Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 - Regional Press

Sporting, lider neînvins, Oţelul a pierdut derbiul de la Focşani

  • Publicat în Sport

Liga a treia a programat la sfârşitul săptămânii partidele din cea de-a cincea etape. Sporting Lieşti a jucat acasă cu nou promovata Dinamo Bacău. Chiar dacă au avut din nou parte de un arbitraj execrabil, lieştenii, care l-au avut ca sprijin moral în tribună pe colegul lor Vădeanu, s-au mobilizat şi au obţinut încă o victorie. Sporting a condus cu 2-0 după reuşitele lui Grigoraş şi Călin, au rămas din nou în inferioritate după ce Stan a fost eliminat după ce a încasat două cartonaşe galbene pentru două presupuse simulări şi au bifat a patru victorie sezonală. Rezultat final: Sporting - Dinamo 2-1 (1-0). Antrenorul Cristian Brăneţ a folosit formula: A.Brăneţ - Iancu, Voicu, Crihană, Năstase - Munchiu, Chiriac, Stan, Ieremie - Ţicămucă, Grigoraş. Au mai jucat: Mihu, Bîrlădeanu, Călin, Milea. Sporting este invincibilă după cinci etape, cu 13 puncte şi şi-a consolidat poziţia de lider. Etapa viitoare, pe Lieşti Arena va sosi lanterna Sportul Chişcani. Oţelul a întâlnit în deplasare pe stadionul Milcovul formaţia gazdă CSM Focşani 2007. Derbiul rundei a fost adjudecat de echipa vrânceană, care s-a impus în final cu 3-1. Oţelul a fost condusă cu 2-0, a irosit câteva ocazii importante, a redus diferenţa pe tabela de marcaj în min.89 prin Cîrjan care a transformat penaltiul obţinut de Nedelea, a forţat în superioritate numerică dar a mai încasat un gol în prelungiri. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Uţiu - Rus, Ghiocel, Yabre, Niculae - Neagu, Jardan, Cireş, Demian - Cîrjan, Cisotti. Au mai evoluat: Nica, Dobre, Nedelea, Cricimar, Râpan. Oţelul a coborât pe locul 3 cu nouă puncte şi va juca etapa viitoare acasă cu Dinamo Bacău.

Citeşte mai departe ...

Handbaliştii de la CSU au cucerit Copoul

  • Publicat în Sport

Sâmbătă s-au disputat jocurile din cea de-a doua etapă a Diviziei A la handbal masculin. CSU Galaţi a jucat în deplasare cu Politehnica Iaşi. Băieţii lui Florin Andronic au reuşit să se afle în permanenţă în avantaj pe tabela de marcaj în ciuda faptului că ieşenii aşa cum se ştie au încercat să profite prin mijloace specifice de faptul că joacă acasă şi să obţină o victorie muncită. „A fost un joc dur cum ne aşteptam, Iaşiul aşa joacă mereu acasă, încearcă să pună presiune, am jucat bine, am condus de la început până la final, nu am reuşit să ne desprindem decisiv dar am obţinut ceea ce ne-am propus victoria. Suntem pe un drum bun, să nu uităm că ne-au plecat trei jucători care au fost titulari, acum încerc să găsesc formula cea mai bună pentru apărare şi atac, să îmbinăm tinereţea cu experienţa, sunt convins că vom izbuti să ne atingem targetul”, ne-a declarat profesorul Florin Andronic. Rezultat final: Politehnica Iaşi - CSU Galaţi 27-29 (10-12). Lotul echipei gălăţene: Fuică, Fl.Dinu - Soare 4 goluri, Prună, Buţea, C.Zaharia, Olaru 9 g, Bădărău, Frangulea 4 g, Andrei 1 g, Chertif, Ionescu 1 g, Mârşiu 3 g, Costea 7 g. CSU ocupă locul 2 cu maxim de puncte şi va juca runda viitoare, pe 2 octombrie, la Galaţi cu CSU Suceava II.

Citeşte mai departe ...

Giuseppe Verdi vizitează Grădina Botanică

Gălăţenii sunt invitaţi, duminică, de la ora 18.00, în Grădina Botanică la o reprezentaţie de excepţie a celebrei opere a lui Giuseppe Verdi, "Aida", cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la premiera mondială a acesteia, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi. Potrivit sursei citate, evenimentul este organizat de Asociaţia Divas, în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, Consiliul Judeţean Galaţi şi Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Trei mari artişti gălăţeni, soprana Diana Gheorghe, mezzosoprana Lăcrămioara Crihană şi tenorul Razvan Săraru, vor reface, în oraşul lor natal, atmosfera încarcată de emoţie de la Arena di Verona. Spectacolul va fi organizat în aer liber, pe o scenă amenajată în Grădina Botanică. Intrarea este liberă, iar în cadrul evenimentului trebuie respectate măsurile de siguranţă sanitară. Intrarea se va face pe poarta principală a Grădinii Botanice, din Bulevardul Marea Unire, dinspre Punct Trecere Bac.

Citeşte mai departe ...

Galațiul sărbătorește 150 de ani de la premiera mondială a operei Aida

 
Duminică, 26 septembrie 2021, Asociația Divas, în parteneriat cu Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski, Consiliul Județean Galați și Complexul Muzeal de Științele Naturii ”Răsvan Angheluță” Galați” vor omagia, pe scena amenajată pe spațiul verde al Grădinii Botanice, împlinirea a 150 de ani de la nașterea operei Aida de Giuseppe Verdi. 
 
Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” din Constanța va prezenta un spectacol de excepție, iar trei mari artiști gălățeni, soprana Diana Gheorghe mezzosoprana Lăcrămioara Crihană, tenorul Răzvan Săraru vor reface, în orașul lor natal, atmosfera încărcată de emoție de la Arena di Verona.
 
Intrarea este liberă.
Citeşte mai departe ...

PSD a sesizat 7 instituții ale statului privind organizarea Congresului ilegal al PNL

PSD a sesizat autoritățile publice cu atribuții de control în domeniul pandemiei cu privire la pregătirile PNL în vederea săvârșirii unei infracțiuni, prin organizarea unui congres politic, la care urmează să participe, cu prezență fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitați din întreaga țară.

În sesizare se arată că acest tip de eveniment politic nu se încadrează în categoria „producțiilor artistice” ale unor instituții de cultură care pot desfășura activități în spații închise, până la limita de 50% din capacitatea sălii, așa cum prevăd normele legale în vigoare. Congresul PNL nu este nici concert, nici circ, nici spectacol dramatic, nici teatru de păpuși sau marionete, nici cabaret.

„Chiar dacă metaforic, Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activități, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producție artistică”. Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanți cu prezență fizică nu respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în sesizarea depusă de PSD.

Prin urmare, PSD solicită instituțiilor sesizate să ia „toate măsurile necesare pentru prevenirea și împiedicarea comiterii unei astfel de infracțiuni, inclusiv prin sancționarea și dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”.

Instituțiile la care a fost depusă sesizarea sunt următoarele:

• Prefectura Capitalei

• Departamentul pentru Situații de Urgență

• Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

• Inspectoratul General al Poliției

• Direcția Generală a Poliției Municipiului București

• Poliția Locală a Municipiului București

• Poliția Locală a Sectorului 1

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri