Menu
RSS
26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRIETĂŢII INTELECTUALE

26 Aprilie – ZIUA MONDIALĂ A PROPRI…

Ziua Mondială a Proprietă...

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară şi reorganizarea teritorială vor trebui făcute în România

Premierul Ciolacu: Reforma bugetară…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de zile

Oţelul a pierdut la Arad după 51 de…

Înfrângere prea severă pe...

Starea culturilor de cereale păioase din județul Galați înființate în toamna lui 2023

Starea culturilor de cereale păioas…

Oficiul Fitosanitar Galaț...

Olimpiada Națională Aria Curriculara Tehnologii - Domeniul Agricultură

Olimpiada Națională Aria Curricular…

În perioada 26-30 aprilie...

Tehnologie ultraperformantă pentru salvarea vieții. Costel Fotea: Soft pe bază de inteligență artificială pentru tratarea cancerului

Tehnologie ultraperformantă pentru …

Soft pe bază de inteligen...

Ministerul Muncii: Pensiile aferente lunii mai se plătesc înaintea sărbătorilor pascale

Ministerul Muncii: Pensiile aferent…

La solicitarea premierulu...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au legat patru victorii

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Mai bine mai târziu decât...

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia „Dunării de Jos”. Programul complet

Pelerinajul de Florii în Arhiepisco…

  Sâmbătă, 27 apr...

Prev Next

Miercuri, 09 Martie 2022 - Regional Press

Și Teatrul Dramatic „Fani Tardini” renunță la restricții

  • Publicat în Social

Începând de vineri, 11 martie, accesul publicului la spectacolele Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați se va face fără certificatul Verde, iar purtarea măștii nu mai este obligatorie, anunță reprezentanții instituției gălățene, care recomandă totuși utilizarea acesteia în continuare, ca măsură de protecție.

Gradul de ocupare a sălii de spectacole este mărit treptat; de la 30%, cât era până acum, la 70% pentru spectacolele programate în weekendul 11-13 martie și, ulterior, la 100%.

„Ne bucurăm că putem deschide din nou larg ușile sălii de spectacole, după doi ani în care întâlnirile noastre au fost restrânse. Cu adânci reverențe pentru că ne-ați fost alături în tot acest timp, vă așteptăm la teatru în număr cât mai mare. Fiți prudenți în continuare, aveți grijă de voi și de cei dragi!”, spune Florin TOMA, directorul general al Dramaticului gălățean.

Citeşte mai departe ...

Campania #DONAM! #COLECTAM! #AJUTAMIMPREUNA! continua!

Universitatea ”Danubius” din Galați a lansat această campanie în sprijinul refugiaților din Ucraina, alăturându-se eforturilor generale în ajutorarea oamenilor care fug îngroziți din calea războiului.  La activitățile derulate participă ca voluntari și studenți înscriși la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității.

Specialiștii și cadrele didactice din instituția educațională au reacționat și, cu această ocazie, și-au sincronizat eforturile pentru a susține profesionist aceste intervenții. Astfel, zilele trecute, studentii de la Facultatea de Psihologie au participat la o sesiune de training de specialitate despre abordarea psihologica a persoanelor refugiate, sustinut de drd. psih. Florian Miu, cadru didactic in cadrul Universitatii Danubius.

Trainingul a vizat informarea cat mai corecta a studentilor voluntari implicati in campania organizata de Universitatea Danubius pentru refugiatii din Ucraina si predarea tehnicilor de interventie psihologica in cazuri de criza.

Citeşte mai departe ...

Cantina de Ajutor Social a Primăriei Galați asigură mâncare refugiaților ucraineni

Primăria municipiului Galați continuă să ajute refugiații din Ucraina, asigurând și hrana acestora, pe lângă spațiile puse deja la dispoziție pentru cazare.

Astfel, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social au fost pregătite și livrate în cursul zilei de ieri porții de mâncare pentru 138 de persoane, iar astăzi se asigură cele trei mese pe zi pentru 338 de persoane.

Este vorba despre hrana care ajunge la refugiații cazați în spațiile municipalității sau a căror finanțare este asigurată de la bugetul local, conform prevederilor legale actuale.

Citeşte mai departe ...

Cadeţii de la CSS Galaţi continuă cursa spre medalii

  • Publicat în Sport
Aşa cum v-am mai anunţat proiectul pus la cale printr-un protocol de colaborare dintre Arcada şi CSS a început să-şi arate roadele. După echipele de speranţe şi juniori, în weekend a venit şi rândul cadeţilor să-şi arate valoarea. „Tigrişorii” gălăţeni pregătiţi de Irina Todaşcă au învins duminică în ultima etapă la sala Florin Balaiş pe CSS Dinicu Golescu Câmpulung Muscel, scor final: 3-1 după un meci dramatic şi spectaculos şi şi-au parafat calificarea la turneul semifinal. Lotul de jucători: Răzvan Chirilă, Iustin Pavel, Andrei Cohal, Matei Porumb, Claudiu Boroş, Ştefan Diaconu, David Macovei, Eduard Ionescu, Sebstian Ursu, Rareş Anton, Ştefan Doca. Turneul semifinal este programat în perioada 1-3 aprilie, adversarele şi locaţia vor fi stabilite în perioada următoare.
Citeşte mai departe ...

IPJ Galați recrutează candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ postliceal ale MAI

Inspectoratul de Poliție Județean Galați recrutează candidați pentru admiterea în instituțiile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea martie – mai 2022.
 
Înscrierea candidaților se face până pe 18.03.2022, cererea tip de înscriere urmând să fie transmisă doar on-line, la adresa de mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 
Dosarul de recrutare, în volum complet, va fi depus, până la data de 25.03.2022, ora 12.00, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați (str. Brăilei, nr. 200).

Detalii suplimentare se pot obține zilnic, la Serviciul Resurse Umane, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, la telefon 0236/407000, interior 20114 și 0755109282, sau pe site-ul instituției (http://www.gl.politiaromana.ro), la secțiunea ”Admitere”.
Citeşte mai departe ...

Dan Nica: România în Schengen-soluția pentru gestionarea afluxului de refugiați ucraineni

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a pledat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, pentru accederea României în Spațiul Schengen, în vederea mai bunei gestionări a fluxurilor de refugiați din Ucraina. „O femeie a murit pentru că, după trei zile de stat în frig în Ucraina, a trebuit să mai stea aproape o zi la frontiera dintre Ungaria și România. Iată o nedreptate care se datorează faptului că România nu este în Schengen. Iar cineva ar trebui să poarte această responsabilitate, fie și morală”, a declarat eurodeputatul român.

Dan Nica a cerut mobilizarea UE pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

 „Milioane de femei din Ucraina nu și-au imaginat că vor sărbători, în 2022, Ziua Femeii în asemenea condiții tragice”, a declarat europarlamentarul, evocând „tristețea din ochii femeilor refugiate, care încearcă să-și salveze copiii, trecând frontiera în România după zile de stat în frig. Acea tristețe este pentru copiii lor, pentru că nu știu ce viitor vor avea acești copii. Mulți și-au pierdut tații, uciși de bombe sau pentru că și-au dat viața pentru apărarea Ucrainei. Casele lor au fost distruse. Care e viitorul acestor copii?”, a evidențiat Dan Nica în dezbaterea consacrată situației refugiaților din Ucraina.

„Pericolul major este o criză umanitară de proporții, care să afecteze deopotrivă pe acești refugiați – și atenționez că vor veni persoane tot mai vulnerabile social și medical – dar și statele membre, în special cele din imediata vecinătate a Ucrainei. E nevoie de o mobilizare urgentă și masivă de fonduri, logistică și personal la nivel european”, consideră europarlamentarul PSD.

Citeşte mai departe ...

9 Martie - Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din România

La 9 martie este marcată, în fiecare an, Ziua deţinutilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989. Proiectul de lege privind declararea zilei de 9 martie „Ziua deţinuţilor politici anticomunişti din perioada 1944-1989” a fost adoptat de Camera Deputaţilor în şedinţa din 22 noiembrie 2011, cu 285 de voturi favorabile, trei împotrivă şi şase abţineri.
Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România (IICCR), în timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţata destinate deţinuţilor politici.
IICCR şi Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din Bucureşti au identificat în arhive un număr de aproximativ 93.000 de fişe de foşti deţinuţi politici care au trecut prin închisori şi lagăre de muncă, în perioada 1945-1989.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri