Menu
RSS
Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 - Regional Press

Au fost aleși preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare la alegerile locale

  • Publicat în Social

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că au avut loc sâmbătă, la sediile birourilor electorale de circumscripţie judeţene şi Biroului electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti, şedinţele publice pentru desemnarea prin tragere la sorţi computerizată a preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora la alegerile locale din 27 septembrie.

„Menţionăm că decizia programării şedinţelor publice pentru desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora în data de 12 septembrie a fost luată ca urmare a prelungirii timpului necesar susţinerii sesiunilor de instruire a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare impusă de respectarea normelor de protecţie instituite prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1.228 din 3 iulie 2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecţionare, formare, instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, precum şi unele activităţi specifice organizate de către instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice şi cele din domeniul diplomatic”, arată un comunicat de presă al AEP.În data de 24 septembrie, preşedinţii birourilor electorale de circumscripţie vor efectua completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare.

În cazuri de forţă majoră, înlocuirea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare sau a locţiitorilor acestora se realizează de AEP, prin tragere la sorţi computerizată, dintre persoanele înscrise în corpul experţilor electorali, cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv, cu aplicarea corespunzătoare a criteriilor enunţate mai sus.

AEP mai spune că „potrivit prevederilor Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali. nerespectarea hotărârilor birourilor şi oficiilor electorale, precum şi a hotărârilor Autorităţii Electorale Permanente constituie contravenţii şi se sancţioneaza cu amendă cuprinsă între 2.200 de lei şi 3.000 de lei, iar aplicarea sancţiunilor se face de către împuterniciţii preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente”.

 

Citeşte mai departe ...

Anisie: "Avizul epidemiologic nu este obligatoriu să fie adus în prima zi de școală"

Ministrul Educației anunță cu doar 3 zile înainte de începutul școlii că “este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală”. Monica Anisie a declarat astăzi, 12 septembrie, la B1 TV, că “este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul Sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi în unitățile de învățământ, ca toată lumea să fie pregătită”.

Ministrul Educației a precizat că “Ministerul Sănătății a transmis către reprezentanții medicilor de familie, direcțiile de sănătate publică șamd o adresă prin care a precizat clar care sunt documentele pe care le pot elibera în această perioadă. Avizul epidemiologic nu este obligatoriu acum, pentru că numai la momentul în care copilul lipsește 3 zile de la școală suferind de o boală poate reintra în colectivitate pe baza avizului epidemiologic; de asemenea, adeverința medicală pe care trebuia să o prezinte un copil, dacă are anumite afecțiuni și dorește să-și continue învățarea în sistem online, această adeverință poate fi dată de către medicul de familie sau medicul curant. Este important să știe părinții că nu este obligatoriu să vină cu avizul epidemiologic în prima zi de școală. La fel și cu adeverința pentru educație fizică și sport. În prima lună de la începerea cursurilor pot prezenta această adeverință. Este o măsură pe care ministrul sănătății a luat-o deja, a transmis-o deja si am transmis-o si noi in unitatile de invatamant, ca toată lumea să fie pregătită. “Nu vor fi festivități de început de an școlar, am recomandat și eu acest lucru, nu este cazul să mai facem astfel de evenimente. Dacă sunt și conduceri ale unităților de învățământ care doresc să îi primească pe copiii care vin pentru prima dată la clasa pregătitoare, la clasa a V-a sau la clasa a IX-a… sunt directori care consideră că pot face în curtea școlii, cu distanțare, numai cu acele clase de început, fără părinți, o activitate, au voie”, a susținut ministrul, la B1 TV.

Citeşte mai departe ...

Primul eşec pe teren propriu: FC Universitatea a fost depăşită clar de campioana României

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a programat sâmbătă cinci partide din cea de-a doua etapă. FC Universitatea Galaţi a întâlnit pe stadionul Siderurgistul multipla campioană naţională U Olimpia Cluj Napoca, echipă ce va reprezenta România în preliminariile UEFA Champions League. Partida dintre primele două clasate sezonul trecut se anunţa interesantă, dar clujencele, la care au evoluat trei jucătoare foste jucătoare la FCUG: Carmen Marcu, Maria Stamate şi Cristina Cerescu, avertizate de semieşecul din ediţia trecută de la Galaţi au jucat cu motoarele turate încă de la început, au condus cu 3-0 după un sfert de oră şi cu 5-0 la pauză. „Panterele negre”, cu câteva absenţe de lot, şi-au dorit mai mult, şi-au creat vreo 2-3 ocazii dar au trebuit să se recunoască învinse. Rezultat final: FCUG - U Olimpia 0-7. Antrenorul Gabriel Călinescu a început cu formula: Roxana Pazargic - Valentina Ivan, Alexandra Ivan, Nina Anca, Andreea Surcică - Lidia Moacă, Iriska Topal, Nicoleta Lepădatu - Ana Arnăutu, Monica Benţoiu, Tabita Croitoru. Au mai intrat: Olivia Raquel, Georgiana Bobocea, Alexandra Hilohe. Campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni. „Panterele” Iriska Topal, Ana Arnăutu şi Nadya Petrovskaia, care nu a apucat să debuteze la echipa gălăţeană sunt convocate la Naţionala Moldovei care pe 19 septembrie va întâlni Spania în preliminariile Campionatului European. Liga 1 se va relua pe 27 septembrie când FCUG va juca în deplasare cu nou promovata Carmen.

Citeşte mai departe ...

COVID-19 trimite în izolare 30 de profesori din Galați, chiar înainte de începerea anului școlar

Alertă la Galați! 30 de profesori din Galați au intrat în izolare, după ce au intrat în contact cu o directoare infectată cu COVID-19. Este vorba de cadre didactice de la un liceu de stat și unul particular din orașul Galați. În total, 28 de școli din județul Galați vor începe cursurile online, fiind incluse în scenariul roșu.

Potrivit Inspectoratului Școlar Galați, cei 30 de profesori au participat la un consiliu profesoral condus de directoarea unui liceu privat, infectată de COVID-19. La acea dată, aceasta nu știa că era infectată cu Covid 19. După ce a fost confirmată pozitiv, Direcția de Sănătate Publică a efectuat o anchetă epidemiologică și a stabilit ca toți profesorii care au participat la întâlnirea cu directoarea trebuie să intre în izolare. Este vorba de 30 de profesori care predau la Liceul particular Marin Coman și la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

În total, 28 de școli din județul Galati vor începe cursurile online. În  146 de școli se va învăța după scenariul galben, iar în 251, după scenariul verde.

Citeşte mai departe ...

Cel mai mare telescop din România destinat publicului a fost inaugurat. Investiția aparține Consiliului Județean Galați

Consiliul Județean Galați a achiziționat un Telescop performant pentru Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Științele Naturii  “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de 32.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

„Anul acesta se împlinesc 10 ani de când a fost deschis Observatorul Astronomic de la Galați. Am dotat muzeul cu un nou telescop, unul de ultimă generație, care poate fi folosit de către toți pasionații de astronomie pentru a observa cu ușurință nebuloasele, constelațiile și chiar unele galaxii. Mai mult, noul instrument optic va putea fi folosit pentru cercetare, precum și pentru activități educaționale, cum ar fi pregătirea elevilor care participă la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cu noul instrument optic, observațiile astronomice selenare și planetare se pot face la o rezoluție mult mai mare. Noul telescop poate fi folosit aproape zilnic, iar observațiile astronomice se desfășoară în aer liber, pe terasa de la ultimul nivel al clădirii. 

Primele observații la Observatorul astronomic au avut loc vineri. Vizitarea se face cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Patricia Maria Ţig s-a calificat în semifinale

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Istanbul, dotat cu premii totale de 225.500 dolari, vineri seara, după ce a învins-o pe a doua favorită a competiţiei, suedeza Rebecca Peterson cu 6-3, 6-1. Ţig (26 ani, 88 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 27 de minute. Peterson (25 ani, 48 WTA) a început foarte bine meciul şi a condus cu 3-0, dar apoi românca a luat şase ghemuri la rând, încheind primul set cu 6-3. Suedeza a avut un debut favorabil şi în setul al doilea, cu break, dar apoi au urmat alte şase ghemuri câştigate de Ţig. Gălăţeanca şi-a asigurat un cec de 8.401 dolari şi 110 puncte WTA, iar în semifinale o va înfrunta pe cehoaica Tereza Martincova (25 ani, 136 WTA), venită din calificări, victorioasă tot vineri cu 6-2, 6-3 în faţa belarusei Aleksandra Sasnovici. În cealaltă semifinală se vor întâlni Eugenie Bouchard (Canada) şi Paula Badosa Gibert (Spania).

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri