Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Joi, 03 Iunie 2021 - Regional Press

Programul Rabla pentru electrocasnice, faza pe televizoare, laptopuri și tablete

  • Publicat în Social

Administrația Fondului de Mediu anunță că mâine, 4 iunie, începe o nouă etapă a programului Rabla pentru electrocasnice.

Începând de vineri, de la ora 10.00, se vor putea genera vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete. Valoarea voucherelor este de 400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică E, de 500 de lei pentru laptopuri și de 300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat este de 30 de milioane de lei. Etapa a doua se va încheia în 17 iunie, la ora 23.59.

Bugetul primei etape a programului Rabla pentru electrocasnice, în valoare de 30 de milioane de lei, a fost epuizat în mai puțin de la 24 de ore de la lansare. Au fost rezervate 75.000 de vouchere în valoare de 400 lei fiecare, pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase și aparate frigorifice.

Citeşte mai departe ...

Control al poliției și fiscului, cu sprijinul trupelor speciale, în piața din Matca

Noi controale au avut loc astăzi la Matca, în cel mai mare bazin legumicol din județul Galați.

Polițiștii din cadrul Serviciului Economic și inspectorii ANAF au descins astăzi, 3 iunie, împreună cu trupele speciale, în piața de gros din Matca. Au fost făcute controale la plata taxelor, s-au verificat contractele de muncă și evidențele fiscale, inclusiv emiterea bonurilor fiscale către cumpărători.

Pe 20 mai, precedentul control al polițiștilor și inspectorilor ANAF s-a soldat cu scandal, inspectorii fiind agresați de comercianți. Patru persoane din rândul acestora au fost puse atunci sub acuzare pentru ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Pentru a preîntâmpina orice alt posibil conflict, la descinderea de astăzi s-a solicitat sprijinul trupelor speciale ale Poliției.

Citeşte mai departe ...

Alcoolul, motiv de scandal în familie. Cum au aplanat conflictele jandarmii

Jandarmii gălățeni au intervenit la două apeluri 112 care reclamau scandaluri în familie. Conflictele au fost aplanate de jandarmi.

În primul caz este vorba despre un incident produs pe fondul consumului excesiv de alcool. Apelantul, un bărbat în vârstă de 65 ani, din Galați, a sunat la 112 să reclame faptul că a fost agresat de către fiu. 4

Operatorul 112 a direcționat la fața locului un echipaj de jandarmerie. Oamenii legii au observat că bărbatul abia putea sta pe picioare, iar când l-au întrebat despre incident acesta a declarat verbal că a fost lovit de către fiul său. Dorind să vorbească cu fiul, jandarmii au constatat că acesta nu se afla la fața locului, așa cum susținea tatăl, ci la serviciu. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 100 lei pentru „alarmarea organelor de menținere a ordinii publice, fără motiv întemeiat.”   

Al doilea caz a avut loc în Tecuci și s-a petrecut tot pe fondul consumului de alcool. O femeie în vârstă de 62 ani a sunat la 112 să reclame faptul că fiul său este băut și face scandal, iar familia nu se poate înțelege cu el.

La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menținere a ordinii publice pe raza municipiului Tecuci. În momentul în care au ajuns jandarmii, bărbatul era agitat și refuza să coopereze cu forțele de ordine.

Mama acestuia a declarat militarilor că fiul său, după ce a consumat mai mult alcool, a început să o amenințe cu acte de violență și să o lovească pe concubina acestuia, o femeie în vârstă de 29 ani. Bărbatul a fost condus la sediul poliției, unde jandarmii i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie.” Cercetările sunt continuate de către poliție. 

Citeşte mai departe ...

Efectele pandemiei asupra copiilor

În perioada pandemiei un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, arată un studiu realizat de Organizația „Salvați Copiii” România. În cazul adolescenților, proporția celor afectați a fost și mai mare, iar consecințele, mai grave.

Imposibilitatea de a face activități în aer liber și de a ieși în afara casei a intensificat comportamentele de tip anxios. În cazul adolescenților, peste jumătate dintre cazurile înregistrate de centrele de consiliere ale „Salvați Copiii” reprezintă cazuri de anxietate. Îngrijorător este faptul că la această grupă de vârstă s-au înregistrat cinci tentative de suicid.

În centrele de consiliere psihologică ale organizației, cele mai frecvente diagnostice în cazul preșcolarilor au fost reprezentate de anxietate și dificultate de readaptare școlară. De asemenea, s-a constatat că diminuarea concentrării la orele online, precum și scăderea abilităților și a interacțiunilor sociale au condus la multiplicare episoadelor de furie și irascibilitate.

Ancheta a vizat datele de cazuistică ale centrelor de consiliere ale Organizației „Salvați Copiii”, având ca grupuri-țintă copiii și părinții beneficiari ai serviciilor de consiliere ale organizației. Cercetarea a fost efectuată în perioada martie 2020-martie 2021.

Citeşte mai departe ...

Săptămâna aceasta a început înscrierea la grădiniţă pentru anul 2021-2022

Orarul înscrierilor este stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Pentru înscriere, părinţii pot comunica unităţii de învăţământ prin poştă electronică, telefonic sau fax datele necesare (date privind solicitantul, copilul şi opţiunile exprimate) pentru a fi introduse în aplicaţia specifică.

Etapa de validare a fişelor şi de completare a dosarelor cu documentele necesare se va desfăşura în momentul anunţării de către unitatea de învăţământ, pe zile şi intervale orare, în ordinea în care cererile au fost introduse în aplicaţie, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară. Aceste date vor fi publicate atât pe site-ul unităţii de învăţământ, cât şi la avizier.Ocuparea locurilor libere după finalizarea etapei de reînscriere se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mică.În situaţia în care, într-o unitate de

învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.Criteriile generale de departajare sunt următoarele: existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă, existenţa unui document medical eliberat de medicul specialist/certificat de orientare şcolară şi profesională/certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

 

Citeşte mai departe ...

Concurs Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere, organizat de Consiliul Județean Galați

Consiliului Județean Galați a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România pentru organizarea la Galaţi a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere. Anunțul a fost făcut de Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„De câţiva ani, la balta Zătun, organizăm cel mai important concurs de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere. Doar anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am putut organiza această frumoasă competiţie. O vom relua anul acesta şi vom organiza, la începutul lunii august, tot la balta Zătun, cea de-a treia ediţie a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători”, a anuțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Tot ce este nevoie pentru buna organizare a acestui eveniment, de la transportul participanţilor, până la cazarea lor şi premierea câştigătorilor, va fi asigurat de CJ Galați.

„De asemenea, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, am decis să susţinem financiar acţiunile umanitare derulate de către cei de la Crucea Roşie Galaţi. Mai mult, îi sprijinim şi în realizarea proiectelor cu finanţare europeană”, a adăugat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Olimpicele au debutat cu o victorie la Reşiţa

  • Publicat în Sport

 În sala sporturilor din Reşiţa a început miercuri turneul final al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare 3. Reprezentanta Galaţiului, ACS Lucian Bute, antrenori Daniela Goldic şi Nicoleta Vlad au trecut cu brio peste tracul debutului la o competiţie de asemenea nivel şi au câştigat meciul cu HC Junior BB Buzău, scor: 27-20 (5-3, 13-9, 9-8). Lotul folosit: Iacob - Gavrilă 18 goluri, Popescu - Radu 4 g, Zugrăvel 2 g, Anton 1 g, Crăciun 1 g, Andreea Albu 1 g, Gheorghe, Decianu, Preda. Astăzi, de la ora 17.30, olimpicele noastre vor întâlni pe Corona Braşov. Celelalte rezultate înregistrate în prima zi: grupa 1: CSS 6 Bucureşti - CSM Bucureşti 28-31 (10-9, 6-7, 12-15), CSM Tg. Jiu - CSM Slatina 34-31 (16-5, 9-15, 9-11) - grupa 1; Corona Braşov - CSS Bacău 16-23 (7-8, 4-9, 5-6) - grupa 2.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu, despre PNRR: Pe scurt, austeritate!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu critică Programul Național de Redresare și Reziliență, afirmând că promisiunile de “investiții «wow», de zeci de miliarde de euro” ale Guvernului și președintelui Klaus Iohannis nu a mai rămas decât “austeritate”.

“Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea veniturilor – salarii, pensii , alocații, pe scurt #austeritate. Atât a mai rămas din poveștile cu investiții «wow», de zeci de miliarde de euro, promise prin PNRR, de președintele Iohannis și Guvernul Său de incapabili! Sărăcirea românilor și scăderea nivelului lor de trai, sub forma așa-ziselor «reforme» sunt singurele certitudini din planul pe care Guvernul de dreapta l-a trimis la Bruxelles.

#RomâniiTrebuieSăȘtie că vom împrumuta 15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR. Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta.

Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri interne și singura lor grijă a fost transformarea PNRR-ul în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid. După ei, potopul!”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook.

 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri