Menu
RSS
Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pensionari: Îi asigur că rămânem la fel de hotărâți cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie

Premierul Ciolacu, mesaj pentru pen…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Intersecția străzilor Oltului și Vrancei, închisă traficului rutier timp de trei săptămâni

Intersecția străzilor Oltului și Vr…

Pentru executarea lucrări...

Palmeres frumos pentru Galați și la Olimpiadele de Științe exacte

Palmeres frumos pentru Galați și la…

Vești bune de la Olimpiad...

Dan Nica, victorie în PE: Industria oțelului a fost recunoscută ca industrie strategică la nivelul Uniunii Europene!

Dan Nica, victorie în PE: Industria…

Industria oțelului a fo...

Prev Next

Mai 2023 - Regional Press

Ministerul Sănătăţii vrea să suplimenteze locurile la rezidenţiat în specialitatea Medicină de Familie

"Având în vedere cele trei runde de discuţii, desfăşurate cu reprezentanţii celor 208 medici care au obţinut un punctaj minim de promovare la sesiunea din 14 mai 2023 a concursului de rezidenţiat şi care s-au situat în afara celor 628 de locuri disponibile, Ministerul Sănătăţii a solicitat universităţilor şi facultăţilor de medicină evaluarea posibilităţii suplimentării locurilor de pregătire în specialitatea Medicină de Familie", precizează un comunicat MS.

Această soluţie este considerată un beneficiu pentru sistemul sanitar, în beneficiul tinerilor medici, dar şi, implicit, al pacienţilor, având în vedere deficitul de medici de familie înregistrat în anumite regiuni ale ţării, precum şi faptul că un procent semnificativ dintre medicii de familie vor ieşi la pensie în următorii 7 ani.

În cursul săptămânii viitoare vor fi realizate aranjamentele administrative care să facă posibilă repartiţia locurilor comunicate de universităţi şi facultăţi pentru candidaţii care au obţinut cel puţin punctajul minim de promovare.

Citeşte mai departe ...

Programul „Caravanei copilăriei” din Grădina Publică, de 1 Iunie

  • Publicat în Social

Pe 1 Iunie este vorba numai despre copilărie, iar micuții din Galați pot să se bucure de „Caravana copilăriei”, care va umple Grădina Publică, de la 10 dimineața până la 8 seara, de râsete, jocuri și bună dispoziție.

„Caravana copilăriei” le va oferi celor mici clipe distractive, precum Parada copilăriei cu personaje animate, parada modei, minidiscotecă, jocuri și concursuri. Vor fi numeroase momente educative și de îndemânare: concursuri de dans, de cunoștințe generale sau perspicacitate, dar și diverse ateliere de pictură, desen, face-painting, desene pe asfalt, modelaj etc. De asemenea, de ziua lor, copiii vor putea urmări spectacolul captivant „Mickey Mouse și codul secret”.

De la 10.00 la 10.30 și de la 16.00 la 16.30, va avea loc Parada Copilăriei, cu 20 de personaje îndrăgite de cei mici.

La scena din zona centrală, se vor „întâmpla” următoarele:

  • 11.00 – 12.00 - Spectacolul „Mickey Mouse și codul secret”
  • 12.00 - 12.30 - Minidiscotecă pentru copii
  • 12.30 - 13.00 – Concurs copii vs. părinți
  • 13.00 - 14.00 - Jocuri și concursuri interactive
  • 14.00 - 14.30 – Minidiscotecă pentru copii
  • 14.30 - 15.00 - Parada modei cu copii prezenți
  • 15.00 - 15.30 - Jocuri și concursuri
  • 15.30 - 16.00 – Copiii talentați vor fi susține momente artistice alături de animatori în fața publicului
  • 16.00 - 16.30 - Concurs de dans pentru copii
  • 16.30 - 17.00 – Minidiscotecă pentru copii
  • 17.00 - 17.30 - Concurs de dans pentru copii
  • 17.30 - 18.00 – Minidiscotecă pentru copii
  • 18.00 - 19.00 - Spectacolul „Mickey Mouse și codul secret”
  • 19.00 – 19.10 - Urări de La mulți ani finale tuturor copiilor și închiderea evenimentului

Parc Ateliere - 10.00 - 20.00

1. Atelierul Picasso - de pictură și desen

2. Atelierul Creativului - de desene pe asfalt

3. Atelierul Istețului - de cunoștințe generale „Călătorie în jurul lumii”

4. Atelierul de Îndemânare - de modelaj al baloanelor

5. Atelierul Arhitectului - de construcție puzzle și diferite obiecte

6. Atelierul Frumosului - de face-painting

7. Atelierul Distracției - de jocuri comice / distractive

8. Atelierul Geniului - de jocuri: șah; „moară”; „Nu te supăra, frate”; taboo; scrabble etc.

9. Atelierul Balonașelor - de baloane de săpun

10. Atelierul Jucăușului - de jocuri dinamice

Pentru evenimentul „Caravana copilăriei”, Primăria Galați a alocat 95.000 de lei fără TVA, organizator fiind S.C. Radio Galați Media S.R.L.

Citeşte mai departe ...

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru majorarea salarială de 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic

Guvernul va adopta, joi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar, care reprezintă pentru personalul didactic un avans din creşterea pe viitoarea grilă, care se va regăsi in viitoarea lege de salarizare, care va fi aplicabilă de la 1 ianuarie 2024.

Decizia vine în urma discuţiile pe care le-au avut premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei Ligia Deca, miercuri la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din educaţie, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

„În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie şi va reprezenta punctul de referinţă al grilei de salarizare din educatie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranşă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, se precizează în comunicatul de presă al Executivul. 
 
 
Citeşte mai departe ...

Protest la Penitenciarul Galați: zeci de polițiștii au refuzat să intre în tură

Zeci de polițiști din Penitenciarul de Maximă Siguranță din Galați au refuzat să intre în tură, nemulțumiți de condițiile grele în care lucrează și de nivelul scăzut al salariilor. Angajații au rămas în exteriorul Penitenciarului Galați, deținuții fiind supravegheați de colegii protestatarilor, din tura de noapte. 

 Protestatarii din Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați cer Guvernului sa elimine inechitățile salariale din sistemul public prin aplicarea integrală a Legii 153/2017. De asemenea, se solicita acordarea normei de hrană și a normei de echipare la valorile actualizate, stoparea modificării legii pensiilor militare în privința modificării vârstei de pensionare și a calculului pensiilor precum si anularea interdicției angajărilor în sistemul penitenciar pentru ocuparea funcțiilor și posturilor vacante, deficitul de personal fiind foarte mare. 

„Toate concursurile sunt blocate, numărul orelor suplimentare este enorm. Toți colegii sunt surescitați. Vom bloca activitatea pentru o perioadă de cel puțin patru ore. Noi am rămas în fața unității, nu vom intra la tură. Efectuarea apelului nu se va face. Toți deținuții vor rămâne în camere, în afară de cei care îi vom duce în instanță . Toate activitățile sunt blocate. Dacă revendicările nu vor fi pusă în practică, vom continua forma de protest  și vom bloca activitatea pe o perioadă de peste patru zile. Patru zile este enorm, nu poți lăsa pe nimeni în serviciu patru zile”, susține comisar șef Daniel Ionescu, lider de sindicat.  

 
Citeşte mai departe ...

Gălăţenii de la Meikyo s-au întors cu 20 de medalii în bagaje de la Europene

  • Publicat în Sport

În perioada 26-28 mai s-a desfăşurat la Belgrad în Serbia, a XXXVI- a ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional pentru copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori. C. S. Meikyo Galaţi a participat la această competiţie cu 6 sportivi la categoriiile de vârstă copii 2, copii 1, cadeţi şi juniori şi au obţinut 20 de medalii, după cum urmează: 11 medalii de aur, 4 de argint, 5 de bronz. Rezultate individuale: la copii 2, Andone David a obţinut locul I la proba de jiu ippon kumite masculin şi locul II la proba de enbu mixt. La copii 1, Daria Chiriac a obţinut locul I la kata individual feminin, locul I la kata echipe feminin, locul II la enbu mixt şi locul II la jiu ippon kumite feminin, Ana-Maria Cucu - locul I la kata echipe feminin, locul III la jiu ippon kumite feminin, locul III la enbu mixt,George Buruiană - locul I la kata echipe masculin, locul I la enbu masculin, locul III la kihon individual masculin, locul III la jiu ippon kumite masculin şi locul III la enbu mixt; la cadeţi, Andrei Cucu a obţinut locul I la kata echipe masculin şi locul I la enbu mixt; la juniori, Răzvan Postelnicu a obţinut locul I la kata individual masculin, locul I la kata echipe masculin, locul I la fuku-go masculin şi locul II la kumite individual masculin. Lotul a fost antrenat de către Dana Stamate Farkaş. Sportivii clubului Meikyo Galaţi au fost onoraţi de prezenţa şi susţinerea domnului Mihai Şerban, Consulul General al României în Serbia.

Citeşte mai departe ...

Bacurile ținute la mal din cauza creșterii nivelului Dunării

Bacurile nu vor circula azi la punctul de trecere a Dunării Galati-I.C.Brătianu (județul Tulcea), în intervalul orar 9.00-15.00, a anunțat Societatea Navrom Bac.

„Pe data de 31.05.2023, începând cu ora 9.00, se efectuează manevrele de mutare a pasarelelor pe poziția „ape mari", (având în vedere creșterea accelerata a cotelor Dunării). Dacă totul decurge normal, cursele se vor relua începând cu ora 15.00”, a transmis Navrom Bac.

Citeşte mai departe ...

Strada Domnească devine pietonală în weekend

Primăria Municipiului Galați informează că, în perioada 1 iunie-17 septembrie 2023, în zilele de sâmbătă și duminică, dar și în zilele de sărbători legale, strada Domnească, pe segmentul dintre străzile Brăilei și Navelor, va fi destinată exclusiv traficului pietonal. Periodic în această zonă a orașului vor avea loc diverse evenimente.

În perioada 1 iunie - 5 iunie 2023, circulația autovehiculelor va fi închisă începând de joi, 1 iunie, ora 8.00, până luni, 5 iunie, ora 23.00.

În perioada 10 iunie - 17 septembrie 2023, traficul rutier va fi închis la fiecare sfârșit de săptămână, începând de sâmbătă, la ora 8.00, până duminica, la ora 23.00.

Pe durata blocării tronsonului de stradă menționat, conducătorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone vor avea la dispoziție următoarele rute:

1. str. Portului – str. Navelor – str. Egalității – str. Fraternității – str. Domnească;

2. str. Brăilei – str. Traian – bdul. Marea Unire – str. Portului.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale.

În zilele în care tronsonul de stradă Domnească va fi pietonal, mijloacele de transport public local de călători vor fi deviate astfel:

- traseele de autobuz 10 (Micro 19 - Damen), 24 (Shopping City - Damen) și 34 (Micro 13B - Intfor), de la Potcoava de Aur vor fi deviate pe str. Prelungirea Traian - bdul Marea Unire - str. Portului, atât la tur, cât și la retur. La retur vor asigura și stația „Centru”;

- autobuzele care deservesc traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR) vor circula deviat pe traseul: Piața Centrală - str. Traian - str. Brăilei - Potcoava de Aur - str. Brăilei - str. Prelungirea Traian – bdul. Marea Unire - str. Portului - str. George Enescu - str. Dogăriei - str. Gării - Gara CFR și retur pe str. Gării - str. Dogăriei - str. George Enescu - str. Portului – bdul. Marea Unire - str. Prelungirea Traian - str. Brăilei - str. Domnească - str. Eroilor - str. Traian - Piața Centrală.

Citeşte mai departe ...

Expoziţie despre corăbii, fregate, corvete, goelete

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaţi, vă prezintă, în perioada 31 mai – 31 iulie 2023, expoziţia „Maritima: Corabii, fregate, corvete, goelete”, ce cuprinde stampe semnate de Pierre Ozanne (1737-1813, Brest), desenator, gravor şi inginer maritim francez, originar din Brest.
Multe dintre desenele sau gravurile sale se regăsesc astăzi în marile muzee ale lumii. Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” păstrează în colecţiile sale, graţie fondatorului ei, 36 dintre lucrările lui Pierre Ozanne. Acestea au fost transpuse în gravură de Yves Le Gouaz (1742-1816), originar de asemenea din Brest, pentru albumul „Mélanges de vaisseaux, de barques et de bateaux”, publicat la Paris înainte de anul 1813.
Gravurile realizate după desenele lui Ozanne, cuprinse în albumul anterior menţionat, se remarcă prin fineţea execuţiei, fidela reproducere a detaliilor şi diversitatea modelelor, ilustrând atât ambarcaţiuni de pescuit, cât şi nave de razboi.
Cele 20 de reproduceri prezentate în expoziţie le puteţi admira atât fizic, la ”Popasul Bibliofilului”, de la sediul central, cât şi online pe pagina de Facebook a Compartimentului Colecţii Speciale şi Cercetare, la adresa www.facebook.com/bvauCS.ro.

Citeşte mai departe ...

BVAU Galați a dat ”tonul” Sărbătorilor organizate de Ziua Copilului cu un proiect educațional susținut de școlarii de ciclu primar

Luni, 29 mai ”Personajele din povești au prins viață”. La sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, instituție subordonată Consiliului Județean, au venit cele mai inedite personaje: Nică, Albinuța Maia, Fluturaș, Erus și Baby Ioda, în interpretarea talentaților elevii ai clasei a II-a E, Școala Gimnazială nr. 28, coordonați de prof. Valentina Tanasaciuc, care s-au împrietenit cu nurorile și soacra lui Creangă.

Imagine bvauMarți, 30 mai, au urmat, dimineață, prichindeii de clasa I_a ai Școlii Gimnaziale nr.28, coordonați de prof. înv.primar Valeria Mirela Carp și bibliotecar Violeta Tănase. Într-un ”show de mare gală!”, cei mici au evoluat într-o paradă inedită a costumelor ecologice - costume realizate împreună cu părinții, din materiale reciclabile.

Iar după-amiază a fost rândul elevilor, de la Școala Gimnazială din Suceveni, coordonați de dir.prof. Diana Sâmbanu și bibliotecar Cezarina Bașa, cu un program artistic susținut sub deviza ”Tradiție și modernitate”.

Miercuri, 31 mai, după programul artistic ”Copilăria, o lume minunată”, susținut de elevii clasei pregătitoare de la Seminarul Teologic ”Sf.Andrei” și elevii Școlii Gimnaziale nr.2 Fârțănești, urmează decernarea diplomelor de participare și închiderea proiectului educațional ”Lumea uimitoare a slovelor”

Citeşte mai departe ...

Prima medalie la Cupa României baschet 3x3 pentru CSU Galaţi

  • Publicat în Sport
O veste extraordinară ne-a parvenit marţi după amiază de la Bucureşti. După ce şi-a făcut încălzirea în weekend la Campionatul Naţional de baschet 3x3 Sport Arena, nou înfiinţata echipă CSU Galaţi, în formula: Andrei Calenic,care a fost ales în 5-ul turneului, Marius Ciotlăuş, David Stan, Sebastian Boghean, Marian Ghiran condusă de Coach Florin Nini a avut un parcurs foarte bun în Cupa României, reuşind să urce pe locul 3 şi să intre în posesia medaliilor de bronz. Rezultatele înregistrate: 22-12 cu CSU Oradea, vicecampioana Ligii Naţionale, 21-20 cu ABC Laguna, în grupă, 21-14 cu CSO Voluntari, în 8-imi, 21-13 cu Rapid Bucureşti, în sferturi de finală şi 17-21 cu Ştiinţa 1 Bucureşti. „Suntem extrem de bucuroşi că la prima participare la Campionatul Naţional şi Cupa României la 3x3 am obţinut rezultate deosebite. Felicit băieţii pentru munca depusă, pentru rezistenţa fizică şi mentală de care au dat dovadă, au fost meciuri intense în faţa unor echipe cu jucători din Liga Naţională aşa cum sunt şi băieţii noştri. Suntem foarte mulţumiţi de această performanţă frumoasă şi ne bucurăm de cupa şi medaliile pe care le-am obţinut pentru locul 3. Sigur, cu antrenamente în continuare, ne vom bate ca să ocupăm primul loc la cele două turnee din Campionatul Naţional care sunt programate în luna iunie”, a concluzionat antrenorul gălăţean Florin Nini.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri