Menu
RSS
Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Ministerul Muncii: Banii pentru plata pensiilor au fost viraţi integral către Poşta Română

Ministerul Muncii: Banii pentru pla…

Banii pentru plata pensii...

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampioana României

CSM Arcada Galați, „doar” vicecampi…

Sezonul 2023-2024 din Div...

Prev Next

Miercuri, 17 Aprilie 2024 - Regional Press

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin", în colaborare cu Asociația pentru Realizarea Tinerilor prin Educație, organizează a IV-a ediție a evenimentului caritabil LUTETIAN, în perioada 24-26 aprilie 2024, în incinta Liceului de Arte (intrarea de pe strada Basarabiei).

Este un eveniment care încurajează expresia artistică și promovează, în același timp, spiritul comunitar și ajutorul reciproc, potrivit organizatorilor

 

Citeşte mai departe ...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a decis o nouă prelungire, de o lună, a perioadei în care microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) se pot înscrie online la granturile cuprinse între 200.000 și 8 milioane de euro pe proiect, pentru investiții în cele 6 județe acoperite de Programul Tranziție Justă (PTJ) 2021-2027.

Astfel, IMM-urile eligibile pot depune proiecte în sistemul MySMIS2021 până pe data de 20.05.2024, ora 24.00, în cadrul acțiunii „Dezvoltarea Întreprinderilor și a Antreprenoriatului” – componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, din PTJ 2021-2027.

Aceasta este a doua prelungire de o lună a perioadei de înscrieri la finanțări. Prima prelungire de termen s-a dat în martie 2024.

Alături de IMM-urile din Galați, de acest program beneficiază și cele din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Prahova și Mureș. Programul finanțează trecerea de la industria poluantă la activitățile mai puțin poluante.

Bugetul alocat IMM-urilor din județul Galați este de 84,634 milioane de euro. Din acest buget, firmele eligibile vor putea obține granturi de minimum 200.000 de euro și de maximum 8 milioane de euro pe proiect, sub formă de ajutor regional de stat și ajutor de minimis.

Este obligatoriu să se realizeze câte un loc de muncă nou creat la maximum 175.000 euro finanțare nerambursabilă solicitată, cu excepția proiectelor ce depășesc 5 milioane de euro, pentru care valoarea solicitată/loc de muncă creat este de 150.000 euro.

Citeşte mai departe ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Transport gratuit pentru elevii din comuna Matca, care învață la Tecuci. Anunțul a fost făcut de primarul localității, Gheorghe Marin.
 
„Începând cu data de 1 mai 2024, fiecare elev care studiază în Tecuci va beneficia de transport gratuit către instituțiile de învățământ.Atenție! Până la data de 1 mai, fiecare elev este rugat să se prezinte la registratura primăriei cu o poză (poză de buletin-format fizic) pentru a-i întocmi legitimația de transport. Investițiile în educație vor continua, dorindu-ne ca generația de mâine să obțină rezultate cât mai bune”,a  transmis primarul Gheorghe Marin. 
Citeşte mai departe ...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Joi, 18 aprilie 2024, pentru meciul de fotbal dintre Oțelul Galați și U Cluj, din cadrul semifinalelor Cupei României, programul de transport va fi modificat după cum urmează:

  1. Traseul 39 (Micro 19 - Bariera Traian ) - se suplimentează cu 4 semicurse, cu plecări din stațiile Flora și Spitalul pentru Copii;
  2. Traseul 20 ( Complex Siret - Gara CFR) - se suplimentează cu 1 semicursă, cu plecare din stația Complex Siret;
  3. Traseul 28 ( Micro 19 - Bariera Traian ) - se suplimentează cu 4 semicurse, cu plecări din stațiile Bingo Europa și Biserica Sf. Vasile;
  4. Traseul 11 ( Micro 13B - Piața Centrală) se suplimentează cu 3 semicurse, cu plecări din stațiile Casa Roșie (2 semicurse spre Micro 13B și 1 semicursă spre Piața Centrală).

Autobuzele și tramvaiele introduse suplimentar vor fi pregătite în stațiile aferente stadionului începând cu ora 22.30, cu plecări după finalul meciului.

Meciul de fotbal dintre SC Oțelul Galați și Universitatea Cluj se va disputa în data de 18.04.2024, începând cu ora 20.30.

Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat astăzi la apă o navă de pasageri destinată plimbărilor de agrement pe Dunăre. Ambarcațiunea a fost construită în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 2.350.000 de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime.

“Unul dintre visurile gălățenilor se împlinește astăzi: am lansat oficial la apă o navă de pasageri special construită pentru plimbări pe Dunăre. Mă bucur că am reușit să îndeplinim o veche dorință a gălăţenilor, precum și a celor care vizitează orașul nostru. Cu toții, vor avea șansa unei experiențe inedite, de a admira și descoperi frumusețea zonei noastre de pe apă. Astfel, pentru prima oară după 1989, o instituţie publică din Galaţi va organiza în mod regulat plimbări de agrement pe Dunăre.

Nava va face plimbări pe Dunăre în perioada caldă, de miercuri până duminică. În cel mai scurt timp, vom stabili exact programul, numărul de curse pe zi, durata şi traseele de călătorie, în acest moment având două variante – până la podul de peste Dunăre şi până la Insula Cailor.  

În ceea ce privește prețul, acesta va fi cel mai mic din țară, de cel mult 25 de lei/oră pentru adulți, până la 15 lei/oră pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani și gratuit pentru copiii până în 6 ani.

Astfel, în cel mai scurt timp, după ce vom aproba toate detaliile, la o dată care va fi anunțată ulterior, îi vom invita pe toţi gălățenii să vină și să se bucure de o plimbare pe Dunăre cu nava Consiliului Județean”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Nava, de tip pasager pentru curse de zi, are o lungime de 18 metri, 30 de locuri pe scaun, din care patru pentru persoane cu dizabilităţi, şi o autonomie de 25 de ore. Pentru siguranţa pasagerilor, ambarcaţiunea este prevăzută cu 33 de veste de salvare. Mai mult, la cârma navei se află un conducător calificat, cu 36 de ani de experiență în conducerea navelor pe mare. 

Toate detaliile privind programul, tarifele, traseele şi durata lor, precum şi locul de îmbarcare şi de debarcare vor fi comunicate în timp util imediat ce vor fi stabilite cu exactitate.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Marcel Ciolacu își doreşte ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE şi că sunt în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro.

„Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în Uniunea Europeană. În acest sens, am propus Excelenţei sale realizarea unui task force care să fie operaţionalizat foarte repede, în maximum o lună, în care să fie analizate toate aceste proiecte prioritare. Avem un plan comun concret iar toate aceste oportunităţi de investiţii le voi detalia împreună cu miniştrii de resort în cadrul întâlnirii pe care o voi avea astăzi cu Fondul Suveran de Investiţii al statului Qatar, unul dintre cele mai solide şi importante la nivel mondial”, a transmis premierul Ciolacu.  

Potrivit acestuia, prioritatea este portul Constanţa care a devenit cel mai important hub de distribuţie la Marea Neagră pentru Europa Centrală şi de Est”.

„Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanţa pentru a juca un rol cheie în platforma logistică şi în perspectiva procesului de redresare şi reconstrucţie a Ucrainei. Avem nevoie de experienţa companiilor qatareze în ceea ce priveşte managementul şi operaţiunile portuare, dar şi digitalizarea şi dezvoltarea portului. De asemenea, vom discuta şi posibilitatea altor proiecte de infrastructură, printre care dezvoltarea capacităţii Aeroportului Internaţional din Timişoara, finanţarea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov şi modernizarea căii ferate Predeal-Braşov”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

  • Publicat în Sport

Oţelul traversează o perioadă foarte bună, fiind neînvinsă în ultimele şase jocuri şi are un program infernal în următoarele două săptămâni. Roş-alb-albaştrii susţin primul examen joi 18 aprilie, de la ora 20.30 pe stadionul Oţelul cu U Cluj, în semifinala Cupei României Betano. „Ne aşteaptă două săptămâni infernale, cu meciuri din 3 în 3 zile. Sper ca jucătorii să reziste acestui ritm infernal şi să ne atingem obiectivele care sunt importante atât în play-out cât şi în Cupă. Ne dorim cu toţii, deşi nu va fi uşor, să ne calificăm în finala Cupei, U Cluj e o echipă foarte imprevizibilă, foarte bună, cu jucători valoroşi şi experimentaţi. Sper să îi bucurăm pe suporteri, îi aştept în număr cât mai mare la stadion. În aceste momente când joci mereu joi-duminică, al 12-lea jucător, publicul,  foarte important”, a precizat Dorinel. După seria de rezultate pozitive şi evoluţiile Oţelului din ultima perioadă, tehnicianul Dorinel Munteanu ar fi intrat în vizorul mai multor echipe de top care şi-l doresc pe banca tehnică. Acesta nu a negat interesul din partea altor cluburi potente financiar dar şi-a exprimat încă odată dorinţa să continue proiectul de la Oţelul. „Fac un apel către gălăţeni, către cei care ştiu cât efort am depus pentru această echipă. Vreau să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Am un proiect pe termen lung, de trei ani, şi sunt hotărât să îl finalizez. Sunt conştient de zvonurile şi părerile unora care mă văd la o echipă cu un buget mai mare. Dar cred cu tărie că şi la Galaţi se poate construi o echipă puternică, dacă oamenii ne vor fi alături. E nevoie de o implicare mai mare din partea comunităţii şi a factorilor economici locali pentru a duce Oţelul la nivelul dorit”, a concluzionat managerul tehnic al formaţiei noastre.

Citeşte mai departe ...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

În 17 aprilie 1878 s-a născut (în localitatea Buceşti, Iveşti, jud. Galaţi), chimistul român Negoiţă Dănăilă, unul dintre întemeietorii învăţământului românesc de chimie tehnică.
A intrat în istoria chimiei ca fondator al şcolii de chimie tehnologică din România şi al învăţământului superior de chimie industrială, prin înfiinţarea în 1919 a Institutului de Chimie Industrială.

Citeşte mai departe ...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar din Tulucești, județul Galați, s-a făcut scrum noaptea trecută. Pompierii spun că focul a fost pus intenționat.

Pompierii au fost alertați prin Dispeceratul 112, marți noapte, la ora 01.36, despre „izbucnirea unui incendiu la un bar și o spălătorie auto, în comuna Tulucesti.”

„S-au deplasat trei autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Galați. A ars barul cu o suprafață de cca. 150 mp și cca. 40 mp perete spălătorie auto, care a fost salvată de la distrugere. Cauza probabilă este acțiunea intenționată.”, a transmis ISU Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri