Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Joi, 28 Martie 2024 - Regional Press

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Ȋn cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Școala Gimnazială ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Vlădești implementează, ȋn calitate de beneficiar, programul "Învățarea- primul pas spre succes!", finanțat prin Schema de Granturi PNRAS. Valoarea totală a grantului primit, 900.126 lei (fără TVA).

Printre obiectivele proiectului regăsim

- Îmbunătățirea interacțiunii între toți actorii cheie ai ecosistemului școlar, elevi, cadre didactice, părinți, directori, inspectori, reprezentanți ai comunității, prin implicarea în activități extracurriculare, astfel încât să se asigure, până în anul 2025, autosusținerea implementării planului de reducere a abandonului școlar- folosirea tehnologiei și a metodelor moderne de învățare;

Grupul țintă este format din cei 74 elevi din ciclul gimnazial din școală.

Citeşte mai departe ...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat, prin apel la 112, cu privire la o agresiune fizică ce ar fi avut loc pe strada Costache Conachi din municipiul Galați.

La scurt timp după apelul telefonic, la sediul Secției 3 Poliție Galați, s-au prezentat patru minori, cu vârste cuprinse între 15 - 17 ani, care au reclamat că, în timp ce se deplasau pe strada Costache Conachi, în momentul în care s-au intersectat cu alți 2 minori, aceștia din urmă i-ar fi agresat fizic, fără niciun motiv.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovirea sau alte violențe, iar în urma activităților investigative efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba despre doi minori, cu vârstele de 16, respectiv 15 ani, ambii din municipiul Galați.

De asemenea, s-a stabilit că minorul de 15 ani, în momentul agresiunii, ar fi amenințat victimele cu un obiect tăietor-înțepător (briceag) și, împreună cu celălalt minor, le-ar fi urmărit chiar și după ce acestea au traversat strada în fugă, pentru a scăpa.

După probatoriul administrat în cauză, în care a fost extinsă urmărirea penală și cu privire la infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, la data de 28 martie 2024, față de minorul cu vârsta de 16 ani a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca a doua zi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Totodată, față de minorul de 15 ani, urmează a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice pentru stabilirea discernământului, iar cercetările sunt continuate pentru probarea întregii activități infracționale a celor doi adolescenți și luarea măsurilor legale care se impun.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Președintele CJ Galați Costel Fotea anunță că a aprobat în ședința de consiliu, parteneriate cu Asociația Persoanelor cu Handicap „Sporting Club” Galați și cu Asociația Nevăzătorilor din România- Filiala Județeană Galaţi, prin care, pune la dispoziție Complexul de agrement Balta Zătun pentru organizarea a două importante competiții de pescuit.

„An de an organizăm astfel de competiții pentru acești oameni cu suflet mare, de la care învățăm mereu lecții de perseverență și curaj, și care au astfel șansa de a lega prietenii și de a se relaxa în aer liber.

Suntem alături de ei și în acest an, oferindu-le cazare, transport, masă și premii.  Pentru noi, este mai mult decât un sprijin financiar. Este o contribuție la bucuria de a trăi, o punte de legătură între oameni și o dovadă că pasiunea pentru pescuit nu are limite”, a transmis Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Citeşte mai departe ...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

  • Publicat în Sport

Echipele gălăţene de junioare 1 şi 2 de la ACS Lucian Bute şi CSM Galaţi continuă să impresioneze în Grupa Valoare, trei dintre ele având şanse foarte mari să se califice la turneul final. Acest lucru nu a trecut neobsevat şi în perioada următoare numai puţin de şase jucătoare de la cele două cluburi au fost convocate la Naţionala României. Adnana Ancerencu şi Bianca Oprişan, de la ACS Lucian Bute vor face parte din lotul de cadete al României care în perioada 28 martie -7 aprilie se reuneşte la Baia Mare pentru un stagiu de pregătire centralizată şi un turneu amical internaţional la Siofok -Ungaria unde vor juca cu Polonia, Croaţia şi Ungaria. Din păcate, Ariana Ardeleanu, de la CSM Galaţi nu a putut onora convocarea din cauza unei accidentări suferite la unul din ultimele antrenamente. În perioada 3-15 aprilie, Ana Maria Gavrilă şi Andreea Pisiceanu se vor alătura lotului naţional de junioare la Bucureşti pentru un cantonament de pregătire şi Jocuri Bilaterale - Plzen / Cehia. De-asemeni, Beatrice Raicea, care a debutat recent în Liga Florilor dar şi în EHF European League va merge la naţionala de tineret a României care se va reuni în perioada 1-15 aprilie la Slatina pentru antrenamente, şi două turnee de pregătire în Ungaria şi Franţa .

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

  • Publicat în Sport

Istoria se repetă în sferturile de finală ale Diviziei A1 la volei masculin. Ca şi anul trecut, CSM Arcada şi SCM Zalău se vor duela în meci decisiv, pe 30 martie, de la ora 18.00 la sala sporturilor Dunărea, pentru un bilet în semifinalele campionatului. Echipa gălăţeană pregătită de Sergiu Stancu a pierdut ruşinos în minim de seturi meciul 2 programat miercuri seara la Zalău. Gazdele au făcut cel mai bun meci din acest sezon şi au profitat de replica palidă a adversarilor. Rezultat final: SCM Zalău - CSM Arcada 3-0 (18, 24, 25). Echipa gălăţeană a început cu formula: Butnaru, Nikula, Gergye, Talpă, Lescov, Bala -Toman, libero. Au mai jucat: Lopes, Hamacher, Woch, Karimi -Cristudor, libero. Se cunoaşte prima semifinală în care se vor confrunta Rapid Bucureşti şi Corona Braşov. Tot sâmbătă 30 martie se va disputa meciul 3 dintre Dinamo Bucureşti -SCM U Craiova.

Citeşte mai departe ...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Echipa pirotehnică a ISU Galați a desfășurat o ședință de distrugere a muniției neexplodate. Pe timpul activității a fost distrus un total de 297 elemente de muniţie, fin care 112 proiectile explozive, 90 proiectile perforante si 95 alte elemente de muniție.

 În cazul descoperirii unor elemente de muniție, ISU Galati reamintește cetățenilor:

-anunţaţi de urgenţă, prin apel la 112, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU Galati;

-nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită;

-nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite;

-nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate;

-nu tăiați muniţiile cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;

-nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor;

-nu topiți elementele metalice de muniţii;

-nu utilizați pulberile şi explozivii proveniți din muniţii în scopuri artizanale;

-nu demontați de la muniţii focoasele sau alte elemente componente;

-nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte.

 

 

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu anunță că Guvernul va contina să mențină plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025. 

„Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025. Astăzi facem un pas în plus și modificăm plafoanele în favoarea consumatorilor! Este normal să ținem cont de tendința de reducere a prețurilor la energie și gaze la nivel european. Populația și economia rămân în continuare protejate. Și ne asigurăm, de asemenea, că revenirea la piața liberă se face etapizat, până în 2026, cu prețuri corecte pentru români”, a anunțat Marcel Ciolacu.

De asemenea, Guvernul prelungeşte cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie.

Citeşte mai departe ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

O spălătorie de textile din Galați a primit o amendă uriașă de la Garda de Mediu și a fost obligată să își suspende activitatea temporar fiindcă funcționa cu o autorizație de mediu neconformă.

„Pe durata inspecției, s-au luat măsuri pentru a asigura conformitatea cu normele de protecție a mediului. Cu toate acestea, am constatat încălcări care au condus la o amendă contravențională în valoare de 60.000 de lei”,a  transmis Garda de Mediu.

Pentru a remedia situația, unitatea a fost obligată să obțină o nouă autorizație de mediu și să suspende temporar activitatea până la obținerea acesteia.

„Este important să fim conștienți de impactul nostru asupra mediului și să ne implicăm activ în protejarea acestuia. Vă încurajăm să fim solidari și să sprijinim autoritățile în asigurarea respectării normelor de mediu, pentru binele nostru și al viitorului nostru”, a precizat Garda de Mediu Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri