Menu
RSS
Dimineaţa cuvintelor: atelier de lectură

Dimineaţa cuvintelor: atelier de le…

Pentru a marca Ziua Inter...

Marcel Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. În

Marcel Ciolacu: Apartenenţa Românie…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Prev Next

Luni, 20 Martie 2023 - Regional Press

Serviciul de Ambulanță Județean Galați va primi (și) ambulanţe de tip A

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va cumpăra 122 de ambulanţe de tip A, destinate serviciilor publice de ambulanţă. Vehiculele sunt dotate cu defibrilator semiautomat şi cu alte echipamente medicale specifice, a informat instituţia.

Fondurile pentru achiziţia acestor ambulanţe provin din Programul Operaţional Regional şi nu fac parte din cele alocate celor 1.200 ambulanţe de urgenţă de tip B şi C, pentru care specificaţiile tehnice au fost finalizate, urmând a începe consultările de piaţă, precizează IGSU.

Dintre cele 1.200 ambulanţe care vor fi achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, cea mai mare parte vor fi direcţionate către serviciile publice de ambulanţă, iar restul către SMURD, arată IGSU.

Citeşte mai departe ...

Combinatul Liberty Galați a repornit Furnalul 5

Combinatul siderurgic Liberty Galați a anunțat că a repornit Furnalul nr. 5, după ce acesta a beneficiat de un program de reparații și modernizări în valoare de 18,3 milioane de lei. Programul a fost lansat în luna decembrie, anul trecut, și s-a încheiat în martie.

Conform reprezentanților Liberty, decizia privind repornirea furnalului a fost luată în urma semnalelor de redresare a pieței oțelului la nivel european, susținute de îmbunătățirea costurilor de producție și a prețurilor.

„Dorim să vă confirmăm că săptămâna trecută am repornit Furnalul nr. 5 și operațiunile de aglomerare - în urma unui program complex de mentenanță și îmbunătățiri, luând în considerare semnalele de redresare a pieței. Pe parcursul acestui program, am menținut întreaga echipă și am continuat să facem investiții pe platforma siderurgică și în calitatea produselor noastre pentru a crește profitabilitatea companiei”, au anunțat luni reprezentanții companiei Liberty.

Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri de la Furnalul nr. 5 au inclus înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor, curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare și modernizare macaralelor de la depozitul de fier al Oțelăriei.

Citeşte mai departe ...

United s-a calificat la pas în finala Cupei României

  • Publicat în Sport

Final Four-ul Cupei României la futsal a programat luni în sala sporturilor din Deva cele două semifinale. Prima a adus faţă în faţă formaţiile United Galaţi şi Kereszthegy Remetea, formaţie ce activează în Liga a 2-a. Calculele hârtiei au fost respectate, „tigrii” lui Florin Ignat şi-au respectat cartea de vizită, prima repriză a fost spectaculoasă, cu o replică dârză din partea harghitenilor iar United şi-a făcut temele pentru finală, reuşind să marcheze cinci goluri în repriza secundă. Rezultat final: United -Remetea 7-1 (2-1). Au marcat pentru echipa gălăţeană: Crişan şi Boşneagă, ambii cu câte o dublă, Krstic, Araujo şi Crăciun. Lotul folosit: Toniţă, Cîrdei -Crişan, Araujo, Pele, Boşneagă, Burdujel, Dudău, Krstic, Crăciun, Ignat, O.Cireş, Oană, Arhire. În cealaltă finală se vor confrunta, cele două echipe din Deva, West şi Autobergamo. Finala se va disputa marţi de la ora 18.00 şi va fi transmisă pe Digisport 3.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Restricții de trafic pe strada Domnească!

Primăria municipiului Galați informează că astăzi, între orele 19.30 – 19.50, pentru buna desfășurare a manifestărilor organizate cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității „Dunărea de Jos”, se vor aplica restricții de trafic strada Domnească, pe tronsonul cuprins între străzile I. Lahovary și Universității.

Pe durata desfășurării evenimentului, se  pot folosi următoarele rute ocolitoare:
-str. Brăilei - str. Domnească - str. Navelor - str. Portului - str. Dogăriei - str. Gării  str. Dommnească;
-str. Domnească - str. Fraternității - str. Egalității - str. Al. I. Cuza - str. Dogăriei - str. Gării.
Șoferilor le este recomandat să evite străzile Nicolae Gamulea și Logofăt Tăutu. În plus, pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să circule cu atenție și să respecte semnalizarea rutieră temporar și semnalele agenților de circulație.

În privința transportul public, în intervalul orar 19.30 – 19.50 vor surveni următoarele modificări:

Mijloacele de transport în comun care circulă pe sensul de deplasare spre str. Gării pe traseele 9 (Țiglina III – Gara CFR), 11 (Micro 13b – Piața Centrală), 15 (Piața Centrală – Gara CFR) și 105 (Micro 19 – Grădina Publică) precum și troleibuzele traseului 102 (Micro 19 – Bariera Traian) vor staționa în stația “Galeriile de Artă”;

Pe sensul de deplasare spre str. Brăilei, troleibuzele vor staționa în stația provizorie înființată în fața Regionalei CFR.

 

Citeşte mai departe ...

Întâlnire cu Holograf la Galaţi

Vineri, 24 martie, ora 19:30, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati, aveti întâlnire cu una din cele mai îndragite trupe rock, trupa Holograf. Holograf revine cu un concert de vis si un album nou. HOLOGRAF, cea mai mare trupa din istoria rockului românesc, va cânta marile hituri lansate în cei peste 40 de ani de cariera, dar si câteva cântece de pe noul lor album numit "Cum bate inima ta". Vino sa te bucuri de muzica pe care o iubesti si care ti-a adus mereu liniste si bucurie.

Citeşte mai departe ...

Două medalii de aur pentru Paul Găvănescu la Balcaniadă

  • Publicat în Sport

La Izmir a avut loc în weekend Campionatul Balcanic Masters la atletism. Galaţiul a fost reprezentat cu cinste de Paul Găvănescu, legitimat la CSM Dunărea, antrenor Nicolae Ciocan, care a cucerit două titluri de campion balcanic în probele care l-au consacrat: triplusalt, cu un rezultat de 12,88 metri respectiv lungime, 5,84 metri, rezultat ce reprezintă un nou record balcanic, la categoria M +45 ani. „Până la momentul la care discutăm lucrurile se arată ca fiind pe drumul cel bun. Planul de antrenament a fost îndeplinit, dovada e că de la primul concurs din ianuarie şi până acum, la o săptămână înainte de Campionatul Mondial, am mers din SB (n.r.record personal) în SB. Rezultatele de la Balcaniadă îmi oferă confortul mental să plec încrezător în lupta pentru podiumul mondial, însă voi fi la fel de bucuros dacă nu obţin o medalie pentru că deja sunt în topul modial. Mai mult de atât, îmi doresc să închei sezonul indoor cu cel mai bun rezultat la proba care m-a consacrat, triplusaltul”, ne-a declarat dublul campion balcanic, Paul Găvănescu. Campionatul Mondial Masters se va disputa săptămâna viitoare la Torun în Polonia.

Citeşte mai departe ...

Sporting s-a dezlănţuit pe „Liești Arena”

  • Publicat în Sport

Lieştenii lui Cătălin Savu au jucat sâmbătă pe „Lieşti Arena” cu Dinamo Bacău în penultima etapă din sezonul regular. Prima repriză a fost interesantă, oaspeţii au deschis scorul, gazdele au condus cu 2-1 dar la vestiare s-a intrat la egalitate. Mitanul al doilea a fost controlat cu autoritate de Sporting, care a mai marcat de două ori şi a obţinut o victorie meritată. Rezultat final: Sporting Lieşti -Dinamo Bacău 4-2 (2-2). Au marcat pentru învingători: Costea 2 goluri, Crihană şi Munchiu. Sporting a aliniat 11-le de start: A.Brăneţ -Ştefănescu, Maftei, Dima, Munchiu -Chiriac, Mihu, Iordache, Crihană -Grigoraş, Costea . Au mai jucat: Stan, Iacob, Cilighidreanu. Sporting se menţine pe locul 6 cu 27 de puncteşi va juca în ultima etapă din sezonul regulat, vineri 24 martie în deplasare cu Aerostar Bacău.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a predat Cupa la Craiova

  • Publicat în Sport
Finala Cupei României dintre CSM Arcada şi SCM U Craiova a avut loc duminică şi s-a încheiat tot cu o surpriză neplăcută pentru gălăţeni. Pornită cu prima şansă de data aceasta prin prisma ultimelor rezultate directe, echipa gălăţeană pregătită de Sergiu Stancu a început foarte motivată şi şi-a adjudecat clar primul set. Craiovenii nu s-au pierdut cu firea, au crezut în şansa lor, au revenit spectaculos şi au reuşit să câştige în premieră trofeul. CSM Arcada a irosit patru mingi de 2-2 şi încă un tie-break. Rezultat final: SCMU Craiova -CSM Arcada 3-1 (-17, 23, 18, 26). Echipa gălăţeană a început cu formula: Bala, Magdaş, Vilimanovic, Madsen, Butnaru, Raţă -Kantor, libero. Au mai jucat: Talpă, Lescov, Smits, Malescha. CSM Arcada se va concentra în continuare pe campionat, următorul mecii fiind programat pe 25 martie în deplasare cu SCM Zalău, meciul 2 din sferturile de final, echipa noastră conduce cu 1-0 la general şi mai are nevoie de o victorie ca să se califice în semifinale. sursa foto Sportul Ilustrat
Citeşte mai departe ...

Start pentru noi plantări de arbori în Galați

 
O nouă campanie pentru plantări de arbori a început în orașul Galați. Vor fi plantați aproximativ 1500 de puieți.
 
„Am început o nouă campanie pentru plantări de arbori în orașul nostru, pentru un aer cât mai curat de care să ne bucurăm atât noi, cât și generațiile viitoare. Vorbim acum de aproximativ 1.500 de arbori din diferite specii (mesteacăn, magnolie, platan, cireș japonez sau salcâm) care vor prinde rădăcini. Aceștia vor fi plantați în parcuri, în diferite cartiere, precum și pe străzi principale. Pentru început, plantări de puieți se fac în zona Tirighina. Facem totul să avem un oraș verde, cât mai prietenos cu mediul”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook. 
 
Citeşte mai departe ...

Un nou pod peste Siret se construiește în Galați

Au început lucrările la cea mai importantă structură a Drumului Expres Brăila-Galați, respectiv podul peste Siret.

„În șantierul Drumului Expres Brăila-Galați, a început execuția lucrărilor la cea mai mare lucrare de artă pe care o avem în construcție, după podul de la Brăila, și anume la o super-structura mai lungă de 1,7 km, care include viaducte peste complexul feroviar și digul de protecție, dar mai ales un pod hobanat peste Râul Siret cu o deschidere centrală de 130 de metri și două secundare de câte 80 m. Au fost deja forați, armați și turnați 65/900 piloți și estimăm ca până la sfârșitul lunii iulie a acestui an să se finalizeze această etapă aferentă lucrărilor de artă peste râul Siret”, a transmis Scrioșteanu, pe Facebook.

Potrivit secretarului de stat, proiectul cuprinde următoarele structuri: viaductul de acces de pe malul drept (896, 42 ml); podul peste râul Siret (307,75 ml); viaductul de acces de pe malul stâng (447,91 ml); pasaj peste complexul de cale ferată (139,14 ml).

Pentru acest tip de lucrare, antreprenorul are cinci instalații de foraj mobilizate, urmând ca în perioada următoare să mărească numărul acestora cu încă două.

 „Stadiul fizic al Drumului Expres Brăila-Galați este de 40%, iar dacă vremea va fi favorabilă și antreprenorul va menține ritmul de lucru, se poate lua în considerare darea în trafic a acestui obiectiv mai devreme de termenul contractual de finalizare din aprilie 2024”, a mai precizat secretarul de stat.

Drumul Expres Brăila-Galați are o lungime de 10,767 km. Va avea două benzi de circulație, pe fiecare sens, trei poduri, două viaducte și un pasaj. Pornește din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre și se încheie la intersecția cu DN2B, în zona Movileni.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri