanțe de perioade mai calde urmate de perioade în care să simțim din plin că toamna își reintră în drepturi rămân elementele meteorologice de interes și pe parcursul săptămânii viitoare”, a spus la Digi24 directorul ANM, Elena Mateescu.

„Și mâine ne putem baza pe aceeași evoluție din perspectiva temperaturilor maxime, la scara întregii țări, 22 până la 25, posibil de grade în sud-est. Dar de mâine după amiază, precipitațiile își vor face simțită prezența. Vorbim de cantități care se pot situa între 25-30 de litri pe metru pătrat, pe areale restrânse 30-40 de litri pe metru pătrat. Pe crestele montane înalte discutăm de intensificări ale vântului care se vor situa în general între 80-90 de kilometri la oră, dar și în restul zonelor, 50-60 de kilometri la oră”, a mai declarat șefa ANM.

„Cel mai frig se va resimți în zilele de miercuri și joi, mai ales în partea de vest și sud-vest a țării, unde maximele nu vor mai depăși 11-13 grade Celsius. Dacă astăzi am contat pe valori care au depășit 22-23 de grade Celsius, ziua de marți aduce temperaturi cu până la 10 grade Celsius mai coborâte la nivelul maximelor în această parte a țării. În partea de sud-est vom mai înregistra valori ușor peste 22-23 de grade Celsius”, a mai adăugat Mateescu.

Citeşte mai departe ...

Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro

Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, a spus Rafila la Antena 3.
„Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.Potrivit acestuia, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

Citeşte mai departe ...

Apetit ofensiv pentru campionii de la United

  • Publicat în Sport

United a jucat duminică după amiază la Miercurea Ciuc în cea de-a doua etapă cu nou promovata KSE Tg. Secuiesc. De data aceasta, campionii României şi-au tratat adversarul cu maximă seriozitate, în ciuda diferenţei de valoare evidente, nu s-au mai jucat cu ocaziile cum s-a întâmplat în ziua precedentă cu FK Odorheiu Secuiesc, au marcat de 11 ori şi şi-au făcut reglajele pentru derbiul cu Imperial WET Miercurea Ciuc, programat luni, de la ora 16.00 şi care va fi transmit pe Pro X. Rezultat final: United - KSE 11-4. Au marcat pentru echipa gălăţeană: Tacot 2 goluri, Cireş, Cojocaru, Crăciun (3), Crişan, Burdujel, Ignat, Boşneagă. Au mai jucat: Dinicuţă, Neacşu - Arhire, Petică. După două etape, United are maxim de puncte şi un golaveraj 19-9.

Citeşte mai departe ...

Remiză identică pentru FC Universitatea la Prundu Bârgăului

  • Publicat în Sport

Panterele negre şi-au arătat colţii în această săptămână în care au avut două deplasări infernale şi circa 2500 km de parcurs. După ce miercuri au remizat la Arad, cu Piroş Security, scor 2-2, gălăţencele antrenate de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu au jucat duminică la Prundu Bârgăului, cu Heniu, o contracandidată la play-off, într-o partidă din cea de-a şasea etapă din Liga 1 la fotbal feminin. Meciul a fost aprig disputat, cu ocazii care s-au succedat la ambele porţi. Fetele noastre au deschis scorul în min.26 prin Monica Benţoiu, gazdele au egalat până la pauză. Şi în repriza a doua s-a jucat pe contre, căpitanul Lidia Moacă şi-a adus din nou echipa în avantaj, înscriind un gol frumos cu capul în min.55 dar Heniu a revenit şi a restabilit egalitatea cu un gol imparabil. De remarcat că la una din ultimele faze, Nicoleta Lepădatu a ţintit bara. „A fost o deplasare foarte grea pentru noi ţinând cont că meciul anterior l-am avut tot în deplasare la Arad... Ambele fiind jucate pe un teren natural. A fost un meci cu foarte multe ocazii de ambele părţi dar cu toate acestea mulţumim lui Dumnezeu pentru punctul luat. Din două deplasări foarte grele ne întoarcem neînvinse. Sunt fericită că am marcat şi că am putut ajuta echipa la acest egal. Tot ce ne dorim în momentul de faţă este să ajungem cu bine acasă, să ne antrenam şi să facem un meci victorios acasă cu Alexandria! Mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată, atât mie cât şi echipei”, ne-a declarat cea care a deschis scorul, Monica Benţoiu. Rezultat final: Heniu - FCUG 2-2. 11-le de start pentru echipa gălăţeană a fost: Roxana Pazargic- Alexandra Ivan, Sandra Oprică, Nina Anca, Nadya Petrovskaia - Nicoleta Lepădatu, Monica Benţoiu, Lidia Moacă, Iriska Topal, Ana Arnăutu - Alexandra Hilohe. Au mai intrat: Georgiana Bobocea şi Alexandra Condrea. După şase etape, FC Universitatea a urcat pe locul 6 cu opt puncte. Runda viitoare, pe 18 octombrie, panterele vor primi vizita celor de la U Alexandria.

Citeşte mai departe ...

Virusul SARS-CoV-2, introdus în Penitenciarul Galati Un profesor este sursă de infectare pentru un deținut din Galați

Reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au anuntat ca doi detinuti din Penitenciarele Galati si Bucuresti-Rahova s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. In prezent, acestora li se administreaza tratament medical la Penitenciarul-Spital din Jilava.

In ceea ce priveste sursele de infectare, detinutul de la Penitenciarul Bucuresti-Rahova este contact al unui caz de infectare aparut la finalul lunii septembrie. Potentiala sursa de infectare in cazul detinutului de la Penitenciarul Galati o constituie un cadru didactic confirmat pozitiv SARS-CoV-2, cu care unitatea de detentie colaboreaza.

Conform procedurii, conducerile celor doua penitenciare au informat Directia de Sanatate Publica competente si au implementat masurile de interventie stabilite la nivel de sistem precum dezinfectarea spatiilor, intensificarea triajului epidemiologic si a monitorizarii medicale.

Citeşte mai departe ...

Două victorii gălăţene în eşalonul trei

  • Publicat în Sport

În cea de-a cincea rundă din Liga a 3-a de fotbal s-au înregistrat două victorii pentru echipele ce reprezintă Galaţiul. Pe stadionul din Valea Mărului a avut loc derbiul judeţean dintre echipa locală Avântul şi Sporting Lieşti. O partidă interesantă, cu multe ocazii la cele două porţi. Lieştenii au deschis scorul în min.3 prin Grigoraş care a transformat o lovitură de la 11 metri, vălmărenii nu au renunţat şi au restabilit egalitatea prin Murgoci în min.36. Tot gazdele au irosit o ocazie imensă pe finalul primei reprize prin juniorul Antofe, care s-a pierdut în faţa porţii goale. Sporting şi-a valorificat experienţa superioară şi Bîrlădeanu a marcat golul victoriei în min.84, după ce în prealabil au mai avut 6-7 ocazii printre care şi două bare. Rezultat final: Avântul - Sporting 1-2. Formaţiile aliniate: Avântul, antrenor Gheorghiţă Popa: Olaru - Iancu, Puşcaşu, Afteni, Hilohe - Chiriac, Drăgan, Murgoci, Antofe - Adamache, S.Moise; Sporting, antrenor Ionuţ Niculcea: Vădeanu - Iancu, Gîţă, Voicu, Năstase - Munchiu, Zărnescu, Stan, Mihu - Dănăilă, Grigoraş. Au mai jucat: O.Moise, Palade, Iacob respectiv Bîrlădeanu, Lupu, Moldoveanu, Milea.
SC Oţelul a jucat în deplasare cu CS Făurei. Oţelarii au continuat seria evoluţiilor bune, au condus la pauză după reuşita lui Răducan, apoi imediat după pauză Sîrghi a dublat avantajul. Gazdele conduse de Bănel Nicoliţă au încercat să se agaţe, au redus din diferenţă dar Oţelul, care a mai înscris odată prin Matei, şi-a respectat blazonul şi a obţinut o victorie mai clară decât o arată tabela. Rezultat final: CS Făurei - Oţelul 2-3. Antrenorul Petre Grigoraş a început cu formula: Ursu - Farcaş, Ghiocel, Sîrghi, D.Popescu - Iani, Neagu - Răducan, Matei, Gavrilă - Cîrjan. Au mai intrat: Stoian, Ţicămucă, Dobre, D.Cireş. După cinci etape, situaţia din clasament se prezintă astfel: Sporting, locul 3 cu 7 puncte, golaveraj 12-8, SC Oţelul, locul 4 cu 7 puncte, golaveraj 7-4...Avântul Valea Mărului, locul 10, fără niciun punct. Etapa viitoare, pe 17 octombrie sunt programate meciurile: Sporting Lieşti - Dacia Unirea Brăila, Oţelul - CSM Bacău şi Avântul Valea Mărului - Viitorul Ianca.

Citeşte mai departe ...

Galerie foto/Se lucrează la sera de plante exotice de la Grădina Botanică

Lucrările la sera plantelor exotice din cadrul Grădinii Botanice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați sunt în toi. În prezent, constructorul acționează asupra scheletului metalic pe care îl transformă în structura viitoarei sere. La final, în interior vor fi mii de plante exotice.

„Continuăm investiția la sera de plante exotice de la Grădina Botanică. Inesteticul schelet metalic din curtea Complexului Muzeal de Științele Naturii este în plin proces de transformare într-o seră cu mii de plante și arbori exotici. Scheletul metalic a fost consolidat și curățat în mare parte, s-au montat elementele lipsă și se lucrează la fundația unui nou spațiu pentru expoziții temporare. Mai mult, constructorul a comandat deja o parte din sticla care va acoperi sera.La finalul lucrărilor, Galațiul va avea una dintre cele mai frumoase sere de plante exotice din țară”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Sera de plante exotice este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați care costă aproximativ 3 milioane de euro. Obiectivul va fi unul de interes pentru comunitate, dar și pentru județele învecinate, și va elimina scheletul metalic inestetic, abandonat de zeci de ani.

 

 

Citeşte mai departe ...

Iohannis: "Închiderea școlii nu trebuie exagerată. Copiii trebuie să meargă la școală să învețe"

“Închiderea școlii nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranță în școli”, a declarat astăzi președintele Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) la care a participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Întrebat  de edupedu.ro dacă a existat o discuție între ministrul Educației și prefectul Bucureștiului cu privire la închiderea școlilor din București, președintele a declarat că “nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive, fiindcă ajungem în situații foarte greu de gestionat”.Liderul de la Cotroceni a anunțat că împreună cu autoritățile sanitare “am convenit să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente și mai corelate cu situația din fiecare localitate și din fiecare județ. În acest fel vom putea să fim mai eficienți, să luăm mai repede măsurile care se impun. În acest fel, vom putea să evităm restricții prea dure”.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri