Menu
RSS
Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Vineri, 25 Iunie 2021 - Regional Press

Olimpicele sunt în careul de aşi

  • Publicat în Sport

La Rm. Vâlcea continuă turneul final al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 4. ACS Lucian Bute Galaţi a reuşit sâmbătă încă două victorii: 27-18 cu CSC Moşniţa Nouă, în grupa A şi 37-13 (15-4, 10-3, 12-6) cu CSS Făgăraş în Grupa Principală. Olimpicele antrenate de Dana Goldic şi Nicoleta Vlad ocupă primul loc în Grupa Principală 1 şi vor juca sâmbătă, de la ora 9.00 cu CSU Ştiinţa Bucureşti dar indiferent de rezultat şi-au asigurat calificarea în careul de aşi. Semifinalele competiţiei sunt programate sâmbătă după-amiază şi cel mai probabil echipa noastră se va duela pentru un bilet în finala mare cu CSM Bucureşti. Lotul de jucătoare : Sofia Bălan, Ioana Popoiu, Beatrice Maxim - Allesia Barbu, Ana Maria Isac, Delia Ghimpu, Mihaela Căuş, Ioana Vrabie, Teodora Dohotariu, sărbătorita zilei care a împlinit 12 ani şi a fost sărbătorită de colege, Laura Mazilu, Maria Palade, Crina Andrei, Ioana Trifan, Ana Dâmbu, Erika Buric, Adnana Ancerencu .

Citeşte mai departe ...

Începe Festivalul Național de Dans pentru Copii ”FEERIA DANSULUI”

Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural Dunărea de Jos prin Școala de Arte organizează a VII – a ediție a Festivalului Național de Dans pentru copii  Feeria Dansului.

Festivalul Național de Dans pentru Copii ”FEERIA DANSULUI”, proiect inițiat de profesorul de balet al Școlii de Arte, doamna Rodica Androne, va avea ca participanți grupuri de dansatori si soliști din diferite zone ale țării: Adjud, Brăila, Oltenița, Slobozia, Giurgiu, Constanța, Prahova, Râmnicu-Sărat.

„Amator, avansat sau profesionist, participant sau simplu spectator - nu există om care să nu se fi bucurat măcar o dată de magia dansului, orice formă ar fi luat aceasta. În 2021, am ales să sărbătorim dansul luni, 28 iunie începând cu orele 11.00 pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini. Au pregătit câte trei programe din diverse genuri coregrafice, regulamentul precizând că pot alege dansul modern, baletul clasic, dansul contemporan și dansuri de societate sau tradiționale. Vă invităm luni la ora 11.00 la Conferința de presă care va avea loc în Foaierul  Teatrului Dramatic ”Fani Tardini” și la festivitatea de acordare a diplomelor și medaliilor tuturor protagoniștilor, la sfârșitul spectacolului”, au anunțat reprezentanții Centrului Cultural Dunărea de Jos. 

 

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Traficul pe strada Domnească se va închide sâmbătă, între 11.20- 11.50

Primăria municipiului Galați informează că traficul pe strada Domnească se va închide sâmbătă, 26 iunie 2021, în intervalul orar 11.20- 11.50, pe segmentul cuprins între str. Basarabiei și str. Dimitrie Bolintineanu, pentru buna desfășurare a manifestărilor dedicate Zilei Drapelului Național.

Astfel, între orele 11.00 și 12.00,  troleibuzele de pe traseele 102 și 104 vor întoarce în centru, iar autobuzele care asigură traseele 18, 19, 105  vor circula pe itinerarul Domnească - str. Gării - str. N. Bălcescu. Autobuzele de pe  traseul 26 vor circula pe itinerarul str. Gării - str. Domnească - str. Basarabiei - str. Traian - Bariera Traian.

Citeşte mai departe ...

Aparate unice în România. Centrul de diagnosticare a cancerului de la Galați este aproape gata

La Spitalul Județean din Galați funcționează unul dintre cele performante programe de radioterapie din țară. Mai mult, Consiliul Județean Galați amenajează un centru modern de diagnosticare a cancerului, dotat cu un echipament medical ultraperformant, care poate depista maladia în faze incipiente.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, la Spitalul Judeţean Galați a fost construit un spaţiu nou, dotat cu unul dintre cele mai moderne echipamente medicale care există în acest moment în România.

„Este vorba despre un PET CT, un aparat medical de ultimă generaţie, cu ajutorul căruia se pot depista în stadii incipiente celulele canceroase. Pe lângă localizarea tumorii, medicul specialist poate determina cât de severă şi de extinsă este tumora, precum şi prezenţa metastazelor”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Spaţiile medicale au fost amenajate, aparatura a fost montată, iar specialiştii de la Bucureşti au finalizat partea de calibrare a PET CT-ului.

În acest moment, se lucrează la realizarea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

Citeşte mai departe ...

Veste bună! Încep tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor, în Galați

Primăria municipiului Galați informează că în perioada 27 iunie – 4 iulie 2021 se va derula o nouă etapă de dezinsecție, prin intermediul Serviciului Public Ecosal.

Astfel, în perioada 27 - 30 iunie, se va interveni la sol pe întreaga rază a municipiului Galați cu insecticide piretroide concentrate împotriva insectelor zburătoare și târâtoare. În perioada 1 – 4 iulie, se va interveni aerian, cu  elicopterul, cu insecticide specifice împotriva insectelor zburătoare și târâtoare și cu larvicid biologic destinat combaterii larvelor.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Galați sunt rugați să-și ia toate măsurile de protecție necesare pentru familiile de albine și viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

 

 

Citeşte mai departe ...

Noile măsuri de relaxare care vor intra în România de la 1 iulie 

Începând cu 1 iulie, în România, începe o nouă etapă de relaxare de restricțiilor. Potrivit noilor prevederi, în spațiile deschise sau închise competițiile sportive se pot desfășura cu spectatori până la 50 la sută din capacitatea spațiului în anumite condiții. Nunțile vor putea fi organizate cu 150 de persoane în exterior și 100 în interior. La concerte vor putea participa 2.500 de persoane.

 De asemenea, va fi prelungit programul cluburilor şi al barurilor până la ora 2 noaptea, iar pensiunile şi hotelurile pot caza la capacitate maximă. În schimb, în cazul cluburilor şi al barurilor se menţine restricţia potrivit căreia pot intra doar persoanele vaccinate.Dacă toate persoanele sunt vaccinate, participarea la eveniment se poate face până la capacitatea maximă a spaţiului.

Lista măsurilor de relaxare aplicate de la 1 iulie 2021:

  • se propune ca activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și doar dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • se propune creșterea numărului de persoane care nu aparțin aceleiași familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 8 persoane la 10 persoane.
  • se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.07.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară. La stabilirea numărului maxim de persoane, nu sunt incluși copiii cu vârsta mai mică de 16 ani.
  • se propune ca organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, să fie permisă cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior și 200 în exterior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare, asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și obligativitatea purtării măștii de protecție. 
  • se propune permiterea organizării de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu respectarea măsurilor de distanțare și cu obligativitatea purtării măștii de protecție.
  • se propune ca activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă începând cu data de 01.07.2021 cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.
Citeşte mai departe ...

Amenzi usturătoare pentru munca la negru în Galați. Ce au descoperit inspectorii ITM

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au desfăşurat, în perioada 09 - 16.06.2021, acţiuni de control la angajatorii care desfăşoară activitate în domeniile construcţii. La final, inspectorii au aplicat amenzi de 60.000 de lei. 

„Obiectivele acţiunilor de control au constat în identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfăşoară activităţi în domeniile mai sus menţionate, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, precum şi identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicaţia REVISAL şi de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială angajatorul îşi are sediul social. Totodată s-a urmărit modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor, respectiv implementarea măsurilor necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătatea lucrătorilor, care îşi desfăşoară activitatea în şantierele temporare sau mobile“, anunță ITM.

Astfel, la nivelul judeţului Galaţi, inspectorii au constatat următoarele:
a. În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 27 controale, inspectorii de muncă constatând că un număr de 2 angajatori au utilizat muncă nedeclarată. Au fost identificate 3 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată fără contract individual de muncă. Au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 61.500 lei (din care 60.000 lei pentru muncă nedeclarată), iar pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 38 de măsuri.
b. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 28 angajatori. Au fost identificate 69 neconformităţi, au fost dispuse 69 de măsuri şi s-au aplicat 69 sancţiuni contravenţionale dintre care 5 amenzi în valoare de 26.000 lei. A fost sistat din funcţionare un echipament de muncă care nu îndeplinea toate cerinţele de securitate (schelă).

„Cele mai frecvente deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost: neorganizarea activităţii de prevenire şi protecţie la nivelul unităţii conform prevederilor legale în vigoare; neîntocmirea planului propriu de securitate prevăzut de H.G. nr.300/2006 privind cerinţele minime pentru şantierele temporare sau mobile ori întocmirea necorespunzătoare a acestuia; nerespectarea documentaţiilor tehnice privind executarea lucrărilor care necesită măsuri speciale; neasigurarea de sprijiniri a malurilor la lucrările de săpături; neîntocmirea evidenţei zonelor cu risc ridicat şi specific; neacordarea echipamentului individual (EIP) de protecţie de către angajator şi neutilizarea de către lucrători a EIP în concordanţă cu riscurile existente la locul de muncă; utilizarea unor echipamente de muncă (ex. schele) care nu îndeplineau toate cerinţele de securitate; neasigurarea semnalizării de securitate şi/sau sănătate la toate locurile de muncă din incinta şantierului; neautorizarea categoriilor de personal care exercită meserii ce trebuie autorizate, conform prevederilor legale în vigoare; instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă; nedelimitarea, neîngrădirea şi nesemnalizarea corespunzătoare a zonelor periculoase din incinta şantierelor astfel încât să fie evitat pericolul de accidentare; nu au fost luate toate măsurile de securitate la exploatarea recipientelor butelii de oxigen; nu au fost luate toate măsurile de securitate în ceea ce priveşte prevenirea accidentelor prin electrocutare la întreţinerea, exploatarea echipamentelor electrice; nu au fost luate măsuri tehnice şi organizatorice corespunzătoare astfel ca accesul persoanelor fără atribuţii în incinta şantierelor temporare să fie strict interzis“, explică reprezentanții ITM.


Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri