Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Decembrie 2023 - Regional Press

Restricții de trafic în Noaptea de Revelion

Pentru buna desfășurare a evenimentelor de Revelion, b-dul Siderurgiștilor, pe tronsonul cuprins între str. Gheorghe Asachi și Inelul de Rocadă, va fi închis pe ambele sensuri de mers în intervalul 31 decembrie, ora 22.00 - 1 ianuarie, ora 2.30.
 
Rute alternative recomandate:
1. B-dul Siderurgiștilor - str. Anghel Saligny – str. Prelungirea Brăilei – Inelul de Rocadă;
2. Str. Brăilei - str. Constructorilor - str. Gh. Doja - str. Nae Leonard;
3. B-dul Marea Unire - str. Saturn - str. Brăilei;
4. Str. Neajlov - str. Gheorghe Asachi – Str. Prelungirea Brăilei – Inelul de Rocadă.
 
Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsonul de stradă închis circulației autovehiculelor.
Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Din martie, se ridică graniţele aeriene şi maritime şi vom putea emite vize Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a salutat Decizia Consiliului UE privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria.

Am promis, am făcut! Acum este oficial: din martie, se ridică graniţele aeriene şi maritime şi vom putea emite vize Schengen. După 13 ani de eşecuri şi umilinţe, acest Guvern a pornit un proces care de astăzi este ireversibil. Anul viitor vom continua eforturile pentru a închide definitiv acest proces”, a scris, sâmbătă seară, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Ministerul de Interne a anunțat sâmbătă, 30 decembrie, că a fost adoptată Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria.

”În conformitate cu Decizia Consiliului UE, acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene şi navale ale României începând cu luna martie 2024”, anunţă, sâmbătă seară, Ministerul de Interne, într-un comunicat de presă.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Președintele CJ Galați, Costel Fotea: 2024 să fie plin de reușite, împliniri și să ne aducă mai aproape de ceea ce ne dorim cu toții!

„Dragi gălățeni, cu speranța că fiecare zi ne va aduce bucurii și cu dorința de a face din fiecare moment o ocazie de a iubit și a fi iubiți, vă doresc tuturor un An Nou plin de fericire, sănătate și prosperitate.

Să oferim o mână de ajutor acolo unde este nevoie, să ne îndreptăm spre visurile noastre cu încredere și hotărâre; și să fim sursă de inspirație pentru ceilalți.

2024 să fie plin de reușite, împliniri și să ne aducă mai aproape de ceea ce ne dorim cu toții.

La mulți ani, tuturor și un An Nou fericit!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați. 

Citeşte mai departe ...

Serviciu de permanență la Apă Canal, până pe 2 ianuarie

  • Publicat în Social

Apă Canal SA Galați informează că, începând din 30 decembrie și până pe 2 ianuarie 2024, la nivelul societății este instituit serviciul de permanență, în scopul intervenției prompte pentru asigurarea continuității serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în toată aria de operare din județul Galați.

Sesizările și solicitările clienților pentru orice problemă care ține de alimentarea cu apă sau de serviciul de canalizare vor fi preluate de către dispeceratul Apă Canal SA, la numărul de telefon 0236.463294 (program de lucru non-stop).

Citeşte mai departe ...

A 11-a înfrângere sezonală pentru baschetbaliştii de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Ultimul eveniment sportiv din 2023 a fost partida dintre CSM Galaţi şi CSM Corona Braşov din cea de-a 15-a etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin Getica 95 găzduită de sala sporturilor Dunărea. Circa 300 de spectatori au fost prezenţi în tribună, au sperat la o evoluţie bună a favoriţilor dar au plecat dezamăgiţi acasă. Formaţia gălăţeană condusă de Florin Nini şi Cătălin Ştefănescu nu a reuşit nici de această dată să depăşească pasa proastă şi a pierdut usturător la 37 de puncte diferenţă. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Corona Braşov 75-112 (21-26, 24-29, 18-25, 12-32). Lotul aliniat de echipa gălăţeană: Johnson 7 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepţie, Calenic (15 p, 4, 1, 1), Ciotlăuş (12 p, 13, 1, 2), Coleman (15 p, 1, 3, 2), Razdevsek (5 p, 1, 3), Ruffin (13 p, 1, 0, 0), Patashuri 4 p, Buboiu (4 p, 1, 0, 0), Păduraru (0 p, 0, 1, 0), Rebeja, Gherman, Swopshire. Cu o singură victorie în campionat, echipa gălăţeană ocupă locul 8 în grupa A. CSM Galaţi va trebui să-şi lingă rănile din mers în perspectiva play-out-ului pentru că va începe anul 2024 cu patru meciuri în primele două săptămâni: U BT Cluj Napoca -6 ianuarie, Laguna Bucureşti -11 ianuarie, ambele în deplasare, Rapid Bucureşti -13 ianuarie, CSO Voluntari -20 ianuarie, ultimele două pe teren propriu.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Să fie 2024 anul încrederii în noi, că împreună suntem o forță ce poate îndeplini orice își propune !

Dragi gălățeni,

Doresc pentru noi toți ca Noul An 2024 să fie o punte spre mai bine, să aducă în continuare stabilitate și prosperitate in viețile noastre!

Să fie un an bogat în aspirații și realizări, un an al deciziilor înțelepte, al rezultatelor bune pe toate planurile !
Mai avem destule de făcut, dar am demonstrat că împreună putem realiza lucruri bune și utile și este șansa noastră, a tuturor să le continuăm!
Să fie 2024 anul încrederii în noi, că împreună suntem o forță ce poate îndeplini orice își propune !

La mulți ani nouă, tuturor gălățenilor !

Citeşte mai departe ...

Peste 30 de jandarmi vor fi la datorie în noaptea dintre ani la spectacolele organizate în municipiul Galați

Având în vederea organizarea de evenimente în spațiul public în noaptea dintre ani, Jandarmeria va realiza un dispozitiv de ordine și siguranță publică dinamic și flexibil, adaptat tuturor manifestărilor publice organizate în stradă, în municipiul Galați.

Peste 30 de jandarmi gălățeni vor asigura ordinea și siguranța publică în cele trei locații de distracție din Galați, de unde vor fi lansate focuri de artificii, respectiv în Grădina Publică, la Shopping City Galați și în Parcul Cloșca. De asemenea, vom asigura ordinea publică în zona Inelului de Rocadă, la „Casa Roșie”, locație unde va avea loc un show de muzică și lumini.

Informăm gălățenii că pentru buna desfășurare a spectacolului, traficul rutier va fi închis pe bulevardul Siderurgiștilor, pe ambele sensuri de circulație, între străzile Gheorghe Asachi și Inelul de Rocadă, începând cu ora 22:00. Totodată, ieșirea și intrarea din/în bulevardul Siderurgiștilor va fi închisă riveranilor blocurilor D1, D2, D3, D4 și I1, spre/dinspre cele două alei care mărginesc blocul D2.

Cu privire la folosirea articolelor pirotehnice, atragem atenția că legislația în materie permite folosirea următoarelor tipuri de articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, precum: focuri bengale, chibrituri bengale, bețișoare bengale, pocnitori de Crăciun, jerbe, granule scânteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, pocnitori cu confeti. Acestea vor fi folosite doar de către persoanele adulte, conform instrucțiunilor producătorului, și nu vor fi lăsate la îndemâna copiilor.

Facem precizarea că deținerea de către persoane fizice sau persoane juridice neautorizate de articole pirotehnice din categoria F2, F3, F4, T1, T2, și P2, așa cum sunt ele definite de către H.G. 1102/2014, constituie infracțiune, conform prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materialelor explozive.

Având în vedere luarea unor măsuri de restricționare a accesului în zona unde vor fi instalate focurile de artificii, cât și în zona de desfășurare a spectacolului de Revelion, rugăm cetățenii să manifeste înțelegere, să adopte un comportament civilizat și să respecte indicațiile jandarmilor.

Facem apel către toți cei care vor participa la toate manifestările publice să se delimiteze de orice formă de violență, situație conflictuală sau de persoane care provoacă violențe și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere, dacă observă orice încălcare a legii.

Jandarmii gălățeni vă urează un An Nou fericit!

Citeşte mai departe ...

Oţelul reia antrenamentele pe 2 ianuarie

  • Publicat în Sport

 Finalul de an a fost tensionat la Oţelul după înfrângerea surprinzătoare de pe teren propriu cu lanterna FC Botoşani, scor final: 0-2 în cea de-a 21-a etapă din Superligă. Apele s-au mai liniştit după ce managerul tehnic Dorinel Munteanu s-a răzgândit şi a decis să-şi continue activitatea alături de gruparea oţelară. Jucătorii roş-alb-albaştrii au primit câteva zile de vacanţă pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familiile. Dorinel va suna însă adunarea foarte repede, primul antrenament din 2024 fiind programat pentru 2 ianuarie după care se va pleca în cantonamentul montan tradiţional, cel mai probabil la Vatra Dornei. Superliga se va relua pe 19 ianuarie 2024. Oţelarii vor disputa primul joc oficial din nou an pe 22 ianuarie în deplasare cu FC Voluntari. După 21 etape, Oţelul se poziţionează pe locul 11 cu 26 de puncte. De-asemeni, formaţia condusă de Dorinel Munteanu este calificată în sferturile de finală ale Cupei României Betano.

Citeşte mai departe ...

Datinile și obiceiurile Sărbătorilor de iarnă, aduse la Consiliul Județean de colindătorii din Fârțănești

Datinile și obiceiurile Sărbătorilor de iarnă au fost aduse la Consiliul Județean de colindătorii din Fârțănești. 

„Este o mare încântare să vezi că obiceiurile și tradițiile de iarnă sunt păstrate și sărbătorite cu atâta entuziasm.

Alături de colegii mei din Consiliul Județean, am trăit astăzi o mare bucurie, ascultând colindele și urările aduse în dar de către piticii de la grădinița din Viile, elevii de la școala nr.1 din Fârțănești și de minunatul grup de femei “Tinerețe fără bătrânețe”.

Au adus urări de sănătate și prosperitate pentru întreaga comunitate a județului nostru”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Incendiu într-un depozit de covoare din orașul Galați

Un incendiu a izbucnit vineri, 29 decembrie 2023, într-un depozit de covoare din orașul Galați. Pompierii anunță că nu sunt victime și intervin pentru stingerea focului.

Incendiul a fost anunțat vineri, 29 decembrie, după prânz, prin serviciul unic de urgență 112.

 Este vorba despre o zonă în care se află numeroase depozite cu diferite produse. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere, autoscara, echipa de descarcerare și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost localizat, iar pompierii încearcă să stingă focul. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri