Menu
RSS
Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Înfrângere nemeritată pentru Oţelul

Oţelul a jucat la Ploieşt...

Când reîncep elevii gălățeni școala?

Când reîncep elevii gălățeni școala…

În Galați, elevii vor reî...

Un polițist de la IPJ Galați a murit pe Faleza Dunări: motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o mașină

Un polițist de la IPJ Galați a muri…

Un motociclist a murit, d...

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFIC NAȚIONAL AL TINERILOR MEDICI ONCOLOGI

A IV-a ediție a FORUMULUI ȘTIINȚIFI…

Evenimentul este o oportu...

Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Prev Next

Luni, 22 Aprilie 2024 - Regional Press

Schimb de experiență între sportivi și antrenori în scaune cu rotile

Cu sprijinul Fundației Motivation Romania, partener al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, nouă sportivi și antrenori în scaune cu rotile din San Diego, împreună cu trei reprezentanți ai PH International (Project Harmony) și membri ai San Diego Diplomacy Councilse află în România în perioada 10-19 aprilie pentru a doua etapă a schimbului de experiență din cadrul Inițiativei Internaționale de Programare Sportivă (ISPI), la care a participat şi un cadru didactic universitar.

Baschetul ne-a oferit joi, 11.04.2024, modalităţi concrete de comunicare, relaţionare, incluziune socială, mişcare, distracţie şi consolidarea cunoştinţelor studenţilor. Întâlnirea a avut loc în cadrul Programului Sport pentru Schimbare Socială / The Sports for Social Change (SSC) https://www.ph.int.org/us/program/268/, organizat de PH International (Project Harmony) şi San Diego Diplomacy Council, California finanțat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii cu sprijinul partenerilor instituţionali ai Fundației Motivation Romania, care au facilitat includerea noastră în cadrul acestuia. Evenimentul s-a derulat la sala de sport - Şcoala Gimnazială nr. 28, Galaţi.

Activitatea a fost coordonată de conf. univ. dr. Dana Lucica Ciocoiu, de la disciplina baschet, iar un plus a fost prezenţa şi implicarea studenţilor din anii I-III (Programele de studii: Licenţă/Educaţie fizică şi sportivă/Kinetoterapie şi motricitate specială) Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Beneficiarii activităţii au fost sportivi care joacă baschet în scaun rulant (Team Motivation Romania şi sportivi SUA) şi studenţi. Sintetizăm din structura programului:

  • Conducere secvenţe antrenament, jocuri de mişcare, concurs de aruncări (Stoica Lorena, Brânză Ramona, Filip Mihail, Rizea Robert, Ion Gabriel).
  • Prezentare combinaţii cu minge şi fără minge specifice baschetului în scaun rulant -antrenor SUA.
  • Demonstraţie de baschet în scaun rulant, arbitraj asigurat de studenţi.
  • Flash Mob - invitaţia tuturor participanţilor la mişcare, moment asigurat de studenta Orbu Alice (componentă Estrada Studio).
  • Invitaţia adresată celor prezenţi de a experimenta realizarea procedeelor tehnice specifice baschetului din scaunul rulant.
Citeşte mai departe ...

Un nou cerc metodic pentru învățătorii din Galați s-a derulat la Poiana-Tecuci

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, învățătorii arondați cercului metodic set A Tecuci și rural aferent și-au dat întâlnire la Școala Gimnazială Nr. 1, Poiana.

Tema – „VALORIFICAREA LATURII ARTISTICE ÎN PREDAREA DISCIPLINELOR DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI EDUCAȚIE CIVICĂ”;

Organizarea activității cercului metodic a avut la bază utilizarea metodei de învățare Peer instruction (PI), susținută și promovată de Eric Mazur, profesor de la Harvard, încă din anul 1990, prin care elevii învață unii de la alții, aplicată și în formarea profesorilor.

Tema a fost abordată din perspectivă teoretică și practică, curriculară și extracurriculară.

Activitatea practică curriculară a fost facilitată de învățătorii Școlii Gimnaziale Nr. 1, Poiana, care au îmbrățișat ideea “deschiderii claselor” pentru ceilalți colegi, deși acest lucru a presupus o ieșire din zona de confort, perspectivă care nu este întotdeauna ușoară, dar cu siguranță ajută la dezvoltarea abilităților personale și profesionale:

Păduroiu Viorica – clasa pregătitoare

Ailenei Vali – clasa I

Vîlcu Liliana – clasele a II-a și a III-a

Doroșin Anișoara – clasa a IV-a.

Activitatea practică extracurriculară a constat în momente artistice, ”În pădurea poluată” – scenetă și „Parada costumelor din materiale reciclabile”, și prezentarea unor proiecte de tip eTwinning.

Schimbul de bune practici desfășurat astăzi arată că dacă ne propunem, putem.

Felicitări învățătorilor Școlii Gimnaziale Nr. 1, Poiana!

Citeşte mai departe ...

Una dintre cele mai importante magistrale de apă ale Galațiului, înlocuită cu ajutorul fondurilor europene

Una dintre cele mai importante conducte magistrale de refulare, Dn 1000mm, aferentă Stației de Repompare Filești (care deservește patru cartiere ale municipiului Galați), este înlocuită, în cadrul lucrărilor din Contractul CL1 – Reabilitare rețele de apă în municipiul Galați, parte a „Proiectului Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată în județul Galați, etapa 2”.

Luni, 22 aprilie, a fost programată cuplarea conductei cu rol de provizorat PEHD Dn 630mm din str. 9 Mai, ceea ce va permite antreprenorului să execute lucrările propriu-zise de înlocuire a vechii magistrale, cu grad avansat de uzură și coroziune, care a creat în ultimii ani dificultăți majore în zonă, atât pentru funcționarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, cât și pentru traficul rutier, informează operatorul regional Apă Canal SA Galați.

În cadrul lucrărilor de reabilitare, se vor monta aproximativ 500 m conductă nouă de apă potabilă PEHD Dn800mm, se vor executa cămine de vane noi pe traseul conductei, dar și noduri hidraulice.

Apă Canal SA Galați continuă astfel eforturile pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apă potabilă din municipiul Galați, cu impact semnificativ în îmbunătățirea calității și siguranței serviciului, potrivit operatorului.

Citeşte mai departe ...

Premieră medicală la Galați: La Spitalul TBC a fost inaugurată cea mai mare instalație de filtrare a aerului

La Spitalul TBC din Galați a fost pusă în funcțiune cea mai mare instalație din țară de ventilație cu presiune negativă dintr-un spital în care se tratează bolile de plămâni si cele infecțioase.

De asemenea, în cadrul investițiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene în două corpuri de clădire, cu o capacitate de 177 de paturi, a fost schimbată toată instalația electrică, inclusiv corpurile de iluminat și prizele, a fost montat un sistem de ventilație și climatizare cu filtre Hepa, instalații de detecție și alarmare în caz de incendiu, precum și senzori pentru monitorizarea concentrației de oxigen acolo unde era necesar acest lucru.

“Practic, sunt limitate contaminările în bolile cu transmitere respiratorie, adică nu iese niciun virus din clădirea respectivă. Spitalul TBC din Galați este singura unitate medicală de specialitate din țară care poate trata concomitent 90 de pacienți, folosind acest sistem de filtrare a aerului cu presiune negativă. Astfel, pot fi tratate cazurile infecțioase într-un singur corp de spital, fără a contamina restul unității medicale, aerul fiind și curățat de microbi cu ajutorul unor filtre ultraperformante.  Iar acest lucru este esențial pentru a proteja pacienții și personalul medical, mai ales că aici sunt tratate cazurile de tuberculoză. Mai mult, în perioada de pandemie, Spitalul TBC a tratat sute și sute de cazuri de Covid.

Atunci, a fost suprasolicitată și rețeaua electrică, pentru că de la doar câteva concentratoare de oxigen s-a ajuns la folosirea simultană a aproximativ 100 de astfel de dispozitive. Prin aceste investiții, a fost refăcută de la zero instalația electrică, montându-se aproximativ 12 kilometri de cabluri halogen free, adică rezistente la foc, aproape  200 de console complet echipate deasupra paturilor și peste 400 de corpuri de iluminat LED. Totul este integrat într-un sistem automatizat de control și monitorizare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investițiilor este de aproximativ 7,2 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Citeşte mai departe ...

S-au copt roșiile la Matca

Prima producţie de roşii de anul acesta s-a copt. Anunțul a fost făcut de deputatul gălățean Laurențiu Gîdei.

Politicianul a mers în bazinul legumicol și s-a filmat într-un solar, acolo unde s-au copt roșiile. Un kilogram de roșii se vinde în prezent cu 20 de lei kilogramul.

„Roșii de la Matca, Galați, prima productie. Astăzi prețul engros a fost 20 lei, nu știu cât ajung la piață. Caută, cumpără, consumă produse românești”, susține Laurențiu Gîdei.

Matca este cel mai mare bazin legumicol din ţară, cu peste 4.000 de producători, 1.000 de hectare de solarii şi 2.000 de hectare cu culturi în câmp.

Citeşte mai departe ...

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

„Cei inteligenţi şi sensibili au întotdeauna momente de îndoială.” - Camil Petrescu
În 22 aprilie 1894, la Bucureşti, se naşte Camil Petrescu, romancier, dramaturg, doctor în filozofie, nuvelist şi poet. El pune capăt romanului tradiţional şi rămâne în literatura română, în special, ca iniţiator al romanului modern.
Experienţa trăită în Primul Război Mondial îl determină să creeze una dintre cele mai mari opere ale sale care se regăseşte şi în programa de bacalaureat: Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război. Opera este modalitatea prin care scriitorul surprinde drama intelectualului între aspiraţia către iubirea absolută şi imaginea unui război absurd. Este considerată capodopera lui Camil Petrescu şi una dintre cele mai importante romane din Literatura română.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada pierde la Galaţi după 18 luni

  • Publicat în Sport

Sala sporturilor Dunărea a fost duminică seara un vulcan la primul episod al finalei Diviziei A1 la volei masculin, CSM Arcada Galaţi -CSM Corona Braşov. Spectacolul a fost total atât pe teren cât şi în tribună. Revelaţia sezonului din postura de nou promovată, echipa braşoveană condusă de pe banca tehnică de gălăţenii Laurenţiu Lică şi Bogdan Preda a confirmat şi şi-a adjudecat clar primul set. Cu orgoliul rănit şi cu suporterii în picioare, cvintupla campioană a României a revenit şi a restabilit egalitatea. Corona a dat dovadă de maturitate, a rezistat presiunii, jucătorii şi-au arătat din plin calităţile şi au preluat conducerea. Echipa condusă de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a revenit încă odată şi a trimis meciul în tiebreak. Căpitanul Marian Bala a adus primul punct pe tabelă în decisiv dar echipa oaspete a gestionat mai bine momentele cheie, s-a desprins la 5-2, 8-5 şi 12-9 şi a obţinut o victorie surprinzătoare dar meritată. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -CSM Corona Braşov 2-3 (-16, 19, -17, 20, -12). Echipa gălăţeană a început cu formula: Butnaru, Lopes 4 puncte, Bala 23 p, Woch 15 p, Lescov, Gergye 6 p -Toman, libero. Au mai evoluat: Aldea 9 p, Nikul 4 p, Hamacher 6 p, Karimi 6 p. CSM Corona Braşov conduce cu 1-0 la general. Meciul 2 s-a disputat luni după închiderea ediţiei în aceeaşi locaţie.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri