Menu
RSS
Mesajul de Paște al președintelui CJ Galați: Sfintele sărbători pascale să vă aducă bucurie, să fiți sănătoși, să aveți pace și linște în case

Mesajul de Paște al președintelui C…

„Sfânta sărbătoarea a Înv...

Mesajul de Paște al deputatului Viorica Sandu: Să aveți sănătate, binecuvântare și bunăstare în familiile dumneavoastră!

Mesajul de Paște al deputatului Vio…

„Învierea Domnului aduce ...

Service-uri auto din Galați, sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă

Service-uri auto din Galați, sancți…

În perioada 23 - 26 april...

Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi

Denia celor 12 Evanghelii la Catedr…

  Joia din Săptăm...

Rezultate excelente pentru gălățeni, la Istorie și Geografie

Rezultate excelente pentru gălățeni…

La Constanța, unde s-a de...

Oţelul îşi apără titlul de campioană

Oţelul îşi apără titlul de campioan…

Rezultatele Oţelului din ...

Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Galați: o dovadă a iubirii aproapelui

Ritualul spălării picioarelor, la C…

În Joia Mare, Înaltpreasf...

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului: Vom avea confirmarea că am acţionat în direcţia cea bună dacă tinerii noştri îşi vor creiona aspiraţiile pentru viitorul lor aici

Ciolacu, mesaj de Ziua Tineretului:…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Este oficial: Marian Barbu este noul rector al UDJ Galați

Este oficial: Marian Barbu este nou…

Senatul Universității a...

Prev Next

Joi, 18 Aprilie 2024 - Regional Press

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

  • Publicat în Sport

Cea de-a doua semifinală a Cupei României Betano a adus faţă în faţă joi seara pe stadionul din Valea Ţiglinei pe Oţelul şi U Clui. Roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu au avut lovitura de start şi s-au instalat în jumătatea adversă. Primul corner a fost executat de căpitanul Cisotti în min.3. Italianul a fost faultat în min.12, Bodişteanu a centrat perfect din lovitură liberă pentru Cisse care a deschis scorul cu o lovitură liberă. Clujenii au replicat imediat dar şuturile lui Chipciu şi Roger au ocolit cadrul porţii lui Pap. În min.24 oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă din poziţie favorabilă care a fost executată imprecis de Nistor. Meciul s-a aprins, duelurile au fost tari, jocul s-a mutat în jumătatea noastră dar fazele periculoase au lipsit. Egalarea a venit la una din ultimele faze ale primei reprize când Nistor a transformat penaltiul acordat la atacul imprudent a lui Cisotti în propria suprafaţă de pedeapsă. Repriza a doua a debutat cu lovitura de cap peste poartă din poziţie favorabilă trimisă de Yabre (min.52) . Cele două echipe au fost preocupate mai mult să nu greşească decât să construiasă. Jucătorul de la U Cluj, D.Popa a şutat prin surprindere dar Papp a fost la post. Cea mai importantă ocazie pentru Oţelul a fost irosită de Rus în min.86. U Cluj a replicat în min.88 cu şutul lui Popa la care s-a remarcat Pap. Aşa cum ne-a obişnuit în ultimele jocuri, Oţelul a dat lovitura în prelungiri, la o învălmăşeală în careul celor de la U Cluj, Malle l-a talonat pe Chipciu, mingea a intrat în poartă şi a consfinţit calificarea în premieră în finala Cupei României unde va întâlni pe Corvinul Hunedoara. Oaspeţii au forţat egalarea iar în min.90+5 Malle a trecut pe lângă golul trei dar a irosit un penalti.

caseta tehnică
SC Oţelul Galaţi -U Cluj 2-1(1-1)
stadion Oţelul, spectatori: 9000
Au marcat: Cisse (min.12), Malle (min.90) respectiv Nistor (min.45 din lovitură de la 11 metri)

Formaţii:
Oţelul: Pap -Zhelev(min.62 Malle), Yabre, Cisse, Adăscăliţei (min.46 Silva) -Zivulic, Cisotti, Lameira -Maciel ( min.90+5 Rusevic), Pop (min.80 Teles), Bodişteanu (min.62 Rus)
Rezerve neutilizate: Stoian - Neagu, Jardan, Tănasă.
Antrenor: Dorinel Munteanu

U Cluj: Gertmonas - Oancea (min 90+1 Anselmo), Masoero, Kelven, Roger (min.76 V.Gheorghe) - G. Simion (min. 81 Rogulic), Nistor, Ov. Bic, Chipciu - Silaghi, D. Popa
Rezerve neutilizate: Gorcea – Doukoure, Pănoiu,  Techeres, Chintes, Peteleu
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

cartonaşe galbene: Adăscăliţei, Cisotti respectiv Masoero, D.Popa, Chipciu, Nistor, Silaghi

Citeşte mai departe ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

Liceul Tehnologic Nr.1 Corod implementează, ȋn calitate de beneficiar, proiectul „PNRAS – Liceul Tehnologic Nr.1 Corod", finanțat prin Schema de Granturi PNRAS – RUNDA I, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 15. Educaţie, Investiţie I4.Sprijinirea unităţilor de învăţământ cu risc ridicat de abandon. Valoarea totală a grantului primit este de 870.301, 45 lei (fără TVA).

Obiective specifice:

01.Ameliorarea rezultatelor școlare ale celor 214 de elevi din grupul țintă prin aplicarea planurilor remediale în vederea creșterii cu 5 % a elevilor care iau peste nota șase la Evaluarea Națională.

02. Responsabilizarea elevilor din grupul țintă prin implicarea lor în activități de sprijin și extracurriculare pentru dezvoltarea abilităților de viață necesare obținerii succesului școlar.

03. Îmbunătățirea rezultatelor obținute de cei 214 de elevi din grupul țintă prin adaptarea strategiilor didactice la nevoile și nivelul de înțelegere al acestora în vederea creșterii ratei de participare cu 5% la Evaluarea Națională până la finalizarea proiectului.

Citeşte mai departe ...

ITM Galați, controale la brutării din județ

În perioada 9-12 aprilie, Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfășurat Campania națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, precum și prevederile legale privind cerințele minime de securitate și sănătate în muncă de către angajatorii care desfășoară activități din domeniul „Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase” - cod CAEN 107 (1071, 1072 și 1073).

La nivelul județului Galați, în domeniul relații de muncă, în urma celor 21 de controale efectuate, inspectorii de muncă au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente și 2 amenzi în valoare totală de 3.000 lei, și au dispus 17 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul relațiilor de muncă au fost:

- angajatorul nu respecta prevederile art.119 din Legea nr.53/2003R, respectiv obligația de a ține la locul de muncă definit potrivit art. 16^1 din același act normativ, evidența orelor de muncă;

- angajatorul nu a evidențiat în contractul individual de muncă cu timp parțial repartizarea programului de lucru.

În domeniul securității și sănătății în muncă, în urma celor 14 controale efectuate, inspectorii de muncă au aplicat un număr de 19 sancțiuni contravenționale, din care 15 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 19.000 lei, și au dispus 19 măsuri de remediere a neconformităților constatate.

Cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost:

- organizarea necorespunzătoare a activității de prevenire și protecție;

- măsuri necorespunzătoare pentru acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și evacuarea lucrătorilor;

- căi de acces și de circulație nemarcate corespunzător;

- nu a fost asigurat tuturor lucrătorilor echipamentul individual de protecție;

- neasigurarea reviziilor și reparațiilor la echipamentele de muncă.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Premierul Marcel Ciolacu a avut întrevederi cu managementul companiei ADQ Al Dahra, cu Khaldoon al Mubarak, CEO al companiei Mubadala, cu reprezentanţii companiei IHC/Abu Dhabi Ports şi cu Sultan Al Jaber, CEO ADNOC, preşedinte Masdar şi preşedinte al Summitul-ui mondial pentru acţiuni climatice COP28.

„Fie că avem în vedere proiecte în energie, infrastructură, agricultură şi procesare alimentară, IT&C, companiile emirateze pot avea o contribuţie substanţială la dezvoltarea în România a unor investiţii majore. Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu Emiratele Arabe Unite”, a declarat premierul Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu a apreciat că asociaţiile profesionale şi camerele de comerţ şi industrie din ambele ţări au un rol important în promovarea şi susţinerea cooperării bilaterale şi a schimburilor de experienţă.

Citeşte mai departe ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

  • Publicat în Sport

Episodul 4 al duelului CSM Galaţi -CSM Tg.Jiu din sferturile de finală ale play-out-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin Getica 95, ce a avut loc miercuri seara la sala sporturilor Dunărea a fost viu disputat. Oaspeţii au jucat foarte bine şi au condus în primele trei sferturi. Baschetbaliştii pregătiţi de Florin Nini şi Cătălin Ştefănescu au strâns rândurile, au rămas concentraţi, au revenit spectaculos în ultimele 10 minute şi au obţinut cea mai importantă victorie din acest sezon. „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Nici nu am puterea să mă bucur în aceste momente, după atâta efort depus şi atâtea sacrificii ale întregii echipe. Ne dorim să încheiem sezonul acum cât mai bine, pentru că vor mai fi meciuri în care trebuie să arătăm un nivel cel puţin la fel de bun, a declarat coach Nini. Rezultat final: CSM Galaţi -CSM Tg.Jiu 91-80 (23-24, 19-22, 19-20, 30-14). Lotul folosit: Planutis (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 0 intercepţii); Nelson (13 p, 5, 6, 2); Calenic (13 p, 8, 1, 3); Ciotlăuş (18 p, 6, 4, 4); Razdevsek (10 p, 5, 5, 2); Tate (11 p, 3, 0, 0), Johnson (15 p, 4, 1, 1), Gherman, Răducan, Boghean, Păduraru, Berca. Cu 3-1 la general, CSM Galaţi se califică în semifinale unde va întâlni pe învingătoarea din partida CS Vâlcea 1924 -CSM Focşani 2007, scor general 2-2.

Citeşte mai departe ...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

  • Publicat în Sport
Sala sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia găzduieşte în perioada 19-21 aprilie turneul de promovare în Divizia A1 la volei feminin. La start se vor alinia patru formaţii: CS Medgidia, CSU Hygienium Galaţi, calificate din seria A2 Est, U NTT Data Cluj, CSU Oradea, calificate din seria A2 Vest. Echipa gălăţeană pregătită de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic şi-a depăşit deja obiectivul pentru acest sezon şi va încerca să mai producă surprize. „Ne-am pregătit intens pentru acest turneu de promovare, plecăm de acasă cu motivaţie şi ambiţie la cote maxime, cu o energie bună pentru a face jocuri cât mai bune şi de ce nu să obţinem şi rezultate pe măsură”, ne-a declarat căpitanul echipei gălăţene, Gabriela Panait. Antrenoarele Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic se bazează pe un lot de 10 jucătoare: Sorina Răileanu, Diana Milea, Maria Neacşu, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Gabriela Panait, Cristina Popoiu, Roberta Răfoi, Iulia Sava, Alexandra Iordan. Programul complet al turneului: vineri 19 aprilie: CSU Oradea -U NTT Data Cluj, ora 15.00; CS Medgidia -CSU Galaţi, ora 18.00; sâmbătă 20 aprilie: U NTT Data Cluj -CSU GALAŢI, ora 15.00, CS Medgidia -CSU Oradea, ora 18.00; duminică 21 aprilie: CSU GALAŢI -CSU Oradea, ora 11.00; CS Medgidia -U NTT Data Cluj, ora 14.00. Primele două clasate se califică pentru Divizia A1.
Citeşte mai departe ...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Galați, a fost aprobat un nou proiect de investiții în sănătatea tecuceană. Astfel, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea de la zero a unei clădiri și pentru Policlinica (Ambulatoriul) spitalului, investiția fiind de peste 45 de milioane de lei, din care 20 de milioane de lei prin Programul Operaţional de Sănătate 2021-2027. 

„Am preluat spitalul din Tecuci în urmă cu doi ani într-o stare de degradare avansată, cu clădiri vechi, la care niciodată nu s-a investit cu simț de răspundere. Sunt peste 100.000 de oameni din Tecuci și din zonele limitrofe care depind de acest spital. De aceea, am decis, împreună cu echipa de la Consiliul Județean, să luăm totul de la zero și să reconstruim pas cu pas tot sistemul sanitar din Tecuci.

Astăzi, am aprobat o nouă investiție pentru sănătatea tecucenilor și nu numai. Vom construi o clădire nouă, dotată cu aparatura necesară, pentru Policlinica (Ambulatoriul) unității medicale. Va fi o clădire modernă, cu totul diferită față de ce există acum, care va pune accent și pe confortul pacienților, de la culorile folosite până la crearea de spații verzi pe fațade și acoperiș. Este a treia investiție majoră pe care o aprobăm anul acesta pentru Tecuci – clădire nouă pentru spital, în scurt timp urmând să înceapă la propriu lucrările, modernizarea sediului Ambulanţei și clădire nouă pentru Policlinică. Doar aceste trei investiții au o valoare de 224 de milioane de lei (45 de milioane de euro). Şi nu ne oprim aici, urmează și alte investiții pentru Tecuci”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noua clădire a Policlincii (Ambulatoriul) va avea o suprafață desfășurată de aproximativ 2700 de mp, panouri fotovoltaice, panouri solare pentru apă caldă, instalație de ventilare cu dispozitiv de recuperare a căldurii și sistem de monitorizare și control a tuturor echipamentelor instalate, pentru reducerea consumurilor și optimizarea funcționării acestora în condiții maxime de confort și siguranță. De asemenea, pentru dotarea cu mobilier și aparatură medicală, vor fi achiziționate peste 300 de echipamente.

În noua clădire vor funcționa 49 de cabinete medicale pentru specialitățile: pediatrie, chirurgie pentru mici intervenții, chirurgie generală, cardiologie, radiologie și mamografie, ortopedie, dermatologie, diabet, boli interne, ORL, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, oftalmologie, ortoptică, psihiatrie și neurologie.

Citeşte mai departe ...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Parchetul European (EPPO) a făcut opt percheziții în județul Galați, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 1,7 milioane de euro care implică proiecte pentru sisteme de irigații, finanțate de UE.

Este vorba de o cooperativă agricolă care a obținut finanțare pentru două proiecte de modernizare a sistemelor de irigare, în valoare de 1,7 milioane de euro (8,6 milioane de lei). Potrivit anchetei, procedura de achiziție publică pentru selectarea unei firme care să execute proiectele a fost manipulată, pentru a beneficia de o firmă prestabilită, deținută de mama unuia dintre membrii cooperativei.

„Se înțelege că reprezentanții legali ai cooperativei și ai societății selectate au depus documente false care atestă că beneficiarul fondurilor nu se afla în conflict de interese cu societatea care i s-a atribuit contractul, inducând astfel în eroare Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) a României.În cadrul perchezițiilor de astăzi (miercuri, n.r.), o parte dintre persoanele anchetate au fost aduse la Parchetul General Iași pentru a fi informate cu privire la statutul lor de suspecți. Trei suspecți au fost puși sub control judiciar timp de șaizeci de zile, cu interdicția de a contacta alte părți din proces, precum și prezentarea periodică obligatorie la sediul de poliție a locului de reședință”, a transmis Parchetul European. 

Pentru a recupera prejudiciul adus bugetului UE și orice cheltuieli judiciare, EPPO a confiscat și șase loturi de teren (în valoare de aproximativ 500 000 EUR) și a înghețat conturile bancare deținute de suspecți.

Ancheta mobilizat zeci de polițiști din Structura de Sprijin a procurorilor europeni delegați în România, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Galați. ) și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Galați (Inspectoratul Județean de Jandarmi ‘Dunărea de Jos’ Galați). 

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu poate fi negat riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în ţara noastră.  

Marcel Ciolacu a transmis cu ocazia celei de a V-a ediţii a Congresului Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, un mesaj care a fost prezentat de şeful Cancelariei premierului, Mihai Ghigiu.

„Guvernul este pe deplin conştient de riscurile cu care ne confruntăm şi apreciază dialogul şi respectul dintre comunităţile evreieşti şi celelalte minorităţi şi majoritatea populaţiei din România. (...) Mi-aş dori ca discuţiile noastre să fie axate din ce în ce mai mult pe identificarea celor mai potrivite modalităţi de sprijinire a cunoaşterii frumoasei şi vibrantei culturi evreieşti de către întreaga societate şi a însemnătăţii comunităţilor evreieşti pentru societatea românească de astăzi. Există însă o serie de evoluţii de care trebuie să ţinem cont şi aici mă refer la proliferarea, inclusiv sau mai ales, în mediul online a antisemitismului, a discursului urii şi miturilor conspiraţiei. Deşi manifestările extreme ale violenţei etnice şi religioase, din fericire, nu sunt prezente în România, în contextul global actual nu putem nega riscul ca şi în România radicalizarea să devină un fenomen în creştere la nivelul societăţii, iar expunerea cetăţenilor la diferite astfel de fenomene să ducă la o divergenţă de ideologii extremiste”, a transmis premierul Ciolacu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri