Menu
RSS
Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Se redeschid două zone tematice la Grădina Botanică Galați: Grădina Senzorială și Botanica Distractivă

Se redeschid două zone tematice la …

Începând cu data de 1 mai...

Jandarmeria Galați caută ofițer psiholog

Jandarmeria Galați caută ofițer psi…

Inspectoratul de Jandarmi...

Ciolacu, avertisment către operatorii de jocuri de noroc: Toți cei care nu-și mută urgent aparatele rămân fără licență!

Ciolacu, avertisment către operator…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Polițiștii de aur ai Inspectoratului de Poliție Județean Galați

Polițiștii de aur ai Inspectoratulu…

Mihai Tâmpeanu și Butură ...

Prev Next

Joi, 13 Ianuarie 2022 - Regional Press

ENGIE România: „Nu toți clienții sunt eligibili pentru măsurile de plafonare și compensare”

„Majorarea prețurilor de vânzare a gazelor naturale este cauzată de creșterea fără precedent a prețurilor de achiziție ca urmare a dezechilibrului între cerere și ofertă, creșteri de preț care nu sunt sub controlul ENGIE România, fiind determinate de mecanisme de piață”, informează oficialii companiei. Aceste majorări au afectat, mai ales, clienții care au reînnoit sau au încheiat un contract nou de gaze naturale, în a doua parte a anului 2021, când prețurile de achiziție au cunoscut maxime istorice.

ENGIE România a aplicat, conform legii, măsurile de plafonare și compensare, însă nu toți clienții întrunesc criteriile de eligibilitate, afirmă oficialii companiei.

Astfel, dintr-un total de 1.742.544 de facturi emise clienților casnici pentru consumul de gaze naturale aferent lunii noiembrie, pentru 946.772 de facturi au fost aplicate măsurile de plafonare și compensare, în baza criteriilor stabilite de lege. Pentru alte 795.772 de facturi nu au fost întrunite condițiile de eligibilitate stipulate de lege (fie din punct de vedere al prețului, fie al intervalelor de consum prevăzute). Prin urmare, pentru acestea, nu au putut fi aplicate măsurile de plafonare sau compensare, potrivit oficialilor ENGIE.

Astfel, pentru 460.907 facturi, prețul contractual s-a situat sub prețul minim de referință prevăzut de lege (de 0,125 lei/kWh), iar pentru restul de 334.865 de facturi nu au fost aplicate măsurile de sprijin, întrucât nu s-au încadrat în categoriile de consum eligibile pentru aplicare.

În plus, aproximativ 30.000 de clienți au beneficiat de ajutoarele pentru categoriile vulnerabile, iar  jumătate dintre aceștia s-au încadrat și la măsurile de plafonare și compensare.

„Măsurile de sprijin au fost comunicate tuturor clienților noștri și vom continua demersurile de informare despre criteriile de eligibilitate pentru aplicarea acestora. Dacă, în cazuri excepționale, sunt identificate inadvertențe în procesarea facturilor, ENGIE Romania tratează fiecare caz în parte și, dacă se impune, realizează rectificările necesare, potrivit legii”, conform sursei citate.

ENGIE România precizează că, pentru a beneficia de schema de suport pentru consumatorii casnici, conform legii, titularul de contract trebuie să fie o persoană fizică. Clienții non-casnici, printre care IMM-urile și microîntreprinderile, trebuie să transmită, conform legii, o cerere însoțită de o declarație pe proprie răspundere că aparțin acestei categorii pentru a beneficia de schema de sprijin.

Facturile sunt emise zilnic, în funcție de intervalul de citire, și reprezintă contravaloarea consumului din ultimele 30 de zile de la data citirii sau autocitirii contorului de client. O dată la trei luni, operatorul de distribuție realizează o regularizare a consumului, cu condiția ca acestuia să i se permită accesul la contor, în caz contrar furnizorul facturează convenția de consum agreată cu clientul în momentul semnării contractului.

Citeşte mai departe ...

Șocant! Un bărbat din Galați și-a incendiat fiul de 16 ani

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au solicitat luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat (reţinut), cercetat sub aspectul săvârşirii unei tentative la infracţiunea de omor calificat asupra unui membru de familie.
 
Potrivit procurorilor, din probele administrate până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că marți, 11 ianuarie, în jurul orei 21.00, inculpatul a aplicat unui membru de familie, în vârstă de 16 ani, lovituri cu pumnii şi cu un scaun din material plastic. 
 
Ulterior,  l-a stropit cu alcool sanitar şi l-a incendiat, cauzându-i arsuri de gradul II, pe 8-10 % din suprafaţa corpului, precum şi echimoze şi excoriaţii, pentru a căror vindecare au fost necesare 22 – 25 de zile de îngrijiri medicale. 
  
Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
 

 

Citeşte mai departe ...

Tigrii lui Florin Ignat vor să ajungă cât mai sus

  • Publicat în Sport

Liga 1 la futsal se reia în weekend când sunt programate partidele primei etape din turul suplimentar. United Galaţi va întâlni sâmbătă 15 ianuarie, de la ora 12.00, la sala Polivalentă Dunărea pe CFF Clujana Cluj Napoca. Un meci de 1 solist pe care tigrii lui Florin Ignat îl vor folosi pentru aş face reglajele în perspectiva meciurilor dificile cu contracandidatele la titlu: Autobergamo Deva, FK Odorheiu Secuiesc sau CFR 1933 Timişoara. „Va urma o perioadă intensă, cu două meciuri în luna ianuarie cu Clujana şi liderul Autobergamo. Aşa cum am mai spus, cel mai important este să fim cu toţii sănătoşi, vom lua pas cu pas fiecare meci, vrem să câştigăm tot ce se poate, să ajungem în play-off şi să jucăm finala”, ne-a declarat antrenorul-jucător de la United, Florin Ignat. Celelalte jocuri din prima etapă sunt: CFR 1933 Timişoara - Sportul Ciorăşti şi FK Odorheiu Secuiesc - Luceafărul Buzău. Clasamentul Ligii 1 se prezintă astfel: 1. Autobergamo Deva 31 puncte, 2. UNITED GALAŢI 25 p, 3. FK Odorheiu Secuiesc 24 p, 4. CFR 1933 Timişoara 21 p, 5. Sportul Ciorăşti 12 p, 6. Luceafărul Buzău 9 p, 7. CFF Clujana Cluj Napoca 3 p. Primele două clasate la finalul turului suplimentar se califică direct în semifinale iar locul 3 va juca cu locul 6 şi loc 4 cu loc 5 pentru a completa careul de aşi.

Citeşte mai departe ...

Spitalul de Boli Infecțioase Galați va avea Secție de Terapie Intensivă. Investiție cu fonduri europene

Bani europeni pentru crearea unei secții de terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Cuvioasa Parascheva” Galați. Este vorba despre o secție modulară, care va fi realizată în curtea unității medicale, în cadrul unei investiții cu fonduri europene de 10,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

“Am reușit să obținem bani europeni pentru o nouă investiție importantă în medicina gălățeană. După mai bine de un an de evaluări și clarificări la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a fost semnat contractul de finanțare, astfel încât să demarăm cât mai repede procedurile de achiziție publică.

La Spitalul de Boli Infecțioase va fi amenajată de la zero o secție exterioară de terapie intensivă, care va fi dotată cu toate echipamentele medicale necesare.  Noua secție ATI va avea 10 paturi, inclusiv rezerve de tip izolator, iar pentru amenajarea ei vor fi folosite nu mai puțin de 35 de containere medicale. În această secție de terapie intensivă vor putea fi tratați pacienți confirmați cu COVID-19”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul prevede și achiziționarea a zeci de echipamente medicale specifice unei secții de terapie intensivă (ventilatoare, injectomate, EKG-uri, echipamente ASTRUP, aparate de epurare extrarenal și hemofiltrare, defibrilatoare, truse laringoscop etc).  În perioada următoare vor fi demarate procedurile de achiziție publică pentru desemnarea unui constructor care să realizeze această investiție.

Citeşte mai departe ...

Autospeciale noi pentru intervenție, la Jandarmeria Galați

La sfârșitul anului 2021 și începutul anului 2022, în dotarea Jandarmeriei Galați au intrat trei autospeciale Volkswagen Transporter T6, achiziționate prin programul de dotare al Ministerului Afacerilor Interne și două autospeciale Volkswagen Caravelle, achiziționate cu ajutorul Uniunii Europene, prin intermediul proiectului „Increasing the professional capacity of staff involved în crowd and riot control operation in a cross-border context”, derulat în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, unde Jandarmeria Galați are calitatea de partener al Inspectoratului General de Carabinieri din Republica Moldova.
 
Noile vehicule sunt prevăzute cu o capacitate de transport de 8+1 locuri, au tracțiune integrală și o capacitate cilindrică de peste 2000 cmc, fapt ce ajută structurile de ordine publică și cele de acțiuni speciale în derularea în condiții sigure a misiunilor. Mai mult decât atât, noile autospeciale sunt dotate cu mijloace moderne de semnalizare acustică și vizuală, iar ca o noutate, acestea au fost inscripționate diferit față de modelele anterioare, pe noile mașini fiind aplicat drapelul tricolor și deviza Jandarmeriei, „Lege și ordine”.
 
Cele cinci autospeciale Volkswagen au înlocuit autospecialele cu capacitate de transport mărită ale aceluiași producător, aflate până la acest moment în dotarea Jandarmeriei Galați, care aveau o durată de utilizare de aproximativ 20 ani și un rulaj de circa 500.000 km, fiind uzate din punct de vedere fizic și moral, anunță Jandarmeria Galați.
 
Citeşte mai departe ...

Gabriel Călinescu, preşedinte-antrenor FCUG: „FCUG luptă până în ultima secundă din acest sezon”

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Fotbal s-a stabilit programul din play-off respectiv play-out din Liga 1 la fotbal feminin. FC Universitatea Galaţi a încheiat sezonul regulat pe locul 11 cu trei puncte şi va lupta în play-out pentru o salvare miraculoasă de la retrogradare. „Ştim sigur că ne aşteaptă un play-out extrem de dificil însă avem şansa noastră şi vom lupta până la final. În mare ştim cu ce jucătoare vom aborda play-out-ul, am reuşit să transferăm cinci jucătoare de la Constanţa şi au renunţat din diverse motive patru jucătoare şi aici mă refer la Lidia Moacă, Nina Anca, Elena Ivan şi Issabelle Bengescu. Sunt sigur că cele cinci jucătoare care au venit vor aduce un plus şi alături de fetele care au rămas vor face tot posibilul ca să reuşim minunea propusă în acest sezon în condiţiile mai mult decât dificile. Începem play-out ul în forţă cu trei deplasări în primele patru etape şi deja mă gândesc cum vom reuşi să acoperim toate cheltuielile. Însă sunt încrezător în şansa noastră şi dornic să contribui la rezultate din ce în ce mai bune în acest an. Să ne bucurăm de fotbal şi de faptul că încă mai existăm după atâtea probleme şi cel mai bun să câştige de fiecare dată. FCUG luptă până în ultima secundă din acest sezon şi la final sigur vom fi mândri că am făcut tot ce depindea de noi”, ne-a declarat sufletistul preşedinte-antrenor Gabriel Călinescu. Programul panterelor este următorul: Piroş Security Arad - 6 martie deplasare şi 30 aprilie acasă; Ladies Tg. Mureş - 12 martie deplasare şi 8 mai acasă; Banat Girls Reşiţa - 20 martie acasă şi 15 mai deplasare; CSS Târgovişte - 27 martie deplasare şi 22 mai acasă; ACS Fotbal Feminin Baia Mare - 20 aprilie acasă şi 30 mai deplasare. Situaţia de la care se va pleca în play-out: 7. Piroş 18 puncte, 8. Fotbal Feminin Baia Mare 11 p, 9. Banat Girls 7 p, 10. Ladies 6 p, 11. FC Universitatea Galaţi 3 p, 12. CSS Târgovişte 3 p. Totodată, s-a stabilit şi calendarul Cupei României: 16 aprilie - 8-imile; 11 mai - sferturi; 25 mai - semifinale; 5 iunie - finala.

Citeşte mai departe ...

Lansare de carte: „Nestinsele trăiri”, de Valeriu Valegvi

Serbând de curând o frumoasă aniversare (70 de ani la 11 ianuarie, pentru care îi urăm „La mulţi ani cu sănătate!”), Valeriu Valegvi este oaspetele Bibliotecii V.A. Urechia întru spiritul eminescian, dăruind tuturor celor interesaţi cea mai nouă carte de poeme a domniei sale, „Nestinsele trăiri”, aparuta la Ed. Detectiv literar. Invitaţi din Bucureşti dar şi din ţară: scriitorii şi editorii Florin Dochia, Firiţa Carp şi Florin Ciocea. Vor modera evenimentul: Corina Emanuela Dobre şi A.G.Secară, ultimul observând într-o cronică la cartea lansată: „Poezia lui Valeriu Valegvi mărşăluieşte aşadar în continuare, în campanii anti-... militare, propăvăduind „desăvârşirea” (chiar dacă conturile par să se fi încheiat!), ridicând fortăreţe piranesiene, pe care este ridicat, dupa cum scriam şi la prefaţa la „Ochi de Şoim”, drapelul libertăţii de creaţie!”.

Citeşte mai departe ...

COVID-19, semne şi simptome

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat, marţi, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Ultima actualizare a definiţiilor de caz fusese făcută în iulie anul trecut.

Astfel, criteriile clinice care se au în vedere la stabilirea diagnosticului sunt cel puţin unul din următoarele semne şi simptome: tuse, febră, scurtarea respiraţiei, debut brusc al anosmiei, ageuziei sau disgeuziei.

Pentru copiii cu vârsta de până la 16 ani care prezintă manifestări gastrointestinale (vărsături, diaree), neasociate cu alimentaţia, se poate suspecta infecţia cu SARS-CoV-2.

Criteriile epidemiologice sunt: contact direct cu un caz confirmat cu COVID-19 în perioada de 10 zile anterioară datei debutului şi/ sau rezident sau personal al unei instituţii pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile în perioada de 10 zile anterioară datei debutului, instituţie în care transmiterea SARS-CoV-2 a fost confirmată.

Simptome şi semne adiţionale mai puţin specifice pot include cefalee, frisoane, mialgii, astenie, vărsături şi/ sau diaree. Testul rapid antigenic ar trebui efectuat în maximum 5 zile după data debutului sau în maximum 7 zile după data expunerii. Dacă data expunerii nu este cunoscută, testul rapid antigenic ar trebui efectuat cât mai curând posibil, precizează INSP.

Citeşte mai departe ...

Profesorii care au făcut greșeli la examenele elevilor de anul trecut, sancționați drastic

Profesorii care au comis erori majore, anul trecut, la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat nu vor mai lua parte la niciun examen naţional, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

"Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur - mă ţin de cuvânt - că nu vor mai evalua la nici un examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut. (...) Corectare computerizată a fost una dintre solicitările majore ale Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi", a spus ministrul după întâlnirea cu reprezentanţii asociaţiilor de părinţi, potrivit Agerpres.

În 2021, atât în cazul examenului de bacalaureat cât și al evaluării naționale, un procent covârșitor de contestații au condus la modificarea notei finale, uneori cu diferențe de până la 4 puncte.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem că supărăm agențiile de rating

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că prioritatea formațiunii pe care o conduce este să ajute românii în contextul crizei energetice. 

„Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie, nu să ne temem dacă o asemenea măsură supără sau nu agențiile de rating. Eforturile noastre sunt de a avea suficienți medici pentru a face față noului val pandemic, nu să inventăm certificate prin care doctorii sunt amenințați – tocmai acum! – cu suspendarea din funcție.

Eforturile noastre sunt îndreptate pentru a avea spitale dotate și capabile să-și achite facturile la utilități, nu spitale cu porți închise din cauza facturilor înzecite peste noapte. Prioritatea noastră este ACUM. Să luăm măsuri care să apere veniturile populației acum, în plină iarnă, nu la 1 aprilie sau eventual în 2024… pentru că atunci este an electoral!

E clar pentru toți cei de bună-credință că, în fața crizei provocate de liberalizarea haotică a pieței energiei, făcută de partidele de dreapta, populația merită mai multe soluții decât cele deja anunțate. E nevoie de decizii mai curajoase, țintite către cei vulnerabili, către pensionari și familii monoparentale, dar și către firmele românești. Românii sunt sătui de scuze și motive care să mascheze luarea unor decizii. Și un lucru este cert: trebuie luate urgent măsuri pentru a-i ajuta pe români!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri