Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Luni, 12 Octombrie 2020 - Regional Press

Ministrul Sănătăţii: "Prognoza noastră merge spre 20.000 de îmbolnăviri la finalul primului val de COVID"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, într-o intervenţie la Digi24, că, în acest moment, România încă se confruntă cu primul val de îmbolnăviri cu COVID şi că prognoza autorităţilor "merge spre 20 de mii de îmbolnăviri la finalul primului val, dacă sunt respectate regulile".

"Noi nu am trecut nici de valul 1. Suntem la începutul pantei descendente", a declarat ministrul Sănătăţii."Gestionarea focarelor poate aduce şi surprize. Gândiţi-vă la tot ce înseamnă această relaxare, tot ce înseamnă nerespectarea distanţării sociale, nerespectarea regulilor. În acest caz (de nerespectare a regulilor), vom avea o reluarea a transmiterii în comunitate. (...) Nu vom putea vorbi atunci nici măcar de terminarea primului val.

După ce vom fi siguri că s-au respectat aceste reguli şi vom avea un număr mai mic de cazuri, atât cazuri noi, cât şi cazuri în terapie, putem spune că am gestionat o primă etapă, sau un prim val", a precizat Tătaru."Când am început să gestionăm acest prim val previzionam 10-12.000 de îmbolnăviri, în condiţiile sărbătorilor pascale sau a zilelor libere de 1 mai, momente greu de gestionat. Am trecut de vârful de 15.000. Suntem într-o scădere a numărului de cazuri active, de la o zi la alta", a mai precizat Tătaru.

Citeşte mai departe ...

Date INS: În primele 8 luni ale anului 2020 s-a înregistrat cel mai mic număr de nașteri din ultimii 7 ani

  • Publicat în Social

În perioada ianuarie-august 2020 s-au înregistrat 113.931 de nou-născuți, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică.

Pentru a ilustra impactul acestei scăderi asupra sistemului de educație, diferența de 17.170 de copii între generația născută în același interval din 2019 și 2020, înseamnă peste 686 de clase/grupe de grădiniță de câte 25 de copii fiecare, mai puține față de câte ar fi formate din copiii născuți în aceeași perioadă, ianuarie-august, dar cu un an mai devreme.

 

Citeşte mai departe ...

Preţurile de consum în luna septembrie 2020 comparativ cu luna septembrie 2019 au crescut cu 2,5%

Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,1%, a anunțat Institutul Național de Statistică, luni dimineață, potrivit Mediafax.

Față de septembrie 2019 prețurile produselor alimentare au crescut cu 4,96%, cele ale mărfurilor nealimentare cu 0,62% iar serviciile cu 2,89%, scrie Digi24.ro.

Spre deosebire de alte perioade, cele mai mari creșteri de prețuri au avut loc, față de decembrie 2019, la produse de panificație (4,24%), făină (7,12%), mălai (4,58%), la fructe și conserve din fructe, cu peste 10%, la citrice cu 15,9%.

Cartofii au înregistrat o scădere de preț considerabilă, de peste 30%. Scăderi de prețuri au mai fost înregistrate la ouă, combustibili, energie electrică, gaze, precum și la energie termică.   

 

Citeşte mai departe ...

Social-democraţii anunţă care este prioritatea PSD

"Prioritatea PSD: păstrarea locurilor de muncă și creșterea sigură a veniturilor românilor. Reducerea impozitării muncii, creșterea progresivă a deducerilor fiscale în funcție de nivelul salariului și numărul copiilor sunt doar câteva dintre soluțiile cuprinse în Programul de guvernare al PSD", transmite Partidul Social Democrat într-un mesaj distribuit pe reţelele sociale.

 VIDEO AICI

Citeşte mai departe ...

Măștile, obligatorii în toate spațiile publice din oraș! ISU va trimite mesaje RO-ALERT

Purtarea măştii de protecţie va deveni, începând de mâine, obligatorie în toate spaţiile publice din orașul Galați și cinci comune, a anunțat Comitetul pentru Situații de Urgență. De asemenea, restaurantele din municipiul Galați și comunele Cuca, Șendreni și Vânători, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

La nivelul județului Galați, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 12.10.2020, următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS COV 2:

↪Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele Ivești (4,64) și Gohor (1,83) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, se suspendă în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.

↪Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor din municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori, rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

↪ Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

↪ Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați.

↪ Organizarea şi desfăşurarea activităţii teatrelor / cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în municipiul Galați se suspendă în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.

↪ Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din Ivești (4,64) și Gohor (1,83) se suspendă în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.

↪ Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) rămân suspendate până la data de 19.10.2020, inclusiv.

↪ Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber în municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) sunt interzise în perioada 12.10.2020 – 19.10.2020, inclusiv.

↪ Toate instituțiile publice și private, precum și operatorii economici care își desfășoară activitatea în municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58) își vor desfășura activitatea prin organizarea programului de lucru în regim de muncă la domiciliu / telemuncă, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, se recomandă decalarea programului de lucru.

↪ Începând cu data de 13.10.2020, de la ora 06.00, la nivelul municipiul Galați (1,87) și comunele Cuca (4,24), Gohor (1,83), Ivești (4,64), Șendreni (1,96) și Vânători (1,58), în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Totodată, în aceeași ședință a CJSU s-au stabilit noi scenarii pentru mai multe instituții de învățământ din localitățile cu rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 cazuri / 1000 locuitori.

Astfel, a fost aprobat scenariul III (ROȘU) de funcţionare începând cu data de 13.10.2020, pentru următoarele unități de învățământ: Școala Profesională "Hortensia Papadat Bengescu" comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Ivești, Scoala Gimnaziala "Victor Ion Popa" comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 3, comuna Ivești, Scoala Gimnaziala "Negoita Danaila" sat Bucesti, comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 2 sat Bucesti, comuna Ivești, Scoala Gimnaziala sat Bucesti, comuna Ivești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Bucesti, comuna Ivești.

↪ Se modifică art. 1 din Hotărârea CJSU Galați nr. 333 din data de 10.09.2020 și va avea următorul conținut: ”Se aprobă scenariul II (GALBEN) de funcţionare începând cu data de 12.10.2020, pentru unitatea de învăţământ Scoala Gimnaziala Nr. 1 str. Principala, comuna Gohor, județul Galați”.

De asemenea, s-a aprobat scenariul II (GALBEN) de funcţionare începând cu data de 13.10.2020, pentru următaorele intituții de învăţământ: Gradinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Gohor, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Ireasca, comuna Gohor, Școala Gimnaziala Nr. 1 sat Berheci, comuna Gohor, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Berheci, comuna Gohor, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Nartesti, comuna Gohor, Scoala Gimnaziala Nr.1, comuna Matca, Gradinita cu Program Normal Nr. 2, comuna Matca, Gradinita cu Program Normal Nr. 3, comuna Matca, Scoala Gimnaziala "Dimitrie Cantemir", comuna Matca, Scoala Gimnaziala Nr. 2, comuna Matca, Școala Gimnazială Adventistă "Matca", comuna Matca, Scoala Gimnaziala "Florea Julea", comuna Negrilești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1, comuna Negrilești, Gradinita cu Program Normal Nr. 1 sat Slobozia Blaneasa, comuna Negrilești și Gradinita cu Program Prelungit "Motanul Incaltat" municipiul Galați.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi revin în Liga Florilor

  • Publicat în Sport

Caravana handbalistică feminină porneşte în sfârşit la drum după mai bine de şapte luni de pauză forţată. Liga Florilor MOL va lua startul cu 16 echipe la start, primul turneu care va cuprinde o singură etapă este programat pe 14-15 octombrie în sala sporturilor Olimpia din Ploieşti. CSM Galaţi, care revine după un an în elita handbalului din România, va întâlni în runda de debut pe Gloria 2018 Bistriţa, ocupanta locului 3 în sezonul precedent şi una din reprezentantele României în EHF Cup League. „În sfârşit putem vorbi despre următorul meci. A trecut o perioadă foarte lungă în care nu am jucat, iar dorul de handbal era foarte mare. Ne bucurăm să revenim pe prima scenă a handbalului şi să demonstrăm că a fost un accident faptul că am evoluat în liga a doua. Ne aşteaptă un meci foarte greu contra Bistriţei, o echipă bună a campionatului nostru. Sperăm într-o evoluţie bună a noastră, deşi ultimul meci pentru noi a fost acum şapte luni (noi nu am jucat niciun meci amical în toată această perioadă). Aşteptăm cu nerăbdare primul fluier al arbitrilor şi am încredere în noi că putem face un meci bun”, ne-a declarat Daciana Balaban, căpitanul formaţiei CSM Galaţi. Lotul de jucătoare pentru sezonul 2020-2021: Ana Maria Micu, Cristina Gheorghe, Cristina Marcu, Abigail Vălean, Andreea Prescură, Cristina Andriţa, Daciana Balaban, Cătălina Cioaric, Emilia Anghel, Lăcrămioara Cîlici, Alla Sheiko, Roxana Caragea, Daniela Corban, Raluca Tănasă, Mădălina Conache, Cristina Clisu, Patricia Vizitiu, Tamara Bokaric, Mădălina Puşcaşu. Programul complet al primei etape din Liga Florilor: miercuri 14 octombrie: Rapid Bucureşti - CSM Slatina, ora 10.15, CSM Galaţi - Gloria 2018 Bistriţa, ora 13.00, HC Zalău - Minaur Baia Mare, ora 15.45, SCM Gloria Buzău - CSM Bucureşti, ora 18.30; joi 15 octombrie: Crişul Chişineu Criş - U Cluj, ora 10.15, Dacia Mioveni 2012 - Măgura Cisnădie, ora 13.00, Activ Prahova Ploieşti - Dunărea Brăila, ora 15.45, SCM Craiova - SCM Rm. Vâlcea, ora 18.30.

Citeşte mai departe ...

Cutremur în România. A fost resimțit și în Galați și Brăila

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade s-a produs luni după amiază în România. Seismul avut loc în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului. Cutremurul s-a resimțit și în Galați și Brăila.

„În ziua de 12 Octombrie 2020, la ora 16:13:25 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.1, la adâncimea de 131km”, a anunțat INFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brasov, 85km NE de Ploiesti, 109km S de Bacau, 118km V de Galati, 118km V de Braila, 136km N de Bucuresti, 157km NE de Pitesti, 188km E de Sibiu, 190km SV de Iasi, 200km N de Ruse.

Citeşte mai departe ...

Covid-19 anulează turneul din Polonia de CEV Champions League. CSM Arcada va organiza peste două săptămâni turneul decisiv de calificare în grupele principale

  • Publicat în Sport

 În perioada 13-15 octombrie în Polonia era programat primul turneu al grupei G din CEV Champions League cu participarea a trei echipe: CSM Arcada Galaţi, Fino Kaposvar din Ungaria şi gazdele de la Jastrzebski Wegiel. Sâmbătă seara, campioana României a fost anunţată că reprezentanta Poloniei are câteva cazuri pozitive cu Covid-19 motiv pentru care nu a putut disputa meciul programat în weekend în campionatul intern. Delegaţia gălăţeană a intenţionat să plece duminică seara spre Bucureşti pentru ca apoi să-şi continue drumul spre Varşovia dar în ultimul moment a venit altă veste neplăcută că şi ungurii se confruntă cu aceeaşi problemă. În aceste condiţii, luni a avut o întrunire în videoconferinţă cu reprezentanţii celor trei cluburi şi al CEV. „S-a decis ca primul turneu din Polonia să fie anulat. Asta este situaţia, nu ne convine, noi am avut bilete cumpărate, rezervarea la hotel, sunt cheltuieli pe care nu le mai recuperăm. De-asemenea, s-a stabilit să se joace turneul de la Galaţi din perioada 27-29 octombrie, învingătoarea urmând să obţină calificarea în grupele principale”, ne-a declarat Marius Pîrvu, preşedintele secţiei de volei de la CSM Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Două funcționare din cadrul Serviciului de Evidență a Persoanei Galați, condamnate pentru fapte de corupție

Două funcționare de la Serviciul de Evidență a Persoanei Galați au fost condamnate definitiv, la închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Ele nu vor putea ocupa funcția de care s-au folosit pentru săvârșirea infracțiunilor, pe o perioadă de 2 ani.

Comunicatul integral al DGA.

– condamnarea unei inculpate, referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Galați, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și de instigare la fals în declarații în formă continuată, la pedeapsa principală rezultantă de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, aplicându-i-se totodată pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor, pe o perioadă de 2 ani și pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării aceluiași drept, cu suspendare pe durata termenului de supraveghere.

– condamnarea unei alte inculpate, referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Galați, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, la pedeapsa principală de 2 ani închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, aplicându-i-se totodată pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor, pe o perioadă de 2 ani.

– aplicarea celei de-a treia inculpate, (persoană fără calitate specială), pe lângă pedeapsa principală de 3 ani și 8 luni închisoare stabilită pentru infracțiunea de trafic de influență în formă continuată, ce este concurentă cu infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, sancționată într-un dosar penal anterior, pentru care susnumitei îi fusese aplicată pedeapsa închisorii în cuantum de 3 ani cu suspendarea sub supraveghere a executării (ce a fost anulată), și a pedepsei accesorii constând în interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau orice alte funcții publice, a dreptului de a ocupa o funcție publică ce implică exercițiul autorității de stat și a dreptului  de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii. Totodată, instanța a dispus confiscarea de la inculpată, în folosul statului, a sumelor de 2.310 euro și 850 lei.

Hotărârea este definitivă.

În fapt,  în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că, în cursul  anilor 2013 -2014 cele două inculpate referente în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Galați, în baza acelorași rezoluții infracționale, au primit, în mod direct, diverse sume de bani, bunuri sau alte foloase în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii sau urgentării unor acte care intrau în îndatoririle acestora de serviciu, respectiv primirea și verificarea documentelor necesare eliberării cărților de identitate, precum și eliberarea acestora.

Totodată, una dintre cele două inculpate, cu ocazia îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, a determinat mai multe persoane să declare/să completeze, în fals, pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, că au consimțământul titularilor spațiului de locuit, unde urmau să-și stabilească domiciliul, semnând personal la rubrica ”Consimțământul titularului spațiului de locuit”, în locul acestora.

În perioada august-septembrie 2014 inculpata fără calitate specială, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins și primit, sumele de 2 310 euro și 850 de lei de la mai multe persoane, lăsând să se creadă că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei Galați, Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați, Registrul Auto Român, precum și asupra angajaților unei școli de șoferi din municipiul Galați.

În schimbul acestei influențe, a promis că îi va determina pe funcționarii publici să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea unor documente cu privire la verificarea tehnică a autoturismelor fără efectuarea acesteia, eliberarea unor cărți de identitate fără respectarea prevederilor legale, eliberarea unor permise de conducere fără susținerea probelor teoretice și practice, întocmirea unor dosare cu privire la absolvirea cursurilor pentru susținerea examenului în vederea obținerii permisului de conducere, fără urmarea acestora.

În cauză, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați au efectuat mai multe acte procedurale în cauză.

Citeşte mai departe ...

56 decese din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore, în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță că 56 de persoane au decedat, în ultimele 24 de ore, în România. De asemenea, au fost raportate 2.069 de cazuri noi de coronavirus. În Bucureşti şi în 14 judeţe, coeficientul de infectare este peste pragul de 1,5.

”Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 118.912  pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, anunţă Grupul de comunicare Strategică.

Judeţele în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste  pragul de 1,5 sunt: Bucureşti – 2,66,  Alba – 2,35, Vâlcea -2,32, Iaşi – 1,96, Bacău – 1,99, Neamţ – 1,91,  Teleorman – 1,74,  Sălaj – 1,80,  Sibiu – 1,73, Caraş-Severin – 1,64, Cluj – 1,66, Braşov – 1,55, Timiş – 1,56, Vaslui – 1,57,  Ilfov – 1,50.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 246 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 5.467 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat. „În intervalul 11.10.2020 (10:00) – 12.10.2020 (10:00) au fost raportate 56 de decese (37 bărbaţi şi 19 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiş, Vaslui şi Bucureşti”, au transmis autoritățile.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 7 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.365. Dintre acestea, 628 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.682.588 de teste. Dintre acestea, 10.051 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.605 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.446 la cerere.

Pe teritoriul României, 14.446 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.866 persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 31.314  persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 9 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.197 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri