Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Vineri, 19 Aprilie 2024 - Regional Press

S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați a recepționat, vineri, 19 aprilie, lucrările la racordul rutier și feroviar ce va deservi viitoarea platformă multimodală din Portul Galați, drumul de legătură cu Drumul European E87

Noile elemente de infrastructură, rezultat al unei investiții de 23 de milioane de euro, bani europeni proveniți din POIM 2014-2020, vor fi integrate în actualele rute de transport dintre Galați și Giurgiulești, precum și spre Port Bazinul Nou.

Racordul rutier este primul obiectiv finalizat în cadrul programului investițional Platformă Multimodală Galați, realizat de APDM Galați în parteneriat cu Port Bazinul Nou.

Proiectul a vizat reabilitarea infrastructurii portuare în vederea creșterii capacității de transport și asigurarea interoperabilității între modurile diferite de transport naval - feroviar - rutier.

Investiția realizată în cadrul acestei etape a proiectului a fost necesară dat fiind regimul de zonă liberă sub care va funcționa platforma portuară multimodală din Galați.

Investiția a presupus: modernizarea a 2,284 kilometri de drum rutier, construirea unui sens giratoriu, crearea unui pasaj peste calea ferată, îmbunătățirea circulației în zona portuară prin construirea a 2,228 kilometri de cale ferată nouă.

„Astfel, se înlătură blocajele pe drumul european E87 dinspre frontiera României cu Republica Moldova, precum și se asigură fluidizarea traficului pe drumul de acces în zona portuară și Zona Libera Galați.

Implementarea proiectul integrat al Platformei Multimodale Galați contribuie semnificativ la caracterul unic al Portului Galați, întrucât conectarea cu hinterland-ul portului se realizează prin transportul fluvio-maritim, transportul rutier și cel feroviar respectiv pe cale ferată cu ecartament standard, cât și pe cale ferată cu ecartament larg”, potrivit reprezentanților APDM Galați.

Citeşte mai departe ...

Un nou workshop s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Atelierul de lucru "Școala tuturor", parte a Programului mentoral "Învățături pentru învățători", a adus în atenția cadrelor didactice prezente viziunea educației incluzive și modul în care aceasta se realizează. Practica acestui mod de a educa este un mozaic creat perfect din repere legislative, pregătire metodică/ psihopedagogica și creativitate a cadrului didactic.

A fost prezentat și explicat cadrul legal care reglementeaza orientarea școlară și profesională a unui copil asupra căruia se află o suspiciune de dizabilitate/deficiență, au fost descriși pașii pe care un cadru didactic, în calitate de specialist, și unitatea școlară trebuie să îi parcurgă pentru a susține copilul și parintele în orientarea corectă a copilului, apoi s-a discutat concret despre planul de servicii individualizat, planul de intervenție personalizat și parcursul adaptării curriculare, de la planificare până la proiectarea strategiei didactice pentru un anume conținut.

Atelierul a fost facilitat de prof. Anca Patriche, inspector școlar pentru domeniul învățământ special și special integrat, prof. dr. Ionascu Grigore, consilier scolar C.J.R.A.E. Galati si prof. psihopedagog Mitrea Aurora, membru in Consiliul Consultativ. Mulțumim participanților!

Citeşte mai departe ...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Europarlamentarul Dan Nica, șeful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a solicitat ferm celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa. Astfel, sute de mii de oameni își vor păstra locurile de muncă, mediul va fi protejat, iar economia va deveni mai solidă.

„Piața de oțel din Europa este la ora actuală în scădere și asta din cauza importurilor care au atins un nivel record. Pentru a stopa această tendința negativă, Comisia Europeană trebuie să intensifice eforturile în viitor pentru a asigura condiții echitabile de concurență. Nu putem să acceptăm că industria noastră să fie subminată de practici comerciale neloiale care vin de la țări cu capacitate de producție în exces. Trebuie să țineți cont și de miliardele de euro pe care companiile europene le-au investit în proiecte de oțel verde. În plus, solicit actualei Comisii să prezinte o acțiune consistentă pentru planul „Green Steel Made în Europe”. Acest plan ar trebui să includă măsuri specifice pentru depășirea barierelor: lipsa aprovizionării cu energie la costuri competitive, infrastructură lentă, cererea redusă pentru produsele verzi produse în UE”, a declarat Dan Nica, europarlamentar PSD.

Europarlamentarul român cere Comisiei să conceapă cât mai rapid măsuri structurale pentru a avea, astfel, dimensiunea exactă a deficitului de oțel din industria noastră.

„Cred cu fermitate că UE are nevoie de oțel de cea mai bună calitate, decarbonizat, care să respecte toate condițiile de mediu și din punct de vedere energetic, iar toate acestea să ducă la păstrarea locurilor de muncă pentru toți cetățenii europeni”,a precizat Dan Nica.

Citeşte mai departe ...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

  • Publicat în Sport

Sportivul român Vlad Covaliu (CS Dinamo Bucureşti) a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie a juniorilor, joi, la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Riad (Arabia Saudită). Vlad a trecut în primul tur de bulgarul Radoslav Vodenov, cu 15-4, apoi a câştigat în faţa chinezului Tianhao Wang cu 15-7, în turul al treilea l-a învins pe Evann Jean Abba Girault (Niger) cu 15-11, în optimi a dispus de conaţionalul Radu Niţu cu 15-6, în sferturi s-a impus cu 15-12 în faţa americanului Cody Walter Ji, în semifinale l-a învins pe spaniolul Santiago Madrigal cu 15-6, iar în finală a câştigat la limită în faţa rusului Pavel Graudin, cu 15-14.

Citeşte mai departe ...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut un bărbat, cetățean român, căutat de autorităţile din Italia, pentru săvârşirea de infracţiuni de natură sexuală.

În data de 18 aprilie, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați Rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, un cetăţean român, în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, colegii noştri au constatat că pe numele acestuia există o alertă europeană emisă recent, la data de 17.04.2024, de punere în aplicare a unui mandat de arestare, de către autorităţile din Italia, bărbatul fiind căutat pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Galați în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Citeşte mai departe ...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Sâmbătă, 20 aprilie, ora 19:00, la Daily Pub din Galaţi Dora Gaitanovici • Lansare EP „Pas cu pas”. Dora Gaitanovici este un proiect muzical tânăr, îndrăzneţ şi complex. După un episod devenit viral la DWMT şi participarea la Eurovision, precum şi lansarea unui album concept şi turnee naţionale, Dora Gaitanovici a reuşit să impresioneze cu performance-uri electrizante la cele mai mari festivaluri din România, devenind conducătorii detaşaţi ai noului val alternativ din ţară. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive şi modern rock, cu uşoare influenţe folclorice.
Vocea captivantă a Dorei, virtuozitatea chitarei lui Dante, armoniile lui Dani şi groove-ul lui Codruţ, împreună cu producţiile complexe şi energia transmisă în fiecare live, definesc proiectul Dora Gaitanovici. Trupa urmează să lanseze EP-ul „Pas cu pas” în această primăvară. Toamna ne va aduce o serie de concerte „altfel" urmate de lansarea celui de-al doilea album.
„Materialul «Pas cu pas» are dublă semnificaţie, pe deoparte este titlul uneia dintre piese, semnificând o adâncire involuntară în problemele unei relaţii nedorite, iar pe de altă parte este extrem de reprezentativ pentru momentul în care vine acest EP, chiar la trecerea dintre perioada de încercare a trupei şi clădirea proiectului în funcţie de viziunea şi dorinţele noastre, cu scopul de a aduce muzica noastră în viaţa oamenilor care simt la fel ca noi. Această trecere se face pas cu pas, cu multă atenţie, iubire şi determinare, iar EP-ul spune povestea acestei evoluţii care poate fi numită foarte uşor “Procesul”. Acest EP este diferit de albumul «Descântec» prin diversitatea pieselor.
Ducând mai departe ideea de evolu?ie, «Pas cu pas» pune laolaltă compoziţii muzicale mai vechi decât «Descântec», adică acelea care nu au ajuns să facă parte din album şi cele care au fost scrise ulterior şi care vorbesc ceva mai din interiorul vieţilor şi experienţelor noastre.” - Dora Gaitanovici.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, aflat în vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, a avut o întrevedere cu Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi.

“Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce este concluzia întâlnirii avute astăzi cu Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi, Șeicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, căruia îi mulțumesc atât pentru primirea călduroasă, cât și pentru deschiderea avută față de consolidarea relațiilor dintre cele două state”, este mesajul transmis cu acest prilej de premierul Marcel Ciolacu.
Șeful Executivului român a menționat, totodată, că România rămâne angajată alături de Uniunea Europeană, SUA și partenerii regionali pentru a contribui la eforturile de dezescaladare a situației din Orientul Mijlociu. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a apreciat poziția echilibrată a Emiratelor Arabe Unite și apelul la reținere adresat celor două părți după atacul Iranului asupra Statului Israel.

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe Unite a avut și o proeminentă componentă economică, prin seria de întrevederi pe care șeful Executivului român și membrii delegației guvernamentale le-au avut cu alți oficiali și cu reprezentanți ai unor companii emirateze de renume pentru domenii strategice de interes pentru România, precum infrastructura de transport, energie, agricultură și digitalizare. Discuțiile care au avut loc în plenul delegațiilor guvernamentale din România și Emiratele Arabe Unite și în cadrul întrevederilor bilaterale la nivel de miniștri deschid perspective de atragere a unor noi investiții în România. A fost discutată dezvoltarea dialogului bilateral la nivel de companii naționale care a avut ca rezultat concret schimbul de acorduri bilaterale în domeniul digitalizării și reglementării în telecomunicații.  

“Încurajăm dezvoltarea de proiecte strategice comune, care să contribuie la dezvoltarea economică a statelor noastre, inclusiv în cadrul dialogului periodic la nivel de responsabili naționali. Apreciem interesul manifestat aici, în Emiratele Arabe Unite, și de partenerii noștri de dialog și așteptăm cu interes cea de-a treia sesiune a Comisiei inter-guvernamentale de cooperare care va avea loc foarte curând la București, pe 26 aprilie, și care rămâne un instrument valoros pentru promovarea contactelor instituționale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Șeful Executivului român a reafirmat, totodată, sprijinul României pentru dezvoltarea relațiilor Uniunii Europene cu Consiliul de Cooperare al Golfului, evocând în acest context cadrul de cooperare pe care îl oferă organizarea în 2024 a unui forum de investiții UE- Emiratele Arabe Unite și apropiatul Forum la nivel înalt privind cooperarea și securitatea regională UE– Consiliul de Cooperare al Golfului, programat să aibă loc chiar săptămâna viitoare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri