Menu
RSS
CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Prev Next

Februarie 2024 - Regional Press

Magazinul Carrefour Market de la Potcoava de Aur, sancționat de la Protecția Consumatorilor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a verificat magazinul Carrefour Market, aparținând SC Artima SA, din municipiul Galați, zona Potcoava de Aur, ca urmare a unei reclamații.

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Galați au aplicat următoarele sancțiuni:

- 4 amenzi contravenționale în valoare de 55.000 lei,

- 3 avertismente,

- oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme,

- propunerea unei decizii de încetare a practicilor comerciale înșelătoare.

Dintre cele mai importante nereguli, CJPC Galați menționează:

- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu praf, scurgeri de lichid,

- nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea produselor alimentare comercializate conform indicațiilor producătorului,

- nerespectarea preparatelor culinare la temperatura de 60 de grade,

- utilizarea practicilor comerciale incorecte prin înscrierea unor oferte speciale de genul 7+1 (iaurt) sau mai puțin cu 10% (bere) care s-au dovedit a fi incorecte în realitate, raportate la prețul produsului unitar.

Citeşte mai departe ...

Finanțare pentru Programul Național "Masă Sănătoasă"

În județul Galați, preșcolarii și elevii din 38 de unități de învățământ vor beneficia de Programul Național "Masă Sănătoasă", anunță printr-o postare online Inspectoratul Școlar Județean Galați

La nivel național, mai mult de 450.000 de copii din peste 1.200 de școli vor beneficia de un pachet alimentar sau de o masă caldă, în fiecare zi de cursuri, prin Programul Național „Masă sănătoasă”! Alți aproximativ 100.000 de copii beneficiază de o măsură similară prin Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS)!

Guvernul a aprobat ieri, 28 februarie, repartizarea pe unități sau subdiviziuni administrativ-teritoriale și pe unități de învățământ a sumei prevăzute în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național „Masă Sănătoasă”.

Citeşte mai departe ...

Unic pe drumurile județene. Costel Fotea: Stâlpi de iluminat cu senzori de alarmare

Consiliul Județean Galați a demarat un proiect-pilot pe drumurile județene, prin care au fost montați senzori de alarmare la peste 50 de stâlpi de iluminat, în zona localităților Cosmești, Vârlezi, Schela și Drăgușeni.

"Pentru a împiedica vandalizarea stâlpilor de iluminat cu panouri fotovoltaice, respectiv sustragerea bateriilor, au fost montați senzori de alarmare care avertizează, atât acustic, cât și prin intermediul unei aplicații, accesul neautorizat la cutia acumulatorilor. Totodată, sunt sesizate și organele abilitate în vederea intervenției în timp rapid", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, periodic, sunt efectuate revizii la sistemul de iluminat de pe drumurile județene.

Sute de stâlpi cu panouri fotovoltaice au fost montați pe drumurile județene în ultimii ani, contribuind astfel la un consum mai redus de energie electrică și la îmbunătățirea iluminatului stradal.

Citeşte mai departe ...

Primăria a alocat 3,6 milioane de lei pentru șase cluburi sportive din Galați: cele mai mari fonduri fiind destinate echipei fanion a orașului, Oțelul

Primăria municipiului Galați informează că astăzi, în ședința Consiliului Local, a fost aprobată alocarea sumei de 3,6 milioane de lei pentru șase cluburi sportive, cele mai mari fonduri fiind destinate echipei fanion a orașului, Oțelul. 

Iată cluburile sportive care beneficiază de suportul municipalității în anul 2024: Asociația Clubul Sportiv Suporter Club Oțelul Galați – 2.600.000 lei; Club Sportiv Universitatea Galați – 50.000 de lei; Asociația Club Sportiv United Galați - 730.000 de lei; Asociația Club Sportiv Smart Galați – 20.000 de lei; Asociația Fotbal Club Universitatea Galați – 100.000 de lei; Asociația Clubul Sportiv Pol Gal Danub Galați – 100.000 de lei.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Așa cum i-am obișnuit pe iubitorii sportului de performanță din Galați, susținem acești ambasadori speciali ai orașului nostru. Galațiul trăiește și prin sport și spun cu mândrie că avem echipe puternice, fiind astfel recunoscuți pe plan național și internațional. Trebuie să continuăm pe această linie, trebuie să fim alături de sportivii care, reprezentând Galațiul, luptă pentru a fi cei mai buni. Sportul produce emoții, bucurie și spectacol, iar sportivii noștri sunt un exemplu pentru tinerele generații care, înainte de toate, trebuie să crească sănătos”.

                       

Citeşte mai departe ...

Mama criminală care și-a ucis fetița de 9 ani rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile

Mama criminală din Galați, care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia poate fi contestată. 

„Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la inculpata Vasilache Eugenia. În temeiul art. 236 alin. 2 Cod procedură penală, dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatei Vasilache Eugenia, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 02.03.2024 la data de 31.03.2024, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, potrivit procurorilor. 

Alexandra, fetița de 9 ani, a murit pe 31 ianuarie 2024, fiind bătută cu bestialitate de mamă. Anchetatorii au dezvăluit că „femeia a lovit-o în mod repetat cu obiecte, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului”. Legiștii au stabilit că fata a murit în urma unui șoc traumatico-hemoragic.

Citeşte mai departe ...

Polițist local din Galați, lovit intenționat cu mașina

Un polițist local din Galați a fost rănit, după ce a fost lovit intenționat cu mașina de un șofer. Polițistul este internat în spital.

„În zona Pieței Centrale din Galați, un lucrător al Poliției Locale, aflat în cursul exercitării atribuțiilor de serviciu, a fost lovit de un autovehicul care părăsea locul de staționare. La acest moment, conducătorul mașinii a fost identificat, se efectuează cercetări cu privire la comiterea mai multor infracțiuni: vătămare corporală din culpă, infracțiunea de părăsire a locului accidentului și analizăm oportunitatea efectuării de cercetări cu privire comiterea infracțiunii de ultraj”, a declarat Cătălin Constantinescu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.

Polițistul local a ajuns la spital cu multiple leziuni și va rămâne internat mai multe zile.

„Pacientul este stabil. În prezent, rămâne în continuare internat pe Secția de Neurochirurgie, pentru leziuni la nivelul coloanei vertebrale”, susține dr. Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt al Spitalul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul Dan Nica, despre revizuirea regulamentului REMIT: specula în privința prețurilor energiei primește un răspuns dur

Europarlamentarul Dan Nica, șeful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a avut o intervenție în Parlamentul European în ceea ce privește revizuirea Regulamentului REMIT, care se referă la companiile ce fac speculă și cresc prețurile la energie nejustificat. 

Dan Nica s-a referit în intervenția sa și la Agenția ACER, organismul împuternicit să impună penalități, care are deja 379 de cazuri ce trebuie investigate pentru specula în domeniul energiei.

„În sfârșit, specula în privința prețurilor energiei primește un răspuns dur, așteptat de către toți cei care au fost victimele acestor practici înșelătoare, ilegale și mă refer la firmele care au trebuit să plătească prețuri nejustificate, unele au dat faliment, oameni care și-au pierdut locurile de muncă, oameni, care, acasă, au renunțat la cele necesare ca să-și poată plăti factura la energie. Ei primesc astăzi din partea noastră un răspuns puternic, pe care-l așteptau – măcar să știe că cei care se ocupau de practicile acestea înșelătoare - au furat, au modificat piața, au recurs la speculă. Astăzi, noi am hotărât să fie pedepsiți. 15% din cifra de afaceri pentru firmele care s-au ocupat cu asemenea practici, 5 milioane de euro pentru directorii generali ai acestor firme care au recurs la practici înșelătoare. ACER, agenția europeană din domeniu, are 379 de cazuri care încă nu au început investigațiile. Trebuie să le asigurați resurse, bani și imediat să poată să ia măsurile necesare împotriva acestor firme care au furat și au distrus o bună parte a economiei Uniunii Europene și viețile și bunăstarea cetățenilor europeni. Vreau să văd primul director general de companie de energie care plătește amenda de 5 milioane de euro. Doar atunci acest semnal va fi înțeles corect și nimeni nu va mai îndrăzni să fure, să mintă și să înșele Uniunea Europeană”, a susținut Dan Nica în Parlamentul European.

În acest an, 2024, Autoritatea Română de Reglementare în domeniul Energiei a impus o sumă de 107.984.417 euro pentru încălcarea articolului 5 privind interzicerea manipulării pieței.

Autoritatea Italiană de Reglementare a Energiei a impus o amendă de 940.000 EUR ENET Energy S.A. (ENET) pentru trimiterea de semnale false și înșelătoare pe piața italiană a gazelor.

Autoritatea Franceză de Reglementare în Domeniul Energiei a impus o amendă de 500.000 EUR companiei Engie pentru tranzacții privilegiate pe piața angro franceză de energie electrică și pentru că nu a făcut publice informațiile privilegiate într-un mod eficient și în timp util.

Citeşte mai departe ...

Sergiu Stancu, antrenor CSM Arcada: „Ne așteaptă o partidă grea cu Rapid, suntem pregătiți, vrem să aducem Cupa la Galați”

  • Publicat în Sport
Luna martie începe cu un eveniment important din voleiul masculin românesc. Sala Polivalentă din Mioveni va găzdui sâmbătă 2 martie Final Four-ul Cupei României. CSM Arcada va încerca să câştige trofeul pus în joc. Formaţia gălăţeană condusă de Sergiu Stancu va întâlni, de la ora 19.00, în cea de-a doua semifinală pe Rapid Bucureşti, echipa momentului din România. Cele două echipe sunt principalele candidate şi în lupta pentru titlul naţional din acest sezon şi şi-au împărţit victoriile din sezonul regular, fiecare impunându-se pe teren propriu cu 3-0. „Meciul cu Rapid de sâmbătă este chiar mai important decât cel trecut pentru că este unul eliminatoriu. Ca de fiecare dată, toţi vor să câştige contra noastră, de aceea ne aşteptăm la meciuri dificile indiferent de adversar. Noi ne dorim să jucăm la un nivel cât mai înalt şi desigur, să câştigăm Cupa Romaniei”, ne-a declarat căpitanul echipei gălăţene, Marian Bala. După victoria obţinută weekendul trecut pe teren propriu în faţa liderului, CSM Corona Braşov, scor 3-0, atmosfera în tabăra celor de la CSM Arcada este foarte bună, jucătorii s-au antrenat la intensitate maximă şi sunt motivaţi să mai adauge un trofeu la palmares. „Vom întâlni Rapidul în semifinala de la Mioveni.O echipă foarte bună, o echipă cu o sumedenie de jucători cu mare experienţă internaţională, care ne-a învins în urmă cu 2 săptămâni la Bucureşti. Suntem convinşi că ne aşteaptă o partidă grea, dar noi pentru asta ne pregătim şi vom face totul să aducem Cupa României la Galaţi”, a concluzionat antrenorul Sergiu Stancu. În prima semifinală, de la ora 16.00 se vor confrunta echipele bucureştene Steaua şi Dinamo. Învingătoarele din cele două semifinale vor juca duminică 3 martie cu trofeul pe masă. sursa foto Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

Soţiile noastre, o comedie pe scena Casei de Cultură din Galaţi

Vineri, 1 martie, ora 19:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, Cosmin Seleşi, Răzvan Oprea şi Lucian Ghimişi ţi-au pregătit o comedie învăluită într-o notă de mister care cu siguranţă te va ţine în suspans până la finalul spectacolului.
Trei prieteni, Paul, Max şi Silviu au întâlnire într-o seară pentru o partidă lungă de cărţi. Dar ceea ce pare a fi o întâlnire obişnuită se transformă într-o comedie spumoasă în care conversaţiile lor dinamice dezvăluie personaje complexe cu poveşti de viaţă surprinzătoare. Dar oare ce se ascunde în spatele cărţilor şi discuţiilor pline de umor? Rămâne să descoperi singur la un spectacol pe care nu vrei să îl ratezi.
Regulament de participare: Filmatul sub orice forma este strict interzis! Vă rugăm ca pe toată durata spectacolelor să nu folosiţi telefoanele mobile şi să le puneţi pe modul silenţios. Spectacolul este interzis minorilor sub 16 ani. După începerea spectacolului locurile afişate pe bilet nu mai pot fi garantate. Vă rugăm să veniţi din timp la spectacol pentru a nu deranja ceilalţi spectatori.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu şi ministrul Agriculturii, primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului

Premierul Marcel Ciolacu, şi ministrul Agriculturii Florin Barbu ocupă primele locuri în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna ianuarie, arată Barometrul vizibilităţii miniştrilor. 

Conform sursei citate, premierul Marcel Ciolacu are în ianuarie 28.208 menţiuni în presa scrisă şi online, iar ministrul Agriculturii Florin Barbu ajunge, din grupul miniştrilor care aveau între 1000 şi 2000 de menţiuni în decembrie, pe locul al doilea, cu peste 6.600 de menţiuni, pe fondul protestelor agricultorilor

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu urcă de pe locul șase pe locul al treilea, în contextul numeroaselor apariţii cu ocazia protestelor transportatorilor. Ministrul Finanţelor Marcel Boloş ocupă locul al patrulea.

Totodată, ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila se menţine pe locul 5, iar ministrul Energiei Sebastian Burduja coboară pe locul 6, faţă de poziţia a 4-a în top deţinută în decembrie. 

Analiza este realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri