Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Luni, 07 Septembrie 2020 - Regional Press

Marcel Ciolacu: "Somez guvernul să nu mai pună bețe-n roate"

Liderul PSD cere Guvernului, să dea în regim de urgență toate avizele necesare astfel încât cel mai mare spital mobil din România pentru tratarea pacienților COVID-19 să poată primi bolnavi.

„Noi cu sănătatea oamenilor, liberalii cu tunurile până la capăt! Astăzi, la Iași, președintele Consiliului Județean Maricel Popa a predat la cheie cel mai mare Spital mobil COVID-19 din țară! O #investiție de peste 13 milioane de euro, cu o capacitate de 250 de paturi, din care peste 100 de paturi la terapie intensivă ! Somez guvernul să nu mai pună bețe-n roate și să dea în regim de #urgență toate #avizele necesare pentru ca acest spital să primească pacienți ! Ieșenii au nevoie de spital, nu de războaie politice inutile ! În paralel, la Bacău, peneliștii au dat un tun de 3 milioane de euro pe un cort umplut cu aer, pe care l-au denumit mincinos ”spital”. Acum vor să îl vândă pe bucăți pe internet ! Aceasta este diferența între cei care au cu adevărat grijă de sănătatea oamenilor și cei care doar dau din gură, dar - pe ascuns - profită cu nerușinare de această pandemie pentru a fura cu 10 mâini ! Aveți grijă cu cine votați pe 27 septembrie !”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

SURPRIZĂ: PSD a reintrodus în comisiile din Parlament creșterea pensiilor cu 40% și majorarea salariilor profesorilor

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor şi Comisia pentru buget au dat aviz comun favorabil pe proiectul de lege care aprobă Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare, scrie news.ro.

„Menţinerea valorii punctului de pensie, aşa cum este prevăzut în lege, la valoarea de 1.775 lei, în scopul păstrării calendarului privind majorarea punctului de pensie până la intrarea în vigoare, în integralitate, a Legii privind sistemul public de pensii”, arată PSD în motivarea amendamentului.

„La articolul 38 alineatul (4¹) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: «c) începând cu 1 septembrie 2021 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022»”,prevedea articolul abrogat prin amendament de către PSD.

Motivarea dată de PSD este: „pentru majorarea salariilor de bază stabilite pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ”, conform sursei citate.

A fost abrogat articolul, printr-un amendament al grupului parlamentar al PSD, care prevede majorarea pensiilor cu 14%, aşa cum era în varianta OUG.

„La articolul 86 alineatul (2) din Legea nr.127/2019 privind sistemul public de pensii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 563 din 9 iulie 2019, cu modificările ulterioare, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins: "b) la data de 1 septembrie 2020 - 1.442 lei”, conform unui amendament la propunerea legislativă pentru aprobarea OUG.

Citeşte mai departe ...

MAI: Poliția va verifica reședința celor care solicită viză de flotant, dacă la adresă locuiesc deja două persoane

  • Publicat în Social

"Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. În toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor", a comunicat Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul MAI, potrivit Agerpres.

"În situaţia în care, din verificările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse. Aceste verificări vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă/adrese distincte", a mai spus Dajbog.

"Aceste demersuri se circumscriu Planului General de Măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, pentru buna desfăşurare a alegerilor locale din 27 septembrie. Ministerul Afacerilor Interne va lua toate măsurile pentru desfăşurarea unui proces electoral corect, legal şi echidistant faţă de toţi competitorii politici", a mai afirmat Dajbog.

 

Citeşte mai departe ...

Navomodeliştii gălăţeni au dominat Naţionalele de veliere

  • Publicat în Sport

La Galaţi, pe pista de la Cătuşa s-a disputat Campionatul Naţional de veliere radiocomandate la cele patru clase: F5-E, F5-M, F5-10 şi Micro Magic. La start s-au aliniat navomodeliştii de la şase cluburi din: Timişoara, Constanţa şi Galaţi. CSU Galaţi şi-a respectat cartea de vizită şi a dominat clar întrecerea seniorilor. La individual, cel mai titrat sportiv gălăţean, Nicu Mitu şi-a adăugat la palmaresul foarte bogat încă patru titluri de campion naţional. Nici coechipierii săi nu s-au lăsat mai prejos. Robert Stamate a câştigat două medalii de argint şi una de bronz, Sorin Mavru a obţinut două medalii de bronz şi una de argint şi Manuel Mitu, o medalie de argint. La juniori, Alice Cristiana Orbu a obţinut o medalie de bronz.
La juniori, în prim plan a fost celălalt club gălăţean, Nauticus Models prin: Martin Tudor Orbu, care a devenit triplu campion naţional şi a mai obţinut şi o medalie de bronz.

Citeşte mai departe ...

Alegeri Locale 2020: despre verificarile cererilor de flotant la aceeasi adresa

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, anunţă că autorităţile au introdus noi măsuri de verificare pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei, inclusiv în contextul alegerilor locale din 27 septembrie.

Astfel, in toate situatiile in care se inregistreaza cereri pentru stabilirea resedintei, solicitantul va declara pe propria raspundere ca locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara. Declaratia va fi consemnata pe cerere, in fata functionarului de evidenta a persoanelor.

La primirea cererilor pentru stabilirea resedintei, la nivelul serviciului public comunitar local de evidenta a persoanelor se va verifica in baza de date numarul mentiunilor de resedinta valabil inscrise la adresa respectiva, iar daca la adresa respectiva sunt inscrise cel putin 2 mentiuni de resedinta valabile se va proceda la informarea structurii locale a politiei nationale, in vederea efectuarii verificarilor in teren, din care sa rezulte daca solicitantii locuiesc efectiv la adresa declarata.

Citeşte mai departe ...

Elevii și profesorii cu rezultate remarcabile la olimpiade, premiați de Primăria Galați

Elevii cu rezultate remarcabile la olimpiade, profesorii care i-au pregătit pe aceștia, precum și elevii care au avut media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat sunt premiați de către Primăria municipiului Galați pentru performanțele obținute.

„Sunt copiii și profesorii cu care ne mândrim. Știu că în spatele acestor rezultate stă foarte multă muncă, stau mii de ore de studiu, dar și perseverența și ambiția lor de a fi cei mai buni. De aceea merită cu toții întreaga noastră apreciere. Acești tineri și mentorii lor reprezintă o dovadă în plus că la Galați se pune mare preț pe educație, iar prin muncă și tenacitate se atinge performanța. Îi felicit din toată inima și le doresc mult succes în continuare tuturor acestor copii și profesori care fac cinste orașului!”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Premierea se face astăzi și mâine la Grădina de Vară a Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”. Elevii și profesorii cu rezultate remarcabile la olimpiade în anul şcolar 2018-2019 sunt răsplătiți cu premii în bani (în funcţie de performanţa obţinută), diplome și buchete de flori. Cuantumul premiilor pentru olimpiadele internaționale este: premiul I – 6.000 de lei, premiul II – 3.900 de lei, premiul III – 3.630 de lei, premiul special – 2.640 de lei și mențiune – 2.640 de lei, iar pentru olimpiadele naționale: premiul I – 2.200 de lei, premiul II – 1.540 de lei, premiul III – 1.100 de lei și mențiune – 660 de lei. Este vorba în total despre 100 de elevi și 82 de profesori care i-au pregătit, suma alocată fiind de peste 200.000 de lei.

Tot cu această ocazie sunt premiați și elevii din învățământul preuniversitar de stat care au obținut media 10 la examenul de Evaluare Națională și examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie. În total, 32 de elevi primesc câte 2.000 de lei, diplomă și buchet de flori, suma alocată pentru premierea acestora este de 64.000 de lei.

Citeşte mai departe ...

Investiții de peste 70 de milioane de euro în sistemul de sănătate din județul Galați

Se fac investiții uriașe în sistemul de sănătate din județul Galați. Potrivit președintelui Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, aproximativ 70 de milioane de euro au fost investite în spitalele gălățene. Banii au ajuns la toate unitățile medicale din subordinea instituției.

Bineînțeles, cea mai mare parte a sumei a fost alocată Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei. Clădirea cu nouă etaje a spitalului, ambulatoriul cu trei etaje și Unitatea de Primiri Urgențe sunt modernizate, extinse, consolidate și dotate cu aparatură medicală nouă. De asemenea, în curte se va ridica o clădire cu trei etaje pentru morgă, s-a construit o parcare supraetajată care va avea și heliport și au fost amenajate două buncăre pentru acceleratorul liniar de particule necesar bolnavilor de cancer.

Documentele arată că pentru achiziționarea de aparate medicale a fost alocată suma de 61 de milioane de lei. Banii vin din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, din fonduri europene şi fonduri guvernamentale. Anul acesta  din bugetul propriu al Consiliului Județean, aproximativ 24 de milioane de lei sunt folosite pentru achiziţionarea de aparatura medicală pentru toate spitalele din subordine.

La Spitalul Județean, la TBC, la Spitalul de Boli Infecțioase, la Spitalul din Tg.Bujor și la unitatea de la Gănești vor ajunge sute de echipamente medicale, printre care sunt aparate pentru diagnosticarea cancerului, de radiologie, ecografe, computere tomograf sau sisteme pentru neurochirurgie. În paralel, în toate instituțiile medicale menționate sunt în derulare investiții substanțiale care vizează ridicarea de noi clădiri, modernizări și reabilitări.

 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri