Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Joi, 22 Iulie 2021 - Regional Press

Lucrările din Piața Energiei și Bulevardul 1 Decembrie 1918 schimbă circulația rutieră

  • Publicat în Social

Începând din 23 iulie și până pe 28 august, pentru realizarea unor lucrări la calea de rulare a tramvaiului, în Piața Energiei și pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, se impun o serie de reglementări privind circulația autovehiculelor, informează Primăria municipiului Galați. Vor exista, de asemenea, unele modificări și în ceea ce privește transportul public în comun.

Astfel, traversarea Pieței Energiei pe axa vest – est se va realiza doar pe direcția de mers către est. Practic, autovehiculele care circulă dinspre Drumul de Centură către I.F.R., vor avea interzis efectuarea virajului la stânga, adică pe bld. 1 Decembrie 1918, sau la dreapta, adică pe bld. Siderurgiștilor.

Autovehiculele care circulă pe str. Basarabiei, pe direcția de mers către Drumul de Centură, la intrarea în Piața Energiei vor avea montat indicatorul ”Înainte sau la dreapta”.

Se redeschide circulației autovehiculelor bld. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Tecuci și Piața Energiei, pe ambele direcții de mers.

Municipalitatea precizează că autovehiculele care circulă pe bld. 1 Decembrie 1918, înainte de intrarea în Piața Energiei, vor avea montat indicatorul ”La dreapta sau la stânga”.

Se redeschide circulației interesecția dintre bld. 1 Decembrie 1918 și str. Aurel Vlaicu.

Bld. 1 Decembrie 1918, tronsonul cuprins între str. Tecuci și str.  Aurel Vlaicu, va fi închis circulației autovehiculelor. Pe bld. Siderurgiștilor, tronsonul cuprins între str. Ing. Anghel Saligny și str. Basarabiei, pe direcția de mers către Piața Energiei, înainte de intersecția cu str. Dr. Răutu, va fi montat indicatorul rutier ”Drum fără ieșire”.

Municipalitatea informează că, în același interval de timp, va fi necesară și devierea traseelor de autobuz 39, 11,17, 18, 22 și 28 pe itinerariul str. Siderurgiștilor - str. Anghel Saligny - str. Basarabiei - IFR - str. Nae Leonard - str. Alba Iulia - str. Aurel Vlaicu - str. 1 Decembrie 1918 - str. Milcov. Returul se va face în sensul opus, pe aceleași străzi.

Autobuzele care asigură traseul 36 vor circula pe itinerariul  str. 1 Decembrie 1918 - str. A. Vlaicu - str. Alba Iulia - str. Nae Leonard - IFR - str. Basarabiei.  Returul se va face în sensul opus, pe aceleași străzi.

Autobuzele care asigură traseul 24 revin la itinerariul normal pe str. A. Vlaicu - str. Alba Iulia - str. Nae Leonard .

Lucrările sunt necesare pentru realizarea proiectului ”Modernizare linii tramvai și carosabil - străzile Siderurgiștilor și 1 Decembrie 1918”.

Citeşte mai departe ...

O femeie și-a abandonat copilul de cinci ani în stradă pentru că nu a ascultat-o

O femeie de 29 de ani și-a abandonat copilul de cinci ani în stradă pentru că nu a ascultat-o. Minorul a fost găsit de polițiști și a ajuns în grija Protecției Copilului Galați.

Potrivit IPJ Galaţi, în data de 22 iulie 2021, în jurul orei 10:45, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că un minor cu vârsta de aproximativ cinci ani, a fost găsit singur, dezorientat, pe strada Siderurgiştilor, în faţa clădirii cunoscută sub numele de ”Casa Roşie”, din municipiul Galaţi.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, care a constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Copilul a fost preluat de poliţie, iar în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a fost abandonat în zona respectivă chiar de propria mamă.

„Femeia, în vârstă de 29 ani, din Mangalia, judeţul Constanţa, ce domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, s-a deplasat în cursul dimineţii cu un microbuz în municipiul Galaţi împreună cu minorul şi pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat în acea zonă, după ce i-a transmis acestuia că se duce să cumpere covrigi”,  a anunţat IPJ Galaţi.

Femeia a fost identificată în comuna Cudalbi, la aproape 60 de kilometri distanţă, la adresa unde locuieşte fără forme legale. Ea a fost condusă la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru audieri.

„În cauza de faţă, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abandon de familie, cercetările fiind continuate de poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Minorul a fost preluat şi va rămâne momentan în grija Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi”, a transmis IPJ Galaţi.  

Citeşte mai departe ...

Prima victorie pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gălăţeanul Antonio Sefer a debutat sub comanda lui Mirel Rădoi

  • Publicat în Sport

Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 1-0 (1-0) cu Honduras, joi, la Kashima, în Grupa B a turneului olimpic. Tricolorii antrenaţi de Mirel Rădoi nu au făcut un meci foarte bun, chiar au fost dominaţi clar în repriza secundă dar au obţinut o victorie foarte importantă, prin autogolul lui Elvin Oliva (min.45+1). Prima oportunitate a partidei i-a aparţinut fundaşului Paşcanu (min.8), care a reluat imprecis din careu, cu capul, după o lovitură liberă. Portarul Aioani s-a remarcat mai ales la şutul lui Pineda de la 16 metri (min.10). Honduras, semifinalistă la Jocurile din 2016, de la Rio, a fost aproape de deschiderea scorului, după o greşeală a lui Marin (min.39), când Benguche l-a driblat pe Aioani, dar Ghiţă a respins din faţa porţii goale. Finalul primei părţi a aparţinut tricolorilor. Raţiu a pătruns pe partea dreaptă şi a şutat periculos pe lângă poartă (min.42). România a deschis scorul la ultima faze a primei părţi: Ciobanu a executat un corner cu efect la colţul scurt, iar fundaşul Oliva a deviat mingea în propria poartă (min.45+1). Latino-americanii au dominat jocul şi au căutat breşe în apărarea supraaglomerată condusă de Paşcanu şi Ghiţă. Reyes a trimis două şuturi de la circa 20 de metri (min.64, min.66), dar Aioani l-a respins pe primul, iar al doilea a fost blocat de Paşcanu. În min. 67, România a ratat şansa de a tranşa soarta partidei, Perello apărând şutul gălăţeanului Sefer, care a tras primul şut pe poartă al echipei noastre. Tot el a fost periculos în min. 86, dar şutul său din careu nu i-a dat emoţii lui Perello.

Citeşte mai departe ...

Schimbările din sistemul de sănătate valabile de luna aceasta

Contribuția personală la spital privat - statul decontează și la privat banii pe care îi deconta pentru serviciul medical respectiv în spitalul de stat și plătești doar diferența față de tariful de la privat, set de consultații și analize de prevenție gratuite care se adresează românilor cu vârsta de peste 40 de ani și mai multe consultații gratuite la domiciliu pentru bolnavii cronici - sunt marile noutăți aduse de contractul cadru din sănătate, valabile de la 1 iulie.
1. Contribuția personală la spitalul privat. Practic, orice român asigurat se poate folosi de banii pe care statul îi decontează pentru internarea sau operația lui în spitalul de stat pentru a se trata, la alegere, (și) la privat, urmând să plătească doar diferența dintre suma decontată de CNAS și tariful de la privat.
2. Consultații și analize de prevenție gratuite pentru românii cu vârsta peste 40 de ani. Pachetul de consultații și analize de prevenție gratuite pentru românii cu vârsta peste 40 de ani cuprinde trei consultaţii: una de evaluare a factorilor de risc ai pacientului, a doua consultaţie prin care medicul efectuează ceea ce se numeşte intervenţia asupra factorilor de risc şi a treia consultaţie de monitorizare.
3. Consultații lunare gratuite la domiciliu pentru bolnavii cronici. Noul contract-cadru mai prevede că numărul de consultaţii la domiciliu acordate de medicii de familie va creşte la una pe lună în cazul pacienţilor cronici, faţă de patru pe an, câte sunt în prezent. Totodată, pacienţii cu boli cronice pot beneficia de două consultaţii pe lună la medicul de familie pe perioada stării de alertă. De asemenea, pacienţii cu boli cronice pot beneficia în continuare de consultaţii la distanţă acordate de medicii de familie şi de medicii din alte specialităţi din ambulatoriul clinic.
4. Măsură importantă și pentru pacienții post-COVID. Având în vedere efectele pe termen lung constatate la pacienţii infectaţi care au trecut prin boala COVID-19, în special la nivel pulmonar şi cardiac, medicii specialişti cardiologi şi pneumologi vor putea recomanda acestor pacienţi servicii conexe actului medical furnizate de fizioterapeuţi, precum şi de psihologi în specialitatea psihologie clinică-consiliere psihologică şi psihoterapie

Citeşte mai departe ...

O scriitoare din Somalia îşi pune viaţa pe hârtie

Ayaan Hirsi Ali s-a născut în 1969, în Somalia şi este o activistă şi gânditoare feministă, care trăieşte în prezent în Statele Unite ale Americii. În anul 2005, “Times” o situa pe Ayaan pe lista celor 100 cele mai influente persoane din lume. „Necredincioasa” este un roman autobiografic tulburător, care vorbeşte despre abuzurile la care sunt supuse femeile musulmane. “Aceasta este povestea vieţii mele. Este o relatare subiectivă a experienţelor mele, pe atât de exact pe cât le pot reda. Este povestea a ceea ce am experimentat, a ceea ce am văzut şi motivul pentru care cred în felul în care o fac. Vreau să clarific câteva lucruri, să îndrept anumite informaţii şi să le vorbesc oamenilor despre un alt fel de lume şi despre cum este ea cu adevărat”. Fiică a unui om de ştiinţă şi politician somalez, care condamna practicile barbare asupra femeilor din lumea musulmană, Ayaan va fi crescută după legile tradiţionale, odată cu arestarea tatălui său, care s-a produs la scurt timp după naşterea fetei. Adaptându-se la stilul de viaţă european, nu fără dificultăţi, îşi completează studiile şi ajunge chiar în Parlamentul olandez, unde militează permanent pentru drepturile femeilor musulmane, nu doar ale celor rămase în ţările lor, ci şi ale celor din taberele de refugiaţi care sunt supuse în continuare aceluiaşi tratament din partea bărbaţilor din familie.

Citeşte mai departe ...

Principalele străzi ale orașului Galați vor avea iluminat cu surse Led

Primăria municipiului Galați informează că aparate de iluminat stradal echipate cu surse LED, care vor reduce consumul de energie cu 70%, vor fi montate pe artere principale ale orașului, după ce a fost semnat un contract de finanțare în acest scop cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Este vorba despre Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și Bulevardul G. Coșbuc), Strada Navelor și Bulevardul Oțelarilor (între str. Brăilei și Bulevardul Galați) unde se vor monta 524 de aparate tip LED.

Prin implementarea proiectului se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minim 70%, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente (CO 2), alegerea de produse care utilizează mai puține materii prime, respectiv produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate.

Principalele categorii de lucrări de intervenție vor viza achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat.

Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuția de la bugetul local.  

Contractul de achiziție pentru realizarea acestui obiectiv va fi lansat în licitație publică în perioada următoare.

Proiectul „Modernizare sistem iluminat public pe Bulevardul Marea Unire, Strada Brăilei între inelul de rocadă (inclusiv inelul de rocadă) și Bulevardul George Coșbuc, Strada Navelor și Bulevardul Oțelarilor între strada Brăilei și Bulevardul Galați” este finanțat prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.

Citeşte mai departe ...

PSD, atac dur la adresa Guvernului: "Crimă cu premeditare! Așa se numește lăsarea bolnavilor fără tratamente"

Partidul Social Democrat a lansat acuzații grave la adresa Guvernului Cîțu, pe care îl acuză de „crimă cu premeditare” pentru că de un an de zile a ţinut bolnavii în afara spitalelor, lipsindu-i de tratamentele esențiale.

„Crimă cu premeditare! Așa se numește lăsarea bolnavilor fără tratamente de către un guvern interesat doar de bunăstarea clientelei politice și de luptele interne pentru puterea din propriile partide. Timp de un an de zile, guvernarea liberală a ținut bolnavii în afara spitalelor, lipsindu-i de tratamentele esențiale. Acum, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR atentează la viața bolnavilor cronici lăsându-i fără medicamente vitale.Peste 1000 pacienți nu au Vesanoid pentru leucemie. Lipsesc multe alte produse pentru diverse patologii. Pe lista medicamentelor compensate 100% sunt înscrise doar aproximativ 150 de denumiri comune internaționale, pentru restul pacientul trebuind să plătească diferența", scrie PSD, pe Facebook.

 

 

 
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați construiește cel mai performant sistem de management al deșeurilor din România

Lucrări avansate la cel mai performant sistem de management al deșeurilor din România. Se lucrează la staţia de sortare a depozitului de deşeuri menajere de la Valea Mărului, platforma fiind aproape finalizată, astfel că în următoarele zile va demara şi montarea structurii metalice. Anunțul a fost făcut de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„De asemenea, cea mai modernă staţie din România pentru tratarea levigatului, construită în Elveţia de unul dintre cei mai mari producători din domeniu, a fost deja realizată şi se află în drum către ţara noastră, urmând ca săptămâna viitoare să înceapă montarea acesteia.

Mai mult, se lucrează din plin şi la închiderea rampei de deşeuri de la Rateş din municipiul Tecuci, totul conform ultimelor normative europene”, a precizat Costel Fotea, șeful CJ Galați.

Valoarea întregului proiect de management al deșeurilor din județul Galați este de 100 de milioane de euro, fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galaţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri