Menu
RSS
Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Peste 1.600 de locuri scoase la concurs în școlile de Poliție

Peste 1.600 de locuri scoase la con…

În perioada aprilie-iulie...

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: Suntem mai puternici decât niciodată în momentul ăsta!

Ciolacu, despre coaliția PSD-PNL: S…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Un pas către un viitor „verde”. Clădirea Complexului Muzeal de Științele Naturii, modernizată cu fonduri UE

Un pas către un viitor „verde”. Clă…

Consiliul Județean Galați...

Prev Next

Marți, 12 Mai 2020 - Regional Press

Starea de urgență a afectat și mai mult accesul la hrană, educație și medicamente pentru copiii din medii vulnerabile

  • Publicat în Social

Studiul, anunțat marți printr-un comunicat, a fost realizat în perioada 22-25 aprilie în rândul beneficiarilor de programe socio-educaționale derulate deorganizația Salvați Copiii. Potrivit estimărilor Salvați Copiii, numărul copiilor de vârstă școlară aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială care nu au participat la educația online poate trece de 400.000.Studiul arată că:

66% dintre respondenți afirmă că cel puțin o persoană din gospodărie a fost afectată pe plan profesional în timpul crizei pandemice și al măsurilor de carantină socială luate. Cei mai mulți spun că nu mai pot găsi de muncă ocazional (27%) sau că sunt în șomaj tehnic (17%);
7% dintre respondenți spun că au rămas fără loc de muncă ca urmare a acestei crize;
36% dintre respondenți afirmă ca nu au putut procura produse sau alimente de strictă necesitate;
23% dintre respondenți spun ca nu au putut procura medicamente necesare copiilor;
15% dintre respondenți menționează că nu au avut acces la medic..

Salvați Copiii arată că „n factor suplimentar și agravant de discriminare l-a constituit în această perioadă accesul limitat sau lipsa accesului la educație”:

La nivelul celor 891 de copii școlari din familiile cuprinse în eșantion, 162 au avut lecții online la toate materiile și 351 la unele materii.
Acest lucru înseamnă că 378 (42,42%) de copii nu au avut acces la educație online, ci doar la alte intervenții de educație la distanță, la sprijin educațional din afara școlii sau au fost complet privați de educație.

Asociația consideră că principala cauză pentru această situație este „lipsa unor politici publice naționale, care să acopere familiile vulnerabile și în general familiile unde accesul la internet și tehnologie pentru școala online lipsește sau este limitat.”În rândul celor 891 de copii școlari din familiile cuprinse în eșantion:

89 nu au acces la internet deloc (10%)
541 au acces la internet acasă doar prin telefoane mobile (60,7%)
doar 261 au acces la internet și de pe desktop, laptop sau tablete (29,2%), dintre care doar despre 112 putem spune că au acces individual la echipamentele respective (12,2%).

În ceea ce îi privește pe părinți, doar una din 10 persoane spune că reușește să își ajute suficient toți copiii pentru a continua să învețe în această perioadă, iar 40% dintre respondenți afirmă că nu reușesc să își ajute suficient copiii să învețe în această perioadă.

Citeşte mai departe ...

Președintele Klaus Iohannis: Dacă ieșiți din localitate după 15 mai veți avea nevoie de o declarație

Președintele Klaus Iohannis: „Din păcate epidemia Covid 19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem de numărul de 1000 de victime. Avem sute de cazuri noi. Totuși se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgență și vom intra într-o altă formă de organizare, starea de alertă. Foarte mulți români se întreabă și ne întreabă ce se schimbă după 15 mai.

În primul rând aș menționa ce devine obligatoriu. Sunt lucruri foarte simple dar foarte importante.

Devine obligatoriu portul măștii atunci când ne găsim în spații interioare. De exemplu când mergem la magazin sau să cumpărăm alimente sau când mergem cu transportul public în comun.

Este obligatorie păstrarea unei distanțe între persoane de 1,5 metri. adică distanța a două brațe.

Igiena mâinilor devine obligatorie și e importantă. Trebuie să ne spălăm pe mâini cât se poate de des.

Ce se redeschide?

Nu este cazul să ne relaxăm dar anumite activități trebuie reluate.

Se redeschide parțial comerțul. Se pot redeschide magazinele care au acces direct din stradă. Se redeschid saloanele de îngrijire personală, se redeschid muzeele. Recomandăm autorităților locale ca din 15 mai să redeschidă parcurile pentru public.

La ce se renunță?

Se renunță la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații când ne deplasăm în interiorul localității. Nu trebuie să exagerăm însă.

Ce rămâne obligatoriu?

Este interzisă deplasarea în afara localității cu excepții. Sunt excepții naturale. Cine merge la servicu, merge, se poate ieși pentru munci agricole, pentru sporturi individuale.

Totuși, când ieșim din localitate este nevoie de o declarație. Mai puțin în zonele metropolitane. Dacă mergeți de exemplu din București în provincie, aveți nevoie de o declarație scrisă.

Bisericile. Serviciile religioase vor fi reluate în prima fază în curtea bisericii, deci în exterior. Credincioșii vor purta mască și vor păstra distanța de 1,5 metri. În a doua și a treia etapă aceste condiții vor fi rediscutate.

Sportivii pot intra în cantonament, dar vor începe doar pregătirile. Competițiile nu vor începe în această etapă.

Mă adresez Parlamentului, care are în lucru o lege care reglementează cum se gestionează starea de alertă. Este nevoie urgentă de această lege și solicit parlamentarilor să decidă pe această lege cu maximă celeritate”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

La ședința care a durat aproape două ore au participat premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Întâlnirea a avut loc în condițiile în care Guvernul a trimis ieri la Parlament un proiect de lege care cuprinde măsurile care vor fi adoptate pe durata stării de alertă. Există însă posibilitatea ca termenul de 15 mai, când expiră starea de urgență, să nu poată fi atins înainte ca legea să intre în vigoare.

Citeşte mai departe ...

Programele Rabla Clasic şi Rabla Moto nu au evoluat conform aşteptărilor. Ce pregătește Guvernul

Programele Rabla Clasic şi Rabla Moto au demarat de trei săptămâni, dar nu au evoluat conform aşteptărilor, a afirmat marţi ministrul Mediului, Costel Alexe.

"Deşi am lansat relativ Programul Rabla Clasic, Rabla Moto, Rabla Plus, la începutul pandemiei, dacă la Rabla Clasic şi Rabla Moto nu suntem acolo unde am fi vrut pentru că, trebuie să recunoaştem, noua realitate ne-a pus pe 'hold' pe toţi şi economia românească şi nu doar românească, ci la nivel mondial, e în momentul de faţă în revenire. Avem la Rabla Plus veşti bune, în sensul că, în aceste trei săptămâni, de când am dat drumul la program, avem solicitări de maşini pentru rezervare, maşini rezervate mai mult decât anul trecut pentru aceeaşi perioadă", a menţionat ministrul Mediului, în cadrul unei dezbateri organizate de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL).

Ministrul Mediului a mai amintit că Guvernul României a majorat bugetul Administraţiei Fondului de Mediu de la 1,5 miliarde de lei cât a fost în 2019, la 2,8 miliarde de lei în acest an, iar banii vor fi injectaţi în economia românească, beneficiari fiind cetăţenii români.

Totodată, Alexe a spus că iniţial intenţiona să organizeze un eveniment de lansare a programului Rabla Moto, "undeva in 'indoor'", dar acesta nu a mai avut loc din cauza pandemiei, însă a discutat cu colegii de la minister şi cu cei de la Agenţia Fondului de Mediu să fie organizat ulterior.

"După data de 15 mai, când va fi ridicată starea de urgenţă, cel mai probabil cred că după 1 iunie când, sper, să fie ridicată şi starea de alertă şi viaţa să îşi intre în normal, să facem un mare eveniment care să cuprindă şi Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Moto, să aibă acces cât mai mulţi români pentru că este şi interesul meu, ca ministru, ca numărul de beneficiari să fie unul cât mai mare", a mai spus Costel Alexe.

"Programul abia a început. Este destul de devreme să vorbim despre rezultate dar, totuşi putem observa că vânzările de moto vor fi afectate anul acesta. Am vorbit deja cu marea majoritate a importatorilor. În motociclism, practic, vânzările se fac la începutul anului, înainte de sezonul moto, iar acum totul este dat un pic peste cap, dar avem totuşi speranţe că vom avea rezultat ok. Există cereri la dealeri, există chiar şi cereri online pe rablamoto.ro ceea ce arata că există interes", a precizat preşedintele motoADN. Răzvan Pavel.

Programul "Rabla Clasic" pentru anul 2020 a demarat pe 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Programul "Rabla Plus" a început pe data de 25 martie, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină full electric sau electric hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric. 

Programul "Rabla Moto" va permite acordarea unei finanţări de 3.500 lei pentru achiziţia de motociclete şi scutere cu cilindree mai mare de 125 cmc şi cu emisii de CO2 mai mici de 125 g/km, dacă se casează o maşină mai veche de opt ani. Încă nu este posibilă casarea unei motociclete vechi pentru a accesa acest program.

Prin Programul "Rabla Moto Plus" va fi posibilă acordarea unei finanţări de 3.500 lei pentru achiziţia de motocicluri electrice cu motor electric având o putere nominală de maxim 4KW şi o viteză maximă constructiv mai mare de 45 km/oră, nemaifiind necesară casarea unei rable.

De la înfiinţarea Programului "Rabla", cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate.

Citeşte mai departe ...

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: 899.328 de contracte de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgenţă

Potrivit cifrelor centralizate de Inspecţia Muncii şi publicate de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, citate de Agerpres, un număr de 899.328 de contracte de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgenţă (16 martie) şi până marţi.

Dintre acestea, 260.201 de contracte de muncă suspendate proveneau din industria prelucrătoare, 160.784 din domeniul comerţului cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 113.219 din sectorul hoteluri şi restaurante.

Alte 344.355 de contracte de muncă au fost încetate de la instituirea stării de urgenţă şi până marţi, astfel: 61.830 din sectorul comerţului cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 60.428 din industria prelucrătoare, iar 49.659 din domeniul construcţii.

 

Citeşte mai departe ...

Bacalaureat: 18.700 de săli de examen cu supraveghere video și aproape 50.000 de profesori implicați în comisii

Bacalaureatul de anul acesta nu va mai fi organziat în centre zonale, ca în anii trecuți – când elevii din mai multe licee susțineau examenul într-o singură unitate de învățământ -, ci fiecare elev va da Bac-ul la școala lui (sursa). Dacă vor fi așezați câte 10 elevi în clasă, potrivit normelor Institutului Național de Sănătate Publică, atunci ar fi nevoie de 18.700 de săli de examen pregătite cu sisteme de supraveghere audio-video, în licee. Asta în condițiile în care toate liceele din România au împreună 37.285 de săli de clasă, cu tot cu liceele private, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Reamintim că la alegerile Prezidențiale din 2019 au fost 18.748 de secţii de votare, organizate în aproape toate grădinițele, gimnaziile și liceele, precum și în alte instituții, scrie edupedu.ro. În școlile în care numărul grupelor de câte 10 elevi depășește numărul claselor, cel mai probabil aceștia vor fi plasați în alte școli, fie licee cu puțini elevi, fie școli gimnaziale din vecinătate. Pentru 18.700 de clase alocate pentru desfășurarea Bacalaureatului 2020, ar fi nevoie de minimum 37.400 de profesori asistenți care să supravegheze probele, câte 2 pe sala de examen, plus câte 4-5 membri în comisiile de examen pe școală. 

De precizat, însă, că profesorii de Limba română nu vor putea supraveghea proba la această disciplină, cei de Chimie examenul la materie șamd. În total, în învățământul liceal sunt 53.835 de profesori, potrivit datelor INS. Evident că pot fi aduși și profesori din gimnaziu și învățători la supraveghere, iar la nevoie chiar cadre didactice auxiliare, dar ei tocmai ies din examenele de Evaluare Națională, când începe BAC-ul. 

Deoarece toate școlile vor fi deschise, va fi necesară prezența în școală pe toată perioada Bacalaureatului a secretarilor, administratorilor, personalului auxiliar. Paza școlilor trebuie asigurată și ea, fiind examene naționale. Și toată această desfășurare de forțe nu va fi doar pentru o zi, ci pentru 3 zile, chiar 4 acolo unde se va susține și proba scrisă la limba maternă.

Organizarea implică și măsuri de sănătate publică – profesorii și personalul auxiliar va trebui să aibă măști, plus o rezervă serioasă de măști de schimb, la fel ca elevii. Dacă pentru elevi mănușile nu vor fi obligatorii, pentru profesori, pentru personalul auxiliar acestea vor fi obligatorii. Toate culoarele și clasele trebuie să aibă recipiente cu dezinfectant pentru mâini, plus cel pentru dezinfecția claselor și a cancelariei/holurilor/băilor.

Stimulentul financiar pentru prezența ca profesor la examen este redus, în prezent. Profesorii asistenți primeau anul trecut 52 de lei pe zi pentru supravegherea elevilor la BAC, adică 156 de lei pentru toate cele trei probe scrise. Anul acesta se adaugă riscul suplimentar la care sunt expuse aceste persoane, plus nevoia de mul mai mulți profesor asistenți.

Anul trecut, profesorii corectori primeau între 8 și 10 lei pentru fiecare lucrare corectată. Nici numărul de clase, nici numărul de elevi și nici numărul cadrelor didactice nu sunt distribuite uniform pe suprafața țării, în toate județele și localitățile, existând aglomerări în marile orașe și clase suficiente în orașele mici. Acest lucru va complica organizarea și alocarea resurselor pentru acest examen. 

Calendar BAC 2020 – probele scrise, anunțate de minister să înceapă în data de 22 iunie
22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba Ea) – examen scris
23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba Eb) – examen scris
24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris 

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul Dan Nica:„Este nevoie de sume și criterii clare de alocare a Fondului European de Redresare post-pandemie”

Liderul Delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, a vorbit despre ajutoarele care vor fi alocate statelor UE din Fondul European de Redresare. Europarlamentarul a susținut că alocarea sumelor de bani trebuie să fie făcută în funcție de principiul solidarității și în baza unor criterii clare.

Politicianul gălățean a făcut aceste declarații în contextul în care peste două zile în plenul Parlamentului European se va discuta despre viitorul Cadru Financiar Multianual și despre Planul de Redresare.

„Mă bucur că una din coordonatele de bază ale pachetului de sprijin economic este reprezentată de principiul solidarității. Am pledat constant și insistent în acest sens, împreună cu colegii din Delegația PSD și Grupul S&D. Este o primă victorie și vom continua să acționăm pentru a ne asigura că alocarea viitoare a banilor europeni se va face pe criterii echitabile pentru toate statele membre și nu le va favoriza doar pe unele dintre ele. Alături de principiul nediscriminării între ţările Uniunii, politica de coeziune este principalul vector pentru viitoarea politică de relansare a UE și salut faptul că, referitor la viitorul Cadru Financiar Multianual, proiectul de rezoluție a Parlamentului European recunoaște caracterul central al politicii de coeziune ca vector de investiții pe termen lung, acesta fiind cel mai eficient mecanism european de convergență. Rămâne să vedem cum va fi pusă în practică ideea fundamentală a solidarității. În primul rând, este esențial să stabilim clar suma dedicată Fondului de Redresare, componenta principala a pachetului de investiții”, a declarat europarlamentarul Dan Nica.

Șefului grupului de europarlamentari PSD i-a criticat pe reprezentanii partidelor de dreapta că nu vor vor să stabilească un buget pentru redresarea economică, cu alocări precise pentru fiecare țară, în funcție de principiile enunțate.

„PPE, familie politică din care face parte și PNL, ca partid de guvernare, nu a vrut să fie stabilită o sumă exactă și nu a acceptat să elimine referirea la împrumuturi ca formă de contractare a sumelor viitoare”, a precizat europarlamentarul Dan Nica.

Dan Nica a mai spus că împreună cu colegii va susține ca Fondul de Redresare să devină operațional pe parcursul acestui an. Politicianul a precizat că bugetul în discuție urmează să fie compus din subvenții și să fie finanțat prin emiterea de obligațiuni de lungă durată garantate de bugetul UE, în așa fel încât statele membre să nu fie nevoite să facă împrumuturi dezavantajoase de pe piețele financiare.

 
 
Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați, cifre oficiale: 71 de persoane decedate, 510 cazuri confirmate

Crește numărul deceselor la Galați, din cauza virusului COVID-19. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, din 510 cazuri confirmate cu noul virus, 71 de persoane au murit. Cele mai multe decese s-au înregistrat la cele două cămine de bătrâni. De asemenea, 200 persoane au fost declarate vindecate.

Până la această dată, în județul Galați s-au efectuat 3.955 teste. 350 persoane sunt izolate la domiciliu, iar 616 sunt plasate în carantină.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Județean continuă misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto.

În ultimele 24 de ore, 30 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de 5000 de lei, pentru fapte de natură economică, a anunțat Prefectura Județului Galați.

Citeşte mai departe ...

Simona Halep, în Top 3 WTA din ultimul deceniu

  • Publicat în Sport

Conform site-ului WTA, jucătoarea română de tenis Simona Halep ocupă locul al treilea într-un clasament al punctelor WTA acumulate în ultimii 10 ani în circuitul profesionist,. Halep, care nu a ieşit din top 10 după 2014, este devansată de americanca Serena Williams şi de cehoaica Petra Kvitova. Serena a cucerit 11 din 2010 încoace şi conduce detaşat în ierarhie, cu peste 66.000 de puncte, urmată de Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, cu peste 46.000 de puncte, în timp ce Halep, victorioasă în finalele de la Roland Garros în 2018 şi Wimbledon în 2019, este a treia, cu 44.500 de puncte. Germanca Angelique Kerber se află la mai bine de 3.000 de puncte de româncă, top 10 fiind completat de Victoria Azarenka, Karolina Pliskova, Samantha Stosur, Elina Svitolina, Garbine Muguruza şi Venus Williams. Top 20 este încheiat de australianca Ashleigh Barty, actualul lider mondial, cu 16.000 de puncte. Clasamentul WTA (2010-2020): 1. Serena Williams (SUA) 66.308 puncte 2. Petra Kvitova (Cehia) 46.385 puncte 3. Simona Halep (România) 44.590 puncte 4. Angelique Kerber (Germania) 41.090 5. Victoria Azarenka (Belarus) 39.235 6. Karolina Pliskova (Cehia) 30.207 7. Samantha Stosur (Australia) 27.461 8. Elina Svitolina (Ucraina) 26.164 9. Garbine Muguruza (Spania) 26.056 10. Venus Williams (SUA) 24.641 11. Sara Errani (Italia) 21.790 12. Svetlana Kuzneţova (Rusia) 20.974 13. Carla Suarez Navarro (Spania) 20.932 14. Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 20.662 15. Sloane Stephens (SUA) 20.000 16. Madison Keys (SUA) 19.052 17. Julia Goerges (Germania) 18.296 18. Kiki Bertens (Olanda) 17.503 19. Andrea Petkovic (Germania) 17.235 20. Ashleigh Barty (Australia) 16.004

Citeşte mai departe ...

Românul Ianis Hagi este dorit la Sevilla

  • Publicat în Sport

Echipa spaniolă de fotbal Sevilla FC este interesată de tânărul mijlocaş român Ianis Hagi, care este împrumutat de clubul belgian KRC Genk la Glasgow Rangers, relatează cotidianul spaniol AS. Sursa precizează că Hagi jr. este urmărit de mai mult timp de clubul andaluz, iar interesul a crescut în ultima vreme, având în vedere neînţelegerile dintre jucător şi clubul belgian, evidenţiate de publicaţia belgiană La Meuse, precum şi vârsta mijlocaşului ofensiv (21 ani).
AS scrie că legătura dintre Sevilla şi numele lui Ianis Hagi s-a făcut şi vara trecută, iar tatăl fotbalistului, Gheorghe Hagi, fost jucător la Real Madrid şi FC Barcelona, a fost de părere că Sevilla ar fi o oportunitate pentru fiul său. Publicaţia a remarcat şi saltul calitativ al lui Ianis Hagi din ultimii ani, de la echipele naţionale de juniori la prima reprezentativă, jocul său bun cu ambele picioare, viziunea de joc care fac din el un candidat pentru liga spaniolă.
În sezonul 2020-2021, Ianis Hagi a avut dificultăţi în Belgia şi nu prea s-a acomodat la Genk, iar în ianuarie a fost cedat în Scoţia la Rangers, unde a primit mai multă încredere şi evoluţiile sale au fost în creştere.

Citeşte mai departe ...

Pilotul german, Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari

  • Publicat în Sport

Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, va părăsi echipa Ferrari la sfârşitul acestui an, după ce negocierile pentru un nou contract nu s-au materializat a anunţat presa germană citată de agenţia Reuters. Echipa Ferrari nu a comentat deocamdată această informaţie, difuzată de Bild, cel mai bine vândut cotidian german, precum şi de revista Auto Motor und Sport, care au precizat că Vettel, al cărui acord cu gruparea "căluţului cabrat" expiră la sfârşitul lui 2020, a refuzat condiţiile care i-au fost propuse pentru semnarea unei noi înţelegeri. Sebastian Vettel a sosit la Ferrari în 2015, după ce a cucerit patru titluri mondiale cu echipa Red Bull şi visa să calce pe urmele celebrului său compatriot Michael Schumacher, care a câştigat cinci dintre cele şapte titluri din palmaresul său alături de gruparea de la Maranello. Pilotul german a declarat luna trecută că ar putea semna un nou acord cu Ferrari înainte de startul actualului sezon, întârziat din cauza pandemiei de coronavirus. Oficialii Ferrari au spus la rândul lor că Vettel este prima lor opţiune pentru a face pereche cu monegascul Charles Leclerc şi anul viitor. Presa de specialitate i-a nominalizat pe spaniolul Carlos Sainz jr, de la McLaren, şi australianul Daniel Ricciardo, pilotul echipei Renault, drept principalii candidaţi pentru înlocuirea lui Sebastian Vettel la Ferrari, ambii având contractele valabile până la sfârşitul lui 2020.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri