Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 - Regional Press

Rafila:"Suntem în valul doi al pandemiei"

Reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, profesorul Alexandru Rafila, susţine că la dacă numărul de cazuri noi de COVID-19 se va menţine ori va continua să crească, locurile la terapie intensivă se pot ocupa rapid. „Suntem în valul doi, e evident pentru toată lumea. Avem o problemă foarte serioasă, pentru că se înmulţesc cazurile” a declarat Alexandru Rafila, citat de News.ro.
„Problema e legată de faptul că toate activităţile continuă concertat. Eu nu sunt îngrijorat de funcţionarea şcolilor propriu zisă, pentru că doar 1% dintre şcoli au trecut din scenariul verde sau galbe în cel roşu, asta înseamnă că de fapt avem puţine cazuri în rândul copiilor. (…) Ce probabil s-a discutat mai puţin până acum, cu cât ai mai multe cazuri ai o transmitere comunicară mai intensă şi lucrul ăsta face ca efectul de multiplicare să fie mult mai rapid. Chiar dacă acum avem suficiente locuri în spital, în secţiile de terapie intensivă, lucrul ăsta poate să se schimbe într-un timp relativ scurt şi atunci trebuie, probabil, o gândire şi pe un termen nu foarte lung, de două săptămâni ca să spunem aşa, ce se întâmplă dac avem n continuare acest număr de cazuri. (…) Dacă facem o reprezentare grafică remarcăm o creştere care se accelerează pe măsură ce numărul de cazuri creşte şi practic transmiterea comunitară se extinde. (…) Aceste 400 de paturi care sunt disponibile în momentul de faţă se pot ocupa în câteva zile” a declarat Alexandru Rafila sâmbără, într-o intervenţie la Digi 24.

Citeşte mai departe ...

Când trecem la ora de iarnă 2020

Comisia Europeana a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa. Cum nu s-a luat încă nicio decizie oficială, ora de iarnă se va schimba și în 2020. Ora de iarnă este ora standard. Multe țări nu au adoptat ora de vară. Motivul este grija față de cetățeni deoarece mulți dintre ei erau bulversați și comportamentul lor devenea haotic. În plus, la locul de muncă le scădea randamentul. Același lucru se întâmplă la școală și cu unii copii, potrivit playtech.ro.

Trecerea la această oră în 2020 se face pe data de 24 spre 25 octombrie. O să fie ultimul weekend din lună, când ora locală 04:00 AM va deveni ora locală 03:00 AM.

Citeşte mai departe ...

Campioana României s-a chinuit 35 de minute pentru prima victorie

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal s-a reluat sâmbătă după şapte luni de întrerupere. În premieră, în sala sporturilor din Miercurea Ciuc se dispută primele trei etape din tur sub forma unui turneu la care participă cele opt echipe înscrise în sezonul 2020-2021. United Galaţi a întâlnit în etapa de debut pe FK Odorheiu Secuiesc, un adversar incomod mereu. Şi de această dată harghitenii şi-au scos colţii şi au început în forţă, reuşind să conducă mult timp pe tabela de marcaj. Evoluţia scorului: 0-2, 1-3, 2-4, după primele 20 minute. Băieţii lui Florin Ignat au revenit spectaculos, au egalat la 4 dar cei din Odorheiu Secuiesc au trecut din nou în avantaj în min.32. Cu un lot schimbat faţă de sezonul trecut, din care au plecat experimentaţii: Grigoraş, Mimi Stoica, Laşcu şi Obadă şi cu tinerii Cojocaru şi Arhire reveniţi acasă, echipa gălăţeană s-a chinuit dar a strâns rândurile şi a întors soarta partidei în ultimele cinci minute. MVP-ul a fost Andrei Crăciun, autor a patru goluri. Celelalte goluri pentru echipa lui Florin Ignat au aparţinut lui: Cojocaru, Burdujel şi un autogol. Rezultat final: United - FK Odorheiu Secuiesc 8-5. Gălăţenii vor juca duminică, de la ora 16.00 cu KSE Tg. Secuiesc şi luni, de la aceeaşi oră cu Imperial WET Miercurea Ciuc, ambele meciuri fiind transmise de Pro X.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la Dunărea Brăila, pas important spre calificarea în turul 3 din EHF European Legue

  • Publicat în Sport

HC Dunărea Brăila a învins echipa norvegiană Tertnes Bergen cu scorul de 28-26 (14-11), sâmbătă, pe teren propriu, în prima manşă a turului al doilea preliminar al competiţiei feminine de handbal EHF European League. Dunărea a controlat prima repriză, în care a avut un avantaj maxim de patru goluri, 12-8, 14-10. După pauză, brăilencele au avut la un moment dat nouă goluri avans pe tabelă, 23-14, 24-15, 25-16, 26-17, dar în ultimele zece minute au marcat doar două goluri şi a primit opt, scorul final fiind de 28-26. Pentru Dunărea au marcat Bianca Tiron 6 goluri, Marina Dmitrovic 6, Cătălina Preda 3, Tamires Morena Lima de Araujo 3, Elena Dache 3, Jovana Sazdovska 2, Elena Şerban (portar) 2, Nicoleta Safta 1, Maria Kanaval 1, Mădălina Zamfirescu 1. Manşa retur dintre Dunărea şi Tertnes Bergen va avea loc în Sala Danubius din Brăila, duminică, de la ora 13.00.

Citeşte mai departe ...

Restricțiile aplicate din cauza pandemiei au condus la afectarea a importante ramuri economice

La Galați, măsurile de protecție socială au ”topit” din buget peste 19 milioane de lei, pentru câteva luni

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați, a prezentat în cadrul Ședinței de Dialog Social de la Prefectura Galați, de săptămâna aceasta, situația măsurilor de protecție socială aplicate ca urmare a afectării activităților economice a unor firme din județul Galați în urma restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

Pentru angajații cărora le-a fost suspendat temporar contractul individual de muncă la inițiativa angajatorului în perioada stării de alertă, AJOFM Galați a efectuat plata unor idemnizații de șomaj tehnic în valoare de aproape patru milioane de lei (3.816.288 lei).

Un număr de 1.788 de angajați, trimiși în șomaj tehnic de 353 de firme cu sediul social în județul Galați, au beneficiat în luna iunie de indemnizații în sumă de aproape două milioane lei (1.965.119 lei).

617 gălățeni, provenind de la 153 de angajatori, care au fost trimiși în șomaj în iulie s-au plătit indemnizații totale de peste un milion de lei (1.304. 948 Iei)

În luna august, numărul persoanelor trimise în șomaj tehnic a fost mai mic. 125 de angajatori au trimis în șomaj tehnic doar 93 de persoane, valoarea totală a indemnizațiilor încasate de aceste persoane fiind de 546.221 lei.

Alte măsuri au vizat decontarea a până la 41,5% din salariul brut al angajatului. Doar în perioada 1 septembrie – 30 septembrie 2020 au depus documentația pentru decontarea a 41,5% din salariul de bază brut un număr de 1.848 agenți economici din județul Galați, pentru 9.158 de angajați, valoarea totală a sumelor achitate de AJOFM Galați fiind de 9.363.575 lei.

În total, măsurile aplicate au presupus achitarea sumei totale de 19.277.307 lei.

Citeşte mai departe ...

VIDEO/Lucrări avansate la cel mai important proiect de gestionare a deșeurilor din România

Se lucrează din plin la cel mai important proiect de gestionare a deșeurilor din România Lucrările la depozitul de deșeuri de la Valea Mărului avansează în ritm alert. Deja partea de realizare a terasamentelor, una din cele mai importante etape din cadrul lucrării, este aproape finalizată, anunță Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.


„Depozitul ecologic de la Valea Mărului este realizat după cele mai noi reglementări de mediu. De asemenea, aici se vor realiza o stație de sortare și una de epurare a apelor uzate. În județul Galați se implementează un proiect unic în țară de gestionare a deșeurilor, investițiile depășind 100 de milioane de euro. Proiectul este realizat cu bani europeni și presupune investiții ample la Tecuci, Valea Mărului, Târgu Bujor și în municipiul Galați”, scrie Costel Fotea, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul creează peste 400 de locuri de munca în perioada implementarii și 400 de locuri de muncă după acestă perioadă.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri