Menu
RSS
Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Prev Next

Miercuri, 08 Septembrie 2021 - Regional Press

Un atacant rus şi un fundaş din Belarus au ajuns la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

CSM Galaţi îşi completează lotul cu care va aborda noul sezon din Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă şi Cupa României. În această săptămână s-au perfectat două transferuri. Este vorba de atacantul rus Yevgeni Chemerilov, 36 ani, 180 cm, 92 kg, care a debutat în VHL iar în ultimii cinci ani a evoluat în Kazakstan pentru: Arlan Kokshetau, Kulager Petropavlovsk, Beibaris Atyrau, Ertis Pavlodar şi HK Almaty cu o mică incursiune la HK Kremenchuk (Ucraina). Yevgeni a marcat 60 de goluri şi a avut 81 pase decisive. Cea de-a doua noutate este fundaşul din Belarus, Sergei Kopylets, 32 ani, 185 cm, 97 kg. A jucat în ultimele trei sezoane la formaţia Metalurg Zhlobin din Belarus iar în carieră a mai evoluat tot trei sezoane în Kazakstan. Sergei a înscris 9 goluri şi a avut 27 assists.

Citeşte mai departe ...

Transportul gratuit al elevilor, rămâne “în aer””

Scriu reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. într-un comunicat de presa. Aceștia acuză Guvernul că nu a prevăzut finanțarea bugetară a transportului elevilor și cer să fie asigurate fondurile necesare.
„Înainte de începerea activitații școlare, elevii și transportatorii sunt din nou puși în fața unui conflict de către Guvern, atât pentru faptul că gratuitatea nu este de fapt acordată cât și pentru că firmele de transport nu ar putea să o asigure, din cauza tarifelor de dumping impuse de actul normativ, respectiv din cauza faptului că nu au fost prevăzute sumele compensatorii pentru aceasta prestație”, potrivit comunicatului citat.

„F.O.R.T. solicită în continuare Guvernului să asigure fondurile necesare pentru aplicarea gratuității și pentru transportul elevilor scolarizați în altă localitate decât cea de domiciliu, iar compensarea acestui serviciu gratuit oferit de către transportatori să se facă la adevărata valoare ce trebuie să asigure acoperirea costurilor operaționale, evitând dumping-ul impus”, se mai arată în documentul citat.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Nu vom uni cu voturile noastre pe hoţii de la PNL cu hoţii de la USR. Toţi trebuie să plece!

Marcel Ciolacu explică cum va juca partidul în actuala criză, dacă are sau nu înţelegeri cu liberalii din tabăra lui Cîţu sau cu preşedintele Iohannis, şi dacă PSD va vota sau nu moţiunea de cenzură AUR-USRPLUS.

România se află în plină criză politică. Cum vede PSD toată această desfăşurare?

Trebuie să vedem de unde a pornit tot acest haos. Iohannis a vrut cu tot dinadinsul Guvernul Său şi pentru asta a nesocotit votul românilor şi Constituţia. A făcut o Coaliţie a pierzătorilor, cu două partide care s-au certat în continuu pe bani şi putere.

Cei de la USR şi PNL sunt total iresponsabili. În plină criză economică şi sanitară, cu facturile la energie şi gaze dublate, cu alimente mai scumpe, dar cu pensii şi salarii îngheţate, aceşti oameni au aruncat ţara şi într-o criză politică fără precedent.

Este şocant ca român, în primul rând, să vezi miniştrii USR cum se aplaudă între ei pentru că au aruncat ţara în haos şi au plecat ca nişte laşi de la guvernare tocmai când era mai greu. De asemenea, este incredibil cum premierul Cîţu este mai preocupat să se certe cu USR decât să guverneze.

Şi cum se va poziţiona PSD?

Decizia PSD e clară! NU doar Florin Cîţu trebuie să plece, ci întreg Guvernul Dreptei! Întreg Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR este responsabil de haosul din ţară, de sărăcirea românilor, de lipsirea copiilor noştri de şcoală, de explozia preţurilor la energie şi gaze.

Am văzut de ce sunt capabili! Am văzut cum, în doar un an de zile, au distrus tot! Am văzut cum NU au aplicat legi votate şi promulgate, cum sunt Legea pensiilor şi cea privind dublarea alocaţiilor! Am văzut cum au îngheţat salariile! Am văzutul cum au crescut cursul euro!

Am văzut cum i-au lăsat pe români să se descurce singuri cu facturi dublate sau triplate la energie şi la gaze! Am văzut cum şi-au bătut joc de copiii noştri, lăsându-i fără şcoală! Am văzut cum şi-au bătut joc de agricultorii români, crescând în schimb importurile de alimente proaste şi scumpe!

Ce face însă, PSD acum, după ce miniştrii USR deja şi-au dat demisiile din Guvern şi, practic, au ieşit de la guvernare?

Nu au ieşit decât pe jumătate! USRPLUS rămâne încă lipit de borcanul cu miere. Altfel ar fi plecat cu tot cu secretari de stat, prefecţi şi şefi de deconcentrate. Asta este o dovadă în plus că sunt foarte ipocriţi şi că vor să rămână la butoanele puterii şi la bani. Ei vor să fie şi la putere, dar şi în opoziţie. Total ipocrit!

Totuşi, de câteva zile, USR vă acuză că îl sprijiniţi pe Florin Cîţu şi jucaţi alături de PNL în această criză politică.

Dan Barna are, în mod evident, un dublu discurs. Pe de o parte, spune că PSD este rău dacă nu le sprijină demersul, dar pe de altă parte am fi responsabili dacă i-am ajuta pe ei să se întoarcă bine-merci la bucatele guvernării. Voturile PSD nu sunt de vânzare! Nu vom uni cu voturile noastre pe hoţii de la PNL cu hoţii de la USR! Sutele de mii de membri şi simpatizanţi PSD nu au cum să uite cum aceşti domni de la USR ne-au jignit de-a lungul timpului în cele mai groteşti moduri posibile. Cu ei să ne aliem noi acum şi să le facem jocurile murdare? Aşa ceva este imposibil!

Domnul Barna a ales să facă o alianţă cu AUR. Îi urez succes. Aceşti oameni care până mai ieri se urau şi se făceau în toate felurile acum sunt cei mai buni prieteni. Cum pot să am încredere în aşa ceva?! Ce construcţie este această Alianţă USR-AUR?! Ce soluţii au ei pentru România?!

Totuşi, reprezentanţii PSD s-au retras din şedinţa Birourilor Permanente reunite când trebuia să fie stabilit calendarul moţiunii USR-AUR.

PSD s-a retras în momentul în care PNL şi USR au început să se acuze reciproc de hoţie. Ba că au falsificat semnături, ba că nu ştiu ce. Noi nu vrem să arbitrăm această mizerie între două partide care se află la putere şi într-o coaliţie. Am spus foarte clar că PSD va vota prima moţiune care va ajunge la vot. Dar nu este treaba noastră să facem terapie de cuplu cu PNL şi USR. Noi vrem să plece toţi, nu doar USR.

USR a interpretat acest gest ca fiind un sprijin indirect pentru Florin Cîţu…

Îi transmit direct lui domnului Barna – noi suntem PSD! Şi niciodată PSD, cel mai mare partid din România, nu va ceda şantajului USRPLUS! Barna este în #echipacastigatoare de un an de zile. El l-a vrut pe Cîţu, nu PSD! Noi am spus de la început că Florin Cîţu este un dezastru pentru România! Coaliţia pierzătorilor moşită de Iohannis trebuie să dispară de la guvernare! PNL şi USR au distrus România. Toţi trebuie să plece acasă şi să vină un Guvern care să salveze ţara.

Aveţi un blat cu PNL?

Am mai răspuns la asta, o voi face iar. Întreg Guvernul Cîţu trebuie să plece! Iar PSD va face acest lucru: va da jos acest guvern care sărăceşte România. Dar o vom face nu ca să se întoarcă Barna la ciolan. Ci să plece toţi. Întotdeauna voi urmări doar interesul PSD şi al românilor.

S-a vehiculat în spaţiul public că aţi fi negociat cu premierul Cîţu să primiţi fonduri din noul program PNDL 3. Este adevărat?

Cu acest program situaţia este foarte simplă. Anul trecut, primarii – indiferent de culoarea politică, au cheltuit foarte mulţi bani în lupta împotriva pandemiei. Guvernul i-a lăsat practic fără bani de investiţii. Acum, USR ar vrea să condamne comunităţi întregi la subdezvoltare doar pentru că dânşii nu au primari sau electoratul lor este preponderent în zonele urbane mai dezvoltate. Şi atunci fac ceea ce ştiu mai bine: să distrugă un program, în loc să ajute oamenii! Adică e mai uşor să arunci cu noroi într-un proiect, decât să stabileşti criterii clare şi să aplici legea.

USR are oameni în guvern. Deci, era şi treaba lor să fie sută la sută siguri că acei bani se cheltuiesc legal. Dacă este cineva care fură, atunci trebuie să ajungă în închisoare. Dar nu poţi omorî tot programul pentru că nu le convine lor. Pe logica asta, am putea opri şi PNRR-ul pentru că există suspiciuni că Ghinea a direcţionat 2 miliarde de euro către consultanţă. Este aberant ce face USR!

Dar aveţi o înţelegere cu preşedintele Iohannis?

Nu am nicio înţelegere cu Iohannis! Absolut niciuna. Din momentul în care anul trecut m-a jignit intr-un mod nedemn ca aş fi un trădător am spus “stop”, cu acest om nu se poate dialoga. Dacă este cineva care crede că am uitat acel moment, se înşeală! Repet: deciziile le iau după consultarea cu toţi colegii mei. Şi doar cu colegii mei. Toate deciziile se iau în interiorul partidului. Restul sunt minciuni grosolane!

Să lămurim lucrurile: veţi vota sau nu moţiunea USR-AUR?

Da, am spus că votez prima moţiune care va ajunge la vot. Dar nu pot să nu constat cu tristeţe că moţiunea Alianţei USR-AUR este o ruşine. Să fii de un an la guvernare, să vezi că România se duce în prăpastie şi să nu-ţi asumi nimic?! Să crezi că PSD este remorca USR şi că poţi şantaja cel mai mare partid din România este cel mai prost lucru. Înseamnă că nu ai nicio legătură cu realitatea. Nu au avut nici măcar minima decenţă să trimită textul moţiunii şi să discutăm. Noi le-am dat textul moţiunii PSD şi le-am spus clar că putem discuta pe text. Pentru că vrem ca Guvernul Cîţu să pice, dar odată cu el să îşi asume dezastrul şi Barna, şi Năsui şi Ghinea!

Şi atunci care este soluţia pentru a depăşi această criză politică?

Lucrurile sunt foarte simple. În momentul în care miniştrii USR şi-au dat demisia, guvernul Cîţu este, practic, demis. Premierul trebuie să vină în maximum 45 de zile pentru un vot de încredere în Parlament. PSD va vota clar împotriva acestui Guvern care i-a sărăcit pe români.

A doua variantă este ca USR să renunţe la alianţa pe care o au cu AUR şi să semneze moţiunea PSD. Am spus că vom depune moţiunea în momentul în care vom avea 234 de semnături, adică să avem garanţia că acest guvern este demis. Nu să depunem moţiune ca să negocieze domnul Barna pe la spate funcţii şi bani.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a încheiat un protocol de colaborare pentru sprijinirea mediului de afaceri gălățean

Consiliul Județean Galați și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii au încheiat un parteneriat de cooperare, pentru a sprijini IMM-urile gălățene în accesare de fonduri europene în cadrul Mecanismului de Tranziție Justă.

“Galațiul este primul județ care încheie un astfel de parteneriat cu reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii din România. Vom lucra împreună pentru a sprijini firmele gălățene în accesarea de bani europeni pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, retehnologizarea și digitalizarea activității. Firmele au nevoie de investiții pentru modernizarea, extinderea și diversificarea producției, astfel încât să devină competitive și să fie create noi locuri de muncă.  

Programul Operațional de Tranziție Justă este un program de finanțare al Uniunii Europene în valoare de aproape 2 miliarde de euro pentru țară noastră, iar pe acest program sunt eligibile doar șase județe din România, inclusiv Galațiul. Practic, acest program este o gură de oxigen atât pentru marile firme din județ, cât și pentru IMM-urile gălățene, care pot beneficia de finanțări europene nerambursabile de până la 60% din proiect sau de împrumuturi cu dobândă avantajoasă de la Banca Europeană de Investiții.

Am transmis deja Planul Teritorial al Galațiului către Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, iar în acest moment așteptăm acordul Comisiei Europene, astfel încât specialiștii din minister să lanseze ghidurile de finanțare pe acest program”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Mecanismul pentru o Tranziție Justă, parte a Pactului Verde European, acordă sprijin financiar pentru implementarea de proiecte care vor reduce costurile socio-economice pentru comunitățile din întreaga Uniune Europeană, care depind în mare măsură de combustibilii fosili sau de sectoare industriale cu emisii ridicate de gaze cu efect de seră și care au nevoie să își diversifice economia locală.

Citeşte mai departe ...

Cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare

Boala cardiovasculară este un termen general care înglobează o serie de afecțiuni ce interesează vasele de sânge și inimă. Patologiile cardiovasculare reprezintă prima cauză de deces la nivel mondial fiind responsabile de 32% dintre decesele globale. Din fericire, majoritatea bolilor cardiovasculare pot fi prevenite prin gestionarea factorilor de risc.
Principalele boli cardiovascular:
Boala coronariană. Boala coronariană apare atunci când procesul aterosclerotic afectează arterele coronare, vasele de sânge care irigă inima. Prin scăderea fluxului care ajunge la inimă, mușchiul cardiac primește o cantitate mai mică de oxigen, ceea ce conduce la creșterea efortului depus de acesta pentru a pompa sângele în organism.
Afectarea coronariană poate conduce la:
Angină−resimțită ca o durere la nivelului toracelui ce poate apărea la efort sau în repaus în funcție de gradul de afectare a vaselor;
Infarct miocardic−este cauzat de blocarea completa și bruscă a unei artere coronare;
Insuficiența cardiacă−afectiune ce constă în imposibilitatea inimii de a pompa eficient sânge în organism.
În funcție de gradul de afectare a vasului de sânge, se poate recurge la modificarea stilului de viață, administrarea de medicamente; în unele cazuri poate fi necesară intervenția chirurgicală minim invazivă (de exemplu, angioplastie coronariana la Monza Ares in Cluj).
Accidentul vascular cerebral. Atunci când procesul aterosclerotic se localizează la nivelul vaselor de sânge responsabile de irigarea creierului, este favorizată apariția unui accident vascular cerebral. Acesta poate afecta semnificativ creierul sau chiar poate conduce la deces. Asemenea infarctului miocardic, accidentul vascular cerebral reprezintă o urgență și se tratează prin administrarea unor medicamente menite să dizolve cheagul de sânge ce a condus la blocarea vasului.
Boala arterială periferică. Boala arterială periferică apare atunci când plăcile de aterom se formează la nivelul arterelor care irigă membrele. Cel mai frecvent sunt afectate vasele de sânge de la nivelul membrelor inferioare, iar principalele manifestări sunt reprezentate de:
durere si crampe înrăutățite în timpul mersului;
căderea părului;
senzație de amorțire a picioarelor;
apariția unor leziuni persistente (ulcere).

În concluzie, bolile cardiovasculare reprezintă o povară imensă la nivel global și sunt responsabile de creșterea ratelor de morbiditate și mortalitate. Adoptarea unei diete echilibrate, combaterea sedentarismului și efectuarea controlului medical de rutină pot servi la prevenirea și gestionarea eficientă a bolilor cardiovasculare.

Citeşte mai departe ...

Liberty Galați, investiție de 6,3 milioane de euro într-o linie modernă de acoperire a produselor tubulare

Combinatul siderurgic Liberty Galați anunță că investește 31 de milioane de lei (6,3 milioane de euro) într-o linie ultramodernă ce va fi utilizată în acoperirea țevilor produse la unitatea specializată Liberty Tubular Products Galați.

Primele dintre cele 80 de camioane cu părți componente ale liniei de acoperire au ajuns deja din Olanda, iar în luna septembrie se va finaliza aducerea echipamentului. Lucrările de instalare a noii linii sunt preconizate să aibă loc în anul 2022. Proiectul include și înființarea unui laborator de testare, anunță compania.

Linia de acoperire va presupune un grad ridicat de automatizare, fiind operată de o echipă de 25 de angajați și va fi prietenoasă cu mediul înconjurător.

Capacitatea anuală a liniei va fi de circa 110.000 de tone sau aproape 500.000 de metri de țeavă și va asigura spălarea, uscarea, sablarea, inspectarea și acoperirea în straturi succesive de rășină epoxidică, polietilenă și polipropilenă, precum și - la cerere - spumă de polipropilenă. Pe lângă aceste acoperiri pe suprafața exterioară a țevilor, Linia de Acoperire poate realiza o aplicare și la interior, cu rășină epoxidică.

Tratate în acest fel, țevile pot fi folosite la magistrale de transport pentru petrol, gaze naturale, apă sau alte fluide.

Aida Nechifor, directorul general al Liberty Galaţi a spus: “Piața cere din ce în ce mai multe țevi acoperite, folosite la transportul fluidelor energetice. Cu această nouă Linie de Acoperire, Liberty Tubular Products Galați va fi singurul producător din această zonă cu capacitatea de a realiza acest tip de produse tubulare de înaltă calitate. Dar marele avantaj comercial este că la Galați se va produce atât materia primă pentru fabricarea acestor țevi, cât și procesarea acestora în stadiul final pentru clienții de pe teritoriul României, din Balcani și din alte zone din Europa”.

Citeşte mai departe ...

Medalii gălăţene de argint şi bronz la Naţionalele de haltere pentru juniori 2

  • Publicat în Sport

Sala sporturilor din Arad a găzduit weekendul trecut Campionatul Naţional de haltere pentru juniori 2 Under 17. În ciuda perioadei complicate prin care trecem cu toţii, situaţie ce a făcut ca mulţi dintre sportivii gălăţeni talentaţi, speranţe olimpice şi mondiale să se reprofileze, Galaţiul a reuşit să rămână în topul naţional la această categorie de vârstă. Zestrea gălăţeană a fost nouă medalii: şase în vitrina CSM Dunărea şi trei pentru CSS. Halterofilii dunăreni antrenaţi de Mihai Nicolae şi Marin Otinceanu care au urcat pe podium sunt: Liviu Marian Afloarei, a cucerit trei medalii de argint la categoria 81 kg şi „Micuţul” Kamer Kaan Andreas, trei medalii de bronz la categoria +102 kg. La aceeaşi categorie, un alt gălăţean, Marian Denis Banu, legitimat la CSŞ, antrenor Mariana Bălan, a obţinut trei medalii de argint.

Citeşte mai departe ...

8 septembrie - Ziua internaţională pentru alfabetizare

Ziua internaţională pentru alfabetizare este sărbătorită la data de 8 septembrie, reprezentând o oportunitate de evidenţiere atât a progresului obţinut în rata de alfabetizare la nivel mondial, cât şi a provocărilor cu care se confruntă încă acest sector. Ziua internaţionala pentru alfabetizare a fost iniţiata cu ocazia Conferinţei mondiale a miniştrilor educaţiei privind eradicarea analfabetismului, desfăşurată la Teheran, în perioada 8-19 septembrie 1965. În acest sens, a fost propusă data de 8 septembrie, aceasta fiind ziua inaugurală a Conferinţei. Ziua a fost proclamată însă un an mai târziu, mai exact la 26 octombrie 1966, în cadrul celei de-a XIV-a sesiuni a Conferintei Generale UNESCO. Din 1967, celebrarea Zilei internaţionale pentru alfabetizare a avut loc anual în întreaga lume pentru a reaminti publicului importanţa alfabetizării ca un aspect legat de demnitate şi drepturile omului. În ciuda progreselor înregistrate, provocările legate de alfabetizare persistă, în prezent cel puţin 773 milioane de adulţi în întreaga lume fiind lipsiţi de abilităţi de alfabetizare de bază, mai menţionează site-ul https://en.unesco.org/.

Citeşte mai departe ...

Tragedie. Un tânăr de 17 ani din județul Galați s-a aruncat în fața unui tren

  Un tânăr de 17 ani a murit, după ce a fost lovit de trenul Regio 7575, care circula de la Mărăşeşti către Galaţi. Din primele date, acesta s-ar fi  aruncat în faţa trenului. 

Tragedia s-a produs între localităţile gălăţene Lieşti şi Buceşti. Un adolescent de 17 ani ar fi sărit în faţa trenului care circula de la Mărăşeşti la Galaţi. 

La locul accidentului, au ajuns mai multe echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, însă victima era decedată. 

 

Citeşte mai departe ...

Premieră la Spitalul Județean Galați. Unitatea va avea secție modernă de chirurgie intervențională

Premieră la Spitalul Județean Galați. La primul etaj al Ambulatoriului de Specialitate, muncitorii amenajează o secție pentru cardiologia intervențională. Anunțul a fost făcut de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua secție va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, dotate cu tot mobilierul necesar, spațiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi și stimulatoare cardiace, cabinete medicale și oficiu alimentar.

„Secţia va fi dotată cu peste 160 de echipamente medicale, astfel încât medicii să poată realiza procedurile de cardiologie intervențională, proceduri care în acest moment se desfășoară într-un spațiu al secției de Radiologie”, a declarat Costel Fotea.

Fondurile pentru realizarea lucrărilor și pentru achiziționarea dotărilor sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri