Menu
RSS
Consiliul Județean a inaugurat o nouă zonă de relaxare și distracție în aer liber pentru gălățeni

Consiliul Județean a inaugurat o no…

La Complexul de agremen...

Transurb prelungește traseul de autobuz 40, în weekenduri, până la noul târg auto

Transurb prelungește traseul de aut…

Operatorul local de trans...

Universitățile pot finanța proiecte de mobilitate academică a studenților, din fonduri proprii

Universitățile pot finanța proiecte…

Instituțiile de învățămân...

Ziua internaţională a luptei împotriva maladiei Lupus

Ziua internaţională a luptei împotr…

Evenimentul este este mar...

Programul curselor de agrement pe fluviul Dunărea cu nava de pasageri „CAMELIA”

Programul curselor de agrement pe f…

Consiliul Județean Galați...

Astroclubul „Călin Popovici”, din cadrul Observatorului Astronomic Galați, selectat în Proiectul Internațional “Asteroid Search Campaign 2024”

Astroclubul „Călin Popovici”, din c…

Pe parcursul lunii aprili...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Oțelul Galați și F.C. Botoșani

Măsuri de ordine publică la meciul …

Gruparea de Jandarmi Mobi...

Ciolacu: PSD este cel mai european partid din România

Ciolacu: PSD este cel mai european …

Liderul PSD, Marcel Ciola...

Handbalistele de la CSM Galaţi joacă pentru promovare la Iaşi

Handbalistele de la CSM Galaţi joac…

Sala sporturilor din Iaşi...

Tripla semnificație a zilei de 10 mai, într-o expoziție la Muzeul de Istorie

Tripla semnificație a zilei de 10 m…

Muzeul de Istorie „Paul P...

Prev Next

Marți, 23 Ianuarie 2024 - Regional Press

Ediția a II-a a concursului județean „Orașul văzut prin ochii mei” a fost lansată

Inspectoratul Școlar Județean Galați și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Galați și Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi – AAFMG, organizează în perioada 1.02.2024 - 9.02.2024 Concursul județean „Orașul văzut prin ochii mei”, aflat la a doua ediție în acest an școlar.

Concursul se adresează elevilor de liceu din municipiul și din județul Galați, în vederea valorificării potențialului lor creativ, pentru a contribui la conservarea și modernizarea elementelor de patrimoniu local/județean, și are două secțiuni:

I. Concurs de eseuri „Puterea cuvântului”;

II. Concurs de grafică / desen „O imagine cât o mie de cuvinte”.

Înscrierea participanților și trimiterea lucrărilor se realizează de către profesorul coordonator, până pe 31 iabuarie, prin trimiterea documentelor (fișa de înscriere, lucrările elevilor, acord de colaborare) pe adresa de e-mail a concursului: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Citeşte mai departe ...

O nouă clădire medicală, aproape de finalizare. Costel Fotea: Ambulatoriu nou la Spitalul Tg. Bujor

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, anunță că o nouă clădire medicală este aproape de finalizare. Este vorba de un Ambulatoriu nou la Spitalul Tg. Bujor .

„Un sistem medical mai bun înseamnă și spații medicale noi. De aceea, construim clădiri noi, dotate cu tot ce este nevoie pentru ca pacienții să fie cât mai bine tratați.  Astfel, după ce am inaugurat noile clădiri ale Ambulatoriilor de la Spitalul Județean și Spitalul TBC, ne pregătim să deschidem și noua clădire a Ambulatoriului de la Spitalul Târgu Bujor. Asta în timp ce se lucrează deja la proiectarea noului spital de la Tecuci, pentru care am semnat deja recent contractul de lucrări”, a transmis Costel Fotea.

Potrivit sursei citate, noul spațiu al Ambulatoriului de la Spitalul Târgu Bujor este gata mai bine de 80%, în acest moment lucrându-se la partea de amenajare interioară. La final, vor fi peste 800 de mp pentru cabinete de chirurgie generală, obstetrică, ORL, oftalmologie, pediatrie, medicină internă, precum şi pentru laboratorul de analize medicale.

„Deja am achiziționat și aparatura medicală, astfel încât să putem demara și etapa finală de montare, fiind vorba de 180 de echipamente noi și moderne”, a precizat președintele CJ Costel Fotea.

Investiția, în valoare de peste 16 milioane de lei, este realizată cu ajutorul fondurilor europene atrase de către Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Angajatorii primesc subvențiile restante pentru angajarea șomerilor

Guvernul României a suplimentat bugetul asigurărilor sociale de stat, al ANOFM, respectiv, al agențiilor județene pentru ocupare a forței de muncă. Astfel, angajatorii vor primi sumele restante pentru subvențiile acordate la angajarea diferitelor tipuri de șomeri, informează AJOFM Galați.

La data de 18 ianuarie 2024, toate sumele restante au fost redirecţionate către conturile angajatorilor, aferente convenţiilor încheiate şi neplătite de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă pe parcursul anului trecut.

Astfel, cererile de încheiere convenţii conform art. 80/85 din Legea 76/2022, modificată şi completată ulterior, depuse pentru anii 2023 şi 2024, sunt în curs de verificare şi soluţionare începând cu data de 10 ianuarie 2024, data aprobării noului buget privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

"Conform anexei la buget care este aprobata de către ANOFM, forul superior, angajatorii vor fi finanţaţi lună de lună, pentru toate solicitările eligibile depuse de către angajatori. Astfel, toate solicitările de subvenţionare a locurilor de muncă, conform Legii 76/2002, art. 80, respectiv 85, vor fi semnate, în ordinea intrării în instituţie, vor fi bugetate şi vor intra în plată etapizat începând cu această lună. Subvenţionarea tuturor cererilor din 2023 înseamnă un efort financiar de peste 40 milioane lei", se menţionează în comunicat.

Aceste sume sunt destinate angajatorilor în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 de ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenţilor, a persoanelor care sunt unici întreţinători de familie, a şomerilor de lungă durată, precizează sursa citată.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Grindeanu, o nouă întâlnire cu reprezentanții transportatorilor români

Ministrul Sorin Grindeanu a avut o nouă întâlnire cu reprezentanții transportatorilor români! „Confederațiile patronale și Federațiile reprezentative ale transportatorilor rutieri au apreciat că în mai puțin de o săptămână, am făcut pașii necesari pentru implementarea măsurilor stabilite împeună pentru acest domeniu”,a anunțat ministrul. 
 
Potrivit sursei citate, Guvernul a soluționat, de săptămâna trecută, aspectele legate de reintroducerea toleranțelor la mase și dimensiuni pentru depășirile peste limitele maxime admise şi a a aprobat o serie de actele normative care rezolvă:
1. Eliminarea diferențierii între transportul rutier național și transportul rutier internațional în privința acordării despăgubirilor conform Convenției CMR.
2. Posibilitatea reducerii tarifelor Autorizațiilor Speciale de Transport (AST).
3. Eliminarea obligativității deținerii de către conducătorii auto a atestatului pentru transport agabaritic.
 
Totodată, Sorin Grindeanu anunță că a inițiat și măsuri care nu necesită adoptarea prin acte normative.
 
„Astfel, prin intermediul CNAIR, se iau măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare în frontiere și implementarea separării fluxurilor UE și non-UE (acolo unde este posibil).
Printre demersurile concrete se numără şi:
- corelarea periodicității examinării psihologice a personalului din transportul rutier cu termenele aplicate în cazul transportului feroviar.
- corelarea Ordinului MTI 995/2011 (normele și procedurile de control ale ISCTR) cu noile prevederi din HG 1317/2023”, a precizat ministrul Transporturilor. 
 
Un aspect important, potrivit ministrului Grindeanu, ține și de constituirea grupurilor de lucru pentru modificarea OG nr. 49/2022 privind transportul alternativ, dar și pentru îmbunătățirea cadrului normativ în vederea eliminării ”pirateriei” în transporturi.
 
„În cadrul acestor grupuri de lucru vor fi găsite soluții pentru modificarea cadrului legislativ privind condițiile de omologare, instalare și montare a tahografelor inteligente de generația a doua”, a adăugat ministrul Grindeanu. 
Citeşte mai departe ...

Restricții pe strada Domnească, de Ziua Unirii

Pentru manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, pe 24 ianuarie 2024, între orele 13.30 – 14.30, traficul rutier va fi restricționat pe str. Domnească (tronsonul cuprins între str. V. Alecsandri și str. Cezar) și str. Dimitrie Bolintineanu (tronsonul cuprins între str. Domnească și str. Științei).

Rutele ocolitoare recomandate pentru autovehicule sunt:
•    Pe direcția Centru  - Parc C.F.R.: str. Domnească – str. Ep. Melchisedec Ștefănescu – str. Grădina Veche – str. Cezar – str. Domnească;
•    Pe direcția Parc C.F.R. – Centru: str. Domnească – str. Radu Negru – str. Științei – str. V. Alecsandri – str. Domnească;
•    Pe direcția Piața Centrală – Parc C.F.R.: str. Traian – str. Rizer – str. V. Alecsandri – str. Grădina Veche – str. Cezar – str. Domnească;
•    Pe direcția Parc C.F.R. – Piața Centrală: str. Domnească – str. Radu Negru – str. Științei – str. Basarabiei – str. Dr. Al. Carnabel – Piața Centrală.
Între orele 13.00 – 15.00, vor surveni următoarele modificări în programul de transport:

- troleibuzele care asigură traseul 102 (Micro 19 - Parc CFR) vor întoarce în Centru, pe str. Mavramol, și vor avea indicativul 101;

- autobuzele de pe traseul 105 (Micro 19 - Grădina Publică) vor circula deviat pe str. Domnească - str. Basarabiei - str. Traian - Spitalul Militar;

- autobuzele de pe traseul 26, din Bariera Traian vor circula deviat pe str. Traian - str. Basarabiei - str. Domnească - str. Gării - Gara CFR.

Autobuzele care asigură traseele 26 și 105 vor respecta toate stațiile aferente străzilor pe care sunt deviate.

Pentru desfășurarea  fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor în perioada menționată pe tronsoanele de stradă închise circulației rutiere.

Citeşte mai departe ...

Puştii gălăţeni de la Atletico au urcat pe podium la Bucureşti

  • Publicat în Sport

Fotbalul juvenil gălăţean continuă să producă talente. În weekend la Bucureşti s-a disputat prima ediţie a Lions Winter Cup 2024, o competiţie internaţională pentru juniori, care s-a bucurat de o participare numeroasă şi a fost foarte bine organizată. Galaţiul a fost reprezentat cu succes la categoria 2015 de Atletico, care a avut un parcurs impresionat, cu opt victorii din cele 10 meciuri disputate care le-a adus locul 3 în clasamentul final. Rezultatele înregistrate: 3-0 cu Axi, 5-0 cu Petrolul Ploieşti, 0-4 cu Progresul Spartac, 0-3 cu Lions, 4-0 cu Progresul Academy, 5-0 cu Herea Academy, 1-0 cu Zimbru Chişinău, 5-0 cu CSŞ 6 Bucureşti, 4-0 cu Asterra şi 5-0 cu Juniorul 2014. Lotul de jucători: Andrei Dominic Todaşcă, David Maţoian, Eduard Isvoranu, Alexandru Ştefan Mihai, Ştefan Alexandru Trandafir, Eduard Constantin Toniţă, Luca Cristian Cazanoschi, David Ayan Craev. Antrenori: Alin Claudiu Crăciun, Emil Trandafir, Alexandru Chiculiţă.

Citeşte mai departe ...

Incendiu într-un bloc din Galați: o femeie a murit, 24 de locatari evacuați

Un incendiu violent a izbucnit într-un bloc din Galați. Proprietara apartamentului afectat de incendiu, a fost găsită decedată. Alte 24 de persoane au fost evacuate.

ISU Galati a fost alertat prin Dispeceratul 112 despre un incendiu cu degajari de fum într-un bloc de pe strada Regiment 11 Siret.

La fața locului s-au deplasat la interventie doua autospeciale de stingere, o descarcerare, o autoscară mecanică, o autospeciala pentru victime multiple, doua ambulante SMURD si doua ambulante SAJ. 

„Pe timpul lichidării incendiului, au fost evacuați din bloc 24 adulți și 4 copii, care au fost ținute la căldură în ambulanțe. Nu a solicitat nimeni transport la spital. Proprietara apartamentului afectat de incendiu, o varstnica de 86 ani a fost găsită decedata, din cauza intoxicarii cu fum”, au transmis pompierii gălățeni. 

Potrivit ISU Galați, cauza probabilă a incendiului este un reșou uitat în priză, pe care au căzut materiale combustibile.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Prima alimentare a cardurilor sociale, pe 2024 va fi în a doua jumătate a lunii februarie

Deputatul Viorica Sandu anunță că prima alimentare a cardurilor sociale, pe 2024 va fi în a doua jumătate a lunii februarie. 

„Guvernul a majorat pragul veniturilor care definesc persoanele eligibile, de la 1.700 la 2.000 de lei/lună. Peste 2,5 milioane de persoane vor primi și-n acest an câte 1.500 de lei, în șase tranșe, sprijin pentru alimente. În februarie va fi prima alimentare a cardurilor sociale”, a transmis Viorica Sandu, deputat PSD de Galați.

„Cine sunt beneficiarii acestor carduri și ce venituri trebuie să aibă?

Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde vor fi:
1.pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
2.persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
3. familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
4. familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
5.  familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
5. persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Pentru ce pot fi utilizate tichetele sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde? În anul 2024, sprijinul poate fi utilizat pentru achiziţionarea de produse alimentare şi/sau mese calde.

Cât timp vor fi valabile sumele? Sumele disponibile pe card vor fi valabile 12 luni de la data încărcării lor.

Tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de 2 ori pe an de pachete cu alimente. Pachetele cu alimente vor fi în cuantum maxim de 125 lei și se vor acorda o dată la 6 luni”, a explicat deputatul Viorica Sandu. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri