Menu
RSS
Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Grădina Botanică și parcul zoo de la Gârboavele, deschise de 1 mai și de Paște

Grădina Botanică și parcul zoo de l…

Grădina Botanică din cadr...

Limba și literatura română ”specialitatea îndrăgită” a liceenilor gălățeni

Limba și literatura română ”special…

Lotul județului Galați la...

Prev Next

Vineri, 30 Iulie 2021 - Regional Press

Oţelul a pierdut şi cel de-al doilea amical de la Vatra Dornei

  • Publicat în Sport

 Roş-alb-albştrii lui Dorinel Munteanu au încheiat cantonamentul de la Vatra Dornei cu un amical cu Foresta Suceava. Oţelarii au fost obosiţi după un stagiu de pregătire centralizată în care accentul a fost pus pe latura fizică a pregătirii şi au fost învinşi, scor final: 0-2 după 0-1 la pauză. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început cu formula: Ursu - Farcaş, Mereuţă, Sevastian, Nedelea - Neagu, Jardan, Dobre - Demian, Cîrcimar, Nica. Au mai intrat: Uţiu - Rus, Niculae, Vaştag, Cireş, Badea, Angheluţă, Cîrjan. Delegaţia oţelară va reveni sâmbătă acasă şi-şi va continua antrenamentele şi jocurile de pregătire săptămâna viitoare. Primul joc oficial va avea loc pe 11 august în faza a doua a Cupei României.

Citeşte mai departe ...

Traseele 22 și 27 ale Transurb Galați, desființate

  • Publicat în Social

Municipalitatea gălățeană informează că, începând cu 1 august 2021, se va trece la programul de transport de vară, având în vedere că fluxul de călători a scăzut considerabil în perioada concediilor și a vacanței școlare.

Nu e singura modificare. În urma evaluării fluxurilor de călători pe fiecare traseu, precum și a procentului de suprapunere cu alte trasee, s-a decis desființarea a două trasee, 22 și 27.

Concomitent, vor fi suplimentate cu un autobuz traseul 10 și cu două autobuze traseul 11.

Citeşte mai departe ...

”A fi medic reprezintă CEA MAI FRUMOASĂ MESERIE DIN LUME”

Un parlamentar gălățean felicită pe toți viitorii studenți care au ales Facultatea de Medicină din Galați.

”Dragii mei boboci medicinişti, BUN VENIT ACASĂ!” și-a început mesajul, dr. Aurel Nechita, membru al Camerei Deputaților din partea PSD, cel care este și inițiatorul apariției Facultății de Medicină din Galați, alături și de alți medici și colegi politicieni gălățeni.

”Sunt încântat! Am transmis, acum mai puţin de o lună, că vă aştept la Facultatea de Medicină pe voi, toţi cei care poartă în suflet chemarea de a salva vieţi. Răspunsul vostru, dragii mei, a fost pe măsura aşteptărilor. Mai exact, avem azi, la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, 450 de admişi dintr-un total de 820 de candidaţi. Este cel mai mare număr de doritori de până acum, în creştere faţă de 2020 cu 100 de persoane. Evident, pandemia a dovedit - dacă mai era nevoie! - că a avea  un număr mare de medici reprezintă o prioritate a oricărei naţiuni de pe glob. Nu este de neglijat nici argumentul conform căruia absolvirea Facultăţii de Medicină asigură locul de muncă. Iar acestea sunt doar raţiuni pragmatice. Dragi copii, vă cunosc aşa cum îi cunosc pe colegii voştri din anii mai mari. Vă cunosc aşa cum mă cunosc pe mine, atunci când am intrat la Medicină. Fiecare a trăit starea aceea de extaz, de bucurie ameţitoare, de răsplată binemeritată a unei munci uriaşe, de dinaintea unei bătălii extreme: examenul de admitere. Aţi muncit IMENS şi lucrul acesta este cu atât mai evident cu cât vedem că mediile de admitere sunt mari. Cinste vouă!

Ştiu că purtaţi în voi idealuri nobile. Ştiu şi că lupta este abia la început. Dacă merită? Vă spun doar atât (deşi mă repet când fac această afirmaţie): dacă ar fi să o iau de la început, tot Facultatea de Medicină aş alege. Pentru că a fi medic reprezintă CEA MAI FRUMOASĂ MESERIE DIN LUME. Reprezintă posibilitatea de a-i fi alături omului aflat în suferinţă. Reprezintă starea de sublim la salvarea vieţii unui copil. Reprezintă momentul profund al acceptării limitelor noastre, ca oameni. Redescoperim lumea, o reînvăţăm, o reaşezăm în universul ei aşa cum nici nu am fi crezut cu putinţă. În toamnă vi se vor alătura, vouă, celor 450 de boboci, şi ceilalţi admişi ai Facultăţii de Medicină - mă refer la noua secţie cu predare în limba engleză, precum şi la studenţii cu predare în limba română de la Enna, Italia. Adică un total de aproape 600 de noi medicinişti.

Dragii mei studenţi-boboci, vă aştept din toamnă la Facultatea de Medicină!

Să înceapă VISUL!” a transmis public dr. Aurel Nechita, noii generații de tineri studenți mediciniști din Galați

Citeşte mai departe ...

La V.A. Urechia, remember Marilyn Monroe

O carte pe zi: "Eu şi Marilyn" de Ji-min Lee, publicată la Humanitas Fiction în 2020. "O carte răvăşitoare, care oferă o imagine în profunzime a unui război aproape uitat. O istorie pe alocuri sumbră a unei supravieţuiri, cu pete întunecate, cu imagini fruste, şocante, ce-ţi persistă în minte" - Daily Mail. Ficţiune istorică şi poveste de dragoste cu elemente de roman de spionaj, "Eu şi Marilyn" surprinde tragedia Razboiului Coreean, numit "războiul uitat". În februarie 1954, la şase luni după armistiţiu, Marilyn Monroe este invitată să ţină câteva concerte la Seul în faţa trupelor americane. Fapt real, în jurul căruia Ji-min Lee construieşte un roman despre traumele provocate de război, despre supravieţuire, suferinţă şi neaşteptata alinare. Apariţie meteorică, senzuală şi neverosimilă în rochia ei de mătase, cu umerii goi, Marilyn cântă despre iubire şi seducţie, vrăjindu-i pe soldaţi şi pe localnici deopotrivă. Dintre toţi, numai Alice J. Kim, o tânără care, lucrând ca dactilografă pentru armata americană, ajunge să-i fie translatoare, îi intuieşte fragilitatea. Cu părul albit prematur, o nălucă într-un oraş-fantomă, aceasta face parte dintr-o generaţie de sacrificiu, chinuită de deciziile pe care le-a luat, de amintirea celor pe care i-a lăsat în urmă, de ororile cărora le-a fost martoră. Alice recunoaşte în Marilyn un spirit înrudit şi se regăseşte în onestitatea ei abia disimulată, care o face atât de uşor de rănit. Drumurile tinerei căreia războiul i-a luat până şi numele adevărat şi ale divei hollywoodiene se intersectează, se separă, iar fiecare iese schimbată din scurta lor întâlnire.

Citeşte mai departe ...

PSD atacă în instanță HG privind măsurile anti-COVID valabile de la 1 august

PSD a anunţat că va ataca în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind măsurile aplicabile de la 1 august pentru combaterea pandemiei de COVID-19. 

"PSD va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern privind măsurile aplicabile de la 1 august pentru combaterea pandemiei, printre care și limitarea la maxim 500 de persoane a numărului de participanți la adunările publice sau la mitinguri. Această îngrădire a libertății întrunirilor, garantată de Constituția României, este disproporționată în raport cu riscul pandemic, având în vedere că, în aceeași hotărâre, pentru alte evenimente similare, se permite un număr considerabil mai mare de participanți, cum ar fi, de exemplu, concertele în aer liber la care pot fi prezenți până la 75.000 de persoane", arată PSD într-un comunicat de presă.

Actul normativ încalcă articolul 53, alineatul 2 din Constituţie, care prevede că restrângerea drepturilor şi libertăţilor fundamentale trebuie "să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o".

"Este evident că prim-ministrul Cîţu invocă în mod fals pandemia pentru a înăbuşi exprimarea liberă a nemulţumirilor populare cu privire la guvernarea dezastruoasă pe care o administrează. Dacă într-adevăr această limitare ar fi avut la bază considerente medicale şi epidemiologice, atunci numărul de persoane care pot participa la evenimente în spaţiul liber ar fi trebuit să fie identic, indiferent de natura acestora. Restricţiile impuse în privinţa întrunirilor publice sunt cu atât mai abuzive în contextul în care constatăm că, în calitate de candidat pentru şefia PNL, Cîţu permite mai mulţi participanţi care să-l ovaţioneze la întâlnirile de partid, comparativ cu mitingurile de protest împotriva sa, în calitate de prim-ministru", se mai precizează în comunicatul PSD.

Guvernul a aprobat miercuri măsurile de relaxare care vor fi aplicate de la 1 august, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Citeşte mai departe ...

Două trasee de autobuz pentru Plaja Dunărea

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu 31 iulie 2021, gălățenii vor avea la dispoziție două trasee speciale de autobuz pentru Plaja Dunărea. Autobuzele vor circula de la ora 8.30 până la ora 18.42, traseul 32 având o frecvență de 18 minute, iar traseul 33 o frecvență de 12 minute.

Itinerarul celor două trasee va fi astfel:

Traseul 32
Tur: Micro 19 – capăt troleu, str. Oțelarilor, str. Brăilei, str. Cloșca, str. Plaja Dunărea (cu stațiile Micro 19 – capăt troleu, Neacșu, Spitalul Județean, Privilege, Cloșca, Plaja Dunărea);

Retur: Plaja Dunărea, str. Cloșca, str. Brăilei, str. Oțelarilor, Micro 19 – capăt troleu (cu stațiile Plaja Dunărea, Cloșca, Privilege, Farmacia Hygeea, Service vechi, Micro 19 – capăt troleu).

Traseul 33
Tur: Țiglina II, str. Brăilei, str. Saturn, str. Cloșca, Plaja Dunărea (cu stațiile Țiglina II, Țiglina I, Piața Țiglina I, Gamacris, Plaja Dunărea);

Retur: Plaja Dunărea, str. Cloșca, str. Saturn, str. Brăilei, Țiglina II (cu stațiile Plaja Dunărea, Gamacris, Piața Țiglina I, Țiglina II).

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri