Menu
RSS
Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Prev Next

Miercuri, 01 Septembrie 2021 - Regional Press

Simona Halep avansează în turul trei la US Open

  • Publicat în Sport

Tenismena Simona Halep s-a calificat în runda a treia a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe Kristina Kucova (Slovacia) cu 6-3, 6-1, miercuri, la arenele Flushing Meadows din New York. Halep (29 ani, 13 WTA), cap de serie numărul 12, a obţinut o victorie scurtă, în numai 68 de minute. „Este foarte bine că m-am întors aici, anul trecut n-am putut juca. Este extraordinar să pot juca iar în faţa spectatorilor, cărora le mulţumesc pentru prezenţă. Întotdeauna este grozav să joci la US Open, unde atmosfera este deosebită. Mă simt mai bine acum, sunt mai încrezătoare. Înaintea turneului eram îngrijorată din cauza problemelor medicale, nu jucasem atâtea luni. E greu să gestionezi presiunea unui Grand Slam, dar cred că mă descurc destul de bine”, a declarat Simona Halep, la Eurosport. Românca şi-a asigurat un cec de 180.000 de dolari şi 130 de puncte WTA, iar în turul al treilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre kazaha Elena Rîbakina, cap de serie numărul 19, şi Caroline Garcia (Franţa).

Citeşte mai departe ...

Academia Phoenix lansează trei juniori pentru România

  • Publicat în Sport

În perioada 3-5 septembrie, Federaţia Română de Baschet, cu sprijinul cluburilor afiliate, organizează la Ploieşti, primul trial de selecţie al sportivilor născuţi în anul 2008 şi mai mici. Acţiunea face parte din Programul Naţional de Selecţie, care are ca scop constituirea loturilor naţionale de juniori şi pregătirea sportivilor selectaţi. La această primă acţiune au fost selectaţi peste 150 de copii din întreaga ţară, iar Galaţiul va fi reprezentat de trei „academicieni” Phoenix: Ana Tiron, Alexandra Nacu şi Sebastian Boghean. Sportivii vor lucra cu un colectiv tehnic format din invitaţi din străinătate, condus de lectorul FIBA, Nenad Trunic şi antrenorul grec Molyvdas Athanasios. La finalul trialului, o parte din jucători vor fi aleşi pentru a continua cu antrenamentele de pregătire care se vor desfăşura în perioada 5 - 10 septembrie, tot la Ploieşti. Programul va continua cu o altă acţiune de acelaşi tip programată în luna Octombrie.

Citeşte mai departe ...

O sanie de treierat cu dinţi de silex

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, ne propune spre vizitare, în luna septembrie, 2021, exponatul lunii, SANIA DE TREIERAT CU DINŢI DE SILEX, proiect expoziţional realizat de muzeograf Ionela Daniela Antohe. Sania de treierat provine din comuna Oancea, judeţul Galaţi şi va putea fi admirată, începând cu data de 1 septembrie 2021, la Secţia „Lapidarium” a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi. „Este confecţionată din lemn de salcie, formă trapezoidală, uşor curbată în partea din faţă. Blatul este compus din şase blăni de scândură, prinse între ele cu cepuri, iar pe spate are două stinghii prinse cu pene de lemn. Lamelele din silex sunt ordonate în coloane paralele, iar rândurile de pe o traversă continuă pe cea alăturată, acest fapt făcând ca randamentul de lucru al saniei să fie unul ridicat. Starea de conservare este bună, pe alocuri prezentând semne de uzură funcţională. Treieratul pe arie cu sania de treierat, se realiza pe o suprafaţă de pământ situată la marginea satului, de obicei pe un loc mai înalt. Etapele premergătoare acestui proces erau: curăţarea ariei, îndreptarea, tasarea şi stropirea cu apă a pământului. Apoi, snopii de cereale erau aşezaţi circular, cu spicele spre interior iar sania de treierat trasă de animale trecea peste ei, scuturând astfel boabele care erau adunate la anumite intervale de timp în centrul ariei”. (Muzeograf Ionela Daniela Antohe). SANIA DE TREIERAT CU DINŢI DE SILEX va rămâne expusă la Secţia Lapidarium, str. str. Maior Iancu Fotea nr 2 bis (vizavi de Biserica Greacă), timp de o lună.

Citeşte mai departe ...

Alimentarea cu gaze naturale, oprită pentru mii de gălățeni din Mazepa

  • Publicat în Social

În urma producerii unei agresiuni pe rețeaua de distribuție în timpul unor săpături mecanizate efectuate de către un operator economic pentru expertiză geotehnică pe strada Traian nr. 3, săpături care au perforat o conductă a rețelei de distribuție a gazelor naturale, Distrigaz Sud Rețele a luat măsura sistării alimentării cu gaze naturale, în data de 31 august, orele 19.00 pe străzile: Constantin Brâncoveanu, Roșiori, Armata Poporului, Traian, Romulus, Melodiei, Petru Rareș, Arhipelag, Alexandru Lăpușneanu, Marii Uniri, Brăilei, Instrucției, Sfântul Spiridon, informează Distrigaz Sud Rețele.

Astfel, s-a sistat alimentarea cu gaze naturale pentru circa 4.000 de clienți casnici și non-casnici.

Echipele companiei sunt mobilizate în teren și fac demersurile necesare pentru a asigura remedierea avariei produse astfel încât reluarea alimentării cu gaze naturale a clienților afectați să se facă astăzi, 1 septembrie, orele 15.00, menționează Distrigaz Sud Rețele.

După reluarea realimentării cu gaze naturale, în cazul în care clienții simt miros de gaze, sunt rugați să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acționeze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice și, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Premierul Cîţu a refuzat scăderea TVA-ului la utilități!

Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că premierul Florin Cîţu a refuzat scăderea TVA, propusă chiar de furnizorii de utilităţi, în schimb a alocat bani pentru primarii PNL.

„Totul pentru Congrese, nimic pentru români! Premierul Cîţu a refuzat scăderea TVA-ului, propusă chiar de furnizorii de utilităţi. În schimb, a alocat bani pentru ca primarii PNL să-l voteze pe el la Congres! Coaliţia a amânat la nesfârşit dezbaterile Legii consumatorului vulnerabil, în schimb a convocat sesiune extraordinară pentru funcţiile lor de la TVR şi RRA. Nici măcar astăzi, când românii sunt asaltaţi de facturi aberante la gaze şi energie, Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR nu a făcut nimic concret: ZERO #soluţii pentru a proteja populaţia! Chiar mâine, în prima şedinţă a actualei sesiuni, această lege poate fi dezbătută şi votată. Şi aplicată de îndată, nu la Paştele cailor când vrea Florin Cîţu!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

 

Citeşte mai departe ...

Festivalul Danube Rock de la Galați revine în 2021 sub un nou nume: Danube Rock Sounds!

În perioada 17-19 septembrie 2021, la Plaja Dunărea, va avea loc Festivalul Danube Rock Sounds, organizat de Primăria municipiului Galați și Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”. Printre artiștii și trupele care vor concerta în cadrul festivalului se numără nume cunoscute ca Alternosfera, Cargo, Subcarpați, Coma, byron, Robin and the Backstabbers și mulți alții. Programul integral de concerte este următorul:.

Vineri - 17 septembrie:

Jurjak

Via Dacă

TMM

Robin and the Backstabbers

Cargo

Sâmbătă - 18 septembrie:

Over

E.M.I.L.

Cuibul

Lupii lui Calancea

Alternosfera

Duminică - 19 septembrie:

Florin Chiriac and the Hippie Band

Toulouse Lautrec

byron

Coma

Subcarpați

Concertele vor începe zilnic de la ora 18.30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17.30. Biletele la festival au prețul de 108 lei (abonament), 54 lei (bilet pe zi - preț întreg) și 32,40 lei (bilet pe zi - preț redus) și se pot achiziționa de la Casa de bilete a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” (telefoane 0236465599, 0753312308), precum și online din rețelele BLT.RO și IABILET.RO.

Conform normelor în vigoare, accesul va fi permis exclusiv persoanelor vaccinate cu ambele doze, care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare anti-COVID-19, sau persoanelor care prezintă dovada unui test RT-PCR NEGATIV efectuat în urmă cu maxim 72 ore sau test ANTIGEN RAPID efectuat în urmă cu maxim 24 de ore, sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezența anticorpilor efectuat cu maxim 14 zile anterior evenimentului). Aceste documente vor fi verificate obligatoriu la intrare. Copiii sub 18 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale.

Primăria municipiului Galați a alocat 500.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment.

Mai multe detalii pe pagina oficială: https://www.facebook.com/RocklaDunare/.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Apartamente moderne pentru personalul medical

Pe lângă modernizare spitalelor și dotarea lor cu aparatură medicală, Consiliul Județean s-a implicat și realizarea primelor apartamente destinate celor care lucrează pentru sănătatea gălățenilor. Primul bloc cu 20 de apartamente este aproape finalizat. 

„Sunt mulți tineri aflați la început de carieră care au nevoie de sprijin, au nevoie de o locuință. De asemenea, pot exista chiar și cadre medicale care vin din alte tări și care au nevoie de un spațiu în care să locuiască. De aceea, împreună cu Agenția Națională pentru Locuințe, am gândit și implementat acest proiect destinat personalului medical.  Deja primul bloc cu 20 de apartamente, zece cu o cameră și zece cu două camere, este aproape finalizat, iar în curând vor începe și lucrările pentru conectarea la utilități”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați. 

De asemenea, reprezentanții CJ sunt în discuții cu cei de la ANL București pentru a începe lucrările la cel de-al doilea bloc destinat personalului medical, tot în curtea Spitalului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri