Menu
RSS
Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Miercuri, 06 Martie 2024 - Regional Press

"Ziua Națională a Meseriilor"celebrată de CJRA și IȘJ Galați la Liceul de Transporturi „Traian Vuia”

Inspectoratul Școlar Județean Galați, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați, organizează în data de 14 martie 2024, în intervalul orar 9:00 – 14:30, evenimentul "Mit, Adevăr și Provocare în Lumea Meseriilor", în cadrul Proiectului Județean "E-Viitor", pentru a marca "Ziua Națională a Meseriilor".

Scopul acestei activități este de a promova formarea într-o profesie sau meserie, utilizând metoda "Vânătoarea de comori". Fiecare unitate școlară din învățământul profesional și tehnic va dispune de o sală dedicată, unde va putea prezenta m eseriile din oferta educațională într-un mod interactiv și practic, evidențiind abilitățile necesare pe piața forței de muncă.

Specialiștii și elevii vor oferi prezentări atractive despre meseriile din oferta educațională, evidențiind abilitățile esențiale pentru secolul XXI pe care acestea le dezvoltă. Activitatea va aduce în prim-plan informații valoroase despre profilurile profesionale, oferind o perspectivă detaliată asupra cerințelor pieței muncii în contextul actual.

 

Citeşte mai departe ...

O nouă amendă primită de Ecosal de la Garda de Mediu Galați, pentru că a asfaltat copaci și trandafiri

  • Publicat în Social

Comisarii Gărzii de Mediu Galați au constatat, miercuri, că o echipă de muncitori de la Serviciul Public Ecosal a „reușit” să asfalteze încă un rând de copaci, precum și câțiva trandafiri care creșteau pe trotuar.

Situația cu pricina a fost sesizată pe Aleea Bravilor din oraș, la numai două zile după ce o situația similară fusese constatată pe strada Bravilor (o stradă diferită, deși are nume identic), la numai câțiva metri distanță.

„Astăzi, Garda de Mediu Galați intervine din nou pentru a soluționa o problemă similară, care afectează mediul înconjurător al orașului nostru. După ce am fost sesizați cu privire la situația de pe o nouă stradă, am constatat cu îngrijorare că mai mulți copaci, inclusiv trandafirii, au fost asfaltați. Această acțiune reprezintă o încălcare gravă a normelor de protecție a mediului și a legislației în vigoare. Garda de Mediu Galați nu tolerează astfel de practici care pun în pericol sănătatea și integritatea ecosistemului urban.

În urma verificărilor efectuate de comisarii noștri, s-a dispus luarea unor măsuri urgente pentru refacerea zonei afectate. De asemenea, societatea responsabilă (Ecosal – n.red.) va fi sancționată conform legii, fiind amendată cu suma de 5.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Ne reafirmăm angajamentul față de protejarea și conservarea mediului înconjurător și ne asigurăm că vom monitoriza îndeaproape evoluția situației. Vă îndemnăm să fiți vigilenți și să ne sesizați orice abateri sau încălcări ale legislației de mediu, pentru a putea acționa prompt în interesul comunității noastre și al mediului înconjurător.

Garda de Mediu Galați rămâne alături de dumneavoastră în lupta pentru un mediu sănătos și durabil!”, se arată într-o postare de miercuri a Gărzii de Mediu Galați.

Așadar, la distanță de numai două zile, Ecosal Galați a primit două amenzi de câte 5.000 de lei fiecare, pentru același tip de problemă, pe o stradă și o alee cu nume identice.

Citeşte mai departe ...

Liberty Galați lansează un program de ucenicie prin care angajează 100 de tineri

LIBERTY Galați, cel mai mare producător național de oțel și companie strategică în România, lansează un program de ucenicie prin care angajează în acest an 100 de tineri care vor ajuta la transformarea industriei oțelului.

Noul program este lansat în contextul reluării producției primare de oțel pe platforma LIBERTY Galați, repornirii furnalului și accelerării activității laminoarelor pentru a livra clienților oțel românesc de înaltă calitate.

Desfășurat sub umbrela Academiei GREENSTEEL cu sprijinul specialiștilor LIBERTY, programul are o durată de 18 luni și cuprinde cursuri teoretice, training, mentorat și practică la locul de muncă pentru ucenicii care vor să se specializeze în profesii actuale, precum electricieni, laminatori, macaragii, lăcătuși mecanici, strungari, oțelari, turnători și furnaliști, dar și pregătire pentru profesiile viitorului, cerute de transformarea GREENSTEEL a companiei de la Galați. Pachetul salarial include, pe lângă salariul de bază, bonusuri și beneficii, servicii medicale și echipamente de protecție, tichete de masă și transport, precum și sporuri acordate conform contractului colectiv de muncă.

LIBERTY Galați își propune să devină un producător de oțel cu amprentă neutră de carbon până în 2030, iar rolul noilor angajați este să contribuie la transformarea siderurgiei într-o industrie mai curată, mai verde, cu emisii reduse de carbon.

Radu Ionescu, General Manager LIBERTY Galați a declarat: „Industria viitorului este automatizată, digitalizată și sustenabilă. La LIBERTY, ne propunem să avem o amprentă neutră de carbon până la finalul acestei decade, de aceea avem nevoie de forța de muncă a viitorului care poate contribui la crearea unei industrii sustenabile. Prin intermediul Academiei GREENSTEEL, investim în programe de calificare a noilor colegi și de perfecționare a echipei noastre de la Galați, cu scopul de a produce oțelul verde de care lumea va avea nevoie pentru mulți ani de-acum înainte. Invităm tinerii din România să fie alături de noi în această misiune, să evolueze odată cu industria și să avanseze în carieră în timp ce contribuie la decarbonizarea lumii.” 

Lansat în 2014, programul de ucenicie de la LIBERTY Galați are scopul de susține învățământul tehnic la nivel local și de a atrage noi angajați în industria siderurgică. Programul se adresează tinerilor absolvenți de liceu și școli profesionale și se desfășoară în două etape. Prima etapă durează șase luni și este dedicată formării profesionale prin participarea ucenicilor la sesiuni de dezvoltare a competențelor tehnice, dar și comportamentale prin sesiuni de teambuilding și comunicare. A doua etapă durează 12 luni, timp în care ucenicii devin autonomi la locul de muncă, fiind susținuți de mentori și specialiști. Din 2014 până în prezent, peste 500 de colegi noi s-au alăturat companiei în programele de ucenicie și învățare accelerată, prin care s-au calificat în domeniul electric, mecanic și tehnic.

De asemenea, în cadrul Academiei GREENSTEEL, compania a creat și consolidat parteneriate cu toate liceele cu profil tehnic și școlile profesionale din județele Galați și Brăila, printre care Liceul Tehnologic ‘Paul Dimo’, Colegiul Naţional ‘Radu Negru’, Liceul Tehnologic ‘Aurel Vlaicu’ şi Liceul Tehnologic ‘Costache Conachi’. Academia GREENSTEEL își propune să dezvolte proiecte educaționale pentru noua generație și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an și un portofoliu de clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Citeşte mai departe ...

„Tigrii” lui Florin Ignat sunt invincibili

  • Publicat în Sport

 Liga 1 la futsal a programat partidele celei de-a 18-a etape, ultima din sezonul regular. La sala sporturilor Dunărea a avut loc marţi seara duelul primelor două clasate, United Galaţi şi CFR 1933 Timişoara. Chiar dacă miza a lipsit şi timişorenii au venit la Galaţi fără antrenorul-jucător Robert Lupu, „tigrii” lui Florin Ignat şi-au făcut bine treaba şi au tranşat disputa încă de la pauză când au condus cu 3-0, marcatori: Cojocaru, Leleo şi Deiby. Repriza a doua a fost spectaculoasă spre deliciul publicului, căpitanul Araujo a marcat pentru 4-1 în min.28 şi ne-a securizat a 17-a victorie sezonală. Bănăţenii au punctat la impresia artistică dar şi pe tabela de marcaj, scor final: 4-3. Lotul echipei gălăţene: Toniţă, Cârdei -F.Sasse, Deiby, Araujo, Boşneagă, Crăciun, Crişan, Cojocaru, Dudău, Ignat, A.Cireş, Mihai . United a terminat prima fază a campionatului cu o linie de clasament impresionantă: 18 meciuri, 17 victorii, o remiză, golaveraj 133-31, 52 puncte. Campionatul va continua cu faza a doua: play-off 1-4, se va juca tur-retur respectiv play-out 5-10. Situaţia de la care se pleacă în play-off. 1.UNITED GALAŢI 52 puncte, 2.CFR 1933 Timişoara 43 p, 3.CSM Deva 39 p, 4.FK Odorheiu Secuiesc 34 p. Prima etapă programează partidele: United -FK Od.Secuiesc, duminică 10 martie, sala Dunărea, ora 17.30, returul pe 21 aprilie şi CFR 1933 Timişoara -CSM Deva, luni 11 martie. Programul complet al echipei noastre: CFR 1933 Timişoara -17 martie, acasă respectiv 28 aprilie deplasare, CSM Deva -31 martie deplasare şi 5 mai acasă. Primele două clasate se califică în finala Ligii 1, sezonul 2023-2024 iar ocupanta locului 3 va intra în posesia medaliilor de bronz.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Două cartiere din zona centrală a orașului Galați, modernizate

Primăria municipiului Galați informează că a lansat în licitație publică un contract important pentru modernizarea cartierelor Mazepa I și Mazepa II.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Continuăm amplul nostru program de modernizare a cartierelor. Am spus din prima clipă stop simplelor cârpeli care se făceau doar pe mici porțiuni de stradă sau de trotuare în cartiere. De aceea, intervențiile pe care le facem vizează spații vaste. Iar pentru cartierele  Mazepa I și II am prevăzut în principal realizarea de noi locuri de parcare și refacerea celor existente, desființarea vechilor garaje, refacerea carosabilului și a trotuarelor, realizarea de racorduri necesare stațiilor de încărcare a mașinilor electrice, precum și realizarea de sensuri unice. Fiecare cartier este important și trebuie să continuăm pe această linie”.

Astfel, contractul lansat în licitație pentru „Refacere sistem rutier și regenerare urbană interior cartiere Mazepa I și Mazepa II, Municipiul Galați” are o valoare estimată de 30.234.750 de lei, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 8 aprilie 2024. Este vorba despre un contract multianual, pentru o perioadă de 4 ani, de la data semnării. 

Primăria municipiului Galați derulează deja proiecte importante pentru modernizarea cartierelor Micro 19, 20 și 21, Siderurgiștilor Vest, Aurel Vlaicu I și II, Micro 38 și 39 A, B și C

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Am votat „Legea 2 Mai” pentru combaterea traficului de droguri de mare risc

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, anunță că a votat în plenul Camerei Deputaților „Legea 2 Mai” pentru combaterea traficului de droguri de mare risc. Proiectul a fost adoptat, Camera Deputaților este for decizional și legea va fi trimisă spre promulgare.

„<Legea 2> Mai  prevede că traficanţii de droguri de mare risc nu vor mai primi pedepse cu suspendare.  De asemenea proiectul de lege prevede că tranzacționarea de produse care au efecte psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită cu închisoare de la trei la 10 ani. Este unul din pașii importanți prin care vrem să ne apărăm copiii, tinerii, societatea de efectele distrugătoare ale consumului de droguri! Vrem să ne știm viitorul în siguranță! ”, a transmis deputatul Viorica Sandu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Un atlas de valoare la "V.A. Urechia"

Cel mai mare atlas din colecţiile Bibliotecii Judeţene “V. A. Urechia” - „Atlante ovvero raccolta di scelte carte geografiche, topografiche, nautiche, idrostatiche, iconographiche e militari del glob”. Cel mai mare atlas din colecţiile Bibliotecii Judeţene “V. A. Urechia” este unul de tip compozit, în două volume, realizat la Venetţa, în anul 1813. Dimensiunea volumelor este de 75 x 56 cm (112 cm în deschidere). Atlasul conţine hărţi desenate de mari cartografi precum Abraham Ortelius (1527-1598) şi Robert de Vaugondy (1688-1766). A fost cumpărat de istoricul V.A. Urechia din fondul Ministerului Cultelor şi Instrucţiunii publice pe anul 1894-1895.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri