Menu
RSS
Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Prev Next

Luni, 28 Septembrie 2020 - Regional Press

Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni

Potrivit ANM, Valorile termice, atât diurne, cât şi nocturne, vor fi în continuă scădere pe parcursul următoarelor două săptămâni în toate regiunile.

În Moldova, valorile termice maxime vor fi în scădere până la începutul lunii octombrie, de la medii de 24 de grade, la 18 - 19 grade, şi se vor situa uşor sub normele perioadei.

Până la sfârşitul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, ajungând la o medie de 23 - 24 de grade, vremea devenind caldă pentru începutul lunii octombrie. În cea de-a doua săptămână, media maximelor va fi în scădere treptată, spre 18 - 19 de grade.

Temperaturile minime vor avea tendinţa de scădere până în data de 3 octombrie, de la o medie de 13 - 14 grade, la 11 grade.

Până la începutul celei de-a doua săptămâni, acestea vor fi în creştere spre o medie de 14 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile minime vor fi în scădere treptată, până la o medie în jurul a 9 grade.

În intervalul 28 septembrie - 1 octombrie va ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere între 6 şi 9 octombrie.

Citeşte mai departe ...

Cardul de sănătate redevine obligatoriu

Cardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrie, cu excepţia consultaţiilor la distanţă, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat de presă.

“HG 162/2020 aprobată de Guvern pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 (privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, precum şi a altor acte normative) prevede prelungirea aplicabilităţii măsurilor în domeniul sănătăţii până la data de 31 decembrie 2020”, se arată în comunicat.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: "PSD rămâne cel mai mare partid din România"

“Rezultatele votului de ieri ne arată că PSD este pe drumul cel bun. PSD va continua să prezinte şi să propună soluţii şi proiecte concrete pentru cetăţenii României. România are nevoie de o alternativă la ceea ce este acum. Democraţia din România are nevoie de un partid de stânga puternic, cu viziune, modern şi adaptat noilor cerinţe din acest moment.

PSD a reuşit într-un timp scurt, printr-un program de reconstrucţie şi modernizare, de la un scor de 20% să ajungă la peste 30%. În acest moment, PSD are cel mai mare număr de consilii judeţene, respectiv 20, şi cel mai mare număr de primari aleşi, aproximativ 1.500. Rămânem cel mai mare partid din România”, a afirmat Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă.“Toate aceste lucruri ne dau speranţa că la parlamentare vom avea cu siguranţă un scor politic mult mai bun”, a mai susţinut preşedintele social-democraţilor.

Citeşte mai departe ...

Un gălățean a fost prins în timp ce arunca gunoiul în pădure

 
Un bărbat în vârstă de 33 ani, din Galați, a fost depistat de jandarmii gălățeni în timp ce arunca gunoiul într-o pădure situată la marginea municipiului Galați. Bărbatul a fost sancționat contravențional.   
 
Potrivit Jandarmeriei Galați, duminică, în jurul orei 21:00, echipajul de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secției 3 Poliție Galați a observat o autoutilitară parcată în pădurea situată la marginea orașului, spre Barboși, iar în spatele acesteia un bărbat care descărca diferite lucruri.
 
În momentul în care s-au apropiat, jandarmii au observat cum bărbatul descărca gunoi menajer, deșeuri din plastic, sticle și resturi vegetale. Despre cele întâmplate, acesta a declarat jandarmilor că nu a știut unde pot fi aruncate deșeurile, iar marginea pădurii i-a fost la îndemână crezând că datorită orei târzii nu îl va vedea nimeni.
 
Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei și pus să strângă gunoiul aruncat în pădure.      
 
Citeşte mai departe ...

Anul universitar începe online la Galați

„Anul universitar 2020-2021 va începe, în prima parte, online, din 28 septembrie până la 31 octombrie. De la 1 noiembrie se vor structura, modula și adapta formele de învățământ care necesită prezența fizică, laboratoarele în mod special. În perioada 1 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, toate tipurile de laboratoare și alte activități care nu pot fi realizate online vor fi organizate modulat, cu respectarea distanțării fizice și a tuturor măsurilor de prevenție, în toate spațiile universității”, a anunțat într-o conferință de presă, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu.

În cursul lunii octombrie, la Facultățile de Medicină și Farmacie și de Educație Fizică și Sport vor putea fi organizate grupe de studenți care vor putea lucra cu prezență fizică.

O situație aparte este cea a studenților Facultății Transfrontaliere din Republica Moldova. Aceștia vor face laboratoarele la Galați între lunile noiembrie și ianuarie, cu toate cheltuielile plătite de universitate. Dacă deplasarea acestora din Republica Moldova la Galați nu va fi posibilă, atunci laboratoarele vor fi făcute în universitățile partenere din Cahul și Chișinău. A treia variantă este ca aceste laboratoare să fie mutate în semestrul al II-lea.

Pentru învățământul online, studenții Universității „Dunărea de Jos” din Galați au la dispoziție platforma Microsoft Teams. Fiecare student va avea cont creat și plătit de universitate, va beneficia de acces nelimitat, iar cursurile și seminariile pot fi înregistrate.

Și Universitatea Vârstei a Treia va începe online. „Sunt studenții noștri, e o categorie specială la care ținem la fel ca la toți ceilalți cursanți ai noștri”, a încheiat rectorul Puiu Lucian Georgescu.

Citeşte mai departe ...

VIDEO/Aproximativ 150.000 de gălățeni au votat pentru candidații PSD Costel Fotea și Ionuț Pucheanu


În județul Galați, alegerile locale au marcat o premieră: a fost cea mai scăzută prezență la urne din perioada postrevoluționară. Primele statistici prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă, arată că în judeţul Galaţi au votat peste 211.000 de persoane, adică 40,2% din cetăţenii cu drept de vot. La acest capitol, județul a reușit să devină un exemplu negativ în plan național, Galațiul fiind depășit doar de Iași, Vaslui și București. La fostele alegeri din 2016 în Galați se înregistra o prezență la votare de peste 46%.

Nici în oraș rezultatele nu sunt prea bune. Peste 82.000 de cetățeni au votat, ceea ce reprezintă 31,2%. În 2016, la urne s-au prezentat 40% dintre locuitorii orașului Galați.
Statisticile arată că reprezentanții PSD au obținut cele mai multe voturi la alegerile locale din Galați. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a obținut încă un mandat cu aproximativ 50.000 de voturi (59%), în timp ce președintele Consiliului Județean, Costel Fotea a fost votat pentru încă patru ani de peste 100.000 de cetățeni.

„Este o bucurie mare. Au fost emoţii ca la orice competiţie. Scorul acesta de peste 50% îmi arată că promisiunea făcută în 2016, când am câştigat cu 24%, aceea de a face tot ce-mi stă în putinţă spre a convinge cât mai mulţi cetăţeni că şi la Galaţi lucrurile pot merge într-o direcţie corectă şi că pot fi primarul tuturor gălăţenilor. Acest scor mă obligă şi mai mult faţă de 2016, pentru că am mai mult de o jumătate dintre gălăţeni care mi-au acordat încrederea şi pe care sunt obligat să nu-i dezamăgesc. Le fac o promisiune, deşi rar fac promisiuni: următorii patru ani nu vor fi cu nimic mai prejos decât cei patru pe care deja i-am parcurs împreună", a declarat Ionuț Pucheanu.

„Mulțumesc gălățenilor care m-au votat, care mi-au acordat încredere. Timp pe patru ani am căutat să găsim cele mai bune soluțiii pentru dezvoltarea Galațiului. Vrea să vă demonstrăm că împreună cu echipa de la Consiliul Județean, cu aparatul de specialitate, dar și cu consilierii județeni, suntem de bună credință și gândim pozitiv pentru județul Galați. Dragi gălățeni mă înclin în fața dumneavoastră și vă mulțumesc pentru această onoare de a fi în continuare președintele Consiliului Județean, o funcție care mă onorează și mă responsabilizează. Galațiul poate și merită să fie în primele județe ale României”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

 
 
 
Citeşte mai departe ...

PSD câștigă alegerile din Galați. PNL și USR PLUS, KO

Nicio surpriză la alegerile locale organizate la Galați. PSD a câștigat detașat alegerile, obținând și principalele funcții puse în joc: primarul orașului Galați și președintele Consiliului Județean. De asemenea, PSD pare să fie câștigat și mai multe primării în județ, în comparație cu cele deținute până în prezent.

PSD Galați a măturat pe jos cu adversarii de la alegerile locale. Chiar dacă rezultatele nu sunt încă oficiale, PSD a obținut aproximativ 40% în tot județul. În oraș, PSD a trecut de 43% ceea ce indică faptul că va avea majoritate în Consiliul Local. Victorii mai concludente au obținut cei doi candidați importanți. Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate. Rivalii lor au obținut scoruri sub 20%.

În județ, PSD pierde Primăria orașului Tecuci (candidatul a fost primarul în exercițiu Cătălin Hurdubae), dar o câștigă la pas pe cea din Tg.Bujor, Laurențiu Gîdei ajungând la al treilea mandat. Tot în județ, PSD a câștigat în premieră Primăria Șendreni și a pierdut-o pe cea de la Smârdan. Victorii importante a mai obținut PSD la Vânători, Foltești și Bălăbănești.
Primele date arată că liberalii au câștigat la Corni, Ivești și Cerțești, USR a obținut poziția de primar al comunei Smârdan, în timp ce ProRomânia s-ar fi impus la Cudalbi.

Citeşte mai departe ...

Înfrângere dureroasă pentru FC Universitatea

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a programat la sfârşitul săptămânii trecute partidele celei de-a treia etape. Echipa gălăţeană, FC Universitatea a jucat în Capitală cu nou promovata Carmen. Temerile dinaintea jocului s-au dovedit întemeiate. După o primă repriză echilibrată, bucureştencele, cu câteva jucătoare cu multe prezenţe în primul eşalon s-au desprins şi au obţinut o victorie la scor de neprezentare. La echipa noastră au debutat două jucătoare care promit foarte mult: Sandra Oprică, împrumutată de la CSS Târgovişte şi Nadya Petrovskaia, internaţională din Moldova. „Din păcate nu am început sezonul aşa cum ne-am dorit, după primele trei etape avem doar 3 puncte însă lupta pentru play-off nu s-a terminat. Mai sunt 24 de puncte puse în joc şi vom lupta până la final. În fotbal orice este posibil, sezonul acesta e cel mai puternic după cum se observă lupta pentru campionat se joacă, cel puţin în trei echipe, lupta pentru play-off în cel puţin opt echipe, ceea ce înseamnă că se investesc din ce în ce mai mulţi bani în fotbalul feminin. Nu ne rămâne decât să muncim din ce în ce mai mult la antrenamente şi să luptăm până la final”, ne-a declarat preşedintele-antrenor de la FCUG, Gabi Călinescu. Rezultat final: Carmen - FC Universitatea 3-0 (1-0). Echipa gălăţeană a folosit formula: Roxana Pazargic - Alexandra Ivan, Sandra Oprică, Nina Anca, Nadya Petrovskaia - Nicoleta Lepădatu, Iriska Topal, Lidia Moacă, Ana Arnăutu, Monica Benţoiu, Tabita Croitoru. Au mai jucat: Andreea Surcică, Valentina Ivan, Alexandra Hilohe. Etapa viitoare, pe 3 octombrie, „panterele negre” vor primi vizita celor de la AFC Fair Play Bucureşti.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri