Menu
RSS
Șef de Poliție, anchetat într-un dosar penal pentru infracțiuni sexuale cu minori

Șef de Poliție, anchetat într-un do…

Un șef de la Poliția de F...

Drumuri sigure în județul Galați: Se asfaltează la Suceveni și Cerțești-Cotoroaia

Drumuri sigure în județul Galați: S…

Consiliul Județean Galați...

Al doilea protest consecutiv al angajaților de la Agenția pentru Protecția Mediului Galați

Al doilea protest consecutiv al ang…

Angajații din cadrul Agen...

Festivitatea de premiere la ediţia a XVI-a -  SNCSS "Anghel Saligny"

Festivitatea de premiere la ediţia …

Facultatea de Inginerie a...

Percheziții la persoane bănite de braconaj

Percheziții la persoane bănite de b…

În continuarea cercetăril...

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul transfer pentru sezonul următor

CSM Arcada Galaţi a anunţat primul …

CSM Arcada Galaţi a anunţ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați are o nouă conducere

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Astăzi, 17 mai 2024, la U...

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Veniţi la Versus Pub din Galaţi

Duminică, 19 mai, ora 20:...

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvoltare, putem să construim o Românie puternică în UE!

Ciolacu: Prin stabilitate și dezvol…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Duminică, 05 Mai 2024 - Regional Press

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

Oţelul a jucat la Ploieşti în prima zi de Paşti cu Petrolul într-o partidă care a contat pentru cea de-a 8-a etapă a Superligii. Ritmul a fost bun de la început, echipa gălăţeană a avut prima ocazie în min.8, Maciel a centrat dar execuţia lui Rusevic a fost deviată. Petrolul a deschis scorul în faza imediat următoare, Zhelev a greşit, Musi a scăpat, a pătruns în careu şi după duelul cu Pap a primit penalti, care a fost transformat impecabil de Grozav. Oţelarii au avut câteva momente de uluială după primirea golulului, ploieştenii au încecat să profite dar nu a fost periculoasă. Formaţia lui Dorinel Munteanu a revenit la pressingul avansat în jumătatea adversă cu care ne-am obişnuit dar tot gazdele au trecut pe lângă gol în min.31 prin Grozav. Peste doar şapte minute, Rusevic a introdus mingea în plasă dar a fost semnalizat în offside. Roş-alb-albaştrii au revenit şi au restabilit egalitatea în min.40 după o fază şnur: Zivulic i-a pasat în adâncime lui Zhelev, care şi-a răscumpărat greşeala, a insistat, a centrat dintr-o poziţie incomodă pentru Maciel care a marcat. Gazdele puteau să intre la pauză în avantaj dar Pap l-a blocat în extremis pe căpitanul Petrolului. Băieţii lui Dorinel Munteanu au ieşit mai hotărâţi de la vestiare şi au avut iniţiativa. În min.61 după un corner, Zivulic a trimis cu o lovitură de cap alături. Ultimul sfert de oră a fost complicat, echipa gălăţeană a rămas în 10 după ce Pop s-a accidentat şi nu a mai putut continua, gazdele au profitat imediat şi au trecut din nou în avantaj în min.81. Oţelul a revenit în atac şi a irosit o şansă importantă de egalare în min.90 când centrarea lui Adăscăliţei nu a fost reluată aşa cum ne doream de Cisotti.

 

caseta tehnică
Petrolul Ploieşti -SC Oţelul 2-1 (1-1)

stadion Ilie Oană, spectatori: 4000

Au marcat: Grozav (min.11 din 11 metri), Berisha (min.81) respectiv Maciel (min.40)

Formaţii:
Petrolul: Zima - Huja, Meijers, Papp - Ţicu, Grozav (min.87 Işfan), Takayuki Seto, Jair (min.46 Dumitriu), Hanca (min.87 D.Radu) - Irobiso (min.59 Berisha), Musi (min.71 Răducan).
Rezerve neutilizate: Bălbărău - Eşanu, Garutti, Dumitrache, D. Paraschiv, M. Bratu, R. Bucur.
Antrenor: Laszlo Balint

Oţelul: Pap - Zhelev (min.52 Adăscăliţei), Yabre, Cisse, Silva - Cisotti, Zivulic, Lameira (min.76 Neagu)- Maciel (min.71 Maciel), Rusevic, (min.52 Pop), Bodişteanu (min.76 Tănasă)
Rezerve neutilizate: Stoian - Jardan, Malle, Bordun, Farcaş, Panait, Gaitan, Mocanu
Antrenor: Dorinel Munteanu

cartonaşe galbene: Zima, Papp respectiv Pap, Maciel

Arbitru: Horia Mladinovici (Bucureşti) / A1: Ciprian Danşa (Satu Mare) / A2: Valentin Avram (Bucureşti); Arbitru VAR: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova) / Asistent VAR: Mihăiţă Necula (Bucureşti) / R1: Valentin Porumbel (Olteniţa -Călăraşi)

Citeşte mai departe ...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

În Galați, elevii vor reîncepe școala pe 8 mai și vor finaliza studiile din acest an pe 21 iunie, după șapte săptămâni de cursuri. Zilele de 7 și 14 iunie sunt ultimele zile de școală pentru elevii de clasa a XII-a și, respectiv, a VIII-a.

Conform calendarului anului școlar 2023-2024, școala începe după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși. 

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Naționale de la clasele II-VI.

Cursurile acestui an școlar se încheie pe 21 iunie 2024, potrivit structurii publicate în Monitorul Oficial pe 15 martie 2023.

Dar elevii din anii terminali încheie cursurile mai repede ca ceilalți. Astfel, elevii de clasa a VIII-a termină anul școlar pe 14 iunie și susțin Evaluarea Națională pe 25 iunie. Elevii de clasa a XII-a termină pe 7 iunie și au prima probă de BAC 2024 pe 1 iulie 2024.

Citeşte mai departe ...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un motociclist a murit, după ce motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină. Bărbatul care şi-a pierdut viaţa era poliţist în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS), dar se afla în timpul liber. 

Potrivit IPJ Galați, în Duminica Paștelui, polițiștii au fost anunțați prin apel la 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Marea Unire din municipiul Galați, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au stabilit că „un autoturism, condus de un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Galați, în timp ce se deplasa pe strada menționată pe banda 1 de circulație, având direcția de deplasare dinspre strada Portului către bulevardul Cloșca, după ce a trecut de Parcul Viva și a ajuns în dreptul unei biserici, a efectuat manevra de întoarcere, moment în care a intrat în impact cu o motocicletă care se deplasa în aceeași direcție pe banda 2 și care era condusă de un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Galați”.

În urma impactului au fost rănite două persoane care se aflau pe motocicletă în acel moment, fiind vorba despre conducătorul acesteia care a fost rănit grav și o femeie, de 34 de ani.

Echipajele medicale de la SMURD Galați și de la Serviciul de Ambulanță Județean Galați care au intervenit la fața locului au efectuat manevre de resuscitare bărbatului rănit după care a fost transportat la spital în stare de inconștiență. Tot la spital a fost condusă și pasagera de pe motocicletă, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

„Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale, bărbatul de 41 de ani, a decedat la spital. În cauză va fi extinsă urmărirea penală și pentru infracțiunea de ucidere din culpă”,a  transmis Poliția Galați.

Citeşte mai departe ...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

Evenimentul este o oportunitate de pregătire a celor care activează deja în domeniu dar și o veritabilă rampă de lansare către noi orizonturi, în această branșă atât de necesară, acum, în România.

Județul Galați, prin investițiile continue în sistemul de sănătate ale Consiliului Județean Galați, are șansa să devină unul dintre centrele de tratare și recuperare a bolnavilor oncologici, recunoscute la nivel național, nu numai regional.

Astfel, este necesar ca medicii și personalul medical din acest domeniu să se instruiască continuu, pentru a menține un nivel de pregătire ridicat și de calitate.

În acest sens, Divizia Tinerilor Medici Oncologi a Societății Naționale de Oncologie Medicală din România organizează cea de a IV-a editie a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI, eveniment care va avea loc în perioada 16-18 mai 2024, în format hibrid: online și on-site, la Hotelul „Ramada” din Sibiu. 

Dedicat tinerilor profesioniști din oncologie și specialitățile conexe, FSTMO 2024 oferă tinerilor medici oportunitatea de a-și consolida cunoștințele, oferind în același timp o modalitate de comunicare și interacțiune cu alți medici oncologi și experți în domeniu. 

FSTMO, eveniment organizat și creat de tineri medici oncologi, oferă o multitudine de oportunități: cursuri educaționale, ateliere de lucru, dezbateri în cadrul echipelor multidisciplinare, unde vă puteți perfecționa abilitățile și puteți avea acces la cele mai recente noutăți din domeniu.

Citeşte mai departe ...

Slujba Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

 
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Lumina Sfântă a fost adusă şi în acest an de o delegaţie a Patriarhiei Române, direct de la biserica „Învierii Domnului“ din Ierusalim.
 
La Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, în noaptea Sfintei Învieri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a primit Lumina Sfântă şi a oferit-o preoţilor de la parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
 
„Cu evlavie şi cu bucurie sfântă preoţii au dus Lumina în parohiile unde ei slujesc şi apoi au oferit-o credincioşilor adunaţi în număr mare la sfintele biserici.  După acest moment emoţionant, chiriarhul locului împreună cu soborul slujitor de preoţi şi diaconi, în sunetul clopotelor, au mers în procesiune către podiumul special amenajat din faţa Catedralei arhiepiscopale unde a rostit chemarea „Veniţi de luaţi lumina!“, oferind, la momentul mult aşteptat, Sfânta Lumină miilor de credincioşi adunaţi pe esplanada catedralei şi pe strada Domnească. În frumuseţea şi bucuria cântărilor pascale, Lumina a ajuns la fiecare credincios prezent, iar strada principală a municipiului Galaţi a devenit plină de lumină şi de manifestare a credinţei în Hristos Domnul nostru Cel Înviat din morţi”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Galați.
 
Adresându-se mulţimii de credincioşi, ierarhul Dunării de Jos a vorbit despre venirea în chip văzut a Luminii Sfinte la Mormântul Domnului Hristos de la Ierusalim şi primirea acesteia în mijlocul poporului român, prin efortul deosebit al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
 
De asemenea, Părintele Arhiepiscop a mulţumit preoţilor şi cadrelor medicale pentru lucrarea sfântă şi vindecătoare sufleteşte şi trupeşte, izvorâtă din taina comuniunii cu Hristos Domnul Înviat din morţi.
 
După primirea Luminii Sfinte, mulţimea credincioşilor a participat la slujba Canonului Învierii din Catedrala arhiepiscopală.
 
În continuare a fost oficiată Sfânta Liturghie Pascală, la care au luat parte mulţi credincioşi gălăţeni şi nu numai.
 
La finalul slujbei, toţi credincioşii au primit pâinea sfinţită numită „pască“ şi tradiţionalele daruri de cozonac şi ouă roşii.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri