Menu
RSS
CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Prev Next

Duminică, 26 Septembrie 2021 - Regional Press

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au ratat victoria în Cupă în ultima secundă

  • Publicat în Sport

Sezonul baschetbalistic intern a debutat cu meciurile din prima fază a Cupei României. Sorţii au fost nemiloşi şi au scos în calea formaţiei CSM Galaţi pe FC Argeş Piteşti, nimeni alta decât medaliata cu bronz din precedentul sezon al Ligii Naţionale. Partida tur, care iniţial trebuia să se desfăşoare la Galaţi dar de comun acord cele două echipe au decis să se joace ambele manşe în Trivale a fost surprinzător foarte echilibrată. În ciuda unei bănci scurte, antrenorul Florin Nini fiind forţat de împrejurări să apeleze doar la opt din cei 10 jucători de pe foaia oficială, echipa gălăţeană a condus vreo 30 de minute pe tabela de marcaj şi a ratat victoria în ultima secundă când la aruncarea de 3 puncte a americanului Milon, mingea buclucaşă s-a plimbat pe inel şi a ţinut partea piteştenilor. Rezultat final: CSM Galaţi - FC Argeş Piteşti 75-77 (21-18, 22-15, 13-25, 19-19). 5-ul de start pentru echipa gălăţeană: Milon 17 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepţii; Stan (0 p, 3, 1, 0); Ciotlăuş (3 p, 6, 4, 1); Sturanovic (16 p, 8, 1, 2); Ferguson- Masters (16 p, 3, 6, 3). Au mai jucat: Brewton (13 p, 1, 0, 3), Vlad (7 p, 3, 0, 0); Duică (3 p, 2, 0, 2). Nu au fost folosiţi juniorii Câmpeanu şi Gherman. Partida retur se va disputa luni, de la ora 18.00 şi va putea fi urmărită de cei interesaţi pe canalul Digisport 2.

sursa foto: FC Argeş Basketball
Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Crina Bianca Stase a cucerit două medalii de aur la Odessa

  • Publicat în Sport

Sâmbătă 25 septembrie a avut loc la Odessa - Ucraina, "Open championship of Odessa region-2021". La acest eveniment sportiv au participat peste 400 sportivi din trei ţări: Ucraina, Republica Moldova şi România. Din România au participat două cluburi, printre care şi A.C.S. Triumf Dojo Galaţi, reprezentat de sportiva Crina-Bianca Stase. Aceasta a participat la proba de kumite 12-13 ani, -40 kg unde a ocupat locul I şi la proba de kata 12-13 ani unde a ocupat locul I. Felicitări Crina şi antrenoarei Ana Cristina Stase, care însoţit-o la competiţia din Ucraina.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi, victorie lejeră la Piatra Neamţ

  • Publicat în Sport

Divizia A la handbal feminin a programat duminică partidele celei de-a treia etape. CSM Galaţi s-a deplasat la Piatra Neamţ unde a întâlnit pe HC Femina din localitate, un adversar mereu incomod atunci când evoluează pe teren propriu. Fetele antrenate de Valeriu Costea ştiau foarte bine acest lucru, au intrat pe teren concentrate şi motivate şi în aceste condiţii partida a fost un galop de sănătate. Rezultat final: HC Femina Piatra Neamţ - CSM Galaţi 20-33 (10-18). Antrenorul Vali Costea a folosit lotul: Roxana Petre, Bianca Aron - Nikolina Knezevic 1 gol, Cristina Marcu, Andreea Prescură 5 g., Cristina Andriţa 9 g, Iasmina Ichim 2 g, Iulia Eiler 4 g, Iulia Sava 4 g, Mădălina Mureş, Daniela Corban 3 g, Mădălina Conache 5 g, Ana Maria Lopătaru, Mălina Bichir. Nu au jucat: Ana Maria Micu şi Andreea Merlă. După trei etape, CSM Galaţi este lider în seria A cu nouă puncte. Etapa viitoare, echipa noastră va juca acasă cu Ştiinţa Bacău, partida este programată joi 30 septembrie, în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 17.00.

sursa foto: Radu Drujescu

Citeşte mai departe ...

Peste 22 milioane lei, stabilite ca obligații suplimentare de inspectorii fiscali gălățeni în august

Inspectorii fiscali din cadrul AJFP Galați, au efectuat în luna august 2021, mai multe controale la contribuabili persoane juridice și fizice. Conform AJFP Galați, au fost 26 de inspecții fiscale (din care 19 la contribuabili persoane juridice și 7 la persoane fizice) și 54 de controale inopinate și încrucișate (din care 39 la persoane juridice).

Totalul obligațiilor suplimentare stabilite în urma acestor acțiuni a fost de 22,22 milioane lei, din care 21,99 milioane lei la contribuabili persoane juridice, diferența fiind la persoane fizice.

Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, contribuțiile aferente veniturilor dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 72,82% (16,18 milioane lei), precizează AJFP Galați.

Printre principalele acțiuni în care au fost implicate structurile de inspecție fiscală în luna august, s-au numărat:

- inspecții fiscale din proprie inițiativă efectuate la contribuabili persoane juridice și persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat;

- cele pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili;

- verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente;

- stabilirea diferențelor de obligații fiscale principale în baza analizei de risc;

- inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior;

- controale inopinate pentru creșterea gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabili;

De asemenea, ca urmare a acțiunilor de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, în luna august, organele de inspecție fiscală au emis 3 decizii de impunere, fiind înscrise obligații suplimentare în cuantum de 39.650 lei.

Citeşte mai departe ...

Lucrări ample pe drumurile județene. Pe anumite sectoare de drum sunt restricții de circulație

Mai multe lucrări de modernizare se desfășoară pe drumurile din județul Galați. Este vorba despre lucrări comandate de Consiliul Județean Galați.

Utilajele toarnă asfalt, construiesc podețe, amenajează albiile unor râuri și taie vegetația de pe marginea șoselei.

„Se toarnă ultimul strat de asfalt, cel de uzură, pe drumul de la Călmățui, în cadrul proiectului de modernizare a 16 kilometri de pe DJ 254, pe ruta Ivești-Călmățui-Grivița, consolidarea fundației drumului, în zona localității Lungești, lucrări de modernizare pe DJ260A, în zona localității Roșcani, șanțuri și podețe pe drumul dintre Poiana și Buciumeni, căi de acces la proprietate în Grivița, șanțuri și rigole la Cavadinești, amenajare albie râu în zona podului din localitatea Pechea, tăierea vegetației de pe marginea drumurilor județene în zona localităților Cudalbi-Băleni-Viile”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

De asemenea, se montează indicatoare rutiere pe DJ 251, pe ruta Costache Negri-Cudalbi.

Citeşte mai departe ...

Lansare de carte la Galaţi

Biblioteca Judeţeană ”V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean din Galaţi vă invită luni 27 septembrie 2021, ora 14,30 la sediu central din strada Mihai Bravu nr. 16 la lansarea cărţilor „De luni mă las de tine” autor Cornelia Bădin, „Vitralia celor o mie de insule” autor Ionela Bartoli şi „Dincolo de eternitate”, autor Raluca Alina Iorga, apărute recent la Editura UP. Evenimentul organizat în parteneriat cu Editura UP se încadrează în cea de a doua ediţie a campaniei #Fiidiferit #Citeşte., desfăşurată în cinci oraşe ale ţării (Bucureşti, Cluj, Timişoara, Galaţi şi Bacău). Proiectul îşi propune ca în colaborare cu bibliotecile judeţene şi consiliile locale din oraşele menţionate să susţină şi să promoveze scriitorii români contemporani şi are ca scop aducerea adolescenţilor - şi nu numai- mai aproape de carte şi de lectură. Reunind scriitori ce abordează stiluri şi genuri diferite, campania #Fiidiferit #Citeşte, îşi propune ca în cadrul evenimentelor desfăşurate, să ofere elevilor oportunitatea de a putea discuta liber cu scriitorii invitaţi despre literatură şi cărţi, despre pasiunile şi preocupările specifice vârstei. Se încearcă, de asemenea, promovarea ideii că romanele scriitorilor români contemporani sunt accesibile, antrenante şi interesante, majoritatea având în target-ul de public şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri