Menu
RSS
VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Prev Next

Miercuri, 30 Septembrie 2020 - Regional Press

A fost publicată în MO- Ordonanƫa de urgenƫă care permite plata retroactivă pentru vechime în muncă

În Monitorul Oficial nr. 883 din 28 septembrie 2020 a fost publicată Ordonanƫa de urgenƫă nr. 163 care aduce două prevederi importante legate de dreptul la pensie, potrivit Mediafax.Conform ZF, prima vizează persoanele care nu au calitatea de pensionar şi care vor să îşi completeze stagiul de cotizare pentru dreptul de pensie.Astfel, până la data de 1 septembrie 2021, aceste persoane pot încheia un contract de asigurare socială în vederea obţinerii pensiei pentru limită de vârstă, potrivit modelului prevăzut în anexa la ordonanƫă.Plata contribuţiei de asigurări sociale datorate se efectuează într-o singură tranşă sau eşalonat, în tranşe lunare, până la data de 31 august 2021.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Finanțelor: Salariile cadrelor didactice nu vor crește la 1 ianuarie

Guvernul a amânat cu un an creșterea programată la 1 septembrie 2020 pentru cadrele didactice, prin urmare la 1 ianuarie 2021 cadrele didactice nu vor primi nicio majorare, dacă legea rămâne în forma actuală.

Ministrul Florin Cîțu: “Vă vom prezenta bugetul pentru anul viitor la momentul oportun. Știi foarte bine că bugetul trebuie aprobat de guvernul următor, totuși în luna septembrie am început o analiză a cheltuielilor de ordonator de credite, să vedem exact care este execuția, bineînțeles totul va fi prezentat de guvernul care va veni după alegerile din 6 decembrie. Știi foarte bine că aceasta este legislația în vigoare”.PSD a reintrodus în Legea pentru aprobarea OUG 135 prevederea care acordă majorarea salariilor profesorilor de la 1 septembrie 2022, dar actul normativ aprobat de Parlament trebuie mai întâi promulgat de Președintele Iohannis, care are dreptul să îl retrimită mai întâi înapoi pentru reexaminare.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: "Este clar că Guvernul a scăpat pandemia de sub control"

"Este clar că în acest moment Guvernul a scăpat pandemia de sub control. Astăzi s-a depăşit pragul psihologic de 2.000 de cazuri şi avem un nou record de pacienţi internaţi la terapie intensivă. Aţi văzut pe cineva astăzi să fie preocupat să ia vreo măsură din Guvern? L-aţi văzut pe Orban sau pe Tătaru să anunţe vreo măsură? De o lună, România nu mai este guvernată. Doar alegeri. Sănătatea oamenilor nu mai contează şi astăzi noi înregistrăm un nou record de cazuri. Ce face Orban? Reglări de conturi în PNL. O să iasă diseară domnul preşedinte Iohannis să le spună românilor, aşa cum ne-a obişnuit, că de vină e PSD", a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă.
"Şi asta din moment ce candidaţi de la toate partidele au reclamat fraude masive şi grosolane. La Bucureşti, chiar candidatul lor la Primăria Generală a spus că procesul electoral a fost fraudat. Candidatul lor la Sectorul 5, la fel, a cerut renumărarea. Când PSD a demonstrat că s-a furat masiv în secţiile de votare, au năvălit isteric în Biroul Electoral de Sector şi au făcut presiuni ca voturile să nu fie renumărate. Am văzut aseară cu toţii imagini cu domnul Dan Barna în Biroul Electoral de Sector făcând aceste lucruri, el neavând nicio calitate. De ce nu vor renumărarea? Pentru că s-ar descoperi furtul de proporţii făcut în secţiile de votare. Dacă te ştii corect, de ce vrei să ascunzi? E ca în povestea cu 'hoţul strigă hoţii'", a mai afirmat Grindeanu, la sediul central al PSD.

Citeşte mai departe ...

Rafila, reprezentantul României la OMS: "Nu este exclus ca în această săptămână să înregistrăm 2000 de cazuri zilnice"

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, miercuri, într-o intervenție telefonică la Digi24, că avem transmitere comunitară intensă a virusului în România.
„Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe din țările din UE în vară au avut mai puține îmbolnăviri și acolo discutăm de al doilea val. Și noi suntem în această situație, cu deosebirea că noi am avut destul de multe cazuri și în vară, cu o creșterea liniară de la 1 iunie. Eu sunt îngrijorat de raportarea cazurilor de duminică, când a fost record pentru o zi de duminică și 20% din teste pozitivate. Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu e exclus ca în această săptămână să înregistrăm 2000 de cazuri”, a spus Rafila, citat de g4media.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Colegiul CNVA din Galați intră în SCENARIUL ROȘU din cauza COVID

Colegiul Național "Vasile Alecsandri" intră, de mâine, în scenariul roșu, după ce în instituție s-au înregistrat trei cazuri de infecție cu noul virus.

Potrivit Inspectoratului Școlar Galați, este vorba de o profesoară și doi elevi. Cei 1.100 de elevi vor învăța online timp de 14 zile, urmând ca în această perioadă să se facă dezinfecție în  unitatea școlară. 

 De asemenea, începând de astăzi, toate școlile și grădinițele din orașul Galați și din trei comune au intrat în scenariul galben din cauza creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Potrivit Prefecturii Galați, este vorba de toate unitățile școlare din orașul Galați și din comunele gălățene Vânători, Cudalbi și Foltești.

„În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie. Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi. Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, au transmis reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

 

 

Citeşte mai departe ...

Vandali minori: au distrus zeci de morminte dintr-un cimitir din orașul Galați

Doi minori de 13 ani și 15 ani au vandalizat zeci de morminte dintr-un cimitir din orașul Galați. Incidentul s-a produs marți, iar polițiștii i-au găsit pe cei doi chiar la fața locului.

Potrivit IPJ Galați, cel puțin 40 de monumente funerare din Cimitirul „Sf. Lazăr" au fost vandalizate, marți seară.

Incidentul a fost anunțat la 112, iar polițiștii i-au prins pe autori.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

Citeşte mai departe ...

Alegeri Locale: Rezultate năucitoare pentru perdanți la Galați

PSD a obținut o victorie pe toate planurile în județul Galați, având o majoritate confortabilă, atât în Consiliul Local din orașul de reședință, cât şi în Consiliul Judeţean Galaţi. Totodată are un număr mult mai mare de primării în județ, iar președinția CJ a fost câștigată cu un număr aproape dublu de voturi, față de următorul clasat. În orașul reședință de județ cifrele sunt zdrobitoare, Primăria fiind recâștigată de actualul Primar cu un scor la voturi de trei ori mai mare decât al candidatului de pe locul secund, în timp ce numărul de mandate pentru Consiliul Local obținute este mai bine de jumătate din total.

În judeţul Galaţi, PSD a obţinut 39,76% din voturile alegătorilor, fiind urmat de PNL cu 20,06%, potrivit rezultatelor parţiale comunicate de Biroul Electoral Central (BEC).

Celelalte30 Costel Fotea formațiuni politice care ar putea prinde un loc în Consiliul Județean Galați sunt Alianța USR Plus, care vine pe poziția a treia cu 6,03%, urmat îndeaproape de PMP cu 5, 74% si, surpriză, ALDE cu 5,58%.

Pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea (PSD) a obţinut 48,8% din voturi, iar George Stângă (PNL susţinut de USR PLUS) - 28,8%. Nu mai puțin de 43 de primării, din cele 65 existente din județul Galați sunt câștigate în acest moment de PSD.

  • ”Am votat pentru continuitate. Am votat pentru a duce mai departe investițiile care schimbă în bine Galațiul. Am votat cu sufletul deschis pentru județul nostru” – Costel Fotea, președintele Consiliului Judeţean Galaţi

La Consiliul Local al municipiului Galaţi, PSD a obţinut 34.674 de voturi și, la mai puțin de jumătate din acest scor, PNL a primit doar 14.086 de voturi. În configurația noului Consiliu Local al municipiului Galaţi, PSD şi-a asigurat majoritatea cu 15 mandate, PNL deține 6 mandate, Alianţa USR PLUS - 4 mandate şi PACT - 2 mandate.

30 Ionut PucheanuPentru fotoliul de Primar al Municipiului Galați, Ionuţ Pucheanu (PSD) a obţinut 59,20%, în timp ce următorul clasat, Bogdan Rodeanu (USR PLUS), susţinut şi de PNL, doar 16,29 de procente, potrivit rezultatelor afişate, miercuri, de Autoritatea Electorală Permanentă.

  • ”Am votat cu toată încrederea pentru oraș și pentru gălățeni. Am votat pentru continuitate, pentru ca fiecare gălățean să fie mândru de acest oraș, pentru viitorul copiilor noștri aici, la Galați” – Ionuț Pucheanu, primarul Municipiului Galați.

Citeşte mai departe ...

O internaţională din Croaţia completează lotul CSU Belor

  • Publicat în Sport

Cu 10 zile înaintea debutului sezonului voleibalistic, CSU Belor, ocupanta locului 6 în ultima ediţie de campionat, şi-a completat lotul cu încă o jucătoare. Este vorba de croata Lara Vukasovic, 25 ani, 197 cm, care joacă pe postul de universal. Vukasovic, care este componentă a Naţionalei Croaţiei a fost transferată de la Mladost Zagreb şi în carieră a mai evoluat pentru echipe importante din Europa: VBC Epiu Casalmaggiore - Italia şi Paris Saint Cloud - Franţa dar şi peste Ocean în SUA la University California. Primul joc oficial pentru echipa gălăţeană antrenată de Bogdan Paul este programat pe 10 octombrie, în sala Polivalentă Dunărea, cu U NTT Data Cluj, în prima fază din Cupa României.

Citeşte mai departe ...

După alegeri, festival: Primăria Galați organizează Street Food Festival

Primăria municipiului Galați anunță că joi începe Street Food Festival. A treia ediția a popularului eveniment va avea loc în condiții speciale provocate de pandemia globală. De aceea, organizatorii au luat măsuri de protecție pentru participanți.

Ediția III a Street Food Festival Galați va fi organizată în locul consacrat, adică la Grădina Publică, în perioada 1 - 4 octombrie. Rulotele cu mâncare, dulciuri și băutură vor fi deschise zilnic între orele 12.00 și 23.00.

În interior vor fi respectate cu strictețe regulile impuse în contextul pandemiei.

„În ultimele luni, organizatorii au găsit formula potrivită pentru derularea unui eveniment la o scară mai mică, în condiții de siguranță, astfel încât vizitatorii să se poată bucura de mâncare delicioasă și muzică bună, alături de cei dragi. Situația actuală impune unele schimbări organizatorice. Astfel, accesul se va face în mod controlat pe o porțiune delimitată din parc, numărul maxim de participanți e limitat la 500 de persoane concomitent și se vor respecta în permanență măsurile de distanțare fizică și de prevenție, stabilite de autorități. Chiar dacă numărul food truck-urilor va fi mai mic decât în alți ani, organizatorii promit o selecție culinară diversă și foarte atractivă: burgeri, paste, burrito, deserturi italiene, mâncare indiană și multe alte surprize ale bucătăriei internaționale, care vor putea fi servite alături de o bere, o limonadă sau un vin de calitate”, a anunțat Primăria Galați.

Participanții la eveniment vor asculta muzică live oferită de DJ DEX, Smurf și Vlad Dobrescu.

Citeşte mai departe ...

Prima etapă din Liga Florilor se va juca la Ploieşti. Când se va juca partida CSM Galaţi - Gloria Bistriţa ?

  • Publicat în Sport

Federaţia Română de Handbal a stabilit ca prima etapă din Liga Florilor MOL să se desfăşoare pe parcursul a două zile, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti. Meciurile se vor juca fără spectatori şi cu respectarea strictă a protocolului medical. CSM Galaţi va juca în prima zi a turneului, de la ora 13.00, în compania formaţiei Gloria 2018 Bistriţa.
Programul complet al primei runde este următorul:
Miercuri, 14.10.2020
ora 10.15 Rapid Bucureşti - CSM Slatina
ora 13.00 CSM Galaţi - Gloria Bistriţa
ora 15.45 HC Zalău - Minaur Baia Mare
ora 18.30 Gloria Buzău - CSM Bucureşti (TVR 1)

Joi, 15.10. 2020
ora 10.15 CS Crişul Chişineu Criş - U Cluj
ora 13.00 Dacia Mioveni - Măgura Cisnădie
ora 15.45 Activ Prahova Ploieşti - Dunărea Brăila
ora 18.30 SCM Craiova - SCM RM. Vâlcea (TVR 1)

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri