Menu
RSS
Finala se complică pentru CSM Arcada

Finala se complică pentru CSM Arcad…

Cel de-al treilea episod ...

Sorin Dănăilă, fost director Îmbunătățiri Funciare Galați, trimis în judecată de DNA

Sorin Dănăilă, fost director Îmbună…

Procurorii din cadrul Dir...

29 aprilie - Ziua veteranilor de război (România)

29 aprilie - Ziua veteranilor de ră…

Ziua Veteranilor de Războ...

VIDEO Președintele CJ Galați și-a depus candidatura pentru un nou mandat

VIDEO Președintele CJ Galați și-a d…

PSD Galați și-a depus ofi...

Distracția și adrenalina au fost la „înălțime” în Parcul de Aventură „EscapeLand” din Pădurea Gârboavele

Distracția și adrenalina au fost la…

Parcul Aventură din Pădur...

Ministrul Muncii anunță că în luna septembrie românii vor primi pensiile recalculate

Ministrul Muncii anunță că în luna …

Ministrul Muncii, Simona ...

Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Prev Next

Sâmbătă, 28 August 2021 - Regional Press

Oţelul a pierdut la Lieşti şi ratează startul în campionat

  • Publicat în Sport

Liga a treia la fotbal a programat sâmbătă partidele primei etape din sezonul 2021-2022. Bomba din seria a doua a fost detonată pe „Lieşti Arena” de echipa gazdă Sporting, care a reuşit să învingă SC Oţelul pentru prima dată în istoria clubului, după trei remize şi trei înfângeri consemnate în duelurile directe anterioare. Lieştenii lui Cristi Brăneţ au intrat decişi pe teren şi au reuşit să deschidă scorul în min.14 prin Munchiu dintr-o lovitură liberă de la vreo 25 metri executată în forţă dar la care portarul Uţiu a avut partea sa de vină. Otelul nu a acuzat şocul, a intrat în joc dar a irosit două ocazii bune până la pauză dintre care amintim bara lui Cireş. În repriza a doua s-a jucat pe contre, Mihu a trecut pe lângă 2-0 dar a şutat slab din poziţie favorailă. Roş-alb-albaştrii au restabilit egalitatea în min.67 când italianul Cisotti a transformat o lovitură de pedeapsă. Peste doar trei minute, gazdele au primit şi ele un penalti pe care Cucu, jucător care în sezonul trecut a îmbrăcat tricoul Oţelului, l-a transformat cu precizie, aducând o victorie surprinzătoare pentru Sporting. Rezultat final: 2-1. Au evoluat formaţiile: Sporting: Brăneţ jr. - Iancu, Voicu, Cucu, Maftei - Munchiu - Milea, Mihu, Stan - Călin, Ţicămucă; SC Oţelul: Uţiu - Rus, Sîrghi, Yabre, Niculae - Neagu, Jardan, Cireş, Demian - Cîrjan, Cisotti. Au mai intrat: Grigoraş, Chiriac, Bârlădeanu respectiv Nica, Crîcimari, Vaştag.

Citeşte mai departe ...

Muntenegreanul Sturanovic continuă la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Antrenorul Florin Nini a reuşit să-l convingă pe Maksim Sturanovic să continue colaborarea cu CSM Galaţi şi pentru sezonul 2021-2022. Pivotul muntenegrean, 33 ani, 210 cm a fost o piesă împortantă în angrenajul echipei gălăţene, având o contribuţie importantă la calificare în play-off. Sturanovic a avut în cele 26 meciuri în care a intrat pe parchet următoarele medii statistice: 25,3 minute, 10, 7 puncte, 4,7 recuperări, 0,9 pase decisive, 0,8 intercepţii iar ca procentaje: 56,1% la aruncările de 2 puncte, 25% la aruncări de 3 puncte şi 85,9 la libere. CSM Galaţi şi-a aflat programul şi pentru Liga Naţională de Baschet care va fi următorul: CSM Ploieşti - 2 octombrie, acasă; Athletic Neptun Constanţa - 6 octombrie, deplasare; Steaua Bucureşti - 10 oct. a; SCM U Craiova - 16.10 d; CSM CSU Oradea - 23.10 a; CSO Voluntari - 30.10 deplasare; Dinamo Bucureşti - 6.11 acasă; CSM Tg. Jiu - 13.11 d; U BT Cluj - 20.11 a; BC CSU Sibiu - 4.12 d; SCM Timişoara - 11.12 a; Rapid Bucureşti - 18.12 a; CSM VSKC Miercurea Ciuc - 4 ianuarie 2022, deplasare; BCM U FC Argeş - 8.01, acasă; CSM 2007 Focşani - 15.01, deplasare. Returul va debuta pe 19 ianuarie şi se va încheia pe 22 aprilie. La finele acestui sezon nu va retrograda nicio echipă din LNBM, urmând ca din sezonul 2022-2023 în eşalonul de elită să activeze 18 formaţii.

Citeşte mai departe ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi şi-au aflat programul din campionat

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Handbal a fost stabilit vineri la prânz ţintarul şi componenţa seriilor pentru Divizia A. La masculin, CSU Galaţi a primit poziţia 4 pe tabela Berger şi va juca în ordinea: CSM Vaslui, acasă pe 18 septembrie; Poli Iaşi, deplasare; CSU Suceava, acasă; CSM Bacău, deplasare; AHC Buzău 2012, acasă; Magnum Botoşani, deplasare; CSM Focşani 2007, acasă. Lotul de jucători va fi definitivat în cel mai scurt timp. Handbaliştii lui Florin Andronic îşi continuă programul de antrenamente la sala Polivalentă Dunărea, urmând ca până la startul campionatului să încerce să dispute 2-3 amicale.

Citeşte mai departe ...

Galați – Îngrijești mormântul sau pierzi dreptul de concesiune

  • Publicat în Social

Societatea Gospodărire Urbană SRL Galați a început să emită notificări concesionarilor care au locuri de înhumare neîngrijite. Aceștia sunt avertizați că, în cazul în care nu îngrijesc mormintele respective, își vor pierde dreptul de concesiune.

„Conform art. 72 lit. a și c, coroborat cu art. 34 lit. c, din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului de Administrare a Cimitirelor din municipiul Galați, aprobat prin H.C.L. nr. 304/30.05.2018, modificat și completat prin H.C.L. nr. 358/24.06.2021, concesionarii au obligația de a îngriji și marca locul de înhumare, în caz contrar le va fi ridicat dreptul de concesiune”, anunță Societatea Gospodărire Urbană SRL Galați, Direcția Executivă Spații Verzi și Cimitire, Serviciul Cimitire.

Societatea mai informează că „în atribuțiile administrației intră curățenia și cositul dintre spațiile concesionate (mormintelor), activitate programată și afișată la avizierul cimitirelor”.

Citeşte mai departe ...

PSD cere explicaţii cu privire la rectificarea bugetară, după ce Consiliul Fiscal a semnalat un „derapaj major pe cheltuieli bugetare”

PSD cere premierului Florin Cîţu să dea explicaţii românilor despre rectificarea bugetară, mai ales în urma criticilor Consiliului Fiscal. 

„Experţii subliniază, în cea mai recentă opinie, consecinţele economice nocive ale guvernării actuale. Ei confirmă astfel avertismentele repetate ale Partidului Social Democrat - România este într-un profund dezechilibru economic, ca urmare a politicilor hazardate ale Guvernelor Orban şi Cîţu. Veniturile în scădere acută, creşterea masivă a cheltuielilor, adâncirea gravă a tuturor deficitelor şi sarabanda de împrumuturi la costuri enorme, de miliarde  de euro anual, riscă să compromită pe termen lung orice şansă de redresare şi echilibrare, dacă actualele tendinţe continuă. Este grav că venituri temporare, precum recuperarea taxelor şi impozitelor amânate din cauza pandemiei, ajung să finanţeze cheltuieli bugetare permanente! România va continua să fie îngropată în împrumuturi, nu pentru investiţii, ci pentru plăţi curente”, a transmis PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit PSD, şi mai grav este că miliarde de lei sunt direcţionate abuziv, discreţionar, pentru a ”cumpăra” favoruri politice în interes personal sau de grup.

Revoltător şi fără precedent, 3 miliarde de lei au fost luaţi din bugetul de pensii, oricum aflat în grav deficit, pentru ca premierul Cîţu să-i poată direcţiona către primarii de ale căror voturi are nevoie ca să ajungă preşedinte al PNL.

„E rău şi va fi şi mai rău cu acest Guvern! O spune evaluarea neutră a Consiliului Fiscal care arată textual că actualul proiect de rectificare bugetară «slăbeşte consolidarea bugetară aşa cum era anunţată pentru anul 2021, manifestă un derapaj major pe partea de cheltuieli bugetare, arată incapacitatea guvernului de a ţine sub control creşterile de preţuri peste aşteptări la bunuri şi servicii achiziţionate de stat şi comportă riscuri considerabile, ce se pot materializa prin evoluţii economice defavorabile viitoare, la nivel intern şi internaţional». Singura ieşire din acest cerc vicios al nenorocirii prognozate este schimbarea catastrofalului Guvern Cîţu. Aceasta este prioritatea politică imediată a PSD, pe care o va definitiva la nivelul conducerii partidului şi a grupurilor parlamentare, la finalul acestei săptămâni, în contextul deja anunţatei intenţii de depunere a unei moţiuni de cenzură, imediat după începerea sesiunii parlamentare”, precizează reprezentanții PSD.

Citeşte mai departe ...

Din rafturile Bibliotecii V.A. Urechia

„Cu nimic nu poate fi înlocuit fondul de aur al cunoaşterii dobândit prin îndelungata experienţă.” - Eusebiu Camilar. Prozatorul, poetul şi traducătorul Eusebiu Camilar s-a născut la 7 octombrie 1910, în satul Udeşti din judeţul Suceava. Eusebiu Camilar a debutat la vârsta de şaisprezece ani, cu un poem, în revista „Moldova literară". Editorial debutează cu placheta de versuri „Chemarea cumpenelor" (1937, care cuprinde o mare parte din creaţiile sale poetice). A urmat o serie de nuvele şi romane: „Cordun" (1942), „Prăpădul Solobodei" (1943), „Avizuha" (1945), „Turmele" (1946), „Viaţa haiducilor" (1948), „Negura" (doua volume - 1949, 1950), „Secerişul" (1951), „Temelia" (1951), „Gigantul din munţi" (1952), „Zâna cu ochi albaştri" (1956). A scris, de asemenea, numeroase volume de povestiri, în parte reunite în antologia „Inimi fierbinţi" (1963). Un jurnal al său a fost publicat postum, în 1981, sub titlul „Cartea de piatră". Atras de trecutul istoric al poporului român, a scris romane, povestiri şi piese de teatru cu subiecte istorice: „Valea hoţilor", „Poarta furtunilor", „Pământul zimbrului", „Stejarul din Borzeşti", „Prin Ţara de Sus", „Focurile", „Valea Albă", ultima scrisă împreuna cu poeta Magda Isanoş, soţia sa. A publicat şi prelucrări după ciclul „1001 de nopţi" şi a tipărit volume de povestiri pentru copii şi tineret. A făcut traduceri din Eschil, Aristofan, Ovidiu, Kalidasa, Puşkin, Gogol, Tolstoi şi Gorki, precum şi din literaturile arabă, chineză şi sanscrită.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Trafic restricționat în zona Pieței Energiei

Primăria municipiului Galați informează că în data de 30 august 2021 se vor derula lucrări de asfaltare în interiorul Pieții Energiei, jumătatea sudică, traficul rutier urmând să se desfășoare pe jumătatea nordică, în ambele direcții.

 Vor fi necesare devieri ale traseelor mijloacelor de transport în comun. Astfel, în data de 30 august traseele 11, 17, 18, 22, 28, 36, 39 și 44 vor fi deviate pe ambele sensuri de mers din Piața Energiei pe str. Basarabiei, str. N. Leonard, str. Ghe. Doja și str. Siderurgiștilor, reintrând în traseul normal. Traseul 7 va fi deviat pe ambele sensuri de mers din IFR pe str. N. Leonard, str. Ghe. Doja și str, Siderurgiștilor, reintrând în traseul normal. În data de 31 august traseele 11, 17, 18, 22, 28, 36, 39 și 44 vor fi deviate pe ambele sensuri de mers prin str. Tecuci, str. N. Leonard, str. Ghe. Doja și str. Siderurgiștilor, reintrând în traseul normal. Traseul 7 va fi deviat pe ambele sensuri de mers din IFR pe str. N. Leonard, Ghe. Doja și str. Siderurgiștilor, reintrând pe traseul normal.

 Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto și pietonii să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor. Precizăm că semnalizarea rutieră poate suferi modificări, în funcție de natura lucrărilor. Atragem atenția că mutarea/deteriorarea mijloacelor de delimitare a zonelor de lucru (garduri, balize etc), a dispozitivelor de semnalizare rutieră în general, se pedepsește conform prevederilor legislației în vigoare.

 

 

Citeşte mai departe ...

Noi fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați

]n cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, de vineri, a fost aprobată  documentația economică și tehnică pentru realizarea unui nou proiect de investiții la Spitalul de Pneumoftiziologie, în valoare de 8,7 milioane de lei (TVA inclus).

“Este vorba despre refacerea instalației electrice, montarea unui sistem modern de alarmare în caz de incendiu sau atunci când concentrația de oxigen este peste limitele normale, precum și de realizare a unei instalații noi de ventilație și tratare a aerului.În acest moment, Consiliul Județean are depuse spre finanțare patru proiecte pe Programul Operațional Infrastructură Mare, axa privind consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în valoare totală de 97.661.331 de lei. Proiectele vizează modernizarea instalațiilor de fluide medicale de la Spitalul Județean și achiziționarea de aparatură medicală modernă, precum și de echipamente sanitare și materiale de protecție pentru Spitalul Județean, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul din Tecuci.Trei dintre proiecte, cele depuse încă de la sfârșitul anului trecut, sunt în faza de evaluare de către specialiștii de la Guvern”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul destinat Spitalului de Pneumoftiziologie va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri