Menu
RSS
Greu cu Oţelul

Greu cu Oţelul

Oţelul, fără sprijinul Pe...

Premierul Ciolacu despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu: Exclus aşa ceva!

Premierul Ciolacu despre reintroduc…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

Anamaria duce tradiţia mai departe …

Sportul gălăţean îşi trim...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu t…

Finala Diviziei A1 la vol...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Poșta Română a început distribuirea…

Compania Naţională Po...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Un licean de la CNVA Galați, califi…

Talpău Cristina Maria, cl...

Peste 120 de jandarmi în stradă, de Florii

Peste 120 de jandarmi în stradă, de…

Cu prilejul Sărbătorilor ...

Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Marian Barbu este noul rector al UD…

Universitatea „Dunărea de...

Oţelul poate juca în cupele europene

Oţelul poate juca în cupele europen…

 Supărarea celor car...

Prev Next

Luni, 27 Martie 2023 - Regional Press

Galațiul redevine pol regional al reprezentanților elevilor din șase județe

După 3 ani de pauză, Consiliul Județean al Elevilor Galați va organiza din nou Sesiunea Regională de Formare a Elevilor Reprezentanți (SRFER)

Reprezentanții gălățeni ai CJE vor găzdui tineri din județele Brăila, Constanța, Călărași, Ialomița, Tulcea și Galați.

În acest mod, este un moment oportun ca județul Galați să-și arate încă o data adevăratul său potențial, astfel încât mișcarea de reprezentare a elevilor gălățeni să continue constructiv, potrivit Biroului de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Galați.

Consiliul Elevilor este structura ce reprezintă elevii în forurile decizionale şi asigură un climat propice dezvoltării personale şi profesionale a acestora. Consiliul Judeţean al Elevilor Galaţi militează pentru respectarea drepturilor elevilor şi se asigură că mediul şcolar se pliază pe interesele elevilor, constituind un cadru prielnic formării principalilor beneficiari ai acestuia.

Sesiunea Regională de Formare a Elevilor Reprezentanţi Galaţi este un proiect al structurii ce vizează pregătirea şi consolidarea unei baze informative în domeniul reprezentării şi al administrării consiliilor elevilor pentru membrii consiliilor judeţene ale elevilor din cadrul Regiunii Sud-Est (judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea şi Vrancea). Aceasta se va desfăşura în perioada 31 martie - 2 aprilie, iar scopul proiectului este de a angrena participanții în cadrul activităţilor civice şi sociale de-a lungul celor 3 zile.

În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri şi training-uri relevante pentru activitatea reprezentanţilor în cadrul structurilor din care fac parte, precum Legislaţia în Consiliul Elevilor, Lobby and advocacy, Dialogul în sistemul de învăţământ (dezbatere), Paşii unui proiect şi Reprezentarea din preuniversitar în universitar. Acestea vor fi facilitate de membrii Biroului executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi, alumni ai Consiliului Judeţean al Elevilor Galaţi, membri ai Consiliului Naţional al Elevilor, traineri pe diferite domenii şi delegaţi ai partenerilor.

 

Citeşte mai departe ...

Ministrul Grindeanu, despre accidentul feroviar din Galați: Locomotiva a ieșit din revizie în acea dimineață

  • Publicat în Social

Locomotiva care a fost implicată sâmbătă seara în accidentul din Gara Galați ieșise de la revizie tehnică în acea dimineață, a spus luni, într-o conferință de presă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

„În acest moment e în desfășurare o anchetă, care are diverse componente. Ar părea cel puțin ciudat din partea mea să mă pronunț înaintea rezultatelor acestei anchete, dar pot să vă spun un lucru, cred în premieră, locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă seara, deci în seara datei de 25 martie, a ieșit din revizie tehnică din Depoul Ploiești în dimineața acelei zile. Am actele, în dimineața acelei zile această locomotivă a ieșit din revizie tehnică, programată din timp. A făcut o cursă de la Ploiești la Galați”, a declarat Sorin Grindeanu.

El susține că această informație, dar și restul datelor, va fi folosită de anchetatori.

Întrebat când a avut loc ultima revizie capitală a locomotivei, ministrul a spus: „Nu am aceste date, dar în mod sigur prin anchetă vor reieși”.

Conform sursei citate, primele rezultate ale anchetei accidentului de la Galați arată că locomotiva a accelerat brusc, dar frâna nu a funcționat. Mecanicul de locomotivă nu a consumat alcool, au mai stabilit anchetatorii. În urma impactului, vagonul a fost deformat și împins pe o distanță de circa 80 de metri. În interior, se aflau șeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum și un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, județul Galați.

Mecanicul de locomotivă și cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni. Călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio respirator. După intervenția echipelor de descarcerare de la I.S.U. Galați și acordarea primului ajutor, toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați. Ulterior, femeia a decedat. Celelalte trei persoane au rămas internate în spital, cu diferite leziuni, fiind în stare stabilă.

„S-a efectuat cercetarea la fața locului de către polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați, iar din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziția 75 km/h, iar din declarația mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc și că a încercat să acționeze sistemul de frânare dar acesta nu a mai frânat. Mecanicul și conductorul de tren au fost testați cu aparatul alcootest DRAGER, rezultatele fiind negative”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

Anchete mai fac Inspectoratul de Muncă și CFR. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de „distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă".

Citeşte mai departe ...

Apartamente pentru personalul medical din Galați: primul bloc ANL, aproape gata să-și primească locatarii

 
Primul bloc ANL, construit pentru personalul medical din Galați, aproape gata să-și primească locatarii
 
„Am finalizat conectarea blocului ANL la utilități – gaz, energie electrică, apă și canalizare. De altfel, în ședința de luna aceasta vom aproba și criteriile pentru a putea beneficia de o locuință ANL, astfel încât, după ce toată documentația va fi gata și vor fi făcute ultimele finisaje, cei care întrunesc condițiile să poată să se mute în noile apartamente”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
Blocul a fost construit în curtea Spitalului Județean, are 20 de apartamente, zece cu o cameră și zece cu două camere. Sunt apartamente mari, dotate fiecare cu centrala termică.
 
„După aprobarea criteriilor, se va anunța public perioada de depunere a documentației, totul în cadrul unei proceduri transparente. De asemenea, suntem în discuții cu Agenția Națională a Locuințelor pentru a construi, tot în curtea Spitalului Județean, încă două blocuri pentru personalul medical”, a transmis Fotea. 
Citeşte mai departe ...

Eveniment unic care promovează Galațiul ca noul pol de investiții pentru viitor

În parteneriat cu LIBERTY Galați, Ziarul Financiar va organiza o amplă conferință la Galați pe 4 aprilie 2023 cu tema "GALAȚI GREEN VALLEY - Noul pol de investiții pentru viitor". Evenimentul va reuni oficiali români și europeni la nivel înalt, experți și lideri de business, care vor discuta despre viitorul Galațiului ca următorul Hydrogen Valley și un pol de investiții în GREENSTEEL și în energie regenerabilă, precum și despre infrastructura necesară pentru a realiza aceste obiective.

Numeroase personalități vor lua cuvântul la eveniment – cu scopul de a poziționa județul Galați ca noul pol de investiții în oțel sustenabil și energie regenerabilă, printre care Dan Nica - Europarlamentar, Florin Spătaru - Ministrul Economiei, Ionuț Pucheanu – Primarul Municipiului Galați, Costel Fotea - Președintele Consiliului Județean, Marc Davies - Directorul Regional al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Lara Tassan Zanin - Directorul Băncii Europene de Investiții, precum și Adolfo Aiello - Directorul General Adjunct EUROFER și Directorul pentru Schimbări Climatice. Din partea LIBERTY, Sandip Biswas, CEO LIBERTY Primary Steel and Mining, și Ajay Aggarwal, Președintele LIBERTY pentru Europa, vor prezenta planurile GREENSTEEL ale LIBERTY Galați și vor colabora cu acești parteneri strategici pentru a transforma Galațiul într-o regiune verde a Europei.

Sandip Biswas, CEO LIBERTY Primary Steel and Mining, a declarat: "Este un eveniment unic care va promova Galațiul ca noul pol de investiții pentru viitor, locul unde putem produce GREENSTEEL, hidrogen și energie regenerabilă. LIBERTY investește deja în energie regenerabilă și GREENSTEEL în această regiune, iar noi sperăm și credem că și România va investi în susținerea decarbonizării. Această țară are un potențial enorm de a deveni principalul producător de hidrogen verde din Europa, iar Galațiul ar putea fi în centrul acestui program. Este esențial să colaborăm cu toții pentru a contribui la realizarea acestui obiectiv."

Ajay Aggarwal, Președintele LIBERTY pentru Europa și Președintele Consiliului de Administrație LIBERTY Galați, a declarat: "Mulțumim Ziarului Financiar și tuturor partenerilor noștri pentru organizarea unui eveniment atât de important pentru Galați, o regiune care are un potențial uriaș de a deveni GREEN Valley a României. Având industrie siderurgică și navală, acces la porturile dunărene, surse de energie solară și eoliană, precum și proiecte ambițioase de producție de hidrogen și sprijin guvernamental, regiunea Galați - Brăila poate deveni o adevărată Hydrogen Valley și un pol de investiții în GREENSTEEL și în energie verde. Această transformare va avea un impact pozitiv major pentru întreaga comunitate, asigurând tranziția către o economie cu emisii reduse de carbon și schimbând în bine viața multor familii din Galați.”

Citeşte mai departe ...

Plaja Dunărea va avea două noi piscine

Două noi piscine sunt în curs de amenajare la Plaja Dunărea care a devenit un loc plăcut pentru petrecerea timpului liber în sezonul estival, grație investițiilor realizate deja de către Primăria municipiului Galați.

Fiecare piscină va avea suprafața de 5x10 metri și adâncimea de 1,4 metri. Costurile sunt de circa 600.000 de lei, iar lucrările sunt realizate de asocierea firmelor „Zone Sport Tech” și „Pelas”. Lucrările se vor încheia în maxim două luni.

Plaja Dunărea a fost adusă la noi standarde și a fost redeschisă în anul 2021, după o investiție de 6 milioane de euro realizată de către Primăria municipiului Galați. Astfel, plaja dispune deja de un bazin cu valuri, o piscină de relaxare cu tobogan pentru adulți, o piscină pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane. Plaja este dotată și cu umbrele, șezlonguri, hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. De asemenea, există și o zonă de food, unde periodic sunt organizate diverse evenimente.

Citeşte mai departe ...

27 martie - Ziua Mondială a Teatrului

„Consider teatrul ca fiind cea mai mare dintre toate formele de artă, cel mai imediat mod prin care o fiinţă umană poate împărtăşi cu altul sensul a ceea ce înseamnă a fi fiinţă umană.” — Thornton Wilder.
Ziua mondială a teatrului este marcată în fiecare an la 27 martie, în vederea conştientizării valorii teatrului în toate formele sale şi pentru a permite comunităţilor de teatru să-şi promoveze activitatea în întreaga lume.
Instituită în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru (ITI), a devenit un eveniment anual din 1962, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic şi a fost înfiinţată în 1948, la iniţiativa UNESCO.

Citeşte mai departe ...

Care este starea răniților în accidentul feroviar din Gara Galați

Coordonatorul SMURD Galaţi, dr. Angel Trifan,  a anunțat care este starea de sănătate a persoanelor rănite în accidentul feroviar din Gara CFR Galați. O persoană a fost externată și alte două au rămas în spital, în stare stabilă.

„Un bărbat de 53 de ani a fost internat cu politraumatism, cu traumatism toracic-sever, cu fracturi costale multiple şi fractură deschisă de humerus, în reanimare, la Ortopedie. Încă un bărbat de 46 de ani, cu un traumatism al membrului superior, cu fractură deschisă de humerus, tot prin Ortopedie a fost internat în reanimare. Mai avem un pacient de 50 de ani care, după multiple investigaţii, a fost externat. Şansele de supravieţuire sunt bune la toţi şi deocamdată sunt stabilizaţi şi sperăm că va merge totul spre bine”, a transmis dr. Angel Trifan.

Medicii au stabilit cauza morții șefei de tren, Gina Basoc, care și-a pierdut viața, sâmbătă seară, în urma accidentului feroviar produs în Gara CFR. Femeia a avut o plagă penetrantă la nivelul gâtului și a făcut cinci stopuri cardio-respiratorii.

„Au fost cinci stopuri repetate, s-a făcut tot ce se putea pentru a salva această persoană, dar, din păcate, nu s-a reuşit. A avut o plagă penetrantă la nivelul gâtului şi o fractură deschisă la nivelul tibiei”, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.

Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în stația Galați. Potrivit CFR, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați –Mărășești a fost tamponat primul vagon. Locomotiva și vagonul au fost avariate. Patru persoane au fost rănite, iar una a murit ulterior la spital.

Citeşte mai departe ...

Centrul Cultural Româno-Ucrainean, inaugurat la Galați

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos" din Galați a inaugurat Centrul Cultural Româno-Ucrainean, entitate care se pliază pe specificul transfrontalier al facultății, vizând comunitățile academice ale celor două țări implicate în promovarea și valorificarea moștenirii culturale românești și ucrainene, din perspectiva interrelaționării lor prin prisma condițiilor geografice și geopolitice.

Centrul Cultural Româno-Ucrainean promovează educația permanentă, sprijinind creaţia în domeniul cultural, consolidând și dezvoltând parteneriatele și relațiile de cooperare națională și internațională cu instituții, organizații, asociații științifice și culturale ce au ca scop comun afirmarea identității culturale și lingvistice a etnicilor români din fostele provincii istorice.

La eveniment au participat peste 70 de personalități ale comunității academice gălățene, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior din Ucraina și Republica Moldova, reprezentanți ai misiunilor consulare și ambasadelor, reprezentanți ai Departamentului Românilor de Pretutindeni.

Evenimentul s-a deschis cu o slujbă de pomenire a victimelor războiului din Ucraina și a celor care au contribuit la temelia Facultății Transfrontaliere. Aceasta a fost oficiată de reprezentantul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Preot Lucian Vasile Pietroaia, împreună cu Presfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu a participat la dezbaterea „COTE DE GEN. CUM COMUNICĂM STRATEGIC?”

Deputatul PSD de Galați, Viorica Sandu, anunță că a participat la dezbaterea „COTE DE GEN. CUM COMUNICĂM STRATEGIC?” organizată de Fundația Friedrich Ebert și Centrul FILIA (ONG) care a avut ca temă comunicarea strategică pentru introducerea cotelor de gen.

„Pentru prima dată în România, legislația electorală ar putea prevedea în mod expres cote de gen datorită unor inițiative legislative aflate acum în diferite stadii în Parlament, care tratează subiectul introducerii unor cote de gen pentru alegerile locale, parlamentare și în consiliile de administrație ale companiilor de stat”, a transmis deputatul Viorica Sandu.

Potrivit sursei citate, adoptarea unor reglementări clare care să garanteze o reprezentare politică echilibrată și justă între bărbați și femei ar fi un punct de cotitură în politica românească.

„La dezbatere a participat doamna Elke Ferner, președinta UN Women Germania, membră în conducerea Consiliului Național al Organizațiilor de Femei din Germania, cea mai puternică organizație de apărare a drepturilor femeilor din Germania”, a mai precizat Viorica Sandu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri